Filteri
close
Tip rezultata
Svi rezultati uključeni
keyboard_arrow_down
Kategorija
Ostalo
keyboard_arrow_down
Od
RSD
Do
RSD
Sortiraj po
keyboard_arrow_down
Objavljeno u proteklih
keyboard_arrow_down
Sajtovi uključeni u pretragu
Svi sajtovi uključeni
keyboard_arrow_down

Pratite promene cene putem maila

  • Da bi dobijali obaveštenja o promeni cene potrebno je da kliknete Prati oglas dugme koje se nalazi na dnu svakog oglasa i unesete Vašu mail adresu.
151-175 od 1182 rezultata

Broj oglasa

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream
151-175 od 1182 rezultata

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream

Režim promene aktivan!

Upravo ste u režimu promene sačuvane pretrage za frazu .
Možete da promenite frazu ili filtere i sačuvate trenutno stanje

Aktivni filteri

  • Tag

    Sezona

- Inox bačva/bure za vino sa slavinom - Kapacitet: 75 l

Prikaži sve...
20,990RSD
forward
forward
Detaljnije

- Inox horizontalna bačva/bure za rakiju sa slavinom - Kapacitet: 35 l

Prikaži sve...
14,990RSD
forward
forward
Detaljnije

- Inox horizontalna bačva/bure za rakiju sa slavinom - Kapacitet: 45 l

Prikaži sve...
16,990RSD
forward
forward
Detaljnije

Namenjen je za bistrenje i proteinsku stabilizaciju belih i roze vina tokom alkoholne fermentacije i finalizacije vina. Vina razlivena u boce često su sklona mućenju, koje se javlja usled prelaska termolabilnih belančevina u nerastvorljivo stanje. Ukoliko se šira tretira bentonitom, u velikoj meri se uklanjaju belančevinaste materije i vino se brže bistri. Međutim, deo belančevinastih materija prelazi u vino, a jedan deo se oslobađa iz ćelija vinskog kvasca. Stoga je neophodno vršiti bistrenje vina pre razlivanja u boce, ukoliko su one namenjene dužem čuvanju. Fine čestice montmorilonita u Bentostabu poseduju moć izuzetne absorpcije koloida. Bentostab osigurava proteinsku stabilnost i povećava potencijal vina za hladnu stabilizaciju.

Prikaži sve...
379RSD
forward
forward
Detaljnije

Essezym-color je visoko koncentrovan pektolitički enzim u obliku granula koji se koristi za ekstrakciju plemenitih supstanci iz pokožice voća. Njegovom upotrebom na voće u fazi muljanja ili presovanja optimalno se izvlače korisni sastojci koji se nalaze u ljuskama voća. Uputstvo za upotrebu: Enzim se rastvara u 10x većoj količini vode i taj rastvor se dodaje u voće u fazi muljanja ili presovanja, 2-3g/100kg voća na temperaturi 8-40°C na početku fermentacije. Čuva se na suvom i hladnom mestu.

Prikaži sve...
449RSD
forward
forward
Detaljnije

Namenjen za proizvodnju crvenih vina koja odležavaju. Povećava stabilnost boje, daje bolju taninsku strukturu, bolja sortna aroma i kompleksnost vina. Osnovna namena je dobijanje jako obojenih i punih crvenih vina. Način primene: Enzim otopiti u vodi ili širi 1:100, dodati na početku punjenja macerativnog tanka ili prese. Vreme delovanja 3-8 h na 15 C, kod nižih temperatura i do 12 h, a bez kontrole temperature samo 2 h - koliko treba da se razgrade pektini.

Prikaži sve...
449RSD
forward
forward
Detaljnije

Namena: Čips za vino FO(francuski hrast), MT(medijum tostiran) su komadići francuskog hrasta za dobijanje aroma hrasta u vinu i rakiji, termički obrađeni na temperaturi 200°C. Zamenjuje hrastovo bure prilikom odležavanja vina ili rakije. Efekat na širu i vino: Prenosi na vino ili rakiju pozitivna složena svojstva hrastovine, daje voćni karakter, slatkoću i punoću na ukusu, prijatne arome na hrastovinu. Doziranje: Zavisi od momenta primene, ukusa proizvođača, saveta tehnologa itd. Bela vina: tokom fermentacije 0,5-1,5 g/l, za odležavanje 1-2 g/l. Crvena vina: tokom fermentacije 1-3 g/l, za odležavanje 1-4 g/l. Što se tiče rakije najbolje je u 5 ili 10 litara rakije staviti 1 kg čipsa da odleži 15-20 dana i onda tu ekstrakciju koristiti kao „začin“ za ostatak alkoholnog pića. Na taj način će korisnik pronaći svoju idealnu dozu i izbeći greške u doziranju. Uputstvo za upotrebu: Čips postaviti u određenu mrežicu da visi u tečnosti na kanapu čiji se drugi kraj izvodi ispod poklopca ili čepa napolje. Vrećice privezati na pola visine tanka odgovarajućim kanapom.Ako se radi o balonu ili buretu treba sašiti uzan rukav koji odgovara prečniku grlića balona ili otvoru za čep na buretu pa ga na svakih desetak santimetara vezati, da ne bi došlo do naduvanja „rukava“ i da bi bilo moguće njegovo izvlačenje iz balona ili bureta kada za to dođe vreme.

Prikaži sve...
2,290RSD
forward
forward
Detaljnije

Smanjuje ukupnu kiselost u širi, vinu, voćnom kljuku, itd. Koristi se za pripremu startera za malolaktičku fermentaciju. Upotrebljava se tako što se u nekoliko navrata sipa direktno u vino uz mešanje. Sukcesivno proveravati postignute efekte ( jer je "lako dosoliti, a teško odsoliti" ). Intenzivno peni, ostaviti 10-15% slobodnog prostora u posudi u kojoj je vino da ne bi došlo do izlivanja u slučaju nagle reakcije. Sastav: Kalcijum karbonat (kreda u prahu, CaCO3) Doziranje: Doza od 65 g/hL skida 1 gram ukupnih kiselina po litru vina.

Prikaži sve...
569RSD
forward
forward
Detaljnije

Parafinsko ulje je uljasta, viskozna neutralna tečnost, bez boje, mirisa i ukusa. Koristi se u prehrambenoj, farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji. Parafinsko ulje ili vazelin, dobija se od čvrstog parafinskog voska, od koga se takođe dobijaju i čvrsti parafin i cerezin. U prehrambenoj industriji, pa tako i u enologiji, uz pomoć parafinskog ulja se sprečava oksidacija vina koje se čuva u metalnim, plastičnim, staklenim ili betonskim cisternama. Ne preporučuje se upotreba sa ovom namenom za vina koja se neguju u drvenim buradima. Zaštita od oksidacije se zasniva na činjenici da je ulje lakše od vina, zbog čega ono pliva na površini, pa kad je taj sloj visine od 1-3cm, kiseonik iz vazduha nema kontakt sa vinom. Po sastavu, parafinsko ulje čine alifatični zasićeni ugljovodonici sa 5-15 C atoma u molekuli. Način upotrebe: Ako je sud sa plivajućim poklopcem, sipa se parafinsko ulje po obodu poklopca da se zaštiti od vazduha. Način čuvanja: Čuvati na suvom, hladnom i tamnom mestu.

Prikaži sve...
599RSD
forward
forward
Detaljnije

- Vrsta proizvoda: Sumprovin - Namena: za vino, mošt - Sastav: sumpor S - brend: Savacoop Prednost Sumpovina: za razliku od vinobrana koji se u kiseloj sredini raspada na sumpor-dioksid i kalijum sulfat koji primenjen u većim količinama može izazvati glavobolje, Sumpovin je u obliku sumporaste kiseline koja prilikom reakcije u kiseloj sredini ne daje produkte koji imaju negativan uticaj. 100 g vinobrana= 1 l Sumpovina. Temperatura na kojoj treba dodavati Sumpovin ne sme biti viša od 15-17 stepeni jer u kontaktu sa višim temperaturama dolazi do isparavanja sumpora.

Prikaži sve...
379RSD
forward
forward
Detaljnije

Prva i osnovna namena vinobrana je za sumporisanje vina i šire, gde oslobađa sumpor dioksid koji vezuje kiseonik i time sprečava dalju oksidaciju vina. Pored zaštite od oksidacije, vinobran se koristi i zbog svog antimikrobnog dejstva. Najveći broj kvasaca i bakterija, koje su prisutne u vinu, su osetljivi na dejstvo sumpor dioksida. Vino se sumporiše nakon završetka fermentacije, kada smo već sigurni da je sva količina šećera prevrela. Ovde treba voditi računa, jer ukoliko se vinobran doda pre kraja fermentacije, može doći do prekida fermentacije jer deluje letalno na kvasce.

Prikaži sve...
899RSD
forward
forward
Detaljnije

Vinoferm basic bayanus je kvasac selekcionisan za proizvodnju kvalitetnih suvih belih vina i voćnih rakija. Veoma je koristan kod otežane fermentacije i zbog neutralnosti soja koristan kod vrenja voća svih sorti. Uputstvo za upotrebu: 20-30g/100L, kod otežanih fermentacija i do 50g/100L Način upotrebe: Razmutiti kvasac u blago toploj vodi (35-40°C) u odnosu 1:10, promešati, ostaviti 15min, u to dodati istu količinu šire ili isceđenog voća i opet promešati snažno, ostaviti još 15min i sve dodati u masu za tretiranje uz mešanje. Voditi računa da razlika temperature vode sa kvascem i šire tj kljuka ne bude veća od 10°C da bi se izbegao termički šok kvasca

Prikaži sve...
135RSD
forward
forward
Detaljnije

Vinovit je potpuna hrana za kvasac i veoma brzi aktivator fermentacije sačinjen u osnovi od fosforno-azotnih jedinjenja i vitamina B1 specijalno namenjen za stimulaciju rasta i razvoja kvasaca što doprinosi brzoj alkoholnoj fermentaciji sa kompletnim tokom. Uputstvo za upotrebu: 15-30g/hL sukcesivno se dodaje uz prethodno rastvaranje u vodi ili širi, dodavanjem u celu masu uz mešanje. Savetuje se dodavanje u inicijalnoj fazi fermentacije, najkasnije do 50% prevrelog šećera. Sastojci: Amonijum sulfat E517, amonijum bifosfat, celuloza, tiamin hidrohlorid Vit B1+/-0,2%

Prikaži sve...
55RSD
forward
forward
Detaljnije

Univerzalna tegla za skladištenje. Poseduje poklopac na zavrtanje. Idealna za čuvanje zimnice, džemova, turšije i sličnog.

Prikaži sve...
40RSD
forward
forward
Detaljnije

- Tegla 720 ml faset

Prikaži sve...
50RSD
forward
forward
Detaljnije

- Vrsta proizvoda: vinomer - Tip proizvoda: merni instrument - Težina: 0,2 kg - Brend: Duvančić SD Vinomer ili Bernadotova vaga koristi se za orijentaciono određivanje volumnog procenta alkohola u gotovom vinu. Za postizanje najtačnijih rezultata merenja je porebno izvoditi pri temperaturi vina od 20 C. Merno područje (vol% akohola): 5-15. Podela skale:1/1. Dimenzije VxŠ: 140x50 mm.

Prikaži sve...
1,190RSD
forward
forward
Detaljnije

- Vrsta proizvoda: termometar za vino - Tip proizvoda: merni instrument - Težina: 0,2 kg - Brend: Duvančić SD Termometar za vino namenjen je za merenje temperature vina pri posluživanju. Ovaj termometar omogućava uživanje vina na pravilnoj temperaturi. Materijal: staklena kapilara, drveni držač. Merno područje: od 0 do +40° C. Preporučene temperature za vina: Bela vina: od 8 do 12° C Roze vina: od 12 do 14° C Crna vina: od 14 do 18° C

Prikaži sve...
1,290RSD
forward
forward
Detaljnije

- Tip proizvoda: fermentator za pivo - Namena: proizvodnja piva - Brend: Enolandia Komplet za fermentaciju piva koji sadrži svu neophodnu opremu za fermentaciju piva i flaširanje. Komplet sadrži: - Posudu za fermentaciju 32 l sa slavinom - Vrenjaču - Lopaticu za mešanje - Čepilicu - Krunske zatvarače 26mm - Četku za pranje flaša - Menzuru - Aerometar - Termometar traku - Kašiku za šećer - Vinobran

Prikaži sve...
6,990RSD
forward
forward
Detaljnije

- Vrsta proizvoda: Indikator vrenja komine i alkohola - Orijentacioni alkoholometar "rakijaš" - Brend: Duvančić SD - Težina: 0,1 kg Indikator vrenja alkohola, koristi se za merenje jačine rakije. Meri zapreminski (procentualni) udeo alkohola u rakiji. Prikazivanje na skali u vol. % alkohola i u gradima. Indikator vrenja komine, koristi se za određivanje vrenja voćne komine. Za pečenje rakije neophodno je da sav šećer prevre u alkohol, ako komina nije prevrela dobija se manje rakije. Rakije pečene odmah posle kraja vrenja su kvalitetnije.

Prikaži sve...
1,590RSD
forward
forward
Detaljnije

- Vrsta proizvoda: inox bure za vino - Brend: Ezio Inox - Materijal: inox - Težina: 34 kg - Kapacitet: 480 l - Prečnik: 64 cm - Visina sa nogarima: 180 cm - Debljina lima: 0,8 mm Posude su izrađene od kiselootpornog inoxa, koji je namenjen za čuvanje rakije, vina i sokova. Poseduje mnogo prednosti u poređenju sa klasičnim drvenim buradima: Jednostavno čišćenje, Inox ne upija mirise različitih vrsta vina, relativno mala težina u odnosu na zapreminu bureta,iznad tečnosti nikada nema vazduha, uprkos tome se bure prazni, to omogućava plovak koji se spušta zajedno sa nivoom vina.

Prikaži sve...
61,990RSD
forward
forward
Detaljnije

- Vrsta proizvoda: termometar za domaćinstvo - Tip proizvoda: merni instrument - Težina: 0,2 kg - Brend: Duvančić SD Termometar za domaćinstvo možemo upotrebljavati pri mnogim poslovima u domaćinstvu kao što su ukuvavanje voća, merenje temperature kupki ili jednostavno merenje temperature bilo koje tečnosti. Prvenstveno je namenjen merenju temperature vode pri šurenju svinja. Svi termometri punjeni su tečnošću na bazi alkohola koja nije štetna za zdravlje. Materijal: stakleni termometar, papirnata skala. Dužina: 280 mm. Merno područje: od 0 do +110 °C.

Prikaži sve...
1,790RSD
forward
forward
Detaljnije

- Vrsta proizvoda: Indikator udela alkohola - Tip proizvoda: merni instrument - Težina: 0,2 kg - Brend: Duvančić SD Alkoholmetar je merni instrument kojim se određuje zapreminski (procentualni) udeo alkohola u mešavinama alkohola i vode i bistrim alkoholnim destilatima. Pod tim se podrazumevaju alkoholna pića u kojima je udeo šećera nizak.

Prikaži sve...
659RSD
forward
forward
Detaljnije

- Vrsta proizvoda: alkohometar - Tip proizvoda: merni instrument - Težina: 0,3 kg - Brend: Duvančić SD Alkoholometar je merni instrument kojim se određuje zapreminski (procentualni) udeo alkohola u mešavinama alkohola i vode i bistrim alkoholnim destilatima. Pod tim se podrazumevaju alkoholna pića u kojima je udeo šećera nizak (rakije, šljivovica i lozovača...) Merno područje (vol% alkohola): 10-70 Podela skale: 1/1. Dužina skale: 70 mm. Ukupna dužina: 21,5 cm

Prikaži sve...
399RSD
forward
forward
Detaljnije

- Vrsta proizvoda: muljača - Težina: 15 kg - Brend: Enoitalia Muljača je opremljena sa valjcima koji su izrađeni od aluminijuma. Ležajevi valjka su samopodesivi i imaju oprugu od nerđajućeg čelika. Mašinom se može upravljati ručno pomoću zamajca. Muljače su kvalitetne, od poznatog italijanskog proizvođača EnoItalia. Dimenzije: 650x450x470 mm Težina muljače: 15 kg Dimenzije koša: 555x455 mm Kapacitet koša: 500 kg/h Širina valjka: 150 mm

Prikaži sve...
20,990RSD
forward
forward
Detaljnije

- Vrsta proizvoda: inox bure za vino - Brend: Ezio Inox - Materijal: inox - Težina: 21 kg - Kapacitet: 180 l - Prečnik: 67,5 cm - Visina sa nogarima: 130 cm - Debljina lima: 0,7 mm Posude su izrađene od kiselootpornog inoxa, koji je namenjen za čuvanje rakije, vina i sokova. Poseduje mnogo prednosti u poređenju sa klasičnim drvenim buradima: Jednostavno čišćenje, Inox ne upija mirise različitih vrsta vina, relativno mala težina u odnosu na zapreminu bureta,iznad tečnosti nikada nema vazduha, uprkos tome se bure prazni, to omogućava plovak koji se spušta zajedno sa nivoom vina.

Prikaži sve...
31,990RSD
forward
forward
Detaljnije
Nazad
Sačuvaj