Pratite promene cene putem maila
- Da bi dobijali obaveštenja o promeni cene potrebno je da kliknete Prati oglas dugme koje se nalazi na dnu svakog oglasa i unesete Vašu mail adresu.
51-75 od 369 rezultata
Režim promene aktivan!
Upravo ste u režimu promene sačuvane pretrage za frazu .
Možete da promenite frazu ili filtere i sačuvate trenutno stanje
Aktivni filteri
-
Tag
ŽESTINA
Finsbury Gin je jedan od najstarijih poznatih vrsta džina iz Velike Britanije koja se proizvodi i danas. Recept je dobro čuvana tajna i do danas nije menjan, a sadrži bobice kleke, egzotično voće, bilje i začine. Ima bogatu aromu i idealan je za mnoge koktele kao što su Dry Martini, Gin&Tonic ili Singapore Sling.
Liker Galliano L’Autentico, poznatiji kao Galliano, je slatki biljni liker, koji je 1896. godine stvorio italijanski destilator i proizvođač rakije Arturo Vaccari iz Livorna(Toskana), i nazvan po Giuseppeu i italijanskom uredu Galliano, Kraljevske italijanske vojske iz Prvog italo-etiopskog rata. Galliano je sladak liker sa ukusom vanile-anisa i suptilnim citrusnim i drvenim biljnim notama. Galliano se koristi i kao digestiv i kao sastojak mnogih koktela.
U stalnoj potrazi za nečim savršenim, nastao je Glenmorangie 18YO single malt viski gusti, kremasti i voćni škotski viski od jednog slada predstavljen u čudesno elegantnoj bočici i jedan od njihovih najcenjenijih viskija. Potiče iz Prestige linije jednoslojnih škotskih viskija, koji su, i skuplji, ali i „prestižniji”. Ovaj blistavi viski predstavlja rapsodiju toplih tonova poput lišća, koje se kovitla na vetru u nijansi limuna, bakra i zlata. Da bi je stvorili, oni sakupljaju svilenkasti, voćni duh i puštaju da prvih 15 godina provede u američkim bačvama od burbona od belog hrasta. Zatim deo prenose u oloroso šeri bačve sve dok viski ne napuni najmanje 18 godina. Nakon 18 godina odležavanja, nastaje ovaj viski bogatih aroma i punog i zavodljivog ukusa, koji je bez obzira na dugo odležavanje, zadržao neverovatnu živahnost. Preuzeo je glavnu nagradu u svojoj kategoriji na World Whisky Awards 2010.
Sazrevajući deset godina, izgrađuje savršenu ravnotežu između složenosti i slatkoće, koju je teško pobediti u tim godinama i po svojoj ceni. Rezultat je nežan, mek i kremast duh. Sadrži osvežvajuće mirise limuna, mandarine, jabuke, kruške i breskve, koji su ublaženi notom vanile. Velike cvetne i voćne note izviruju iz čaše, a slad se približava iza. Nedugo nakon degustacije ovog viskija na nepcima se prvo otkriva vanila, a zatim rapsodija medenih i puterastih aroma, duge i sladne završnice. Osvojio je zlatnu medalju na Svetskom takmičenju u alkoholnim pićima u San Francisku 2018 i srebrnu medalju na Svetskom takmičenju u alkoholnim pićima u San Francisku 2020. godine.
Quinta Ruban je standardni Glenmorangie slad koji stari oko 12 godina. Potiče iz Glenmorangie’s Core Range-a, u koji takođe spadaju The Original, The Lasanta i Nectar, D’or. „Quinta“ je u Portugalu naziv za mesto gde se uzgaja posebno grožđe za port vino. „Ruban ” je, s druge strane, francuski naziv za „rubin“. Kada se ta dva spoje, dobijamo neraskidivu vezu između drevnog i modernog, kao i Škotske i Portugala. „Rubin” se, naravno, odnosi na, neodoljivo bujnu, crvenu boju ovog viskija. Savršeno uravnotežen, ovaj viski očarao je mnoge, a osvojio je i dve zlatne, kao i jednu srebrnu nagradu na različitim takmičenjima.
Glenmorangie Signet je izvanredan viski bez presedana stila i ukusa. Dr Bill Lumsden, majstor Glenmorangie-jeve kreacije viskija, opisao je to kao vrhunac „životnog veka eksperimentisanja i inovacija“. Dobio je ime po ukrašenom kvadratnom dizajnu koji krasi većinu Glenmorangie boca. Stvoren je od mešavine najstarijih i najređih viskija Glenmorangie. On koristi visoko prženi sladni ječam od „čokolade“ što je nešto što nikada ranije nije viđeno u svetu viskija, i filtrira se bez hladnjaka. Duša Signeta leži u duhu čokoladnog slada, koji je odležao u bivšim burbonskim bačvama.
Maurice Filliouk, majstor konjaka, kreirao je Hennessy Paradis 1797. godine. Hennessy Paradis je posebno dragocena mešavina preko 100 različitih eaux de vie od kojih su neki odležali i do 130. godina u hrastovim bačvama. Izvanredne je čistoće i elegancije, savršeno uravnoteženog ukusa sa balansom snage o finoće. Med, cvetne note, tartufi i blagi začini ispunjavaju nepce i ostavljaju dugačak, dugotrajan utisak baršunaste elegancije i finoće. Veoma mekani nagoveštaji cimeta, kao i kandirano voće ustupaju mesto mirisnim notama. Ako ste neko ko uživa u destilovanom piću, ovo je pravi izbor za vas, jer hladna temperatura otkriva jedinstveni miris i ukus, takođe se preporučuje uživanje u vreme deserta. Nagrađen je najprestižnijom nagradom na svetskom takmičenju u San Francisku 2008. godine.
Odvažan. Začinjeno. Klasičan. Recept iz stare škole Jim Beam Rie obeležen je toplim, začinjenim udarcem i zalogajem crnog bibera, sve zaokruženo notama vanile i hrasta. Dodajte ga u klasične i savremene koktele za nepogrešiv ukus pre prohibicije koji će vas sigurno vratiti.
Jura 10 YO je Single Malt viski koji odležava u ex bourbon buradima. Ima lagano bakreno, zlatni izgled. Dobro izbalansiranog mirisa sa notama zelene jabuke i svežih krušaka. Umereno kremasto telo sa inicijalnim talasom vanile, praćenom svežom travom, nežnim voćem i suvim drvenim notama. Destilerija Jura proizvodi oko 2,2 miliona litara alkohola godišnje.
Monkey Shoulder je prvobitno kreiran za pravljenje savršenih koktela od viskija i od tada ulazi u miks. Osetite divan dašak ljute pomorandže, vanile, meda i začinjenog hrasta pre nego što probate meku vaniliju sa začinskim nagoveštajima dok uživate u bezobraznom gutljaju. Nikada ne ostajete tihi na zabavi, glatki, sladni i voćni karakter je dovoljno hrabar da se ističe u piću, ali dovoljno uravnotežen da ga ne preuzme. „Bogatstvo i živahnost kombinuju se sa voćnim aromama i blagim notama vanile, što ga čini savršenim za mešanje“
Na nadmorskoj visini od preko 2.000 metara oko Gvadalahare – glavnog grada provincije Halisko – raste srce SIERRA Silver tekila. SIERRA Silver je odmorna, bistra tekila koja predstavlja autentični meksički ukus. Ukus: SIERRA Silver je puna, voćna, sveža aroma, u kojoj dominiraju lagane note čilija, odraz je agave tekilane Veber azul i laganih nota zelenih jabuka i mladog ananasa. Nijanse bibera daju Sierra Tekila Silver nešto, čineći je tekilom punog karaktera.
Takovo Viljamovka predstavlja jedan od najpoznatijih brendova u Srbiji a dobijena je višestrukom destilacijom komine kruške (Williams). Sve najvrednije što ima Viljamovka, najsočnija i najslađa kruška, preneto je u ovu rakiju. Posle višegodišnjeg odležavanja i negovanja u podrumima “Takovo“, dobijen je buke, koji je zadržao aromu ove po kvalitetu neprevaziđene sorte. Dobro prepoznatljiva zelena flaša kruškastog oblika osvojila je kako naše, tako i inostrano tržište.
Woodford Reserve predstavljen je na tržištu 1996.godine i nastaje destilacijom mešavine koju čini 72% kukuruza, 18% raži i 10% ječma. Sem visokog procenta raži, neobičnim ga čini i to što se tri puta destiluje. Istovremeno, prilikom punjenja u bačvu, u kojoj sazreva najmanje šest godina, ovaj američki burbon zadržava najniži procenat alkohola.Savršeno izbalansiran ukus ovog viskija obuhvata više od 200 registrovanih biljnih nota, počev od tamnih žitarica i drveta, do slatkih, aromatičnih,začinastih i voćnih biljnih nota.
Zarić ”Medena” – Najbolje se opisuje kao brak sklopljen između „naočitog mladoženje“ – meda i „prelepe neveste“ šljivove rakije. Oba bračna druga unela su ono najbolje u ovaj brak. Med – poreklo sa čistih zlatiborskih padina, a šljiva sunce sa obronaka Povlena i Maljena. Zakleli su se na večnu ljubav. Naravno, kumovala je Destilerija Zarić iz Kosjerića.
Cinzano potiče od savršenog spoja vina, alkohola, šećera i infuzije bilja i začina. I danas je Cinzano recept jedinstven u svetu i drži se u tajnosti više od 250 godina. Cinzano Bianco ima mirisnu aromu, nežnu i punog tela, slatka je i izuzetno svestrana. Služi se čisti hladan kao aperitiv ili kao sastojak koktela.
Cinzano potiče od savršenog spoja vina, alkohola, šećera i infuzije bilja i začina. I danas je Cinzano recept jedinstven u svetu i drži se u tajnosti više od 250 godina. Cinzano Rosso je rođen u Torinu i poznat je širom sveta po svojoj boji zahvaljujući bogatoj infuziji kvalitetnih biljaka i začina. Savršen je sastojak za koktele zahvaljujući delikatnom, ali postojanom i karakterističnom aftertaste-u. Može se služiti čist ili u kombinaciji sa sodom.
Monin likeri- Monin selekcija likera predstavlja jednu od najkvalitetnijih i najraznovrsnijih selekcija na svetu. Na početku poslovanja Monin je posedovao destileriju likera, nakon čega su odlučili da prošire asortiman i počeli su da prave sirupe, pire, soseve i koncentrate. Prepoznatljivi su po širokom asortimanu, vrhunskom kvalitetu i lepoj ambalaži. Danas je Monin najveći i najpoznatiji svetski proizvođač vrhunskih aroma za piće i kulinarstvo.
Monin likeri- Monin selekcija likera predstavlja jednu od najkvalitetnijih i najraznovrsnijih selekcija na svetu. Na početku poslovanja Monin je posedovao destileriju likera, nakon čega su odlučili da prošire asortiman i počeli su da prave sirupe, pire, soseve i koncentrate. Prepoznatljivi su po širokom asortimanu, vrhunskom kvalitetu i lepoj ambalaži. Danas je Monin najveći i najpoznatiji svetski proizvođač vrhunskih aroma za piće i kulinarstvo.
Monin likeri- Monin selekcija likera predstavlja jednu od najkvalitetnijih i najraznovrsnijih selekcija na svetu. Na početku poslovanja Monin je posedovao destileriju likera, nakon čega su odlučili da prošire asortiman i počeli su da prave sirupe, pire, soseve i koncentrate. Prepoznatljivi su po širokom asortimanu, vrhunskom kvalitetu i lepoj ambalaži. Danas je Monin najveći i najpoznatiji svetski proizvođač vrhunskih aroma za piće i kulinarstvo.
Monin likeri- Monin selekcija likera predstavlja jednu od najkvalitetnijih i najraznovrsnijih selekcija na svetu. Na početku poslovanja Monin je posedovao destileriju likera, nakon čega su odlučili da prošire asortiman i počeli su da prave sirupe, pire, soseve i koncentrate. Prepoznatljivi su po širokom asortimanu, vrhunskom kvalitetu i lepoj ambalaži. Danas je Monin najveći i najpoznatiji svetski proizvođač vrhunskih aroma za piće i kulinarstvo.
Monin likeri- Monin selekcija likera predstavlja jednu od najkvalitetnijih i najraznovrsnijih selekcija na svetu. Na početku poslovanja Monin je posedovao destileriju likera, nakon čega su odlučili da prošire asortiman i počeli su da prave sirupe, pire, soseve i koncentrate. Prepoznatljivi su po širokom asortimanu, vrhunskom kvalitetu i lepoj ambalaži. Danas je Monin najveći i najpoznatiji svetski proizvođač vrhunskih aroma za piće i kulinarstvo.