Filteri
close
Tip rezultata
Svi rezultati uključeni
keyboard_arrow_down
Kategorija
Sve kategorije
keyboard_arrow_down
Od
RSD
Do
RSD
Sortiraj po
keyboard_arrow_down
Objavljeno u proteklih
keyboard_arrow_down
Sajtovi uključeni u pretragu
Svi sajtovi uključeni
keyboard_arrow_down

Pratite promene cene putem maila

  • Da bi dobijali obaveštenja o promeni cene potrebno je da kliknete Prati oglas dugme koje se nalazi na dnu svakog oglasa i unesete Vašu mail adresu.
76-100 od 105 rezultata

Broj oglasa

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream
76-100 od 105 rezultata

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream

Režim promene aktivan!

Upravo ste u režimu promene sačuvane pretrage za frazu .
Možete da promenite frazu ili filtere i sačuvate trenutno stanje

Aktivni filteri

  • Tag

    Žitarice mahunarke musli keksi

Pirinčane galete su prirodna, kvalitetna, zdrava i lako svarljiva hrana. Pirinčane galete su prirodna, kvalitetna, zdrava i lako svarljiva hrana. Ekspandirane žitarice predstavljaju zdravu hranu bogatu biljnim mastima, celulozom, ugljenim hidratima, vitaminima i mineralima. Pogodne su za redukcione dijete (mršavljenje) umesto hleba.

Prikaži sve...
110RSD
forward
forward
Detaljnije

Ovsene pahuljice za doručak su jedna od najčešćih nutricionističkih preporuka. Zob ili ovas je poznata i kvalitetna žitarica bogata vitaminima i mineralima, naročito gvožđem. Koriste se za pripremu hranljivog i okrepljujućeg doručka i daju dugotrajan osećaj sitosti. Ovsene pahuljice predstavljaju jedan od najpopularnijih sastojaka tradicionalnog obroka (onog što se danas smatra zdravim doručkom) u mnogim zemljama. Za razliku od celog zrna ovsa, koje je tvrdo i potrebno mu e dugo vreme da se skuva, ovsene pahuljice se vrlo brzo pripreme: mogu se konzumirati i sirove, kao tzv. musli, ili kuvane, kada se od njih dobija ovsena kaša. Beyond organske ovsene pahuljice su vrhunskog kvaliteta, dobijene od sertifikovano organski gajenog ovsa. Kako se dobijaju ovsene pahuljice Iako je jedna od najkorišćenijih žitarica u ljudskoj ishrani, ovas ili zob (Avena sativa) se retko koristi kao celo zrno, zato što je za njegovo kuvanje potrebno dugo vreme. Najčešće se u ishrani koriste upravo ovsene pahuljice. One se dobijaju od ovsenih zrna koja se oljušte, izlože delovanju pare i spljošte pod pritiskom. Ovsene pahuljice priprema Ovsene pahuljice mogu da se konzumiraju nekuvane, kada im se doda mleko ili voćni sok, neki orašasti plod i suvo voće (grožđice i sl) i tako se dobija takozvani musli. Drugi način je da se ovsene pahuljice skuvaju sa vodom ili mlekom. Tako se dobija ovsena kaša, u koju se mogu dodavati razni slani ili slatki dodaci. Ovsene pahuljice se mogu koristiti i za pripremu tzv. granola, u kojima se ovas meša sa orašastim plodovima, semenkama i suvim grožđicama i potom sve tostira, ili za pripremu granola barova. U daljem tekstu naći ćete i nekoliko zanimljivih recepata sa korišćenjem ovesnih pahuljica. Ovsene pahuljice za doručak: najčešća nutricionistička preporuka Ovsene pahuljice za doručak su jedna od najčešćih nutricionističkih preporuka. Zob ili ovas je kvalitetna žitarica bogata vitaminima i mineralima, naročito gvož¬em. Rastvorljiva biljna vlakna, kojih ima u ovsenim pahuljicama, veoma povoljno utiču na varenje i organizam u celini. Kad su u pitanju ovsene pahuljice, kalorije nisu problem: u 100 grama ima samo 365 kalorija, a od njih se može napraviti obilan, hranljiv i okrepljujući doručak koji daje dugotrajan osećaj sitosti. Ovsene pahuljice za bebe Po navodima nekih veb sajtova koji govore o ishrani beba, počev od šestog meseca, kada bebama počinju sa se daju kašice, i ovsena kaša postaje jedna od opcija koja se može isprobati u ishrani. Kao i pri uvođenju drugih novih namirnica, ovsenu kašu treba davati 3 dana uzastopno, u početku po nekoliko kašičica, i pratiti kako beba reaguje. Ako je sve u redu i nema reakcije, kasnije se mogu davati i veće količine i slobodno koristiti ovsena kaša u ishrani deteta. Ako koristite organske ovsene pahuljice u ishrani bebe, to vam daje dodatnu sigurnost i prednost, jer se u njihovoj proizvodnji ne koriste hemikalije tipične za konvencionalnu poljoprivredu (herbicidi, pesticidi i dr.) Zdravstvene dobrobiti ovsenih pahuljica Zbog velike popularnosti ovsenih pahuljica, ovsenih kaša i muslija, delovanje obroka od ovsenih pahuljica na ljudski organizam je pažljivo i detaljno proučeno. Između ostalog, proučavano je: * Da li ovsene pahuljice mogu da doprinesu mršavljenju * Da li ovsene pahuljice pomažu u ublažavanju konstipacije (zatvora) * Da li ovsene pahuljice doprinose regulaciji holesterola u krvi * Da li ovsene pahuljice doprinose regulaciji glukoze u krvi Gotovo sva istraživanja se slažu da je uticaj konzumacije ovsenih pahuljica na ljudski organizam izuzetno blagotvoran. Ovas sadrži jednu posebnu vrstu rastvorljivih vlakana, takozvane beta glukane, koji su u poslednje vreme privukli posebnu pažnju istraživača. U celini, smatra se da beta glukani mogu da doprinesu regulaciji nivoa holesterola i nivoa glukoze u krvi, kao i da pozitivno deluju na imunitet. A jedan od najnovijih pregleda raznih istraživanja o uticaju konzumacije ovsa na ljudski organizam, objavljen 2023. u časopisu Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics utvrdio je da konzumacija ovsa može da pomogne u regulaciji povišenog krvnog pritiska (referenca: https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S2212267222011960) Treba napomenuti da iako ovas prirodno ne sadrži gluten, obične ovsene pahuljice ne mogu se smatrati bezglutenskim peoizvodom, zbog mogućnostii kontaminacije glutenom u procesu proizvodnje, skadištenja i pakovanja. Čime se izdvajaju ovsene pahuljice Beyond Beyond ovsene pahuljice organske se dobijaju od organski gajenog ovsa. Organska proizvodnja znači da se u gajenju ovsa ne koriste brojne hemikalije koje su u konvencionalnoj poljoprivredi uobičajene, kao što su npr. herbicidi i pesticidi. Korišćenje organskih ovsenih pahuljica čuva vaš organizam od nepotrebnog dodatnog opterećenja hemikalijama i štetnim materijama kojim ionako obiluje naša okolina, a to je posebno važno ako ovsene pahuljice koristite u ishrani dece. Ovsene pahuljice recepti Mafini od ovsenih pahuljica Zanimljiv doručak, koji možete pripremiti unapred za nekoliko dana i za nekoliko minuta podgrejati ujutru. Štedite vreme, a dobijate ukusnu i zdravu poslasticu. Potrebno je (za otprilike 7 porcija): 8 šolja vode, 2 šolja ovsenih pahuljica, 7 kašičica javorovog sirupa, 2 i po kašičice cimeta, ¼ kašičice himalajske soli. Priprema: Naspite vodu u lonac, posolite i grejte dok ne proključa. Naspite ovsene pahuljice i smanjite vatru tako da se krčka oko 30 minuta. Isključite vatru (ringlu) i naspite javorov sirup i cimet u kuvani ovas, pa promešajte. Ostavite da odstoji 10 minuta. Uzmite pleh za mafine, dno svih modli u plehu namažite uljem, pa ih napunite ovsenom kašom. Ostavite da se ohladi, pa ubacite u zamrzivač da se zamrzava oko 5 sati. Izvadite pleh za mafine, ostavite da se nekoliko minuta otkravi, pa nožem izvadite ovsene mafine, ubacite u kesice za zamrzivač i ostavite da stoje u zamrzivaču. Ujutru, kad hoćete da spremite doručak, ubacite nekoliko zamrznutih ovsenih mafina u prethodno zagrejanu rernu i zagrejte da budu dobro topli. Prelijte medom (ili nekim drugim prirodnim zaslađivačem), pospite odozgo seckanim orasima - i doručak je gotov! Čorba od ovsenih pahuljica Potrebno je: 1 šargarepa, 1 manji koren celera, 1 koren peršuna, 2-3 kašike ovsenih pahuljica, 1 kašika ulja od semenki grožđa, kim, beli biber, list peršuna, morska so, 1 l vode Priprema: Povrće oprati i očistiti. Šargarepu i koren peršuna iseckati na kolutiće, a celer na sitne kockice. Izdinstati povrće, dodati ovsene pahuljice i nastaviti još kratko vreme sa dinstanjem. Naliti vodu, posoliti i dodati izdrobljeni kim. Pred kraj kuvanja dodati beli biber i posuti peršunovim listom. (Autor recepta: Slavica Matić, viši dijetetičar-nutricionista) Domaća granola Napravite je kod kuće (bez dodatog šećera i rafinisanog ulja). Ovsene pahuljice, suncokretove semenke, suve brusnice i indijski orah pomešajte sa rastopljenim kokosovim uljem i medom, rasporedite po peki papirom obloženom plehu i sušite u rerni oko 40 minuta. Domaća granola sadrži složene ugljene hidrate, vlakna, zdrave masti, rastvorljiva vlakna (dobra za holesterol i zdravlje srca). Video-recept Pogledajte video-recept za čoko-višnja ovseni dezert na našem jutjub kanalu: https://www.youtube.com/watch?v=fFaOO5YbnXE Najčešća pitanja Ovsene pahuljice cena kolika je? Cena organskih ovsenih pahuljica Beyond je povoljna i srazmerna njihovom visokom kvalitetu. Dobijene su od sertifikovano organski gajenog ovsa, koji zahteva posebne uslove gajenja. Po čemu se izdvajaju organske ovsene pahuljice Beyond? Firma Beyond je pionir u distribuciji i edukaciji o upotrebi i benefitima organski gajenih prehrambenih kultura. Organske ovsene pahuljice Beyond dobijaju se od organski gajenog ovsa, poreklom iz Srbije. Kupovinom organskih proizvoda poreklom iz Srbije ne samo da podržavamo domaću poljoprivredu, već posebno, organsku poljoprivredu, koja daje visokovredne namirnice bez korišćenja hemikalija koje mogu biti štetne za životnu sredinu. U kakvim pakovanjima se prodaju ovsene pahuljice organske? Organske ovsene pahuljice Beyond se prodaju u kesicama (pakovanjima) od 250 grama. Koliki je rok upotrebe ovsenih pahuljica? Rok upotrebe ovsenih pahuljica od trenutka pakovanja je oko šest meseci. Rok do kojeg se može upotrebiti proizvod je vidljivo istaknut na svakom pakovanju organskih ovsenih pahuljica Beyond. Gde mogu da kupim Beyond organske ovsene pahuljice? Organske ovsene pahuljice Beyond možete potražiti u prodavnicama zdrave hrane, u megamarketima Mercator, kao i u većini dobro snabdevenih supermarketa. Organske ovsene pahuljice Beyond možete naručiti i onlajn, putem ovoga veb sajta. Koliko traje isporuka? Narudžba organskih ovsenih pahuljica Beyond biće isporučena u najkraćem mogućem vremenu, a najduže, rok isporuke ne bi trebalo da bude duži od 4 radna dana. Kako se pripremaju organske ovsene pahuljice? Organske ovsene pahuljice se mogu natopiti u mleko ili voćni sok, sa dodatkom suvog grožđa, semenki i orašastih plodova da se dobije musli. Mogu da se skuvaju u vodi ili mleku, čime dobijate ovsenu kašu. Mogu da se pomešaju sa orašastim plodovima i suvim voćem i zapeku, čime se dobija granola ili granola bar (u zavisnosti kako ih pravite). Nekoliko recepata za pripremu ovsenih pahuljica naveli smo u prethodnom tekstu. Sastojak: 100% ovsene pahuljice Može da sadrži u tragovima soju, gluten, susam, kikiriki, lešnik i badem. Nutritivna deklaracija u 100g / % dnevnog referentnog unosa* *Referentni unos za prosecnu odraslu osobu: 8400 kJ / 2000 kcal* Energ.vrednost 1530kJ/365Kcal (18*) Proteini 14 g (28%*) Ugljeni hidrati 56 g (21%*) od kojih šećeri 1 g (1%*) Masti 7 g (10%*) Od kojih zasicene masne kiseline 1,2 g (6%*) Biljna vlakna 11 g (45%*) So 0 g (0%*) Tiamin (vitamin B1) 0,763 mg (69%**) Riboflavin (vitamin B2) 0,139 mg (10%**) Niacin (vitamin B3) 0,961 mg (6%**) Piridoksin (vitamin B6) 0,119 mg (13%**) Fosfor 523 mg (74%**) Kalijum 429 mg (21%**) Gvožde 4,7 mg (38%**) Magnezijum 177 mg (47%**) {product id=216}

Prikaži sve...
195RSD
forward
forward
Detaljnije

Naut (leblebije) je veoma važna komponenta makrobiotičke ishrane. Veoma je bogat biljnim vlaknima, pa zato pomaže u regulaciji nivoa triglicerida i holesterola u krvi i “čisti” krvne sudove. Naut (leblebije) je veoma važna komponenta makrobiotičke ishrane. Veoma je bogat biljnim vlaknima, pa zato pomaže u regulaciji nivoa triglicerida i holesterola u krvi i “čisti” krvne sudove. Naut koji je već skuvan štedi vam vreme, pošto se sirov naut dugo kuva. Sastav: kuvane leblebije (naut)

Prikaži sve...
255RSD
forward
forward
Detaljnije

Superfood ovsene pahuljice su proizvedene od pažljivo odabranih oljuštenih zrna organski gajenog ovsa. Nakon termičke obrade parom, zrna se presuju u hrskave pahuljice. Bogat su izvor složenih ugljenih hidrata i belančevina, a rastvorljiva vlakna daju dugotrajan osećaj sitosti. Koriste se za pripremu hranljivog i okrepljujućeg doručka. Superfood doo ovsene pahuljice ne sadrže gluten i pod kontrolom su akreditovane laboratorije. Ovas prirodno ne sadrži gluten, ali prilikom obrade ovsa i proizvodnje ovsenih pahuljica kao i kasnije tokom pakovanja, može doći do kontaminacije glutenom. Zato se obične ovsene pahuljice ne mogu deklarisati kao bezglutenski proizvod. Ove ovsene pahuljice bez glutena proizvedene su od ovsa gajenog posebnim metodima, uz posebne procedure tako da se prilikom proizvodnje i skladištenja ne kontaminiraju glutenom. Zato su one bezglutenski prozvod. Opšte dobrobiti ovsenih pahuljica Ovsene pahuljice se često preporučuju kao hrana za doručak, zato što je ovas veoma hranljiva žitarica koja ima neka posebna svojstva. Pre svega, ovas je izvor vitamina i minerala, naročito gvoža. Ovas posebno odlikuju rastvorljiva biljna vlakna koja blagotvorno utiču na organizam u celini, a posebno na rad creva i apsorpciju nutrijenata. Osim toga, ovsene pahuljice pirodno ne sadrže gluten, pa ih umesto tradicionalnog doručka koji po pravilu uključuje pšenični hleb i peciva, koriste uglavnom osobe koje žele da smanje količinu glutena u ishrani. Delovanje ishrane ovsom i ovsenim pahuljicama na ljudski organizam je istraženo, ispitivano je da li i kako ovsene pahuljice utiču na redovnost pražnjenja creva, mršavljenje, holesterol i šećer u krvi i slične stvari. Opšte uzevši, utvrđeno je da konzumacija ovsa blagotvorno utiče na rad organa za varenje i ljudskog organizma u celini. Zašto ovsene pahuljice bez glutena Verovatno ćete se zapitati, ako ovas već prirodno ne sadrži gluten, čemu onda ovsene pahuljice koje su deklarisano bez glutena? Trebalo bi imati u vidu da postoje osobe koje su veoma osetljive na gluten, čak i u minimalnim količinama, i kojima je neophodno da namirnice koje konzumiraju nemaju ni minimum glutena. Gluten može da dospe u obične ovsene pahuljice, na primer, ukoliko se skladište pored pšenice ili neke druge glutenske žitarice, ukoliko su mašine kojima se presuju ovsene pahuljice pre toga korišćene za proizvodnju npr. pšeničnih ili ražanih pahuljica (pšenica i raž sadrže gluten) i slično. Količine glutena koje tako mogu dospeti u obične ovsene pahuljice su apsolutno zanemarljive za sve zdrave osobe, ali nisu za one koje imaju problem netolerancije na gluten ili boluju od celijakije. Ako takve osobe hoće da konzumiraju ovsene pahuljice za doručak, potrebno je da postoji garancija da one ne sadrže ni minimum glutena. Šta odlikuje Superfood ovsene pahuljice bez glutena Da bi Superfood ovsene pahuljice bez glutena bile deklarisane kao bezglutenske, bio je neophodno izvršiti pet posebnih koraka u proizvodnji i pet nivoa kontrole. Prva stvar koja je kontrolisana je sama setva: seme ovsa od kojeg se proizvode bezlutenske ovsene pahuljice bilo je zaštićeno od kontakta sa glutenom. Dakle, već pri setvi je obezbeđeno da seme ovsa iz kojeg će nići ovas od kojeg će se proizvesti ovsene pahuljice bez glutena nije bilo u dodiru sa bilo čime što sadrži gluten - pri skladištenju, pri transportu i pri setvi. Druga bitna stvar je da na samoj njivi na kojoj je posejan ovas koji će se koristiti za proizvodnju bezlgutenskih pahuljica nisu bile sađene glutenske žitarice. To će reći, njiva na kojoj je zasejan ovas korišćena je godinama samo za to: na njoj dugo unazad nije sejana ni pšenica, ni raž, ni bilo koja žitarica koja sadrži gluten. Takođe, površina za gajenje ovsa je odabrana tako da se čak ni na okolnim njivama ne gaje pšenica ili neke druge druge glutenske žitarice! Da bi se efikasnost ovih mera potvrdila, tokom rasta ovsa sejanog na ovaj način se stalno uzimaju uzorci i testiraju na gluten, pomoću laboratorijskih analiza. Prilikom setve, žetve i drugih radnji u kojima se koriste mašine, obezbeđeno je da kombajni i druge poljoprivredne mašine koje se koriste u kultivaciji ovsa od kojeg će se proizvoditi ovsene pahuljice bez glutena nisu korišćene za kultivaciju glutenskih žitarica; ili, ako su bile korišćene, onda su pre nego što su upotrebljene u kultivaciji ovsa temeljno očišćene od glutena. Sledeća veoma bitna stavka, u kojoj prilikom proizvodnje običnih ovsenih pahuljica najčešće i dolazi do kontaminacije glutenom, jeste da su i transport i skladištenje zaštićeni od dodira sa glutenom. Isto tako, i pakovanje ovsenih pahuljica u manja pakovanja je organizovano tako pri tome nema nikakvog dodira sa glutenom. Iskustva u proizvodnjii običnih ovsenih pahuljica pokazuju da je veoma velika verovatnoća (skoro 90% slučajeva) da će doći do kontaminacije glutenom ukoliko se bilo koji od ovih koraka koje smo naveli preskoči. Zato su bezglutenske ovsene ovsene pahuljice, u stvari, veoma retka roba na tržištu. Pored svih mera koje je preduzeo proizvođač ovih jedinstvanih ovsenih pahuljica, Superfood kao uvoznik i distributer radi dodatnu analizu na gluten, čime se daje konačna potvrda da se radi o bezglutenskim ovsenim pahuljicama! Oznaka instant koja stoji na pakovanju ovsenih pahuljca bez glutena Superfood znači da su proizvedene tako da se mogu pripremiti kao obrok veoma brzo, za samo nekoliko minuta. Recept za vas: nezaslađena ovsena kaša „natural“ U odabranu količinu ovsenih pahuljica bez glutena dodajte nekoliko brusnica, malo aronije, cimet, suvo grožđe, seme suncokreta, lana, susama... Zagrejte vodu i prelijte pahuljice. Sačekajte da upiju vodu. Lepo izmešajte da se dobije ujednačena tekstura. Sve je gotovo za svega nekolko minuta. Eto vaše savršene kaše! Najčešća pitanja Jesu li skupe bezglutenske ovsene pahuljice (cena kolika je)? Cena organskih ovsenih pahuljica bez glutena Superfood je viša od cene običnih ovsenih pahuljica, zato što su bezglutenske ovsene pahuljice redak i poseban proizvod koji zahteva specijalan i složen metod proizvodnje. Dobijene su od sertifikovano organski gajenog ovsa i sertifikovano ne sadrže gluten. Po čemu se izdvajaju bezglutenske organske ovsene pahuljice Superfood? Organske ovsene pahuljice bez glutena Superfood prošle su pet stepena kontrole (pri setvi, kultivaciji, skladištenju, proizvodnji i pakovanju) koji garantuju da ne sadrže gluten. Pored toga, dobijene su od organski gajenog ovsa, tako da predstavljaju specijalni organski proizvod posebne klase. U kakvim pakovanjima su ovsene pahuljice bez glutena organske? Bezglutenske ovsene pahuljice Superfood se prodaju u posebno kontrolisanim pakovanjima/kesicama od 200 grama. Koliki je rok upotrebe ovsenih pahuljica bez glutena? Rok upotrebe ovsenih pahuljica bez glutena od trenutka pakovanja je oko šest meseci. Rok do kojeg se može upotrebiti proizvod je vidljivo istaknut na svakom pakovanju organskih ovsenih pahuljica bez glutena Superfood. Gde mogu da kupim ovsene pahuljice bez glutena Supefood? Organske ovsene pahuljice bez glutena Superfood možete potražiti u većini prodavnica zdrave hrane, u hipermarketima Mercator, kao i u većini supermarketa. Organske ovsene pahuljice Superfood možete naručiti i onlajn, putem ovoga veb-sajta. Koliko traje isporuka? Naručene ovsene pahuljica bez glutena Superfood biće isporučene u najkraćem mogućem vremenu koje obezbeđuje kurirska služba, pri čemu rok isporuke ne treba da bude duži od četiri radna dana. Kako se pripremaju ovsene pahuljice bez glutena? Ovsene pahuljice bez glutena instant se pripremaju veoma brzo. Mogu se natopiti u mleko ili voćni sok, sa dodatkom suvog grožđa, semenki i orašastih plodova da se dobije musli (ako hoćete da ostanu bezglutenske, dodaci takođe ne treba da sadrže gluten). Ovsene pahuljice bez glutena mogu da se skuvaju u vodi ili mleku, kao kaša od ovsa. Ovsene pahuljice bez glutena mogu da se pomešaju sa orašastim plodovima i suvim voćem i zapeku, da dobijete granolu ili granola bar. Sastojak: 100% ovsene pahuljice Nutritivna deklaracija Nutritivne vrednosti Hranjiva vrednost u 100g Energija 1530kj/365kcal (18%*) Masti 7g (10%*) od kojih zasić. mas. kis. 1g (5%*) Ugljeni hidrati 56g (21%*) od kojih šećeri 1g (1%*) Vlakna 11g (45%*) Proteini 14g (28%*) So 0g (0%*) Tiamin (Vit. B1) 0,763 mg (69%**) Riboflavin (Vit. B2) 0,139 mg (10%**) Niacin (Vit. B3) 0,961 mg (6%**) Piridoksin (Vit. B6) 0,119 mg (13%**) Fosfor 523 mg (74%**) Magnezijum 177 mg (47%**) Gvožđe 4,7 mg (38%**) Kalijum 429 mg (21%**) * Sadržaj dnevnog unosa energije. Referentni unos za prosečnu odraslu osobu (8400kJ / 2000kcal). ** Dnevni referetni unos vitamina i minerala (odrasli). Može da sadrži u tragovima soju, susam, kikiriki, lešnik i badem. Specifikacija proizvoda: Proizvodjac/Uvoznik: Superfood doo Zemlja porekla: Finska Organski proizvod: DA

Prikaži sve...
220RSD
forward
forward
Detaljnije

Azuki je sitan, kompaktan crveni pasulj. Njegova postojbina je Kina gde se i danas tradicionalno koristi kao hrana i lek. Slađi je od ostalih mahunarki, a prirodni je izvor kalijuma, fosfora, gvož đa i magnezijuma. Azuki je sitan, kompaktan crveni pasulj. Njegova postojbina je Kina gde se i danas tradicionalno koristi kao hrana i lek. Sla đi je od ostalih mahunarki, a prirodni je izvor kalijuma, fosfora, gvož đa i magnezijuma. Po vitaminskom sastavu azuki je sličan ostalim mahunarkama i sadrži vitamine B grupe. Pre kuvanja se preporučuje natapanje azuki pasulja u vodi u trajanju od 3 sata. Priprema se samostalno ili u kombinaciji sa povrćem i žitaricama. Sastojak: 100% azuki pasulj Može da sadrži u tragovima soju, gluten, susam, kikiriki, lešnik i badem. Hranljiva vrednost u 100 g Energija 1377kJ/329Kcal (16%*) Ukupne masti 0,5 g (0%*) od kojih zas. masne kis.0 g (0%*) Ugljeni hidrati 50 g (19%*) od kojih šeceri 2,35 g (2,6%*) Vlakna 13 g (54%*) Proteini 20 g (40%*) So 0 g (0%*) Tiamin (Vitamin B1) 0,46 mg (42%**) Ribo avin (Vitamin B2) 0,22 mg (15%**) Piridoksin (Vitamin B6) 0,35 mg (25%**) Kalijum 1254 mg (62%**) Fosfor 381 mg (54%**) Gvož e 5 mg (35%) Magnezijum 127 mg (34%**) {product id=66}

Prikaži sve...
735RSD
forward
forward
Detaljnije

Mekinje spelte mogu da se koriste u pripremi hleba, peciva, kolača, sosova, supa. Mogu da se mešaju sa pahuljicama, dodaju mleku ili jogurtu, vodi i voćnim napicima. Ne sadrže konzervanse, veštačke boje i aditive. Mekinje spelte mogu da se koriste u pripremi hleba, peciva, kolača, sosova, supa. Mogu da se mešaju sa pahuljicama, dodaju mleku ili jogurtu, vodi i voćnim napicima. Ne sadrže konzervanse, veštačke boje i aditive. Mekinje spelte se dobijaju od sveže samlevene spelte. Za razliku od od ostalih vrsta pšenice, spelta raste zajedno sa ljuskom i tako sazreva. Mekinje spelte dobijaju se prilikom mlevenja zrna spelte. Sadrže veliki procenat biljnih vlakana iz spoljašnjeg dela zrna spelte, ugljene hidrate, nezasićene masne kiseline, natrijum, vitamine itd. Imaju intenzivan ukus koji podseća na orašaste plodove.

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Pirinčane galete sa dodatkom susama. Pirinčane galete sa dodatkom susama. Sastav: Integralni pirinač, seme susama 5 %, himalajska so 2 %. Energetska vrednost 1609kJ/383kcal. Masti 3.1 g, zasićene masne kiseline 0.6 g, ugljeni hidrati 81.4 g, od kojih šećeri 0.1 g, vlakna 2.3 g, proteini 5.4 g, so 1.1 g.

Prikaži sve...
110RSD
forward
forward
Detaljnije

Brašno od tapioke (skrob od tapioke) se dobija od sušenog korena tropske biljke manioke. Najbolje se koristi u kombinaciji sa drugim brašnima bez glutena, za povezivanje i poboljšavanje strukture peciva. Brašno od tapioke (skrob od tapioke) se dobija od sušenog korena tropske biljke manioke. Sadrži puno skroba i bogato je različitim mineralima i vitaminima (vitamini B kompleksa, kalcijum, kalijum, fosfor, gvožđe, magnezijum, vlakna). Najbolje se koristi u kombinaciji sa drugim brašnima bez glutena, za povezivanje i poboljšavanje strukture peciva. Poboljšava teksturu testa, pa hlebu daje hrskavu koru. Ima veoma glatku i finu teksturu pa se koristi se za zgušnjavanje soseva, umaka i supa, pripremu pudinga, suflea. Prilikom brzog hlađenja iz kuvanog jela ne stvara naslage. Prirodno ne sadrži gluten, pa se preporučuje osobama izbegavaju gluten.

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Ovsene pahuljice Fortin su proizvedene po najsavremenijoj nemačkoj tehnologiji, tako da su izuzetnog kvaliteta. Ovsene pahuljice Fortin su proizvedene po najsavremenijoj nemačkoj tehnologiji, tako da su izuzetnog kvaliteta. Posebno su bogate biljnim vlaknima što ih čini jedinstvenim na našem tržištu. Sitne su, veoma se lako i brzo rastvaraju u tečnosti. Odlične su za jutarnju musli. Ovas je veoma zdrava žitarica, a ovsene pahuljice predstavljaju verovatno najjednostavniji način da se ovas uključi u svakodnevnu ishranu.

Prikaži sve...
250RSD
forward
forward
Detaljnije

Pirinčane galete sa dodatkom suncokretovog semena. Pirinčane galete sa dodatkom suncokretovog semena. Sastav: Integralni pirinač, seme lana, seme suncokreta, kuhinjska so. Nutritivne vrednosti (za 100 g): Energetska vrednost 1629kJ/388kcal Masti 3.0 g, zasićene masne kiseline 0.6 g, ugljeni hidrati 82.5 g, od kojih šećeri 0.1 g, vlakna 2.4 g, proteini 5.7 g, so 0.66 g.

Prikaži sve...
110RSD
forward
forward
Detaljnije

Fino meko belo brašno od spelte, za pripremu peciva i kolača. Speltino meko belo brašno je fine strukture i pogodno za pripremu finih peciva i kolača.

Prikaži sve...
415RSD
forward
forward
Detaljnije

Lako svarljiv proizvod, bez glutena, pogodan posebno za decu. Sadrži minerale i vlakna, omega-3 masne kiseline. Lako svarljiv proizvod, bez glutena, pogodan posebno za decu. Sadrži minerale i vlakna, omega-3 masne kiseline. Sastav: proso, lan Nutritivni sastav Energetska vrednost 1871 kJ (445,9 kcal) 22% Proteini 12,2 g 24% Ugljeni hidrati 69,8 g 27% Masti 13,1 g 19% 100g proizvoda sadrži: NRV* Gvožđe, Fe 1,8 mg 13% Fosfor, P 161 mg 23% Magnezijum, Mg 45,6 mg 12% Bakar, Cu 0,35 mg 35% Mangan, Mn 0,7 mg 35%

Prikaži sve...
135RSD
forward
forward
Detaljnije

Slavuj propržena (proparena) heljda dobija se od pažljivo odabranog zrna heljde. Zrno prolazi višestepenu proceduru čišćenja i obavezno ispiranje pre proparivanja. Slavuj propržena (proparena) heljda dobija se od pažljivo odabranog zrna heljde. Zrno prolazi višestepenu proceduru čišćenja i obavezno ispiranje pre proparivanja. NUTRITIVNE VREDNOSTI u suvom stanju na 100 gr proizvoda Energija ………………………………………… 1536KJ/367kkal Masti ………………………………………………………………………. 3 g od kojih zasićene masne kiseline ……. 0.44 g Ugljeni hidrati …………………………………………….. 71.3 g Od kojih šećeri ……………………………………………..< 1.0 g Dijetetska vlakna ………………………………………. 8.9 g Proteini ………………………………………………………….. 12.5 g So ………………………………………………………………………….. ………………………………………………………………………..

Prikaži sve...
510RSD
forward
forward
Detaljnije

Mlada pšenična trava se dobija se od mladih listova pšenice i sadrži veliki broj po zdravlje korisnih sastojaka. Osušena pšenična trava se pre pakovanja melje u prah. Dobijeni prah je 100% prirodan i hranljiv proizvod koji ne sadrži aditive, veštačke boje ili poboljšivače ukusa. Mlada pšenična trava se vekovima koristila u narodnoj medicini i bila je deo tradicionalne ishrane mnogih naroda. Dobija se od mladih listova pšenice i sadrži veliki broj po zdravlje korisnih sastojaka. U savremenom dobu, pšenična trava je ušla u široku upotrebu za ljudsku konzumaciju 1930-tih, nakon istraživanja američkog agrohemičara Čarlsa Šnabela koji je utvrdio da je ova namirnica izuzetno korisna za zdravlje i dobrobit domaćih životinja. Kako je mlada pšenica u prahu ušla u ishranu U prošlosti, pšenična trava je imala dugu istoriju korišćenja u proslavama i ritualima u Indiji i Persiji. Međutim, na Zapadu je mlada pšenica u prahu počela da se koristi u ljudskoj ishrani relativno skoro, 1930-tih, kao rezultat eksperimenata Čarlsa Šnabela, koji je nakon što je postigao povoljne rezultate nastojao da popularizuje tu namirnicu. Šnabel je bio agrohemičar koji je prvi pokrenuo naučno istraživanje o toj namirnici. Kad je u pitanju pšenična trava u prahu, iskustva koja je Šnabel imao u njenoj primeni bila su sledeća: nakon što je kokoškama dodata mala količina praha pšenične trave u ishranu, utrostručile su proizvodnju jaja. Potom je Šnabel utvrdio da skoro sve vrste živine i stoke imaju koristi kad im se u ishranu doda mala količina osušene pšenične trave u prahu. Zahvaljujući tome, počeo je da je preporučuje i za ishranu ljudi, pa su konzerve Šnabelove pšenične trave u prahu prihvaćene kao prehrambeni artikal i počele su da se prodaju u svim većim prodavnicama širom SAD i Kanade. Kako se gaji pšenična trava Pšenična trava može da se gaji na otvorenom i u zatvorenom prostoru. Na otvorenom, pšenica (Triticum aestivum) se zasejava na kvalitetnom zemljištu i neguje desetak dana. U zatvorenom, pšenična zrna se ostavljaju da proklijaju na vlažnom poslužavniku, ili u saksiji. Kako se proizvodi pšenična trava u prahu Mlada psenica u prahu dobija se na sledeći način: pšenica se zasejava na kvalitetnom zemljištu i neguje desetak dana. Nakon izbijanja klice, mlade biljke tokom rasta sintetišu hlorofil i stvaraju puno korisnih nutrijenata. Kada narastu do 15-20cm visine, mladi klicini listovi se seku i suše na niskoj temperaturi. Osušena pšenična trava se pre pakovanja melje u prah. Dobijeni prah je 100% prirodni proizvod koji ne sadrži aditive, veštačke boje ili poboljšivače ukusa. Čime se odlikuje mlada pšenica u prahu Beyond Mlada pšenica u prahu Beyond dobija se od organski gajene pšenice. Organski gajene poljoprivredne kulture čuvaju i naše zdravlje i životnu sredinu, zato što se u organskoj poljoprivredi ne koriste hemikalije koje konvencionalna poljoprivreda koristi u velikim količinama (npr. herbicidi i pesticidi). Proizvedena je po visokim standardima, proverenog je kvaliteta i predstavlja sertifikovan organski proizvod. Nutritivne i zdravstvene koristi od pšenične trave Prema nekim izvorima, pšenična trava sadrži kalijum, gvožđe, cink, bakar, mangan i selen; sadrži vitamine A, C, E, K, B1, B2, B3, B5 i B6. Dobar je izvor biljnih proteina (oko 24 g na 100 g), kao i biljnih vlakana. Sadrži i enzime, flavonode, alkaloide i tanine. Oko 70% svakog izdanka pšenične trave čini hlorofil, koji joj i daje svetlozelenu boju. Hlorofil je zeleni pigment koji biljke koriste za fotosintezu. Po hemijskoj strukturi veoma je sličan hemoglobinu (jedinjenju koje prenosi kiseonik u ljudskoj krvi), pa se ponekad naziva i „zelena krv“. (Izvor: https://www.webmd.com/diet/health-benefits-wheatgrass) Zbog svih pomenutih svojstava, pšenična trava se preporučuje u ishrani osoba koje nastoje da ojačaju organizam, ili koje se oporavljaju nakon bolesti. U jednom od najstarijih medicinskih sistema, ajurvedi, pšenična trava se koristila za tretiranje preterane kiselosti organizma, upale debelog creva, za podršku radu bubrega i za zaceljenje rana. Neke od postavki tradicionalne medicine o lekovitosti pšenične trave ispitane su i u savremenim istraživanjima. Istraživano je sledeće: Da li pšenična trava pomaže varenje Da li pšenična trava podstiče metabolizam Da li pšenična trava podstiče imunitet Da li pšenična trava ima antiupalna svojstva Da li pšenična trava pomaže regulaciji holesterola Da li pšenična trava pomaže regulaciji nivoa šećera u krvi Iako su početna istraživanja dala ohrabrujuće rezultate, zasad nema dovoljno ni istraživanja ni činjenica da bi se mogli doneti konačni naučni zaključci o zdravstvenom delovanju pšenične trave. Napomena Pšenična trava se generalno dobro podnosi, mada kod nekih ljudi može da izazove mučninu, stomačne probleme, zatvor ili glavobolju. Ti simptomi obično prođu nakon dve nedelje konzumacije, ili kad se organizam navikne na pšeničnu travu. Zato je preporučljivo sledeće: kad počnete da uzimate pšeničnu travu, počnite sa manjim količinama i postepeno ih povećavajte, dok ne dostignete preporučenu dozu, a to je 3-5 grama pšenične trave u prahu, odnosno jedna kafena kašičica rastvorena u čaši vode dnevno. Najčešća pitanja Koliko košta mlada pšenica u prahu? Mlada pšenica u prahu Beyond ima povoljnu cenu, s obzirom da je to sertifikovan organski proizvod. U kakvim pakovanjima se prodaje pšenična trava? Prodaje se u ukusno dizajniranim kutijama unutar kojih se nalazi kesica sa prahom od 100g. Koliki je rok upotrebe pšenične trave u prahu? Rok upotrebe pšenične trave u prahu je oko godinu dana od datuma pakovanja. Rok upotrebe organske mlade pšenice u prahu Beyond je vidljivo odštampan na svakoj kesici. Gde može da se kupi mlada pšenica Beyond? Mlada pšenica u prahu Beyond može se kupiti u većini prodavnica zdrave hrane, u hipermarketima Mercator i bolje snabdevenim supermarketima. Mladu pšenicu možete naručiti i onlajn, preko ovoga veb-sajta. Koliko se čeka na isporuku? Vaša onlajn narudžba mlade pšenice u prahu biće poslata kurirskom službom i trebalo bi da stigne za dva-tri dana, pri čemu rok isporuke ne bi trebalo da bude duži od četiri radna dana. Po čemu se izdvaja Beyond mlada pšenica u prahu? Mlada pšenica u prahu koju prodaje firma Beyond je organski proizvod, dakle, gajena je bez korišćenja uobičajenih hemikalija koje se koriste u poljoprivredi. Visokog je kvaliteta, pažljivo pripremljena, ukusno upakovana i prepoznatljiva po brendu Beyond. Kako se koristi mlada pšenica u ishrani? Mladu pšenicu u prahu možete da rastvorite u sokovima, smutijima, vodi ili čaju, a možete da je dodate u musli i u neka druga jela. Jedan od načina korišćenja je i sledeći: 1-2 kafene kašicice praha pomešati sa medom ili rastvoriti u voćnom soku, mleku, jogurtu ili vodi. Sastojci: 100% organska mlada trava pšenice u prahu Alergen info: nema alergena Nutritivna deklaracija u 100g / % dnevnog referentnog unosa* *Referentni unos za prosecnu odraslu osobu: 8400 kJ / 2000 kcal* Energ.vrednost 1278kJ/305 kcal / 15% Proteini 20 g / 40% Ugljeni hidrati 29 g /11% Masti 2 g / 3% Biljna vlakna 46 g / 190% Proizvodjac/Uvoznik: Beyond doo Zemlja porekla: EU Organski proizvod: DA {product id=377}

Prikaži sve...
695RSD
forward
forward
Detaljnije

Pahuljice od prosa, pogodne za jutarnji musli za one koji izbegavaju žitarice koje sadrže gluten. Pahuljice od prosa, pogodne za jutarnji musli za one koji izbegavaju žitarice koje sadrže gluten. Sastav: zrno prosa, oljušteno od kore, popareno pod pritiskom i spljošteno. Zrno ne gubi svoja prirodna svojstva. Ne sadrži GMO

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Integralno heljdino brašno. Integralno heljdino brašno. Pogodno za one koji izbegavaju gluten.

Prikaži sve...
440RSD
forward
forward
Detaljnije

ZP brašno je dobijeno mlevenjem celog zrna žutog kukuruza kokičara selekcionisanog i uzgajanog u Institutu za kukuruz „Zemun Polje“. ZP brašno je dobijeno mlevenjem celog zrna žutog kukuruza kokičara selekcionisanog i uzgajanog u Institutu za kukuruz „Zemun Polje“. Žuto-narandžasta boja zrna kukuruza potiče od karotenoida i flavonoida prirodnih pigmentnih jedinjenja visokog antioksidativnog kapaciteta. Kukuruz kokičara žutog zrna, za razliku od standardnog kukuruza, pored bogatstva luteinom i zeaksantinom (karotenoidi), sadrži i visok sadržaj β-karotina. Ova pigmentna jedinjenja ZP brašnu daju intenzivno žutu boju, ali uslovljavaju i njegov funkcionalan/zdravstveni efekat. ZP brašno je namenjeno za pripremu raznih pekarskih proizvoda (hleb, pecivo, proja, tortilja), poslastičarskih i konditorskih proizvoda (kolači, keks, čips). PARAMETRI KVALITETA ZP BRAŠNA KUKURUZA KOKIČARA ŽUTOG ZRNA Proteini 11,0 g/100g Ulje 3,5 g/100g Vlakna 7,1 g/100g Ugljeni hidrati 67,1 g/100g Ukupni šećeri 1,2 g/100g Zasićene masne kiseline 0,5 g/100g Mononezasićene masne kiseline 1,2 g/100g Polinezasićene masne kiseline 1,8 g/100g Karotenoidi 26,50 mg CGE/kg Antioksidativni kapacitet 21,50 mmol Trolox Eq/kg Tokoferoli 41 mg/kg Niacin (vitamin B3) 10,10 mg/100g Kalijum (K) 294 mg/100g Magnezijum (Mg) 119 mg/100g Natrijum (Na) < 10 g/100g Gvožđe (Fe) 19,4 mg/kg Cink (Zn) 17,3 mg/kg Bakar (Cu) 1,25 mg/kg Mangan (Mn) 7,58 mg/kg Energetska vrednost 1514 KJ/100g Osnovne prednosti: Bogato vlaknima Bogato antioksidansima (karotenoidina) Bogato magnezijumom (Mg) Bogato manganom (Mn) Izvor proteina Izvor vitamina B kompleksa Izvor kalijuma (K) Izvor cinka (Zn)

Prikaži sve...
140RSD
forward
forward
Detaljnije

Amarant ili štir je žitarica poreklom iz Južne Amerike. Koristili su je Asteci, a danas je ponovo otkrivena zbog izuzetne hranljivosti. Amarant je odličan izvor belančevina, dijetetskih vlakana i minerala, naročito gvožđa i magnezijuma. Pogodan je za uravnoteženu ishranu vegetarijanaca i korišćenje tokom posta. Prirodno ne sadrži gluten i idealna je hrana za osobe koje su na bezglutenskoj dijeti. Amarant ili štir je žitarica poreklom iz Južne Amerike. Koristili su je Asteci, a danas je ponovo otkrivena zbog izuzetne hranljivosti. Amarant je odličan izvor belančevina, dijetetskih vlakana i minerala, naročito gvož đa i magnezijuma. Pogodan je za uravnoteženu ishranu vegetarijanaca i korišćenje tokom posta. Prirodno ne sadrži gluten i idealna je hrana za osobe koje su na bezglutenskoj dijeti. Priprema: Zrna očistiti, oprati i sipati u sud sa ključalom vodom (1 deo zrna, 2-3 dela vode), za orašast ukus zrna propržiti u suvom tiganju. Koristi se za pripremu hleba i kolača, dodaje se supama, salatama i raznim jelima od žitarica. Sastojak: 100% amarant Može da sadrži u tragovima soju, gluten, susam, kikiriki, lešnik i badem. Nutritivna deklaracija u 100g / % dnevnog referentnog unosa* *Referentni unos za prosecnu odraslu osobu: 8400 kJ / 2000 kcal* Energ.vrednost 1552kJ/371Kcal (18%*) (5,6%*) Proteini 14 g (28%*) Ugljeni hidrati 65 g (25%*) od kojih šećeri 1,7 g (2%*) Masti 7 g (10%*) Od kojih zasićene mas. kis. 1,5 g (7,5%*) Biljna vlakna 7 g (30%*) So 0g / 0% Kalcijum 153 mg (19%**) Piridoksin (vitamin B6)0,22 mg (14%**) Gvožđe 7,6 mg (54%**) Magnezijum 266 mg (71%**) Fosfor 455 mg (65%**) Video-recept za čips od amaranta pogledajte na ovom linku. {product id=301}

Prikaži sve...
420RSD
forward
forward
Detaljnije

Kukuruzno belo integralno brašno. Kukuruzno belo integralno brašno.

Prikaži sve...
150RSD
forward
forward
Detaljnije

Makedonski integralni pirinač. Makedonski integralni pirinač.

Prikaži sve...
240RSD
forward
forward
Detaljnije

Laneno seme je koristan i zdrav sastojak svakodnevne ishrane. Da bi se hranljiva vrednost lana u potpunosti iskoristila u organizmu, potrebno je da se samelje. Mleveni lan se lakše vari i hranljivi sastojci se bolje usvajaju. Laneno seme je veoma hranljiva namirnica koja je bogata nezasićenim masnim kiselinama, mineralima i posebnom vrstom biljnih vlakana. Međutim, opna lanenog semena je tako čvrsta da ukoliko se seme konzumira celo, ono prođe kroz organe za varenje gotovo nesvareno. Mleveno laneno seme se lakše vari i bolje iskorišćava u organizmu. Upotreba mlevenog lanenog semena U okviru savremenih trendova zdrave ishrane, laneno seme je sastojak koji nutricionisti sve češće preporučuju da se uvrsti u obroke svakog dana. Laneno seme, kao prirodan izvor zdravih masti, proteina i biljnih vlakana, dobro se uklapa u moderne trendove kao što su hrono ishrana, bezglutenska ishrana, keto dijeta (ili LCHF ishrana). Iako je zvanična preporuka da se laneno seme konzumira termički obrađeno, mnogi dodaju mleveno laneno seme u jogurt, smutije, šejkove, voćne sokove. Mnogi njime posipaju salate. Neki ga koriste u tradicionalnim jelima kao što su punjene paprike ili musaka. Mleveno laneno seme može poslužiti kao sastojak bezglutenskog brašna, koje se koristi za pravljenje kolača, mafina, hleba i peciva. Vrlo često se razne vrste peciva posipaju lanenim semenom. Veoma zanimljiva je upotreba samlevenog lanenog semena kao zamene za jaja u veganskim receptima. Zamenu za jaje čine tri kašike mlevenog lanenog semena koje se pomešaju sa vodom, i ostanu tako desetak minuta. Lan za to vreme pusti sluz, pa se dobija masa koja po gustini veoma liči na jaje tako da se može koristiti umesto jajeta u daljoj pripremi po receptima koji uobičajeno zahtevaju jaja. Međutim, kada se laneno seme samelje, masne kiseline koje ono sadrži oksidišu u kratkom roku, tako da ga treba upotrebiti u ishrani što pre. Ukoliko se laneno seme prodaje već samleveno, ono se obično pakuje u vakuum pakovanja što garantuje da će se njegova nutritivna vrednost sačuvati. Nutritivne i zdravstvene odlike mlevenog lanenog semena Laneno seme predstavlja značajan izvor omega 3 masnih kiselina biljnog porekla. To je posebno značajno za vegane, koji u ishrani ne koriste ni meso, ni ribu ni jaja. Takođe, ono je značajan izvor posebnih biljnih vlakana koja se nazivaju lignanu, za koje se smatra da veoma povoljno utiču na ljudski organizam. Što se tiče uticaja na zdravlje, laneno seme je prilično detaljno proučeno. Ispitivano je da li laneno seme ima laksativni efekat, može li da pomogne u dijetama za mršavljenje, kako utiče na nivo holesterola i šećera u krvi, kako utiče na crevnu floru, kako utiče na regulaciju krvnog pritiska i slično. U celini gledano, i medicinski istraživači i nutricionisti se slažu da je laneno seme visokovredna namirnica koja s pravom može da zauzme važno mesto u svakodnevnoj ishrani. Ovde treba imati u vidu ono što smo već napomenuli na samom početku, a to je sledeće: ma koliko da je laneno seme nutritivno vredno, ako se pojede celo, veoma malo od njegovih hranljivih svojstava biće iskorišćeno, zato što ima veoma tvrdu opnu koja je gotovo nesvarljiva. Zato se preporučuje da se neposredno pre upotrebe laneno samelje i tako samleveno iskoristi u pripremi jela. Ili, možete kupiti već samleveno laneno seme upakovano u vakuum pakovanja, ili u druge vrste specijalnih pakovanja koja čuvaju njegove nutritivne potencijale. Čime se odlikuje Beyond laneno seme mleveno Laneno seme Beyond je proizvedeno u Srbiji, kvalitetno je i probrano. Odmah nakon mlevenja pakuje se u vakuum pakovanja koja obezbeđuju da njegova hranljiva vrednost ostane sačuvana. Odlikuju ga proveren kvalitet, pakovanje koje čuva njegova hranljva svojstva i prepoznatljiv brend. Recept za vas: jutarnja keto kaša Znamo da je ovsena kaša jedna od najčešćih preporuka za doručak. Ali, ako ste na keto ili visokomasnoj ishrani, to naprosto ne dolazi u obzir zbog ugljenih hidrata. Srećom, postoje razni načini da napravite izuzetno zdravu i hranljivu keto kašu, a ovo je jedan od njih. Potrebno je: oljušteno suncokretovo seme, bademovo brašno, rendani kokos (ili kokos listići), mleveno laneno seme, čia seme. Priprema: Sve sastojke naspite u manji lonac, dodajte odgovarajuću količinu vode i kuvajte na slaboj vatri, stalno mešajući, dok se ne zgusne (to obično traje 3-5 minuta). Ako volite jutarnju slatku i aromatičnu kašu, možete da dodate šipku vanile. Takođe možete da odozgo dodate malo oraha ili indijskih oraha. Činija ovakve kaše sadrži samo oko 5g ugljenih hidrata, ali obiluje izuzetno zdravim mastima i kvalitetnim belančevinama. A sigurno je da posle ovakvog doručka nećete imati potrebu da jedete bilo šta do ručka. Video recept: palačinke od heljdinog zrna sa mlevenim lanom Video-recept za palačnike od heljdinog zrna sa mlevenim lanom pogledajte na našem jutjub kanalu: https://www.youtube.com/watch?v=f3EzNxVl3JM Najčešća pitanja Mleveno laneno seme cena kolika je? Kad je u pitanju mleveno Beyond laneno seme, cena je veoma povoljna. U kakvim pakovanjima se prodaje laneno seme? Beyond mleveno laneno seme se prodaje u vakuumiranim kesicama od 100g i od 200g. Koliki je rok trajanja mlevenog lanenog semena? Rok trajanja mlevenog lanenog semena u vakuum pakovanju iznosi oko godinu i po dana. Deklarisani rok upotrebe mlevenog lanenog semena Beyond je vidljivo označen na svakoj kesici. Međutim, kad jednom otvorite kesicu, mleveno laneno seme treba da upotrebite u najkraćem roku, kako stajanjem ne bi oksidisale korisne masne kiseline koje ono sadrži. Gde može da se kupi mleveno laneno seme Beyond? Mleveno laneno seme Beyond može da se kupi u svim bolje snabdevenim prodavnicama zdrave hrane, u supermarketima Mercatora i dobro snabdevenim supermarketima. Laneno seme se možete naručiti i preko ovoga veb sajta. Koliko se čeka na isporuku? Mleveno laneno seme naručeno onlajn stići će vam za par dana, a ne duže od 4 radna dana. Čime se izdvaja mleveno laneno seme Beyond? Mleveno laneno seme Beyond je proizvedeno u Srbiji, proverenog je kvaliteta, upakovano u vakuum pakovanja i prepoznatljivo po svom brendu. Preporučeni dnevni unos: 1 supena kašika. Potrošačka jedinica: supena kašika. Pakovanje sadrži 30 potrošackih jedinica. Sastojci: 100% mleveno laneno seme Alergen info: nema alergena Nutritivna deklaracija u 100g / % dnevnog referentnog unosa* *Referentni unos za prosecnu odraslu osobu: 8400 kJ / 2000 kcal* Energ.vrednost 2234kJ / 534Kcal / 26,7% Proteini 1,58 g / 0,6% Ugljeni hidrati 1,58 g / 0,6% od kojih šećeri 0g / 0% Masti 42,16 g / 60% Od kojih zasićene 3,7 g / 18,5% Biljna vlakna 27,3 g / 109% So 0,3 g / 5% Specifikacija proizvoda: Proizvodjac/Uvoznik: Beyond doo Zemlja porekla: Srbija Organski proizvod: NE {product id=1522}

Prikaži sve...
165RSD
forward
forward
Detaljnije

Ovas daje dugotrajan osećaj sitosti i punoće u želucu, pomaže nam da održimo željenu telesnu težinu. Ovas ili zob se koristi za pripremu hranljivih i okrepljujućih kaša, variva i dobijanje brašna. Ova žitarica je bogata vitaminima i mineralima, naročito gvožem. Daje dugotrajan osecaj sitosti, a rastvorljiva biljna vlakna, kojih ima u zrnu ovsa, povoljno utiču na održavanje optimalne telesne težine, sniženje holesterola i šecera u krvi. Ovas daje dugotrajan osećaj sitosti i punoće u želucu, pomaže nam da održimo željenu telesnu težinu. Ovas ili zob se koristi za pripremu hranljivih i okrepljujućih kaša, variva i dobijanje brašna. Ova žitarica je bogata vitaminima i mineralima, naročito gvož em. Daje dugotrajan osecaj sitosti, a rastvorljiva biljna vlakna, kojih ima u zrnu ovsa, povoljno utiču na održavanje optimalne telesne težine, sniženje holesterola i šecera u krvi. Prirodno sadrži gluten. Sastojak: 100% oljušteni ovas Može da sadrži u tragovima soju, gluten, susam, kikiriki, lešnik i badem. Nutritivna deklaracija u 100g / % dnevnog referentnog unosa* *Referentni unos za prosecnu odraslu osobu: 8400 kJ / 2000 kcal* Energ.vrednost 1503kJ/359Kcal (18*) Proteini 14 g (28%*) Ugljeni hidrati 57 g (22%*) od kojih šećeri 0 g (0%*) Masti 8 g (9%*) Od kojih zasicene masne kiseline 0 g (0%*) Biljna vlakna 2 g (8%*) So 0 g (0%*) Tiamin (vitamin B1) 0,763 mg (69%**) Riboflavin (vitamin B2) 0,139 mg (10%**) Niacin (vitamin B3) 0,961 mg (6%**) Piridoksin (vitamin B6) 0,119 mg (13%**) Fosfor 523 mg (74%**) Magnezijum 177 mg (47%**) Gvožde 4,7 mg (38%**) Kalijum 429 mg (21%**) {product id=572}

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Heljda proizvodena u Kursku, poljoprivrednoj i ekološki čistoj oblasti Rusije. Zelena heljda, za razliku od smeđe, nije termički obrađena. Takvo, neobrađeno zrno, sadrži 30% više korisnih mikro i makroelemenata i vitamina od proparene (propržene) heljde. Nežna mehanička obrada ne oštećuje jedra zrna, zbog toga je ceo spektar vitamina i minerala (u sirovom stanju) u potpunosti sačuvan. Zelena heljda ima mekan orašasti ukus i može se konzumirati kuvana ili pripremljena na pari. Heljda proizvodena u Kursku, poljoprivrednoj i ekološki čistoj oblasti Rusije. Zelena heljda, za razliku od smeđe, nije termički obrađena. Takvo, neobrađeno zrno, sadrži 30% više korisnih mikro i makroelemenata i vitamina od proparene (propržene) heljde. Nežna mehanička obrada ne oštećuje jedra zrna, zbog toga je ceo spektar vitamina i minerala (u sirovom stanju) u potpunosti sačuvan. Zelena heljda ima mekan orašasti ukus i može se konzumirati kuvana ili pripremljena na pari. NUTRITIVNE VREDNOSTI u suvom stanju na 100 gr proizvoda Energija ………………………………………………. 1536KJ/368kkal Masti ……………………………………………………………………………. 3.1 g od kojih zasićene masne kiseline ……….. 0.42 g Ugljeni hidrati …………………………………………………….. 71 g Od kojih šećeri…………………………………………………..< 1.0 g Dijetetska vlakna ……………………………………………. 9.1 g Proteini ………………………………………………………………. 12.7 g So ………

Prikaži sve...
580RSD
forward
forward
Detaljnije

Integralno brašno od heljde. Integralno brašno od heljde. Heljda prirodno ne sadrži gluten, pa je pogodna za one koji izbegavaju gluten u ishrani.

Prikaži sve...
165RSD
forward
forward
Detaljnije

Mahunarke kao što je crveni pasulj preporučuju se u ishrani zbog visokog sadržaja rastvorljivih i nerastvorljivih vlakana. Odličan je izvor proteina, a siromašan izvor masti i natrijuma. Bogat je kalijumom, gvožđem i fosforom kao i vitaminima B grupe, naročito tiaminom (B1). Mahunarke kao što je crveni pasulj preporučuju se u ishrani zbog visokog sadržaja rastvorljivih i nerastvorljivih vlakana. Odličan je izvor proteina, a siromašan izvor masti i natrijuma. Bogat je kalijumom, gvož em i fosforom kao i vitaminima B grupe, naročito tiaminom (B1). Najlakše ga je pripremiti tako što se, pre kuvanja, ostavi potopljen u vodi najmanje osam sati. Sastojak: 100% crveni pasulj Može da sadrži u tragovima soju, gluten, susam, kikiriki, lešnik i badem. Hranljiva vrednost u 100 g Energija 1334kJ/317Kcal (16%*) Ukupne masti 1,5 g (1%*) od kojih zas. masne kis.0 g (0%*) Ugljeni hidrati 40 g (15%*) od kojih šeceri 1 g (1%*) Vlakna 23 g (90%*) Proteini 24 g (48%*) So 0 g (0%*) Tiamin (Vitamin B1) 0,6 mg (54%**) Ribofavin 0,2 mg (14%**) Kalijum 1360 mg (68%**) Fosfor 408 mg (58%**) Gvožđ e 7 mg (50%**) Magnezijum 138 mg (36%**) {product id=476}

Prikaži sve...
575RSD
forward
forward
Detaljnije
Nazad
Sačuvaj