Filteri
close
Tip rezultata
Svi rezultati uključeni
keyboard_arrow_down
Kategorija
Sve kategorije
keyboard_arrow_down
Od
RSD
Do
RSD
Sortiraj po
keyboard_arrow_down
Objavljeno u proteklih
keyboard_arrow_down
Sajtovi uključeni u pretragu
Svi sajtovi uključeni
keyboard_arrow_down

Pratite promene cene putem maila

  • Da bi dobijali obaveštenja o promeni cene potrebno je da kliknete Prati oglas dugme koje se nalazi na dnu svakog oglasa i unesete Vašu mail adresu.
1-25 od 429 rezultata

Broj oglasa

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream
1-25 od 429
1-25 od 429 rezultata

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream

Režim promene aktivan!

Upravo ste u režimu promene sačuvane pretrage za frazu .
Možete da promenite frazu ili filtere i sačuvate trenutno stanje

Aktivni filteri

  • Tag

    Organski proizvodi

Opis Kinoa (organski proizvod) 200 g Bio Špajz

Prikaži sve...
500RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Kelp prah 100gr organski We Are One Jedna od omiljenijih namirnica azijske kuhinje je alga kelp i pripada porodici velikih smeđih algi Laminariaceae, koje rastu u podvodnim šumama u plitkim okeanima. Postoji preko 30 vrsta kelpa, a najkorištenija je Saccharina japonica koja se ekstenzivno uzgaja u morima Koreje i Japana. Čak 90 posto kelpa iz Japana dolazi s Hokaida. Morski led koji dolazi iz Sibira prema Hokaidu donosi minerale i stvara uslove za rast ovih, jako hranjivih algi. Prednosti kelp alge Regulacija telesne težine Jod je mineral u tragovima, koji je neophodan za pravilno funkcionisanje štitne žlezde. Ulazi u sastav tiroidnih hormona T3 i T4, koji regulišu brojne metaboličke funkcije u organizmu, kao i psihičke reakcije. Kod oslabljene tj. usporene funkcije štitne žlezde kelp zahvaljujući velikom sadržaju joda, utiče na ubrzavanje metabolizma, brže sagorevanje kalorija i kao rezultat toga, regulaciju telesne težine. Takođe, prema intraživanjima univerziteta u Njukaslu, alginati – vlakna iz kelp algi značajno smanjuju apsorpciju masti u crevima, pa i na taj način utiču na regulaciju telesne težine. Kod hipotireiodizma Za kelp je dokazano da podiže nivo hormona koji stimuliše sintezu hormona štitne žlezde, a koji stvara hipofiza. Zahvaljujući ishrani baziranoj na morskim plodovima i algama japanci unose veće količine joda i imaju vrlo malo oboljenja štitne žlezde, za razliku od zapadnog sveta. Anti-age efekat Utvrđeno je da kelp alge imaju i antioksidativni efekat, te na taj sprečavaju oštećenja ćelija i nastanak degenerativnih promena, tj. sprečavaju starenje svih čelija i tkiva u organizmu. Za rast kose Zbog bogatog mineralnog i vitaminskog sastava, kelp alge deluju i na bolji rast kose i noktiju. Pa se kao prateća pojava uzimanja kelp algi javlja jača vlas kose, smanjuje se lomljenje i pucanje krajeva. Multimineral Kelp je jedan od najboljih multimineralnih namirnica na planeti – to je odličan izvor minerala u tragovima. Osim poznatijih minerala u tragovima kao što su: bakar, cink, mangan, hrom i drugi, kelp sadrži i manje poznate kao: germanijum, iridijum, rubidijum… Ovi minerali mogu biti vrlo važni za očuvanje zdravlja, posebno u današnje vreme kada je hrana sve siromašnija hranljivim nutrijentima i zemljište sve više iscrpljeno zbog hiperprodukcije hrane. Sastav: 100% čist prah kelp alge Kelp prah obezbeđuje pravilan izvor joda, smanjuje nivo holesterola, smanjuje nivo šećera u krvi, pomaže kod mršavljenja, deluje antiupalno, pomaže kod bolesti kostiju. Način upotrebe: 1/4 kafene kašičice praha dnevno pomešati sa voćnim sokom, smutijem, šejkom i popiti. Najbolje je upotrebiti proizvod na temperaturi ispod 42°C da bi se sačuvala hranljiva svojstva sirovog praha. Proizvod ne sadrži veštačke boje, aditive, konzervanse, zaslađivače i gluten.

Prikaži sve...
1,350RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Maka 150gr organic Just Superior Miks žutog, crvenog i crnog ploda make prve klase, organic 150g Just superior maka predstavlja najbolju mešavinu tri vrste make – crne, žute i crvene u razmeri u kojoj rađa na plantaži. Provereno sa Anda iz Perua, odakle je i poreklo ove čudesne biljke, koju su koristili drevni narodi i ratnici kako u ishrani tako i u medicinske svrhe. Prednost ovog proizvoda je mogućnost izbora roda make prve klase, jer dobavljač sarađuje direktno sa uzgajivačem, što garantuje da je u ovom pakovanju zaista najbolja maka. Pažljivo sušenje, pretvaranje u prah i najstrože kontrolisani uslovi pakovanja obezbeđuju očuvanje svih nutritivnih vrednosti i garantuju kvalitet nastao na samoj plantaži. Dnevna doza make ima prirodno visok sadržaj bakra, koji doprinosi normalnom: – održavanju energetskog metabolizma – funkcionisanju nervnog sistema – funkcionisanju imunog sistema – transportu gvožđa u organizmu – zaštiti ćelija od oksidativnog stresa Zbog sekundarnih metabolita koje sadrži, naučno je dokazano da maka: – pomaže u održavanju optimalne izdržljivosti i vitalnosti – pomaže u održavanju prirodne seksualne aktivnosti i energije, deluje kao afrodizijak – pomaže snagu i zdravlje kostiju tokom menopauze – blagotvorno deluje na plodnost Maka spada u adaptogene biljke, i kao takva pomaže prilagođavanje organizma nepovoljnim uslovima sredine i sprečava poremećaje izazvane stresnim situacijama.

Prikaži sve...
1,050RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Lan seme 500gr organic Beyond Lan je izuzetno bogat esencijalnom omega 3 masnom kiselinom.Tu masnu kiselinu naše telo ne može samo proizvesti , već je moramo uneti hranom. Ova kiselina,za razliku od drugih masnih kiselina je dosta retka u našoj hrani; a lan je namirnica koja daleko nadmašuje sve ostale po količini omega 3 masne kiseline koju sadrži. Omega 3 masne kiseline su važne za mnoge funkcije u našem telu: za pravilan rast i razvoj deteta, imaju zaštitnu ulogu protiv srčanog infarkta i moždanog udara,smanjuju sklonost infekcijama, jačaju imunitet, pružaju određenu zaštitu protiv autoimunih bolesti, smanjuju rizik za određene vrste raka. Nedostatak Omega 3 masnih kiselina je česta pojava koja za posledicu može imati umor, suvu kožu, ispucale nokte, tanku i ispucalu kosu, opstipaciju, bolove u zgolobovima, artritis, depresiju i hormonsku neravnotežu. Seme lana sadrži još jedan veoma interesantan sastojak – lignane, čiji je jedan od najbogatijih prirodnih izvora. Lignini su vrsta biljnih hormona – fitoestrogena, koji se pod uticajem bakterijske flore naših creva pretvaraju u moćne supstance slične ljudskom hormonu estrogenu. Lignani su se u istraživanjima pokazali korisnim za smanjenje rizika nastanka raka dojke, jajnika, materice, prostate i debelog creva.Lignani i ostali sastojci lanenog semena mogu da imaju antioksidantske karakteristike – odnosno mogu da smanje dejstvo aktivnosti slobodnih radikala koji uništavaju ćelije. Fitoestrogeni, u ovom slučaju lignani pomažu smanjenje simptoma PMS i neugodne simptome koji prate menopauzu. Lan je izuzetno bogat i ligninom i rastvorljivim vlaknima koja su izuzetno meka te lako svarljiva. Namočite li lan u vodi vlakna lana stvaraju lepljivu sluz koja smanjuje rizik od dijabetesa i bolesti srca i krvnih sudova. Pokazalo se da vlakna smanjuju razinu ukupnog holesterola i triglicerida u krvi. Lan je neverovatan izvor folne kiseline (jedan od najboljih) i vitamina iz B grupe. Lekovito delovanje: Seme lana je višestruko korisno po naš organizam: nezamenljiv je izvor nezasićenih masnih kiselina, štiti od srčanih bolesti, pomaže u snižavanju holesterola i visokog pritiska. Preporučuje se kod angine pektoris, psorijaze, snižava rizik od raka dojke, debelog creva i prostate i stimuliše estrogen kod žena u menopauzi. Samo 40 g mlevenog semena lana svakodnevno može da smanji pojavu valunga za 50%, poboljša raspoloženje i smanji bolove u mišićima i zglobovima kod žena u menopauzi. Redovno korišćenje lanenog semene jača imunitet. .Laneno seme sadrži veliku količinu sluzi koja je voma korisna, prvenstveno onima koji pate od opstipacije, odnosno zatvora. Način upotrebe: Laneno seme ima prijatan ukus oraha. Ako laneno seme konzumirate celo, ono će uglavnom samo proći kroz creva, jer ima čvrstu opnu. Zato je preporučljivo da ga pre konzumacije sameljete, ili da ostavite da odstoji sat-dva u vodi dok ne nabubri i postane malo sluzavo. Sveže samlevene lanene semenke mogu se dodavati različitim jelima, umacima, salatama, supama od povrća, sarmama, pečenjima, žitaricama za doručak, jogurtu ili konzumirati pomešane sa medom…Kombinacija lana, ovsenih i ražanih pahuljica, pšeničnih klica i suvog voća je odlična kombinacija (ako imate problema sa probavom neka to budu suve šljive ili smokve). Kombinujte samleveno laneno seme sa pšeničnim brašnom za hleb, peciva i palačinke. Napomena: Veoma je važno da kada koristite laneno seme pijete puno tečnosti, prvenstveno vode. Može se koristiti i kao maska za lice, koži daje elastičnost i sjaj i upija višak masnoće.

Prikaži sve...
600RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Proso oljušteni 250gr organic Lučar Kod našeg naroda proso je, pre pšenice, bilo osnovna hrana. Blagotvorno deluje na želudac, slezinu i gušteraču, potpomaže obnavljanje crevne flore. Zbog znatnih količina vitamina (E, provitamin A, vitamin B, niacin) proso efikasno ulepšava naš ten, kosu i nokte. Preporučuje se malokrvnim osobama, jer je bogato magnezijumom i gvožđem, kao i nezasićenim masnim kiselinama i pritom dugo održava osećaj sitosti. Uputstvo za pripremu:u posudu sipajte vodu, posolite i kuvajte dok ne provri. Dodajte isprano proso (odnos vode i prosa treba da je 1:3). Smanjite temperaturu i kuvajte polupoklopljeno, bez mešanja, oko 15 minuta. Kad voda ispari, proso rastresite kineskim štapicem ili tankim nožem da se ne bi raspalo. Ostavite otklopljeno da se prohladi. Ovako pripremljeno proso je zdrav i jednostavan prilog uz bilo koje jelo.

Prikaži sve...
250RSD
forward
forward
Detaljnije

ASVAGANDA PRAH ORGANIK 100g BEYOND Recenzije Još nema komentara. Budite prvi koji će napisati recenziju za „ASVAGANDA PRAH ORGANIK 100g BEYOND“ Vaša ocena Vaša recenzija * Ime * E-pošta * Sačuvaj moje ime, e-poštu i veb mesto u ovom pregledaču veba za sledeći put kada komentarišem.

Prikaži sve...
720RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Seme konoplje oljušteno 100gr

Prikaži sve...
750RSD
forward
forward
Detaljnije

BIO KINOA 200g

Prikaži sve...
478RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Dulse alge 25gr We Are One Sastav: 100% Organski uzgojena Dulse alga iz Atlantskog okena Svojstva: Dulse alga (Palmaria Palmata) je alga nijanse od braon-crvene do ljubičasto-crvene boje, ručno sakupljena i sušena na niskoj temperaturi. Strukturom je hrskava. Idealna je za različite salate, jela sa povrćem, supe, priloge. Način upotrebe: Dulse alge potrebno je oprati pre upotrebe i ostaviti da se namaču s malo soli oko 5 minuta. Nakon namakanja volumen se može povećati oko četiri puta. Kuvaju se oko 30 minuta. Preporučuje se konzumirati maksimalno 1g alge dnevno po osobi. Dulse alge kao plodovi mora u sebi sadrže lako svarljive ugljene hidrate, biljne belančevine, proteine, esencijalne aminokiseline, vitamine (A, B1, B2, B6, C, E i D , B12), minerale (jod, kalijum, kalcijum, gvožđe, fosfor, natrijum, magnezijum). Alge su jedna od namirnica najbogatijih kalcijumom. Alge imaju veliku količinu joda, i mi ih primarno znamo baš po sadržaju ovog elementa. Crvene i zelene alge imaju količinu joda koja, ako ih pojedemo samo jedan gram dnevno, obezbeđuje dnevnu potrebu za ovim mikroelementom.

Prikaži sve...
900RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Ovsene pahuljice 250gr organic Sanaterra Sanaterra organske ovsene pahuljice dobijaju se od ovsa, semena trave (Avena sativa) koja se uzgaja hiljadama godina. Izuzetno je bogato vlaknima, posebno kada se jedu celi, a sadrže i niz drugih korisnih minerala i vitamina. Ovsene pahuljice se dobijaju od celog zrna ovsa kuvanog na pari a zatim poravnatog i oljuštenog na male komadiće ke predstavljaju pahuljice. Sanaterra organske ovsene pahuljice su proizvedene iz strogo kontrolisane i sertifikovane organske proizvodnje. Idealan obrok za početak dana preporučuju mnogi nutricionisti. Pogodno za vegane, vegeterijance, ne sadrži aditive. Alergen info: proizvod sadrži gluten Sastav: organske ovsene pahuljice

Prikaži sve...
250RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Kakao puter 100gr organic We Are One Kakao puter je biljna masnoća dobijena iz kakao zrna, sorte Arriba Nacional. Sadrži velike količine zasićenih masti. Bogat je izvor antioksidanata i veoma koristan za zdravlje. Može se koristiti u vidu losiona, ulja ili krema, a može se jesti u sirovom obliku. Povoljno deluje na usporavanje starenja, umiruje i regeneriše kožu, dobar je za sunčanje, uklanja ožiljke, čini usne mekim, olakšava brijanje, dobar je za kosu. Način upotrebe: Upotrebite ga za izradu sirovih čokoladnih kreacija, kao aromatični dodatak dezertima, kao dodatak šejkovima ili za masažu. Preporučena količina: do 30g dnevno. Najbolje ga je upotrebiti na temperaturi ispod 42°C da bi se sačuvali hranljivi sastojci. Nakon otvaranja, držati u frižideru. Proizvod ne sadrži veštačke boje, aditive, boje, konzervanse, zaslađivače i gluten.

Prikaži sve...
430RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Mlada pšenica u prahu organic 100gr Beyond

Prikaži sve...
700RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Crna maka u prahu 100gr organic We Are One Narodi Anda su poznavali 6 vrsta ove biljke koje su se razlikovale po boji, a i bogatstvu „aktivnih supstanci“, pre svega alkaloida – makamida i makaena kojima se pripisuju blagotvorna svojstva. U svetu suplemenata su najrasprostranjenije – žuta, crvena i crna. Smatra se da su crvena i crna maka alkaloidno „jače“, pa se njihova upotreba ne proporučuje kod dece i starijih osoba. Poboljšava kvalitet sna i vrlo efektno stabilizuje lučenje testosterona, TSH, hormona rasta i nivoa glukoze u krvi. Velika prednost crne make je to što doprinosi osećaju zadovoljstva i ispunjenosti, a to postiže potpuno prirodnom regulacijom lučenja serotonina, hormona sklada i sreće. Crni koren je omiljen u profesionalnom sportu i među poznatim ličnostima širom sveta. Apsolutni je pobednik u koncentraciji makaena, ubedljivo najskuplja sorta i najteža za uzgoj. Ne preporučuje se mlađima od 18. godina. Način upotrebe: Žene uzimaju dnevnu dozu od 3gr što je srednje popunjena kafena kašičica Muškarci zbog veće konstitucije koriste 5gr zlatne make dnevno što je puna kafena kašičica praha. Prah se može pomešati sa jogurtom, sokom, mlekom..

Prikaži sve...
800RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Crni pirinač (organski proizvod) 200 g Bio Špajz

Prikaži sve...
300RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Psilijum ljuspice 100gr organic DTC Psilium ljuspice oslobađaju vlakna u vidu sluzi i imaju sposobnost povećanja svog volumena do 15 puta što ih čini prirodnim i neškodljivim laksativnim sredstvom za čišćenje digestivnog trakta i izbacivanje otrova. Psilijum ili indijska bokvica je biljka koju nalazimo najviše u severozapadnoj Indiji, a uzgaja se i u nekim zemljama Evrope. Ovoj jednogodišnjoj biljci odgovaraju topli i suvi uslovi sa povremenim kišnim sezonama. Njegovo indijansko ime isapghula potiče od persijskih reči asp i gul koje znače „uvo od konja“, a odnosi se na oblik malih, rozih psilijum semenki. Psilijum raste do visine od 30-40 cm, ima dlakavu stabljiku, a cvet joj čini skupina belih zvezdastih cvetića. Kada biljka dostigne zrelost (oko 120 dana nakon setve), cvet menja boju u crvenkastobraon, dok gornji listovi dobijaju zlatnu nijansu. Jedna biljka može da proizvede i do 15.000 semena koja se nalaze u okviru malih kapsula. Semena imaju zaštitni sloj (ljuspicu) koja sadrži rastvorljiva vlakna. Kada su u kontaktu sa vodom, ljuspice oslobađaju vlakna u vidu sluzi i imaju sposobnost povećanja svog volumena do 15 puta. Zbog toga se psilijum smatra prirodnim i neškodljivim laksativnim sredstvom za čišćenje digestivnog trakta i izbacivanje otrova. Zdravstvene prednosti Psilium ljuspica 1. Psilijum ljuspice za mršavljenje su veoma praktično rešenje, jer sadrže rastvorljiva i nerastvorljiva vlakna, koja umanjuju apetit. Pošto dobro upijaju tečnost i povećavaju svoju zapreminu, vrlo brzo nam daju osećaj sitosti, i tako dijete čine lakšim iskustvom. Stručnjaci su utvrdili da psillium ima dobro dejstvo ako ih uzmete najmanje dvadeset minuta pre obroka, na taj način pomažu u kontroli količine hrane unete u organizam 2. Psillium je bogat dijetetskim vlaknima koji poboljšavaju digestiju i apsorpciju hranljivih materija kako bi se optimalno iskoristila svaka hrana koju konzumirate. 3. Psillium ljuspice se koriste u lečenju digestivnih poremećaja koji mogu dovesti do povećanja telesne težine. Sluz, koju otpuštaju ljuspice, igra veoma važnu ulogu u zadnjim fazama našeg varenja. Dok se prevarena hrana kreće u našim crevima, sluz se pretvara u mukus, on oblaže zid creva i olakšava kretanje i izbacivanje otpada od hrane. Osim toga, ima protivupalno dejstvo pa može pomoći kod kronove bolesti i ulceroznog kolitisa. 4. Psillium osigurava da se štetni toksini konzumirani zajedno sa hranom uklanjaju pre apsorpcije. Ako se ovi štetni toksini apsorbuju u telo, oni mogu uzrokovati štetu i dovesti do prekomernog povećanja telesne mase što je nepoželjno. 5. Istraživanje je utvrdilo da Psillium apsorbuje višak holesterola. Smanjen nivo holesterola ne samo da kontroliše povećanje telesne težine, već smanjuje i ranjivost srčanih alimentacija. 6. Psillium ljuspice bukvalno očiste i isprazne vašu unutrašnjost. Veoma je neugodno hodati okolo sa akumuliranom fekalnom materijom. Ovaj neverovatni dodatak ishrani će efikasno očistiti vaša creva a da nemaju nikakvih nusefekata i ne remete prirodni balans mikroorganizama u crevima. 7. Psillium je odličan dodatak dijetama jer ima ekstremno niske kalorijske vrednosti, približno 32 kalorije na dve supene kašike. To znači da ga možete slobodno konzumirati bez rizika od unošenja viška kalorija. Način upotrebe: Preporučeni dnevni unos je 1 supena kašika (5g) koja se rastvori u čaši vode, čaja ili soka. Ovako pripremljen napitak treba konzumirati što pre, pošto će psilijum nabubriti, a taj proces bi trebalo da se odvija u želucu. Preporučena količina napitka je 1-2 čaše dnevno. Potrebno je zatim dodatno popiti čašu vode i tokom dana unositi veću količinu tečnosti (6-8 čaša) da bi se postigao bolji efekat. Ovaj vid detoksikacije nije preporučljiv za decu, trudnice i dojilje. Pravljenje hleba i peciva: Psilijum ljuspice potrebno samleti da bi se dobio prah. U toj formi se koriste kao dodatak bezglutenskim brašnima. Testa sa bezglutenskim brašnom i sa psilijumom postaju više kao „prava“ testa, masa ostaje kompaktna i peciva se ne mrve. Takvim testima nije potrebno dodavati brašno koje sadrži gluten. Dakle, testo slično pravom može da se dobije bez skroba, bez šećera i bez glutena jer ljuspice zapravo sakupljaju vodu iz svog okruženja i od „nepovezane mase“ prave lepljivu, kompaktnu i želatinastu masu.

Prikaži sve...
750RSD
forward
forward
Detaljnije

Biosilov organski sok od cvekle je proizveden mlečno kiselinskom fermentacijom. Bio fermentacija se odvija po principu dominantne mikroflore. Drugim rečima, kada se iscedi svež sok od cvekle (u ovom slučaju on je supstat), njemu dodajemo mlečno kiselinsku kulturu (miks određenih sojeva). Ta čista kultura preuzima primat u odnosu na mikrofloru isćeđene cvekle. Ova dominantna mikroflora određuje dalji tok fermentacije koji se prati i kontroliše temperaturom u fermentoru. Bakterije u toku procesa fermentacije proizvode korisne proizvode kao što su mlečne kiseline, različiti minerali i vitaminski kompleksi, a jedan od značajnih kompleksa je i kompleks vitamina B. Ovim procesom smo uspeli da odstranimo otužnost koju cvekla poseduje. Prednost ovog procesa se ogleda i u tome što su antocijani sačuvani zajedno sa vitaminima i mineralima i da oni deluju antikancerogeno. Sok od cvekle je idealan za lečenje anemije, jer je pun gvožđa i vitamina B12. Sok od cvekle se takođe preporučuje za lečenje jetre, bubrega i srca. Zbog svoje nutritivne vrednosti sok od cvekle se preporučuje za vreme i posle hemoterapije. Organska cvekla.

Prikaži sve...
567RSD
forward
forward
Detaljnije

Origanovo ulje se dobija destilacijom divljeg origana (Origanum Minutiflorum). Moćan je antiseptik i preporučuje se u borbi protiv bakterija, virusa i parazita, a i kao dobra prevencija gripu i prehladi. Origano ulje je prirodni biljni moćni prečišćivač. On uništava mikroorganizme koji izazivaju osip kože i digestivne probleme. Origano ulje sadrži karvakrol koji značajno deluje kod štetnih mikroorganizama, koji imaju tendenciju da prouzrokuju razne infekcije u ljudskim telu. Origano ulje se može koristiti: za jačanje imunog sistema, za bolji rad probavnog sistema, za pokretanje sluzi u plućima, olakšavanje spazama u bronhijalnim prolazima, pa samim tim, i jačanje respiratornog sistem, kao pomoć u slučaju jakih sinusnih infekcija. Probotanic Origano Ulje ima čak 95,29% karvakrola i poseduje validan sertifikat o tome. Origano ulje koje mi nudimo je bez ikakvih primesa i dodataka, što garantuje najveću snagu i najjače antibakterijsko delovanje. Probotanic ulje divljeg origana dokazano eliminiše i sprečava dalji rast sledećih bakterija i gljivica. Bakterije: Streptococcus pyogenes (IBRS S003) Streptococcus salivarius (IBRS S006) Streptococcus sanguis (IBRS S002) Staphylococcus aureus (ATCC 25923) MRSA- methicillin rezistentni Staphylococcus aureus Proteus mirabilis Pseudomonas aeruginosa (IBRS P001) Bacillus cereus (clinical isolate) Micrococcus flavus (ATCC 10240) Listeria monocytogenes (NCTC 7973) Salmonella typhimurium (ATCC 13311) Salmonella enteritidis Salmonella infantis Escherichia coli (ATCC 35210) Enterobacter cloacae (human isolate) Enterococcus faecallis ATCC Yersinia enterocolitica Serratia marcescens Kontrola sa antibioticima. Gljivice Aspergillus niger Aspergillus fumigatus Aspergillus versicolor Aspergillus ochraceus Trichoderma viride Candida albicans Candida krusei Kontrola dva antimikotika. 100 % ulje divljeg origana, iz organske proizvodnje. Aktivna supstanca: karvakrol ( min. 80 %) i timola. Odobrilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije rešenje broj 8643/2016 od 27.6.2016. Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Oralno: Koristi se deset dana u toku jednog meseca i to: 3 x 2 kapi na dan. Ulje se pije posle obroka, razređeno u kafenoj kašičici jestivog ulja (suncokretovo, maslinovo, kokosovo, laneno…). Za decu stariju od 3 godine: Poželjno je da tretman traje 10-14 dana i to: 2-3 x 1 kap dnevno. Ulje se pije posle obroka, razredjeno u kafenoj kašičici jestivog ulja ili meda. Sadržaj dobro promešati, a zatim brzo progutati, bez zadržavanja u ustima. Posle toga se preporučuje čaša hladne vode. Inhalacijom: U pola litre ključale vode dodati 1 kap origano ulja i pažljivo udisati, zatvorenih očiju. Nije preporučljivo za decu mladju od 10 godina i osetljive osobe (astma, alergije). Preko kože: Razrediti 30-50 kapi origano ulja u 100ml jestivog ulja. Mazati promene na koži dva puta na dan. Upozorenja: Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti. Proizvod se ne preporučuje trudnicama, dojiljama i deci mladjoj od navršene tri godine starosti, kao ni osobama preosetljivim na neki od sastojaka proizvoda. Proizvod ne treba da uzimaju osobe koje imaju: anemiju, poremećaj koagulacije, poremećaj akta gutanja, ozbiljnu hipertenziju, teško oštećenje jetre i bubrega kao i osobe koje uzimaju antikoagulantnu terapiju. Mogući neželjeni efekti proizvoda su: usporena reapsorpcija gvoždja iz creva, kratkotrajno i prolazno ubrzan puls i lupanje srca (kod osoba koje su osetljive na ljutu hranu), osećaj paljenja i žarenja u usnoj duplji i želucu, pojačano menstrualno krvarenje. Preparat nije zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Pre upotrebe pažljivo pročitati uputstvo.

Prikaži sve...
1,880RSD
forward
forward
Detaljnije

Sok od brusnice, voda, agava iz ekološkog uzgoja. Bez aditiva. Pre upotrebe promućkati, servirati hladno. Može se koristiti 4 dana na sobnoj temperaturi, u frižideru 8 dana.

Prikaži sve...
821RSD
forward
forward
Detaljnije

Senča čaj predstavlja snažno antioksidaciono sredstvo (uništava slobodne radikale koji prouzrokuju starenje i propadanje organizma) snižava holesterol i trigliceride. Senča čaj izrađuje se na tradicionalan način kratkim parenjem svežih mladih listova čime se održava prirodna zelena boja (parenje sprečava fermentaciju lišća). U listovima ostaje mnogo hlorofila koji čaju daje svežinu. Pareno lišće se presuje, suši, te neposredno nakon hlađenja pakuje kako bi se sačuvali svež ukus i aroma. Postoje dve velike vrste čajeva. To su: - čaj, koji se dobija od biljke čaj (Camelia sinesis) i - biljni čaj, koji se dobija od različitih lekovitih biljaka. Namena i karakter ovih čajeva je različita. Pravi čaj ima u sebi kofeina i koristi se kao stimulativno, detoksikujuće ili umirujuće sredstvo dok se biljni čajevi u najvećoj meri koriste kao lekovita sredstva narodne medicine ili kao prijatni dnevni napici. U srpskom jeziku rečju ,čaj’ najčešće se označava bilo koji napitak nastao prelivanjem kipuće vode preko neke, obično sušene, biljke. Ipak, preciznije posmatrano, čaj (Camellia sinesis) je biljka i tek prelivanjem vrućom vodom obrađenih listova, pupoljaka, peteljki pravo ove biljke i ostavljanjem da smeša nekoliko trenutaka odstoji dobija se napitak ,čaj’! Obrada listova, pupoljaka i peteljki biljke čaj može podrazumevati oksidaciju, pečenje, sušenje ili dodavanje drugih cvetova, začina, voća, biljaka... Četiri osnovne vrste čaja su zeleni, crni, ulong i beli čaj. Biljka čaj, u divljini, naraste i do 10 m visine. Na plantažama se, radi lakšeg branja, orezuje na visinu od 1-2 m. U žarkim i vlažnim predelima, gde čajno drvo brzo raste, berba traje cele godine, svakih desetak dana. Listovi se, pošto se uberu, tretiraju na različite načine i trpe mnogobrojne promene i tako nastaje zeleni, beli, crni ili crveni čaj. Najvažniji od tih procesa je fermentacija, reakcija koja se odvija uz pomoć enzima sadržanih u svežim listovima biljke. Koriste se različiti delovi biljke čaj a najboljeg kvaliteta su pupoljak i prvi list ispod njega. Osnovni sastojci zelenog čaja, čija harmonična kombinacija povoljno deluje na ljudski organizam, su: kofein, tanin, esencijalna ulja i vitamini. Kofein koji unosimo pijući zeleni čaj deluje na naš organizam nešto drugačije nego kofein koji unosimo pijući kafu. Najpoznatije vrste japanskog zelenog čaja su: gjokuro, mača, senča, genmaiča, banča, kukiča... Procenat kofeina u kafi i različitim vrstama čaja: kafa – 0.05% crni čaj – 0.05% gjokuro čaj – 0.02% senča – 0.015% genmaiča – 0.008% 1 kašičicu čaja prelijte vrućom, nikako kipućom vodom, i ostavite poklopljeno 2-3 minuta. Nakon toga procedite. Pripremanje čaja u Japanu je dostiglo nivo vrhunske umetnosti i svakako da je način pripreme veoma važan za ukus i kvalitet napitka. Važno je da na početku pripreme u sud ulijete hladnu vodu, koju potom stavljate da se ugreje. Suviše vruća voda uništiće dragoceni deo lekovitih sastojaka čaja i učiniti ga gorkim, te se preporučuje da u pripremi čaja temperatura vode nikada ne prelazi 80°C. Tradicionalno, japanskim zelenim čajevima ne dodaje se ni mleko ni šećer. Senča je vrhunski čaj koji u sebi sadrži veću količinu kofeina tako da se obično pije iz manjih šoljica i ne koristi se da utoli žeđ. 1 kašičicu čaja prelijte vrućom, nikako kipućom vodom, i ostavite poklopljeno 2-3 minuta. Nakon toga procedite. A ukoliko želite da pripremite senča čaj po svim pravilima, sledite sledeća uputstva. Ugrejte čajnik dodajući u njega toplu vodu, a zatim izlijte ovu vodu. U ovaj čajnik stavite po jednu supenu kašiku čaja za svaku šolju čaja koju želite da pripremite. U drugi sud uspite hladnu vodu, onoliko šolja vode koliko čaja želite na kraju da dobijete. Čim voda zavri, sklonite sud sa vatre i ostavite par minuta da se voda malo prohladi. Ovu vruću vodu ulijte zatim u čajnik i ostavite da ostoji kratko, jedan minut (u suprotnom će čaj postati gorak i izgubiti deo lekovitih sastojaka). Kada se ohladi senča čaj postaje gorak. Listovi senča čaja pripremanog na ovaj način mogu biti iskorišteni još 1-2 puta. Ako koristite listove senča čaja po drugi put, nemojte dodavati sveže listove.

Prikaži sve...
399RSD
forward
forward
Detaljnije

Siromašan je mastima, a u velikom svežem klipu kukuruza ima od 80-100 kcal, tako da ne opterećuje organizam suvišnim kalorijama. On je izvor nijacina, tijamina, riboflavina, pantotenske kiseline, folne kiseline, vitaminima B1, B6, E i K. Sadrži 18 aminokiselina i vrednih minerala, kao što su magnezijum, fosfor, kalijum, cink, bakar, mangan i selen. Kukuruz ima antioksidantno delovanje te štiti od raka, bolesti srca, katarakte, Alchajmerove bolesti. Konzumiranje celih zrna kao što je kukuruzno zrno može da donese i korist u smislu srčanog i cirkulatornog zdravlja, a takođe povoljno utiče i na smanjenje holesterola. Sadržaj/količina vode: do 14 % Sadržaj/količina polomljenih zrna: do 2 %

Prikaži sve...
320RSD
forward
forward
Detaljnije

Ulje crnog kumina ili kima (Nigella sativa) deluje sistematski i koristi se za oporavak i održavanje imunog sistema. Reguliše visok krvni pritisak, poboljšava cirkulaciju i snižava nivo holesterola i nivo šećera u krvi. Preporučuje se kod malignih oboljenja i za obnovu koštane srži. Poboljšava koncentraciju i neutrališe anksioznost. Dobro je za astmu, prehlade, grip, bronhitis, reumatizam i hemoroide. Jedna od najpoznatijih biljaka u istoriji medicine koja u zadnje vreme dobija epitet ,,moderne panacee” je crni kumin. Cvetna biljka iz porodice Ranunculaceae, poreklom je iz jugozapadne Azije. Seme crnog kumina pronađeno je u grobnici čuvenog faraona Tutankamona a njegovo ulje koristilo se za različite zdravstvene probleme još u drevnim civilizacijama, kako za regulisanje imunološkog sistema, tako i protiv astme, kod probavnih problema, prehlada, glavobolje, zubobolje, za ublažavanje disajnih tegoba i protiv različitih vrsta infekcija. Naučna istraživanja, započeta pre oko pola veka, dovela su do otkrića preko stotinu hemijskih komponenti ali i neverovatnih lekovitih osobina semena i ulja crnog kumina. Ulje crnog kumina bogato je nezasićenim i esencijalnim masnim kiselinama. Najviše sadrži linolnu i oleinsku, a zatim palmitoleinsku i linoleinsku kiselinu. Od aktivnih komponenti u ulju crnog kumina dominiraju terpeni i terpenoidi. Najdelotvorniji su nigelon, koji opušta mišiće, širi bronhije i smanjuje viskoznost bronhijalnog sekreta, i timokinon koji ima antiinflamatorno dejstvo, deluje analgetski i smanjuje nivo oksidativnog stresa u organizmu koji nastaje pod uticajem slobodnih radikala. Sadrži i kompleks vitamina B, vitamin A, C, E, kalijum, natrijum, kalcijum, cink, selen, gvožđe, folnu kiselinu, esencijalne aminokiseline. Ova čudesna biljka za koju je čak i Muhamed rekao da leči sve osim smrti danas ima svoju punu primenu. Koristi se od davnih vremena u medicinske svrhe i kao dodatak ishrani Organsko ulje, dobijeno hladnim ceđenjem semena crnog kumina.

Prikaži sve...
2,136RSD
forward
forward
Detaljnije

Prirodno bez glutena. Za vegane i vegeterijansku ishranu. Bez laktoze. Bez dodatog šećera. Izvorska voda, italijanski pirinač (17 %), kokos ( 2 %), mоrska so. Izvorska voda iz Prirodnog rezervata Lesini planina, severna Italija, sa 450 metara nadmorske visine. Po otvaranju držati u frižideru i potrošiti u roku od 3-4 dana.

Prikaži sve...
395RSD
forward
forward
Detaljnije

Maka ili peruanski žen-šen (Lepidium meyenii, Brassicaceae) je korenasto povrće koje raste u veoma lošim uslovima, na velikoj nadmorskoj visini planinskog masiva Anda. Starosedeoci Perua maku su koristili kao hranu, stočnu hranu i lek još pre nekoliko hiljada godina. U arheološkim nalazištima od 1600 godina pre nove ere postoje potvrde o uzgajanju i upotrebi ove biljke. Maka je prijatnog, oslatkog ukusa. Relativno se lako uzgaja i danas tradicionalno, bez primene pesticida, u uslovima organske proizvodnje. Osušen koren make sadrži do 10-14% proteina, dijetnih vlakana do 5-8%, ugljenih hidrata oko 70%, do 2% masti. Prema literaturnim podacima 100 gr. osušenog korena make sadrži oko 250 mg. kalcijuma, 15 mg. gvožđa, kao i značajne količine vitamina B grupe, vitamine C i E, magnezijuma, fosfora, cinka, selena i joda. Pored esencijalnih nutrijenata maka sadrži alkaloide (najmanje četiri alkaloida je identifikovano), tanine i saponine. Kao i druge povrtarske biljke iz familije Brassicaceae sadrži glukozinolate (oko 1%), prekurzore biološki aktivnih izotiocianata kojima se pripisuje kanceroprotektivno dejstvo. Maka se može svrstati u adaptogene. Poboljšava adaptivnost, izdržljivost i otpornost organizma. Deluje slično žen-šenu, pa otud i njen naziv peruanski žen-šen. Za razliku od biljaka koje sadrže kofein, maka ne sadrži supstance sa stimulativnim dejstvom na CNS. Smatra se da povoljan efekat make kod osoba sa sindromom hroničnog umora potiče od proteina, vitamina i minerala koje sadrži u značajnoj količini. Posebno je značajan sadržaj joda, cinka i vitamina C, kao i slobodnih aminokiselina kao što su arginin, fenilalanin, tirozin i histidin koje su značajne u biohemijskim reakcijama sinteze neurotransmitera dopamina i noradrenalina. Indijanci koji su prvi koristili maku verovali su da povećava plodnost ljudi i životinja što objašnjava zašto se maka tradicionalno koristi kao afrodizijak. Smatra se i da je maka prirodno sredstvo za ublažavanje simptoma PMS-a i menopauze. Pošto je bogat izvor joda, povoljno deluje na funkcionisanje tiroidne žlezde koja posredno utiče na endokrini sistem, pa je to moguć mehanizam povoljnog dejstva na plodnost žena. Zahvaljujući visokom sadržaju kalcijuma i magnezijuma ima povoljne efekte na zdravlje kostiju žena. Koren make se koristi u ishrani. Peruanci pojedu i do nekoliko stotina grama svežeg ili osušenog korena make dnevno. Obzirom da se vekovima koristi u ishrani kao namirnica u mnogo većim količinama nego u suplementima, može se smatrati da je upotreba make u dijetetskim suplementima bezbedna. Nisu zabeleženi sporedni neželjeni efekti, mada teoretski, velika količina make, kao i drugog povrća iz familije Brassicaceae, mogla bi zbog glikozinolata da ima goitrogeno dejstvo naročito ako je ishrana siromašna jodom. Obzirom da maka ima visok sadržaj joda mogućnost ovakvog efekta je smanjena. Interakcije sa lekovima nisu poznate. Zbog nedostatka podataka ne preporučuje se uzimanje make u periodu trudnoće i laktacije. Energetske i nutritivne vrednosti za 5 g: Energetska vrednost: 74.21kJ/17.5kcal Proteini 0.70 g, ugljeni hidrati 3.60 g, masti 0.03 g. 100% čista peruanska maka. Uputstvo za upotrebu: Odrasli: 2-5 g dnevno (1 ravna kafena kašika = 2 g) pomešati sa vodom, sokom, čajem, jogurtom ili sa hranom.

Prikaži sve...
1,460RSD
forward
forward
Detaljnije

Organska kafa vrhunskog ukusa, dobra za čoveka, dobra za prirodu! 100% Arabika prve klase iz Perua. Poznata je po prijatnom ukusu i uravnoteženoj kiselosti. Dobro za čoveka: Organska kafa je proizvedena bez upotrebe hemijskih sredstava i đubriva, herbicida i pesticida koji su loši za naše zdravlje kao i za zdravlje radnika na plantažama. U proizvodnji konvencionalno gajene kafe ovi preparati se koriste u velikim količinama. Organske kafe su vrhunske klase, pa samim tim imaju i bolju aromu (ukus). Dobro za prirodu: Organska kafa raste u svom prirodnom staništu, u senci drveća gustih šuma. U konvencionalnoj proizvodnji, šume se seku da bi se posadile plantaže hibrida kafe koje su otporne na sunce. Na taj način ekosistem se oštećuje, šume su uništavaju, životinje ostaju bez staništa a zemlja se ispošćava obilatim korišćenjem hemijskih sredstava. Organska proizvodnja čuva prirodu od sličnih stvari. 100% pržena organska mlevena kafa.

Prikaži sve...
418RSD
forward
forward
Detaljnije

Biosilov organski sok od cvekle je proizveden mlečno kiselinskom fermentacijom. Bio fermentacija se odvija po principu dominantne mikroflore. Drugim rečima, kada se iscedi svež sok od cvekle (u ovom slučaju on je supstat), njemu dodajemo mlečno kiselinsku kulturu (miks određenih sojeva). Ta čista kultura preuzima primat u odnosu na mikrofloru isćeđene cvekle. Ova dominantna mikroflora određuje dalji tok fermentacije koji se prati i kontroliše temperaturom u fermentoru. Bakterije u toku procesa fermentacije proizvode korisne proizvode kao što su mlečne kiseline, različiti minerali i vitaminski kompleksi, a jedan od značajnih kompleksa je i kompleks vitamina B. Ovim procesom smo uspeli da odstranimo otužnost koju cvekla poseduje. Prednost ovog procesa se ogleda i u tome što su antocijani sačuvani zajedno sa vitaminima i mineralima i da oni deluju antikancerogeno. Organska cvekla.

Prikaži sve...
195RSD
forward
forward
Detaljnije
Nazad
Sačuvaj