Filteri
close
Tip rezultata
Svi rezultati uključeni
keyboard_arrow_down
Kategorija
Sve kategorije
keyboard_arrow_down
Od
RSD
Do
RSD
Sortiraj po
keyboard_arrow_down
Objavljeno u proteklih
keyboard_arrow_down
Sajtovi uključeni u pretragu
Svi sajtovi uključeni
keyboard_arrow_down

Pratite promene cene putem maila

  • Da bi dobijali obaveštenja o promeni cene potrebno je da kliknete Prati oglas dugme koje se nalazi na dnu svakog oglasa i unesete Vašu mail adresu.
101-125 od 1867 rezultata

Broj oglasa

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream
101-125 od 1867 rezultata

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream

Režim promene aktivan!

Upravo ste u režimu promene sačuvane pretrage za frazu .
Možete da promenite frazu ili filtere i sačuvate trenutno stanje

Aktivni filteri

  • Tag

    Osnovne namirnice

Za razliku od mnogih drugih zaslađivača koji se koriste kao zamena za šećer, brezin šećer se ponaša i rastvara poput običnog šećera i može u potpunosti zameniti njegov ukus. Brezin šećer je po svom sadržaju 100% ksilitol, supstanca koja se prirodno nalazi u gotovo svom povrću i voću. Brezin šećer se dobija izdvajanjem iz drveta breze. Brezin šećer ima veoma nizak glikemijski indeks, 7-13 pa je pogodan i za ishranu dijabetičara. Konzumiranje brezinog šećera u uravnoteženoj ishrani može da doprinese održavanju normalnog nivoa šećera u krvi i normalne telesne težine. Ksilitol se polako apsorbuje i vari, pa daje osećaj sitosti. U odnosu na šećer (saharozu) on ima manje kalorija i sadrži 40% manje energije (2,4 kcal/g). Upotreba brezinog šećera umesto običnog šećera (saharoze) može da doprinese održanju zdravih zuba, a ukoliko se uzima posle obroka, brezin šećer može da podstakne remineralizaciju zuba. Kreativnost: možete koristiti brezin šećer prilikom pravljenja kolača, kuvanja i pripreme napitaka. Brezin šećer nije plodno tlo za gljivice, zbog čega nije pogodna osnova za peciva gde se koristi kvasac.

Prikaži sve...
448RSD
forward
forward
Detaljnije

Zdravlje: upala grla i kašalj, afrodizijak i reguliše probleme polnih organa. Osušeni mleveni list origana. U kuhinji za: sva jela sa paradajzom, pica, salate, supe.

Prikaži sve...
750RSD
forward
forward
Detaljnije

Bogato vitaminom E i nezasićenim mastima. Olga organsko hladno presovano jestivo biljno ulje organskog semena suncokreta je nerafinisano ulje dobijeno mehaničkim postupkom presovanja organskog semena suncokreta. Ovim postupkom zadržava se većina nutritivnih sastojaka prirodno prisutnih u organskom semenu suncokreta. Organsko ulje semena suncokreta 100%. Zbog specifične arome organsko hladno presovano suncokretovo ulje se prvenstveno koristi kao preliv za salate, ali i kao dodatak čorbama, varivima i mesu.

Prikaži sve...
378RSD
forward
forward
Detaljnije

Suncokret (lat. Helianthus annuus) potiče iz jugozapadnog dela Amerike, Perua i Meksika, a danas se najviše gaji u Rusiji, Francuskoj i Južnoj Evropi. Suncokretovo seme je bogato vitaminom E, koje je snažan antioksidant te neutrališe slobodne radikale. Pored toga, sadrži izvesne količine bakra, selena i magnezijuma kao i vitamin B - tiamin. Važan je izvor omega 6 i omega 9 masnih kiselina. Odličan je izvor vlakana i aminokiselina. Ceđenjem sirovih semenki organskog suncokreta dobija se bistra žuta tečnost prijatnog i svojstvenog mirisa i ukusa, bogata važnim nutrijentima. Nerafinisano suncokretovo ulje svakodnevnom upotrebom može da doprinese unapređenju ljudskog organizma tako što utiče na: - smanjenje rizika od srčanih oboljenja - regulacija holesterola - regulacija hormonalnog sistema - jačanje kostiju i smanjenje osteoporoze - negu kože i kose Zašto organsko? Zato što se organska hrana proizvodi od sirovina koje su gajene na nezagađenim površinama i nisu tretirane hemijskim preparatima i veštačkim đubrivom. Zašto hladno ceđeno? Hladno ceđeno ulje se dobija mehaničkim presovanjem semena. Tako dobijeno ulje u potpunosti zadržava sve hranljive sastojke, pre svega esencijalne masne kiseline, kojima seme prirodno obiluje. Zašto nerafinisano? Za razliku od industrijski proizvedenog ulja koje mora da prođe najmanje 6 faza rafinacije, hladno ceđeno ulje je potpuno čisto i ne mora da prođe ni kroz jednu fazu rafinacije. 100 % ulje semena suncokreta sertifikovanog organskog porekla. Alergen info: Može sadržati jezgrasto voće (badem, lešnik i orah) i susam u tragovima. Suncokretovo ulje nalazi široku primenu u kulinarstvu. Koristi se za prženje i kuvanje, za salate, kao i za detoksikaciju usta putem mućkanja.

Prikaži sve...
318RSD
forward
forward
Detaljnije

Golica ili semenke bundeve, sadrže dosta belančevina, ugljenih hidrata i masti, zatim vitamin B1, B2 i nijacin, minerale (najviše ima fosfora i gvožda), kao i niz zaštitnih i lekovitih sastojaka, od celuloze i pektina do fitosterina itd. Semenke bundeve (koštice), oguljene ili pečene odlično su sredstvo protiv crevnih parazita. Seme bundeve je, takođe, lekovito i najčešće se preporučuje kao efikasno i neškodljivo sredstvo protiv dečjih glista i pantljičare. Seme bundeve olakšava tegobe obolelih od prostate koji treba da ga jedu svakodnevno. Plod bundeve preporučuje kao diuretik, za izbacivanje suvišne vode iz organizma, naročito kod ljudi obolelih od reume, gihta, zapaljenja bubrega ili bešike. Smatra se i da je odlična dijetalna hrana za gojazne osobe, dijabetičare (ako se tokom pripreme ne zaslađuje), kao i osobe sa oboljenjima želuca i tankog creva ili one koji pate od krvavih proliva. Golica - semenke bundeve iz biološkog uzgoja.

Prikaži sve...
2,800RSD
forward
forward
Detaljnije

Gluten pšeničnog brašna. Seitan je neophodno termički obraditi, može se kuvati ili pržiti. Upotrebiti u roku od 3 dana nakon otvaranja. Čuvati na temperaturi do 10C.

Prikaži sve...
269RSD
forward
forward
Detaljnije

1 šolja pirinča, 2 šolje vode kuvati 40 minuta na tihoj vatri sa prstohvatom soli i kombu algom.

Prikaži sve...
910RSD
forward
forward
Detaljnije

Amarant je biljka poreklom iz Južne Amerike a kod nas je poznat pod nazivom štir, šćir ili rumenika. Bila je jedna od osnovnih namirnica Asteka. U novije vreme na amarant su skrenuli pažnju naučnici koji su uočili da u južnoameričkim oblastima u kojima se u ishrani koristi amarant, ma kako siromašne te oblasti bile, nema pothranjenih ljudi. Amarant je visoko hranljiva namirnica i može da raste i na vrlo slaboj zemlji i u sušnim periodima. Uz kinou, amarant se smatra jednom od biljaka koje su pravi ,,magacini'' hranljivih materija. Amarant se može koristiti kao odličan izvor belančevina i kalcijuma. Naročito se preporučuje trudnicama i dojiljama, bebama i maloj deci, kao i fizički aktivnim ljudima. Amarant sadrži i lizin, amino kiselinu koju u drugim žitaricama nalazimo u mnogo manjoj količini. Kombinacija amaranta i neke žitarice čini izvor amino kiselna/belančevina koji je bolji od mesa i drugih namirnica životinjskog porekla. Zato se amarant preporučuje i svim ljudima koji prelaze na vegetarijansku ishranu ili poste. Amarant ima rashlađujuće dejstvo na organizam, blag gorko-slatkast ukus. Svojim odlikama on jača pluća. Bogat je belančevinama 15-18%, vlaknima, amino kiselinama (lizin i metionin), vitaminom C i kalcijumom (amarant sadrži više kalcijuma, magnezijuma i silicijuma nego mleko. Amarant iz organske proizvodnje. 1 šolja amaranta i 2.5-3 šolje vode da provri, dodati so i kuvati na tihoj vatri 20-25 min. Dodati po želji žitarice, kukuruz, ječam, i sve vrste povrća. Amarant se koristi u hlebovima, kolačima, supama i raznim jelima od žitarica, kao i salatama. Moguće ga je i tostirati, čime se dobija orašast ukus. Amarant se može konzumirati za doručak, idealan za zimu i zbog svojih svojstava, za borbu protiv anemije, grčeva i dijabetesa zbog visokog sadržaja vlakana, proteina, vitamina i minerala. Dobra je alternativa testenini i pirinču.

Prikaži sve...
1,210RSD
forward
forward
Detaljnije

Ovas jača slezinu i pankreas, pozitivno deluje na smanjenje holesterola iz digestivnog trakta i arterija. Jača srčani mišić. On deluje umirujuće na nervni i reproduktivni sistem.Ovas ima grejuće dejstvo. Može se koristiti za lečenje dizenterije, dijabetesa, hepatitisa, nervne i seksualne slabosti, slabog varenja i nadutosti. Veoma bogat silicijumom, ovas pomaže u obnovi koštanog i vezivnih tkiva. Kako sadrži fosfor, koji je neophodan u formiranju nervnog sistema i mozga, preporučuje se naročito deci i mladima. Ovas se koristi i u kozmetici, jer prolepšava kožu. Ovas je slatkog i sasvim blagogorkog ukusa. 1 šolju ovsenih pahuljica kuvati od 30 minuta do 2 sata sa 5-6 šolja vode. Ovsene pahuljice možete jesti i kuvane i sirove. Ne postoji ispravan i dobar ili loš i neispravan način već samo ono što je dobro za Vas, baš ovom trenutku. Na primer, u toku zime mogli biste da jedete dugo, lagano kuvane ovsene pahuljice jer je to namirnica koja ,,greje'' organizam. Takođe, kuvane ovsene pahuljice možete izabrati i zato što se one lakše vare.

Prikaži sve...
700RSD
forward
forward
Detaljnije

Prikaži sve...
220RSD
forward
forward
Detaljnije

Seitan ili tzv. “pšenično meso” u vidu šnicli proprženih uz dodatak tamari sosa i pikantnih začina. Izvanrednog je ukusa, u vegetarijanstvu i makrobiotici omiljeni delikates. Brzo daje osećaj sitosti i odličan za zimsku ishranu. Sejtan (pšenični protein - gluten, izdvojen iz pšeničnog brašna prirodnom tehnologijom), biljno ulje, soja sos, morska so. Alergen info: gluten.

Prikaži sve...
449RSD
forward
forward
Detaljnije

Brezin šećer je potpuno prirodni zaslađivač. Po svom sadržaju je 100% ksilitol, a to je supstanca koja se prirodno nalazi u gotovo svom povrću i voću. Brezin šećer se dobija izdvajanjem iz drveta breze. Brezin šećer je potpuno prirodni zaslađivač. Po svom sadržaju je 100% ksilitol, a to je supstanca koja se prirodno nalazi u gotovo svom povrću i voću. Brezin šećer se dobija izdvajanjem iz drveta breze. Brezin šećer ima veoma nizak glikemijski indeks, 7-13 pa je pogodan i za ishranu dijabetičara. 100 % ksilitol iz drveta breze. Konzumiranje brezinog šećera u uravnoteženoj ishrani može da doprinese održavanju normalnog nivoa šećera u krvi i normalne telesne težine. Ksilitol se polako apsorbuje i vari, pa daje osećaj sitosti. U odnosu na šećer (saharozu) on ima manje kalorija i sadrži 40 % manje energije (2.4 kcal/g) Upotreba brezinog šećera umesto običnog šećera (saharoze) može da doprinese održanju zdravih zuba, a ukoliko se uzima posle obroka, brezin šećer može da podstakne remineralizaciju zuba. Kreativnost: možete koristiti brezin šećer prilikom pravljenja kolača, kuvanja i pripreme napitaka. Brezin šećer nije plodno tlo za gljivice, zbog čega nije pogodna osnova za peciva gde se koristi kvasac.

Prikaži sve...
696RSD
forward
forward
Detaljnije

Prikaži sve...
1,100RSD
forward
forward
Detaljnije

Uljana repica (Brassica napus), jedna od najstarijih uljanih kultura, gajena je u Indiji još pre 4000 godina. Uljana repica originalno potiče s područja Mediterana i Severne Evrope, a smatra se vrlo važnom uljaricom koja zauzima čak treće mesto po količini proizvodnje, odmah iza palminog i sojinog ulja. Dobijeno mehaničkim ceđenjem sirovih semenki uljane repice, ovo hladno presovano, nerafinisano ulje odlikuje bogat sadržaj nezasićenih masnih kiselina. Sadrži sve tri esencijalne masne kiseline: omega 3, 6 i 9 i zbog svog blagog mirisa i ukusa preporučuje se za spremanje kolača i peciva. Esencijalne masne kiseline (omega 3 i 6) ljudski organizam ne može sam proizvesti. Kako su neophodne za normalno funkcionisanje mnogih organa i sistema, vrlo je važno unositi ih kroz ishranu. Repica se smatra poželjnim izvorom masti jer zamena zasićenih masti u prehrani nezasićenim mastima doprinosi održavanju normalnog nivoa holesterola u krvi. Repičino ulje izuzetno je bogato vitaminom E koji u organizmu deluje kao antioksidans. Zašto nerafinisano? Za razliku od industrijski proizvedenog ulja koje mora da prođe kroz najmanje 6 faza rafinacije, hladno ceđeno ulje je prijatnog mirisa I ukusa karakterističnog za sirovinu i ne mora da prođe ni kroz jednu fazu rafinacije. Zašto hladno presovano? Hladno presovano ulje dobija se mehaničkim ceđenjem semena.Tako dobijeno ulje potpunosti zadržava sve hranljive sastojke, pre svega esencijalne masne kiseline, kojima seme prirodno obiluje. Blagotvorno dejstvo repičinog ulja je mnogostruko: - doprinosi održavanju normalnog nivoa holesterola u krvi - smanjuje rizik od bolesti srca i krvnih sudova - pozitivno utiče na nivo HDL holesterola i triglicerida Ulje semena uljane repice 100 % Alergen info: Može sadržati jezgrasto voće (badem, lešnik i orah) i susam u tragovima. Ulje sadrži Eruka kiselinu u dozvoljenim količinama (max 2 %). Zbog visokog procenta omega 3 i 6 masnih kiselina preporučuje se pre svega kao salatno ulje, ali mnogi ga, zbog izuzetno visoke tačke dimljenja, kao i blagog ukusa, koriste i u kuvanju i pečenju.

Prikaži sve...
364RSD
forward
forward
Detaljnije

Reguliše varenje, utiče ne detoksikaciju i smanjenje telesne težine. Kuvati 20 minuta: 1 šolja pirinča i 1.5 šolja vode, prstohvat soli.

Prikaži sve...
1,110RSD
forward
forward
Detaljnije

Pasulj beli biser

Prikaži sve...
290RSD
forward
forward
Detaljnije

Kari poseduje protivupalna svojstva, dobar je antioksidant, sprečava nastanak Alchajmerove bolesti. Antoksidanti štite neurone i pomažu onima koji imaju umerenu demenciju da očuvaju svoje kognitivne funkcije. ”Čak i mala količina karija utiče na poboljšanje kognitivnih sposobnosti“ (smatra naučnik Ce Pin). Kari - mešavina začina. Kari madras možete koristiti kao dodatak raznim jelima, a mi Vam predlažemo jedan od klasičnih indijskih načina primene ovog veoma zastupljenog začina: Pola kilograma povrća, malo soli i dve do tri kašičice Madras karija dobro promešajte i ostavite da odstoji petnestak minuta. Ispržite dva crna luka i zelene ljute papričice, dodajte i tri do četiri kašike gija (prečišćenog maslaca). Izmešajte povrće i isprženi luk te dodajte malo kokosovog mleka ili vode. Nastavite da kuvate na tihoj vatri dok sve nije skuvano. Poslužite toplo. Prijatno!

Prikaži sve...
460RSD
forward
forward
Detaljnije

Posna čokolada, ovsene pahuljice, palmina mast, pšenično integralno brašno, cimet, kakao, malteks. Alergen info: povremeno može sadržati tragove drugih orašastih plodova i delove ljuske i jezgra voća.

Prikaži sve...
136RSD
forward
forward
Detaljnije

Pametan obrok sa ukusom čokolade predstavlja mešavinu bezglutenskih ovsenih pahuljica, biljnih proteina i inulina sa dodatim kakao prahom za pripremu obroka sa visokim sadržajem vlakana. Proizvod ne sadrži gluten, ni sirovine koje sadrže laktozu. Bezglutenske ovsene pahuljice 25 %, pirinčano brašno, inulin 8 %, proteini graška 8 %, maltodekstrin, kakao prah 7 %, organski kokosov šećer, badem, laneno proteinsko brašno, suncokretovo proteinsko brašno, enkapsulirano suncokretovo ulje, čija seme, antioksidant: ekstrakt ruzmarina. Alergen info: Proizvod ne sadrži rafinisane šećere, gluten, ni sirovine koje sadrže laktozu. Protresite bocu pre otvaranja. Nagnuti bocu na stranu i sipati 300 ml vode. Zavrnuti poklopac i energično promućkati 30 sekundi. Može se koristiti u vreme posta.

Prikaži sve...
284RSD
forward
forward
Detaljnije

Mleveni osušeni list i vrh grančice začinske biljke rumarin Alergen info: Mogući tragovi lista celera i slačice. Ruzmarina Rosemarinus officinalis se koristi u kulinarstvu pri pripremanju morske ribe, pečenja, pečenog krompira, čorbi... Čuvati na suvom i hladnom mestu

Prikaži sve...
44RSD
forward
forward
Detaljnije

Ovseno integralno brašno 37%, ovsene pahuljice, kiselo testo (ovseno brašno, voda i morska so) morska so, voda. Čuvati na sobnoj temperaturi. Posle otvaranja preporučuje se držanje u frižideru.

Prikaži sve...
190RSD
forward
forward
Detaljnije

Kajsija, fruktoza (18%), voda, sredstvo za želiranje: pektin, limunska kiselina, zaslađivač steviol glikozid.

Prikaži sve...
376RSD
forward
forward
Detaljnije

Soja odresci.

Prikaži sve...
630RSD
forward
forward
Detaljnije

Šargarepa spada u u najlekovitije povrće. Često je zovu „biljna apoteka“. Pored karotina sastav šargarepe bogat je mineralima, eteričnim uljima, belančevinama, celulozom, skrobom. Šargarepa obezbeđuje skoro 200% dnevnih potreba za vitaminom A u obliku beta-karotena koji pomaže lečenju noćnog slepila. Obiluje vitaminom B6 potrebnim za održavanje normalnih moždanih funkcija; sadrži biljna vlakna koja štite od bolesti organa za varenje Proizvod je termički sterilisan. Kontrolu kvaliteta i zdravstvene ispravnosti vrši Centar za ispitivanje namirnica Beograd; Stručno mišljenje br. IG-B-51 od 25.09.2009. Voda, sveža šargarepa, biljna ulja, proteini graška, krompirov skrob, dijetetska vlakna, so, inaktivni kvasac, začini. Namaz ne sadrži: holesterol, masti životinjskog porekla, soju, nitrite, veštačke arome ili veštačke ukuse, konzervans. Preporučuje se vegeterijancima, dijabetičarima, osobama sa povišenim holesterolom, kao laga posni obrok.

Prikaži sve...
104RSD
forward
forward
Detaljnije

Nezasićene masne kiseline koje pružaju dragocenu pomoć u borbi protiv holesterola i kardiovaskularnih oboljenja. Minerale: gvožđe, kalcijum, magnezijum Vitamine: E (moćan antioksidant) 100% badem. Ne sadrži gluten, hidrogenizovane masti, holesterol, šećer, veštačke dodatke ni konzervanse. Proizvod može da sadrži alergene (susam i kikiriki) u tragovima. Bademov puter je postan proizvod. Bademov puter se koristi kao namaz ili može biti dodatak raznim umacima i prelivima. Može se koristiti za pripremu raznih slatkih i slanih poslastica.

Prikaži sve...
628RSD
forward
forward
Detaljnije
Nazad
Sačuvaj