Filteri
close
Tip rezultata
Svi rezultati uključeni
keyboard_arrow_down
Od
RSD
Do
RSD
Sortiraj po
keyboard_arrow_down
Objavljeno u proteklih
keyboard_arrow_down
Sajtovi uključeni u pretragu
1 sajt isključen
keyboard_arrow_down

Pratite promene cene putem maila

  • Da bi dobijali obaveštenja o promeni cene potrebno je da kliknete Prati oglas dugme koje se nalazi na dnu svakog oglasa i unesete Vašu mail adresu.
76-100 od 19072 rezultata

Broj oglasa

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream
76-100 od 19072 rezultata

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream

Režim promene aktivan!

Upravo ste u režimu promene sačuvane pretrage za frazu .
Možete da promenite frazu ili filtere i sačuvate trenutno stanje

Aktivni filteri

  • Izbačen Sajt

    www.dereta.rs
  • Tag

    Poljoprivreda

Scan QR Velika akcija i letnja rezervacija voćnih sadnica u Rasadniku Antić. Obezbedite povoljno svoje sadnice direkno od proizvodjača: - 30% jeftinije cene nego kada krene sezona sadnje - Izbor od preko 230 sorti raznog voća, sve na jednom mestu - Jednogodišnje, dvogodišnje, trogodišnje sadnice - Nove, popularne i stare autohtone sorte voća i vinove loze Preuzmite naš novi katalog. http://www.vocnesadnicerasadvinovaloza.com Telefoni: 063/ 81 14 568 037/ 875 598 Vaš Rasadnik Antić

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Scan QR Na prodaju Kombajn Zmaj Univerzal sa seckom, u odlicnom radnom stanju. Prskalica Ciklon za vestacko djubrivo

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

odlično očuvana tvrde korice 290 stranica

Prikaži sve...
1,980RSD
forward
forward
Detaljnije

AUTOR: PROFESOR DR. EVICA MRATINIĆ IZDAVAČ: MEGRAF PLUS GODINA IZDANJA: 2016 STRANA: 124 JEZIK: LATINICA POVEZ: MEK STANJE KNJIGE: OČUVANO

Prikaži sve...
890RSD
forward
forward
Detaljnije

30907) SUVA ŠLJIVA , Vojislav Marković , Glas Podrinja Šabac 1986 , sušenje, skladištenje , prerada i pakovanje , mek povez, latinica, ilustrovano, 172 strane , U ovoj knjizi autor je postavio za cilj da na jednom mjestu sakupi veliki broj informacija o problematici proizvodnje suhe šljive, njenoj preradi, zaštiti od patogena, te režimima skladištenja. Istovremeno je u knjigu utkao dio vlastitih iskustava i dao brojne prijedloge za poboljšanje cjelokupnog tehnološkog tretmana suhe šljive. Autor je u razvoju koncepta knjige pošao od činjenice da je Jugoslavija u svetskim relacijama značajan proizvođač sveže i suhe šljive, da imamo dugu tradiciju u ovoj proizvodnji, ali da veoma sporo radimo na modernizaciji i unapređivanju tehnologije njene prerade. Imajući u vidu da suha šljiva zauzima drugo mesto, odmah iza šljivovice, u brojnim oblicima prerade autor ukazuje na neodrživost postojećih zastarelih i skupih tehnologija u njenoj proizvodnji i naznačava pravce prevazilaženja tog stanja. Knjiga u mnogim svojim delovima ima neobičan karakter i nadamo se da će biti od koristi svima onima koje interesira problematika suhe šljive, a posebno stručnjake i poslovodne strukture organizacija udruženog rada, studente tehnoloških i poljoprivrednih fakulteta, te učenike srednjeg usmerenog obrazovanja. Veoma korisne stručne savete u knjizi također će naći brojni individualni poljoprivredni proizvođači, koji se bave sušenjem šljive. Izlaženje knjige predstavlja određen doprinos autora obogaćivanju pisane riječi o suhoj šljivi, uz realno očekivanje da će ona brojne proizvođače, prerađivače i prometnike podstaknuti na modernizaciju procesa i primenu savremenih tehnologija u našoj zemlji. Sadržaj Uvod ZNAČAJ SUVIH ŠLJIVA U ISHRANI Prosečan hemijski i energetski sastav plodova šljiva PRIVREDNI ZNAČAJ SUVIH ŠLJIVA U JUGOSLAVIJI ISTORIJA SUŠENJA ŠLJIVA U JUGOSLAVIJI ISTORIJA SUŠENJA ŠLJIVA PROIZVODNJA SUVIH ŠLJIVA KOD NAS I U SVETU ŠLJIVA ZA SUŠENJE Sorte šljiva za sušenje Plod šljive – fruktus SUŠENJE ŠLJIVA Berba i transport šljiva za sušenje Berba i transport šljiva za sušenje u nekim šljivarski razvijenim zemljama Priprema šljiva za sušenje Priprema i susenje šljiva u SAD Priprema i sušenje šljiva u Jugoslaviji Sušenje šljiva – dehidracija Protivsmerne tunelske sušare Istosmerne tunelske sušare Zagrevanje vazduha Tunelska sušara tipa ,,CER” Sušenje šljiva u SAD SKLADIŠTENJE I ČUVANJE SUVIH ŠLJ/VA Mikroorganizmi (kvasci i bakterije) Acarina – grinje (pregljevi) Suzbijanje štetočina u skladištima Fumigacija kao metod za suzbijanje štetočina Promene na plodovima suvih šljiva u skladištu TEHNOLOŠKI POSTUPAK PRERADE I PAKOVANJA SUVIH ŠLJIVA Klasiranje suve šljive – kalibriranje Uređaji za klasiranje Rehidracija suvih šljiva Uređaji za rehidraciju POVRŠINSKA ZAŠTITA SUVIH ŠLJIVA PAKOVANJE SUVIH ŠLJIVA Pakovanje suvih šljiva u kartonske kutije u Jugoslaviji Mehanizovano pakovanje suvih šljiva u kartonske kutije Pakovanje suvih šljiva u plastičnu ambalažu u Jugoslaviji Pakovanje suvih šljiva za neposrednu upotrebu – sitna pakovanja Priprema uređaja za pakovanje Pakovanje suvih šljiva u druge vrste ambalaže PROIZVODNJA SUVIH ŠLJIVA BEZ KOŠTICE Suve šljive dobijene odstranjivanjem koštica iz suvih šljiva Suve šljive dobijene iz svežih plodova kojima su izvađene koštice KONTROLA KVALITETA Kontrola prilikom sušenja Kontrola uskladištenih suvih šljiva Kontrola procesa prerade i pakovanja Izolovanje i identifikacija koagulaza pozitivnih Staphylococcae Izolovanje i identifikacija Preteus vrsta Izolovanje i identifikacija Escherichiae coli Određivanje ukupnog broja mikroorganizama u 1g Određivanje kvasaca i plesni Identifikacija Salomonellae Određivanje potrebne koncentracije rastvora konzervansa za proizvodnju ODREĐIVANJE SORBINSKE KISELINE ILI KALIJUM SORBATA Određivanje sa tiebarbiturnom kiselinom Modifikovana spektrofotometrijska metoda sa natrijumbokarbonaton ODREĐIVANJE UKUPNlH ŠEĆERA LUFOVIM RASTVOROM PRILOZI Izvod iz Pravilnika o kvalitetu proizvoda od voća i povrća i pečuraka i pektolitičkih preparata Standardi SAD od31. decembra 1981. god. Preporuke Ekonomske komisije za Evropu kofe se odnose na promet i kontrolu kvaliteta u prometu suvih šljiva

Prikaži sve...
1,000RSD
forward
forward
Detaljnije

Transport i distribucija abscisinske kiseline u korenu kukuruza Autor: Ljubinko Jovanović Oblast: Poljoprivreda Izdavač: Zadužbina Andrejević Br.strana: 86 God.izdanja: 1998. Povez: 24 cm Abscisinska kiselina (ABA) se danas u svetu veoma intenzivno proučava, jer je utvrđeno da predstavlja univerzalni `stresni hormon` čija akumulacija, posebno u korenu, pomaže adaptaciji biljaka na stresne faktore spoljašnje sredine (suša, visoka i niska temperatura, stres soli ili jona). L.. SAJ.D. O.1. . P. 8

Prikaži sve...
125RSD
forward
forward
Detaljnije

Tvrd povez, ilustrovano 561 strana, 1977 godina Izdavac: Nolit Knjiga ocuvana P3/1

Prikaži sve...
1,000RSD
forward
forward
Detaljnije

Mek povez, tabele i dijagrami 112 strane, 1960 godina, Izdavac: Zavod za mehanizaciju poljoprivrede u Zagrebu Knjiga ocuvana Na predlistu knjige potpis prethodnog vlasnika K13/2

Prikaži sve...
2,800RSD
forward
forward
Detaljnije

Spoljašnjost kao na fotografijama, unutrašnjost u dobrom i urednom stanju! Kukuruz (lat. Zea mays) je velika jednogodišnja biljka poreklom iz Srednje i Južne Amerike. Ovu biljku su prvi domestikovali urođenici u južnom Meksiku[1] pre oko 10.000 godina. Lisnata stabljika biljke proizvodi zaseban polen i cvasti sa semenim zamecima ili klas, iz koga se razvijaju kukuruzna jezgra ili seme. Gaji se u umerenim i toplim delovima sveta u velikom broju podvrsta, varijeteta i sorti. Kukuruz je postao osnovna hrana u mnogim delovima sveta, sa totalnom produkcijom koja prevazilazi pšenicu ili pirinač. Međutim, sav kukuruz nije namenjen za direktnu ljudsku konzumaciju. Deo kukuruzne produkcije se koristi kao stočna hrana, a deo za preradu u kukuruzni etanol i druge kukuruzne produkte, kao što su kukuruzni skrob i kukuruzni sirup. Šest glavnih tipova kukuruza su zuban, tvrdunac, plevičar, kokičar, mekunac, i šećerac. U Evropu je donesen 1493. a po nekim izvorima i 1535. Na Balkan je stigao u 17. veku. Pečina Guela Nakvitc u Oaksaki u Meksiku je mesto rane domestikacije nekoliko useva, uključujući teosint (pretka kukuruza).[3] Kultivacija kukuruza u ilustraciji iz 16. veka u Florentinskom kodeksu Većina istoričara smatra da je kukuruz bio domestikovan u Tevakanskoj dolini u Meksiku.[4] Nedavna istraživanja u ranom 21. veku su donekle modifikovala to stanovište; naučnici sada smatraju da je susedna dolina reke Balsas u južnom centralnom Meksiku bila centar domestikacije.[5] Olmeci i Maje su kultivirali kukuruz u brojnim varijetetima širom Mezoamerike; oni su gaa kovali, mleli i obrađivali putem nikstamalizacije. Smatra se da se početkom razdoblja oko 2500 p. n. e, usev proširio na najveći deo Amerika.[6] Istraživanja iz 21. veka uspostavila su još ranije datume. Regija je razvila trgovačku mrežu zasnovanu na višku i varijetetima kukuruznih useva. Jedna uticajna studija iz 2002 autora Matsuoka et al. je demonstrirala da je umseto višestrukih nezavisnih domestikacija, sav kukuruz nastao iz jedne domestikacije u južnom Meksiku pre oko 9000 godina. Ta studija je isto tako pokazala da su najstariji preživeli tipovi kukuruza oni sa meksičkih planina. Kasnije se kukuruz proširio iz tog regiona na ostatak Amerika duž dva glavna puta. To je konzistentno sa modelom baziranim na arheološkim zapisima koji sugerišu da se kukuruz bio diversikovan na meksičkim brdima pre nego što se proširio na nizije.[7][8] Arheolog Dolores Piperno je rekla:[5] Veliki korpus podataka ukazuje na to da je [kukuruz] bio rasprostranjen u nižoj centralnoj Americi do oko 5600 p. n.e. i je bio prenet u interandske doline Kolumbije između 5000-4000 p. n. e. — Dolores Piperno, The Origins of Plant Cultivation and Domestication in the New World Tropics: Patterns, Process, and New Developments Od tada su čak i raniji datumi su objavljivani.[9] Prema genetičkoj studiji koji je sprovela agencija Embrapa, kukuruzna kultivacija je bila uvedena u Južnoj Americi iz Meksika, u dva velika talasa: privi, pre više od 6000 godna, raširio je kulturu po Andima. Dokaz kultivacije u Peruu su nađeni iz perioda pre oko 6700 godina.[10] Drugi talas pre oko 2000 godina, je uzeo maha u nizijama Južne Amerike.[11] Pre domestikacije, kukuruzne biljke su imale samo male, 25 mm (1 in) duge klipove, i javljao se jedan klip po biljci. Nakon mnogig vekova veštačke selekcije Američki urođenici su razvili kukuruzne biljke koje mogu da imaju nekoliko klipova po biljci, koji su obično bili nekoliko inča dugi.[12] Kukuruz je najrasprostranjeniji žitarični usev u Amerikama, sa 361 miliona metričkih tona proizvedenih u Sjedinjenim Državama u 2014 godina. Aproksimativno 40% useva — 130 miliona tona — se koristi za proizvodnju kukuruznog etanola.[13] Genetički modifikovani kukuruz je sačinjavao 85% kukuruza posejanog u Sjedinjenim Državama 2009. godine...

Prikaži sve...
1,290RSD
forward
forward
Detaljnije

Autori:Shuster/Weinfurtner/Narziss.Broj strana 484str+478str+ registri pojmova.Jedna knjiga na par mesta podvlacen tekst,pisano na predzadnjoj strani. K114

Prikaži sve...
15,999RSD
forward
forward
Detaljnije

pun kolor 254str manji format somelijeri sve o vinu ,,,

Prikaži sve...
1,200RSD
forward
forward
Detaljnije

Gajenje Slatkovodnih Riba Đorđe Ristić,Ilija Bunjevac 243 strane kol 2+

Prikaži sve...
990RSD
forward
forward
Detaljnije

Na prodaju voćnjak površine 87ari (jutro i četristo). Voćnjak se nalazi blizu sela, 100m od asfalta, u blizini Bager Bare. Voće: šljiva, kruška, kajsija, trešnja, aronija, kupina. Starost: 6 godina (početak pune rodnosti). Ograda: betonski stubovi, pletena žica 1,5 m. Bunar 3 cola i kompletan voćnjak je pod zalivnim sistemom (kruta voćarska creva). Mogućnost uvođenja električne energije. Moguća zamena za stan, skuplji auto, traktor, kamion, nešto u vrednosti voćnjaka. Za više informacija, cenu i ostale detalje pozvati na 0628259243, Rade.

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

KVALITET i prerada mesa u domaćinstvu Grupa autora Str 148 Povez mek Stanje knjige dobro O knjizi Vrste i kategorije kvalitet spremanja jela prerada

Prikaži sve...
550RSD
forward
forward
Detaljnije

Drugo izmenjeno izdanje Izdavač: Partenon, Beograd Biblioteka Polja Partenona Povez: tvrd Broj strana: 575 Ilustrovano. Minimalno zacepljenje hrbata, nekoliko podvučenih rečenica, vrlo dobro očuvana. U ovo, drugo izdanje, autor je uneo mnoge izmene: dodao je neke nove tekstove, a neke izostavio, ne menjajući strukturu knjige znalački i dobro odmerenu u prvom izdanju. Naime, uneti su novi statistički podaci o površinama i prinosima za sve važne voćne vrste. Dodati su botanički opisi i privredni značaj za 11 sorti krušaka, šest sorti šljiva, tri sorte kajsija i pet sorti trešanja. Za mnoge sorte voća dati su podaci o tome kako su i kada stvorene (godina, selekcionari, roditelji), sklonost prema partenokarpiji, klijavosti polena, oprašivanju i oplodnji, otpornosti prema nekim prouzrokovačima bolesti i prema štetočinama, afinitetu prema vegetativnim podlogama itd. S A D R Ž A J: I) OPŠTI DEO - Opšti ekološki uslovi za gajenje voćaka - Biološke osnove voćarstva - Fiziološke osnove voćaka - Fiziologija ishrane voćaka - Fiziologija razmnožavanja i proizvodnja sadnica vočaka - Izbor podloga i sorti voćaka - Podizanje voćnjaka - Negovanje voćnjaka: đubrenje, navodnjavanje, rezidba, podmlađivanje, zaštita voćaka II) POSEBNI DEO - Voćke sa jabučastim plodovima: jabuka, kruška, dunja, mušmula - Voćke s koštičavim plodovima: šljiva, breskva, kajsija, trešnja, višnja - Voćke s jezgrastim plodovima: orah, leska - Voćke s jagodastim plodovima: jagoda, malina, kupina, crna ribizla, borovnica (K-54)

Prikaži sve...
1,990RSD
forward
forward
Detaljnije

AUTOR: Borivoje Pejkić NASLOV: Rodnost i nerodnost voćnjaka IZDAVAC: Nolit GODINA: 1978. POVEZ: mek (KB:163)

Prikaži sve...
800RSD
forward
forward
Detaljnije

    Oglas

  • 27. Sep 2023.

  • Smederevska Palanka

  • kupindo.com

G. V. Paršutin, P. N. Skatkin VEŠTAČKO OSEMENJIVANJE I OPASIVANJE KOBILE Priručnik za tehničare veštačkog osemenjivanja i rukovodioce pastuvskih pripusnih stanica Poljoprivredno izdavačko preduzeće, Beograd, 1949. 97 udžbenički format. Očuvana. Požutela.

Prikaži sve...
990RSD
forward
forward
Detaljnije

nekorišćen, neprosečeni listovi

Prikaži sve...
999RSD
forward
forward
Detaljnije

    Oglas

  • 21. Mar 2024.

  • Smederevska Palanka

  • kupindo.com

Calf Rearing Guide - Practical & Easy to Use: Practical and easy to use This new guide is a must for producers, advisers and all involved in the Rearing of Calves. Designed to be easy to read yet providing you with the information you require in seconds. It covers the four key areas of calf rearing: Physiology; Feed; Management; Health; Each page is laid out with lots of bullet points, images, tables, targets and useful check lists in full colour. The author, Sally Charlton, has worked in the area of calf rearing and nutrition for many years. The guide has been compiled to put the essential facts at your finger tips An excellent guide for producers, managers, students, teachers, advisors, veterinarians and other professionals.

Prikaži sve...
2,999RSD
forward
forward
Detaljnije

Solidno očuvano. Izdavač Zavod za strna žita, mek povez, 228 str.

Prikaži sve...
300RSD
forward
forward
Detaljnije

Cvijece povrce i voce svojom rukom Autor (i): Meri Vlaic, Visnja Ogrizovic Format: 24x15 cm Broj strana: 270 Izdavač: Alfa Zagreb Godina izdanja: 1987 Povez: Tvrd Zastitni omot Pismo: Latinica Dobro ocuvano. Pogledati stanje na slikama. Moje ostale knjige mozete pogledati preko sledeceg linka: http://www.kupindo.com/Clan/miloradd/SpisakPredmeta

Prikaži sve...
440RSD
forward
forward
Detaljnije

Izdavac:Nakladni zavod znanje.Broj strana 795.Omot malo ostecen,male mrlje na obodu stranica.

Prikaži sve...
1,199RSD
forward
forward
Detaljnije

Autor (i): Miomir Plecevic Format: 24x16 cm Broj strana: 312 Izdavač: Centar za obrazovanje strucnih i visih strucnih radnika poljoprivredne i prehrambene struke Servo Mihalj Godina izdanja: 1980 Pismo: Latinica Dobro ocuvano. Pogledati stanje kao i sadrzaj na slikama. Moje ostale knjige mozete pogledati preko sledeceg linka: http://www.kupindo.com/Clan/miloradd/SpisakPredmeta

Prikaži sve...
400RSD
forward
forward
Detaljnije

Uređenje, korišćenje i očuvanje zemljišta, knjiga je u vrlo dobrom stanju. Izdanje:Novi Sad Povez:tvrd Težina:1450g K-19P

Prikaži sve...
1,790RSD
forward
forward
Detaljnije

Tvrd povez, format 22x15 cm. Broj strana 144. Izdavac Mladinska knjiga, Ljubljana 1988. Dobro ocuvano.

Prikaži sve...
290RSD
forward
forward
Detaljnije
Nazad
Sačuvaj