Pratite promene cene putem maila
- Da bi dobijali obaveštenja o promeni cene potrebno je da kliknete Prati oglas dugme koje se nalazi na dnu svakog oglasa i unesete Vašu mail adresu.
1-18 od 18 rezultata
Broj oglasa
Prikaz
1-18 od 18
1-18 od 18 rezultata
Prikaz
Režim promene aktivan!
Upravo ste u režimu promene sačuvane pretrage za frazu .
Možete da promenite frazu ili filtere i sačuvate trenutno stanje
Knjiga, "Kalemljenjevoćaka i rasadničarstvo (sazaštitom)" Sličnih knjiga ima, ali koncepcija knjige"Kalemljenje voćaka i rasadničarstvo (sa zaštitom)" je napisana, pomom dubokom ubeđenju, na način da samim čitanjem knjige naši voćari ipotencijalni proizvođači sadnog materijala budu animirani da krenu u posao,koji bi im omogućio pristojan život i egzistenciju u svojim selima. Želeo bihda ova knjiga, poljoprivrednim proizvođačima, učenicima srednjihpoljoprivrednih škola, studentima poljoprivrednih fakulteta, stanovništvu kojiželi da pokrene ozbiljan posao, posluži kao priručnik za planiranje proizvodnjesadnica voćaka, unapređujući pre svega naše voćarstvo i ostvarujući profit,koji će im omogućiti prosperitet u svojoj domovini, Srbiji. Autor knjige,Stanko Nekić, dipl. ing. agronomije. Naručivanje na tel. br. 064/311-501-7.Cena knjige: 990 RSD+poštarina.
Knjiga, Rezidba, zaštita i agrotehnika jagodastih i ređe gajenih voćaka U poslednje vreme poljoprivredni proizvođači suzainteresovani za voćarstvo sa većim brojem pitanja o gajenju jagode, maline,kupine, naročito borovnice, zatim ribizle, aronije i drugih jagodičastihvoćaka, koje imaju ne samo hranljivu upotrebnu vrednost njihovih plodova, već iveliku lekovitu vrednost. Posmatrajući ih sa zdravstvenog aspekta, smatrao samda treba napisati što jednostavniji i aktuelni priručnik za gajenje jagodastih voćaka.Međutim, ne treba zapostaviti i skoro zaboravljene ređe gajene voćke, poputkestena, drena, duda, mušmule, oskoruše, šipurka, zove i drugih ređe gajenihvoćnih vrsti, koje bi mogle postići višu cenu na tržištu, jer osim prerađevinaod njih, većina služi u farmaceutskoj industriji za proizvodnju lekova.Uostalom, konkurencija u tržišnom privređivanju je sve veća, što postojeći ibudući voćari treba da imaju na umu. Prvi korak je izbor voćne vrste premazahtevima tržišta i obezbeđivanje poznatog kupca. Ne verujem u parcijalnouspešne voćare, kada je reč o proizvodnji i plasmanu. Prvo treba obezbeditiplasman, te onda proizvesti kvalitetno voće, sa kvantitativnim i kontinuiranimkarakteristikama. Autor, Stanko Nekić, dipl. ing. agronomije. Naručivanje: tel.064/3115017. Cena knjige: 990 RSD+poštarina.
Knjiga, "Kalemljenjevoćaka i rasadničarstvo (sazaštitom)" Sličnih knjiga ima, ali koncepcija knjige"Kalemljenje voćaka i rasadničarstvo (sa zaštitom)" je napisana, pomom dubokom ubeđenju, na način da samim čitanjem knjige naši voćari ipotencijalni proizvođači sadnog materijala budu animirani da krenu u posao,koji bi im omogućio pristojan život i egzistenciju u svojim selima. Želeo bihda ova knjiga, poljoprivrednim proizvođačima, učenicima srednjihpoljoprivrednih škola, studentima poljoprivrednih fakulteta, stanovništvu kojiželi da pokrene ozbiljan posao, posluži kao priručnik za planiranje proizvodnjesadnica voćaka, unapređujući pre svega naše voćarstvo i ostvarujući profit,koji će im omogućiti prosperitet u svojoj domovini, Srbiji. Autor knjige,Stanko Nekić, dipl. ing. agronomije. Naručivanje na tel. br. 064/311-501-7.Cena knjige: 990 RSD+poštarina.
Knjiga, "Kalemljenjevoćaka i rasadničarstvo (sazaštitom)" Sličnih knjiga ima, ali koncepcija knjige"Kalemljenje voćaka i rasadničarstvo (sa zaštitom)" je napisana, pomom dubokom ubeđenju, na način da samim čitanjem knjige naši voćari ipotencijalni proizvođači sadnog materijala budu animirani da krenu u posao,koji bi im omogućio pristojan život i egzistenciju u svojim selima. Želeo bihda ova knjiga, poljoprivrednim proizvođačima, učenicima srednjihpoljoprivrednih škola, studentima poljoprivrednih fakulteta, stanovništvu kojiželi da pokrene ozbiljan posao, posluži kao priručnik za planiranje proizvodnjesadnica voćaka, unapređujući pre svega naše voćarstvo i ostvarujući profit,koji će im omogućiti prosperitet u svojoj domovini, Srbiji. Autor knjige,Stanko Nekić, dipl. ing. agronomije. Naručivanje na tel. br. 064/311-501-7.Cena knjige: 990 RSD+poštarina.
KNJIGA, ATLAS REZIDBE VOĆAKA,POPUST Knjiga,Atlas rezidbe voćaka. Voćarstvo je komplementarna nauka ili ako hoćete celovitoznanje, a rezidba je jedno od najtežih pitanja voćarstva. Toliko je značajna,da od nje umnogome zavisi uspeh obavljanja prozvodnje voća. Voćari razmišljajuo rodnosti, ali imaju najmanje znanja o tehnici rezidbe. Smatram da je rezidbavoćaka i umetnost, te iz navedenog razloga sam ovu moju 14. knjigu nazvao"Atlas rezidbe voćaka". To je proizašlo iz namere da približim proizvođačimavoća na najpristupačniji način rezidbu voćaka u velikom broju slika, uzodgovarajuća objašnjenja. Ujedno, pravilnom i na vreme izvedenom redovnom ikorektivnom rezidbom, što pored znanja iziskuje i vreme, odnosno posvećenostrezidbi kao bazi voćarenja, može se ostvariti uspeh i odgovarajući profitbavljenjem voćarstvom. Autor knjige, Stanko Nekić, dipl. ing. agronomije.Knjiga se može naručiti na tel. 064/311-501-7. Cena knjige: 990 dinara.
Knjiga, Rezidba, zaštita iagrotehnika jagodastih i ređe gajenih voćaka U poslednje vreme poljoprivredni proizvođači suzainteresovani za voćarstvo sa većim brojem pitanja o gajenju jagode, maline,kupine, naročito borovnice, zatim ribizle, aronije i drugih jagodičastihvoćaka, koje imaju ne samo hranljivu upotrebnu vrednost njihovih plodova, već iveliku lekovitu vrednost. Posmatrajući ih sa zdravstvenog aspekta, smatrao samda treba napisati što jednostavniji i aktuelni priručnik za gajenje jagodastih voćaka.Međutim, ne treba zapostaviti i skoro zaboravljene ređe gajene voćke, poputkestena, drena, duda, mušmule, oskoruše, šipurka, zove i drugih ređe gajenihvoćnih vrsti, koje bi mogle postići višu cenu na tržištu, jer osim prerađevinaod njih, većina služi u farmaceutskoj industriji za proizvodnju lekova.Uostalom, konkurencija u tržišnom privređivanju je sve veća, što postojeći ibudući voćari treba da imaju na umu. Prvi korak je izbor voćne vrste premazahtevima tržišta i obezbeđivanje poznatog kupca. Ne verujem u parcijalnouspešne voćare, kada je reč o proizvodnji i plasmanu. Prvo treba obezbeditiplasman, te onda proizvesti kvalitetno voće, sa kvantitativnim i kontinuiranimkarakteristikama. Autor, Stanko Nekić, dipl. ing. agronomije. Naručivanje: tel.064/3115017. Cena knjige: 990 RSD+poštarina.
Knjiga, Savremena proizvodnjapovrća, sniženo Smatramda je povrtarstvo visoko produktivna, ekonomski isplativa proizvodnja kojadolazi do izražaja samo u slučaju ukoliko se primenjuju savremene metodeproizvodnje, kako u zaštićenom prostoru, tako i u njivskim uslovima.Proizvodnja u zaštićenom prostoru je mnogostruko produktivnija, pod uslovom dase koriste noviji hibridi, ali i neke sorte koje mogu dati odgovarajući prinosi kvalitet. Prednost zatvorenog prostora je i u tome što može lako da sekontroliše proizvodnja povrća, uz upotrebu savremenih metoda i automatizacijuproizvodnje. Međutim, naši povrtari moraju da ovladaju tehnikom i tehnologijomproizvodnje onih vrsta, koje opravdavaju isplativost u smislu rentabilnostigajenja povrtarskih kultura u niskim, visokim tunelima, plastenicima istaklenicima. Prednost plastenika i staklenika je i u tome što može da se unjima proizvodi i rasad u pojedinim delovima zaštićenog prostora. U ovoj knjiziakcenat je više dat na zaštićen prostor pokriven "plastikom", jer jeuzet u obzir finansijski aspekt investicija naših povrtara. Autor, StankoNekić, dipl. ing. agronomije. Knjiga se može naručiti na telefon:064/311-501-7. Cena: 990,00 RSD.
KNJIGA, ATLAS REZIDBE VOĆAKA,POPUST Knjiga,Atlas rezidbe voćaka. Voćarstvo je komplementarna nauka ili ako hoćete celovitoznanje, a rezidba je jedno od najtežih pitanja voćarstva. Toliko je značajna,da od nje umnogome zavisi uspeh obavljanja prozvodnje voća. Voćari razmišljajuo rodnosti, ali imaju najmanje znanja o tehnici rezidbe. Smatram da je rezidbavoćaka i umetnost, te iz navedenog razloga sam ovu moju 14. knjigu nazvao"Atlas rezidbe voćaka". To je proizašlo iz namere da približim proizvođačimavoća na najpristupačniji način rezidbu voćaka u velikom broju slika, uzodgovarajuća objašnjenja. Ujedno, pravilnom i na vreme izvedenom redovnom ikorektivnom rezidbom, što pored znanja iziskuje i vreme, odnosno posvećenostrezidbi kao bazi voćarenja, može se ostvariti uspeh i odgovarajući profitbavljenjem voćarstvom. Autor knjige, Stanko Nekić, dipl. ing. agronomije.Knjiga se može naručiti na tel. 064/311-501-7. Cena knjige: 990 dinara.
Knjiga, Rezidba, zaštita iagrotehnika jagodastih i ređe gajenih voćaka U poslednje vreme poljoprivredni proizvođači suzainteresovani za voćarstvo sa većim brojem pitanja o gajenju jagode, maline,kupine, naročito borovnice, zatim ribizle, aronije i drugih jagodičastihvoćaka, koje imaju ne samo hranljivu upotrebnu vrednost njihovih plodova, već iveliku lekovitu vrednost. Posmatrajući ih sa zdravstvenog aspekta, smatrao samda treba napisati što jednostavniji i aktuelni priručnik za gajenje jagodastih voćaka.Međutim, ne treba zapostaviti i skoro zaboravljene ređe gajene voćke, poputkestena, drena, duda, mušmule, oskoruše, šipurka, zove i drugih ređe gajenihvoćnih vrsti, koje bi mogle postići višu cenu na tržištu, jer osim prerađevinaod njih, većina služi u farmaceutskoj industriji za proizvodnju lekova.Uostalom, konkurencija u tržišnom privređivanju je sve veća, što postojeći ibudući voćari treba da imaju na umu. Prvi korak je izbor voćne vrste premazahtevima tržišta i obezbeđivanje poznatog kupca. Ne verujem u parcijalnouspešne voćare, kada je reč o proizvodnji i plasmanu. Prvo treba obezbeditiplasman, te onda proizvesti kvalitetno voće, sa kvantitativnim i kontinuiranimkarakteristikama. Autor, Stanko Nekić, dipl. ing. agronomije. Naručivanje: tel.064/3115017. Cena knjige: 990 RSD+poštarina.
KNJIGA, ATLAS REZIDBE VOĆAKA,POPUST Knjiga,Atlas rezidbe voćaka. Voćarstvo je komplementarna nauka ili ako hoćete celovitoznanje, a rezidba je jedno od najtežih pitanja voćarstva. Toliko je značajna,da od nje umnogome zavisi uspeh obavljanja prozvodnje voća. Voćari razmišljajuo rodnosti, ali imaju najmanje znanja o tehnici rezidbe. Smatram da je rezidbavoćaka i umetnost, te iz navedenog razloga sam ovu moju 14. knjigu nazvao"Atlas rezidbe voćaka". To je proizašlo iz namere da približim proizvođačimavoća na najpristupačniji način rezidbu voćaka u velikom broju slika, uzodgovarajuća objašnjenja. Ujedno, pravilnom i na vreme izvedenom redovnom ikorektivnom rezidbom, što pored znanja iziskuje i vreme, odnosno posvećenostrezidbi kao bazi voćarenja, može se ostvariti uspeh i odgovarajući profitbavljenjem voćarstvom. Autor knjige, Stanko Nekić, dipl. ing. agronomije.Knjiga se može naručiti na tel. 064/311-501-7. Cena knjige: 990 dinara.
Knjiga, Savremena proizvodnjapovrća, sniženo Smatramda je povrtarstvo visoko produktivna, ekonomski isplativa proizvodnja kojadolazi do izražaja samo u slučaju ukoliko se primenjuju savremene metodeproizvodnje, kako u zaštićenom prostoru, tako i u njivskim uslovima.Proizvodnja u zaštićenom prostoru je mnogostruko produktivnija, pod uslovom dase koriste noviji hibridi, ali i neke sorte koje mogu dati odgovarajući prinosi kvalitet. Prednost zatvorenog prostora je i u tome što može lako da sekontroliše proizvodnja povrća, uz upotrebu savremenih metoda i automatizacijuproizvodnje. Međutim, naši povrtari moraju da ovladaju tehnikom i tehnologijomproizvodnje onih vrsta, koje opravdavaju isplativost u smislu rentabilnostigajenja povrtarskih kultura u niskim, visokim tunelima, plastenicima istaklenicima. Prednost plastenika i staklenika je i u tome što može da se unjima proizvodi i rasad u pojedinim delovima zaštićenog prostora. U ovoj knjiziakcenat je više dat na zaštićen prostor pokriven "plastikom", jer jeuzet u obzir finansijski aspekt investicija naših povrtara. Autor, StankoNekić, dipl. ing. agronomije. Knjiga se može naručiti na telefon:064/311-501-7. Cena: 990,00 RSD.
Zavarivanje TIG - Elektrolučno Knjiga "Inverteri - zavarivanje REL i TIG postupkom" je jedno od četiri dela autora Branka Lukića, koje će i iskusnim zavarivačima proširiti znanja iz ove oblasti. Da li ste znali? Da je struja indirektnog polariteta (JSIP) manjeg intenziteta nego jednosmerna struja direktnog polariteta (JSDP), te da se JSIP koristi za zavarivanje materijala gde nije potrebno čišćenje (nikl, bakar itd) Da se pri zavarivanju ugaonih spojeva nadglavno koristi kratak luk i izbegava se njihanje elektrode, koreni se zavaruju pravolinijski, a ostali zavari malim kružnim kretanjem Da se izbor elektrode za zavarivanje visoko legiranih čelika i čelika raznorodne strukture, može izvršiti primenom Šeflerovog dijagrama (dijagram opisan u knjizi) Da se pri zavarivanju TIG postupkom kao zaštitni gasovi najviše koriste argon i helijum, ali da se pored ova dva gasa koriste i smeša argona i vodonika, te u posebnim slučajevima se argonu dodaje vodonik i azot Ova publikacija će vam pomoći da shvatite i primenite znanje kao što su; uslovi koje je potrebno ispuniti da bi se šav kvalitetno oblikovao, vodjenje elektrode tokom samog procesa zavarivanja itd. Najbitnije stvari su prikazane slikovno kako bi se stekla najbolja percepcija samog procesa zavarivanja. Knjigu preporučujemo svim hobi i profesionalnim zavarivačima. Ono što ste čuli zaboravićete, što ste pročitali zapamtićete ali ono što ste pročitali i uradili naučićete za ceo život.