Filteri
close
Tip rezultata
Svi rezultati uključeni
keyboard_arrow_down
Kategorija
Sve kategorije
keyboard_arrow_down
Od
RSD
Do
RSD
Sortiraj po
keyboard_arrow_down
Objavljeno u proteklih
keyboard_arrow_down
Sajtovi uključeni u pretragu
Svi sajtovi uključeni
keyboard_arrow_down

Pratite promene cene putem maila

  • Da bi dobijali obaveštenja o promeni cene potrebno je da kliknete Prati oglas dugme koje se nalazi na dnu svakog oglasa i unesete Vašu mail adresu.
26-44 od 44 rezultata

Broj oglasa

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream
26-44 od 44
26-44 od 44 rezultata

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream

Režim promene aktivan!

Upravo ste u režimu promene sačuvane pretrage za frazu .
Možete da promenite frazu ili filtere i sačuvate trenutno stanje

Aktivni filteri

  • Tag

    Jestiva ulja

Kokosovo ulje (Hyperic 250g). Veoma pogodno za prženje, kuvanje i pečenje. Bogato zasićenim masnim kiselinama. Proizvedeno u Srbiji. Pakovani proizvod, mase 250g.

Prikaži sve...
445RSD
forward
forward
Detaljnije

Hladno ceđeno, ekstra devičansko maslinovo ulje, proizvodi se od odabranih italijanskih maslina. Hladno ceđeno, ekstra devičansko maslinovo ulje, proizvodi se od odabranih italijanskih maslina. Tradicija proizvodne datira od davne 1904. godine u okviru porodične fabrike na jugu Italije. Izuzev kvaliteta prepoznatljivo je po jedinstvenoj boci na tržištu u obliku amfore.

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Hladno ceđeno, ekstra devičansko maslinovo ulje, proizvodi se od odabranih italijanskih maslina. Tradicija proizvodnje datira od davne 1904. godine u okviru porodične fabrike na jugu Italije. Izuzev kvaliteta prepoznatljivo je po jedinstvenoj boci na tržištu u obliku amfore. Hladno ceđeno, ekstra devičansko maslinovo ulje, proizvodi se od odabranih italijanskih maslina. Tradicija proizvodne datira od davne 1904. godine u okviru porodične fabrike na jugu Italije. Izuzev kvaliteta prepoznatljivo je po jedinstvenoj boci na tržištu u obliku amfore.

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Kvalitetno organsko ekstra devičansko maslinovo ulje sa Krita pakovanje 1 l. Kvalitetno organsko ekstra devičansko maslinovo ulje sa Krita pakovanje 1 l.

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Kokosovo ulje (DTC 500ml). Organsko ekstra devičansko kokosovo ulje. Nerafinisano, bez holesterola, bez trans masti. Superhrana. ORGANIC. Proizvedeno na Filipinima. Pakovani proizvod, mase 500ml.

Prikaži sve...
950RSD
forward
forward
Detaljnije

Suncokretovo hladno ceđeno nerafinisano ulje Suncokretovo hladno ceđeno nerafinisano ulje

Prikaži sve...
535RSD
forward
forward
Detaljnije

Ulje crnog kumina. Organsko ulje crnog kumina (Nigella sativa). ORGANIC. Proizvedeno u Tunisu. Pakovani proizvod, tečnosti 250ml.

Prikaži sve...
2,095RSD
forward
forward
Detaljnije

Vrhunski ukus uz maksimalno očuvanje hranljivih materija i enzima! Naše ulje dobijeno je novom revolucionarnom nemačkom tehnologijom koja obezbeđuje da se proces presovanja semenki odvija na temperaturi ispod 37oC, čime se ovo ulje svrstava u sirovu hranu. Vrhunski ukus uz maksimalno očuvanje hranljivih materija i enzima! Naše ulje dobijeno je novom revolucionarnom nemačkom tehnologijom koja obezbeđuje da se proces presovanja semenki odvija na temperaturi ispod 37oC, čime se ovo ulje svrstava u sirovu hranu. Kod uobičajenog hladnog presovanja, u pojedinim mašinama, usled visokog pritiska u presi, neke semenke mogu biti izložene temperaturama i do 70oC. Rezultat naše tehnologije je potpuno pirodan proizvod vrhunskog kvaliteta u koje su očuvani svi enzimi i hranljive materije. Preporučeni dnevni unos: 3 kafene kašičice (ujutru uzeti 1 kašičicu kuminovog ulja sa 1/2 kašičice meda oko 1h pre doručka. Posle podne uzeti 1 kašičicu sa sveže isceđenim sokom od pomorandže. Uveče pre spavanja uzeti 1 kašičicu ulja sa 1/2 kašičice meda). Ulje crnog kumina možete koristiti i za inhalaciju, dodavanjem toploj vodi, kao i za spoljnu upotrebu pošto poboljšava tonus kože i pri masaži smanjuje bolove u zglobovima. Sastojci: 100% hladno presovano jestivo biljno ulje semene crnog kumina. Nutritivna deklaracija: u 100g ( % Dnevnog RU* ) Energetska vrednost 3696 kj / 899 kcal 45% ( 44,95% )* ( 2,07% )* Masti 99,9 g ( 143% )* 4,594 g ( 6,56% )* od čega zasićene masne kiseline 17,1 g ( 85,5% )* mononezasićene masne kiseline 24,4 g ( 122,2% )* polinezasićene masne kiseline 58,2 g ( 291% )* Ugljeni hidrati 0,00 g ( 0% )* od čega šećeri 0 g ( 0% )* Proteini 0 g ( 0% )* *Referentni unos za prosečnu odraslu osobu 8400kj / 2000kcal ALERGEN INFO: nema alergena Ulje crnog kumina možete koristiti i za inhalaciju, dodavanjem toploj vodi, kao i za spoljnu upotrebu pošto poboljšava tonus kože i pri masaži smanjuje bolove u zglobovima. {product id=1480}

Prikaži sve...
1,640RSD
forward
forward
Detaljnije

Ulje od koštica (semenki) grožđa je potpuno prirodan proizvod, veoma bogat antioksidansima. Ulje od koštica (semenki) grožđa je potpuno prirodan proizvod, veoma bogat antioksidansima. Deluje blagotvorno na opšte zdravlje. Čest je sastojak proizvoda namenjenih nezi oštećene kože, ili kože izložene stresu, zato što pomaže regeneraciju kože.

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Ulje od suncokreta (Uvita). Hladno presovano nerafinisano jestivo suncokretovo ulje. Proizvedeno u Srbiji. Pakovani proizvod, tečnosti 1l.

Prikaži sve...
460RSD
forward
forward
Detaljnije

Kad razmišljate o tome koje masti da koristite u ishrani, znajte da je maslinovo ulje jedan od najzdravijih izbora. Maslinovo ulje ybarra je ekstra devičansko, sa potpuno prirodnom aromom i specifičnim ukusom masline. Kad razmišljate o tome koje masti da koristite u ishrani, znajte da je maslinovo ulje jedan od najzdravijih izbora. Maslinovo ulje ybarra je ekstra devičansko, sa potpuno prirodnom aromom i specifičnim ukusom masline. Maslinovo ulje sadrži mononezasićene masnoće, zdraviju vrstu masnoća koja može sa smanji rizik od srčanih oboljenja smanjujući ukupni holesterol, ali i holesterol male gustine (LDL), ili loši holesterol, u krvi.

Prikaži sve...
1,400RSD
forward
forward
Detaljnije

Kvalitetno organsko ekstra devičansko maslinovo ulje Oleum Crete sa Krita, rana berba maslina, visok sadržaj polifenola. Kvalitetno organsko ekstra devičansko maslinovo ulje Oleum Crete sa Krita, rana berba maslina, visok sadržaj polifenola.

Prikaži sve...
3,040RSD
forward
forward
Detaljnije

Kad razmišljate o tome koje masti da koristite u ishrani, znajte da je maslinovo ulje jedan od najzdravijih izbora. Maslinovo ulje ybarra je ekstra devičansko, sa potpuno prirodnom aromom i specifičnim ukusom masline. Kad razmišljate o tome koje masti da koristite u ishrani, znajte da je maslinovo ulje jedan od najzdravijih izbora. Maslinovo ulje ybarra je ekstra devičansko, sa potpuno prirodnom aromom i specifičnim ukusom masline. Maslinovo ulje sadrži mononezasićene masnoće, zdraviju vrstu masnoća koja može sa smanji rizik od srčanih oboljenja smanjujući ukupni holesterol, ali i holesterol male gustine (LDL), ili loši holesterol, u krvi.

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Kokosovo ulje je široko korišćeno jestivo ulje, koje spada u najkvalitetnija prehrambena ulja. Bele je boje, prijatnog mirisa i čvrsto na sobnoj temperaturi. Može se koristiti u kuhinji kao i druga jestiva ulja: za prženje, kuvanje, pripremu peciva i kolača, dodavanje u salate. Pored primene u kulinarstvu, kokosovo ulje se koristi i za lice, kosu i telo kao prirodno ulje za prirodnu negu kože i kose. Kokosovo ulje je široko korišćeno jestivo ulje, koje spada u najkvalitetnija prehrambena ulja. Bele je boje, prijatnog mirisa i čvrsto na sobnoj temperaturi. Može se koristiti u kuhinji kao i druga jestiva ulja: za prženje, kuvanje, pripremu peciva i kolača, dodavanje u salate. Pored primene u kulinarstvu, kokosovo ulje se koristi i za lice, kosu i telo kao prirodno ulje za prirodnu negu kože i kose. Sastav i odlike Beyond kokosovog ulja Beyond kokosovo ulje je organsko, hladno ceđeno, ekstra devičansko ulje. To znači nekoliko stvari. Organsko: to je kokosovo ulje koje se dobija od organski gajenih svežih kokosa, po principima organske proizvodnje i bez upotrebe hemikalija. Hladno ceđeno: prilikom ceđenja „mesa“ svežih, ručno ubranih kokosovih plodova izbegava se korišćenje visokih temperatura, što doprinosi maksimalnom očuvanju kvaliteta kokosovog ulja. Ekstra devičansko: ne podleže procesu prerade (rafinisanja) nakon ceđenja, što znači da zadržava prirodan miris, ukus i sadrži više antioksidanasa i korisnih materija nego rafinisano kokosovo ulje. Beyond kokosovo ulje odlikuju visok kvalitet i povoljna cena. Primena kokosovog ulja u kozmetici Kao i maslinovo ulje, i kokosovo ulje se može nanositi na kosu, kao i na kožu i lice prilikom sunčanja. Kokosovo ulje je jedan od sastojaka koji se često navodi u sastavu brojnih kozmetičkih preparata: dodaje se u kreme, sapune i pilinge (neki od kozmetičkih preparata koji sadže kokosovo ulje se mogu naći u lancu DM). Kokosovo ulje za lice Kokosovo ulje se može koristiti da se njime namaže lice, kao i da usne ne ispucaju. Kokosovo ulje za telo Kada se nanese na ovlaženu kožu, kokosovo ulje može da doprinese da se očuva vlaga kože i pomaže da koža ostane glatka i meka. Kokosovo ulje za kosu Brojne žene, ali i muškarci, koriste ulje za kosu da bi nahranili i ovlažili kožu glave (skalpa), što sa svoje strane smanjuje suvoću kose i podstiče njen rast. Među raznim prirodnim uljima koja se mogu nanositi na skalp i na kosu (npr. čičkovo, orahovo i dr) popularno je i kokosovo ulje, zbog svog veoma finog mirisa i blagotvornog delovanja. Kokosovo ulje i zdravlje Kokosovo ulje je stabilna zasićena masnoća, ali masnoća koja se značajno razlikuje od zasićenih masnoća životinjskog porekla. Najveći deo zasićenih masti (preko 50%) u kokosovom ulju čine srednjelančane masne kiseline (najviše laurinska kiselina, i znatno manje miristinske i palmitinske, kaprilinske i kaprilne) koje se u ljudskom organizmu metabolišu na poseban način. Prilično je dobro proučeno kako konzumacija kokosovog ulja utiče na organizam i celokupno zdravlje, postoji preko 2000 validnih istraživanja na tu temu. U njima je, između ostalog, proučavano i sledeće: * Da li konzumacija kokosovog ulja utiče na mršavljenje? * Kako kokosovo ulje utiče na apetit? * Da li se kokosovo ulje lakše ili teže vari od ostalih masnoća? * Da li i kako konzumacija kokosovog ulja utiče na holesterol? * Kako kokosovo ulje utiče na mozak? * Koristi li kokosovo ulje za zube? * Kakav je uticaj kokosovog ulja na kožu i kosu? U celini, zaključak je da je kokosovo ulje zdravo prehrambeno ulje koje se može koristiti svakodnevno u ishrani, ali i kao prirodno sredstvo za negu kože i kose. Kokosovo ulje se sastoji prevashodno od srednjelančanih masnih kiselina. Srednjelančane masne kiseline se lakše vare od ostalih masnih kiselina, zato što za njih nisu potrebni enzimi da se razlože, tako da ne opterećuju previše organe za varenje, nego iz organa za varenje dospevaju direktno u krv i u jetru, koja može da ih iskoristi za proizvodnju energije. * Kokosovo ulje se može koristiti i za „bućkanje“ ulja u ustima. Tzv. „bućkanje“ ulja u ustima je tradicionalna praksa koja doprinosi zdravlju usne duplje i zuba. Za nju se obično koriste susamovo ili kokosovo ulje. * Iskustva korisnika pokazuju da se od kokosovog ulja može napraviti maska za kožu i kosu. Recept za vas: ovseni kokos čupavci Potrebno je: 150g ovsenih pahuljica, 50g kokosa za posipanje, 2 kašičice kokosovog ulja, 2 kašike kokosovog šećera, kašika meda 1 dl ovsenog mleka, 80 g čokolade (sa 75% kakaoa) Priprema: Sameljite ovsene pahuljice i pomešajte ih sa kokosom i kokosovim šećerom. Rastopite jednu kašičicu kokosovog ulja u ½ dl ovsenog mleka. Sipajte mleko u pripremljenu smesu, dodajte med i preostalih ½ dl mleka. Izmešajte dobro da se sastojci lepo sjedine. Po potrebi dodajte još malo mleka. Smesu oblikujte rukama u željeni oblik. Rastopite na pari čokoladu sa kašičicom kokosovog ulja i premažite pripremljenu podlogu. Pospite kokosom i ostavite da se ohladi. Proces dobijanja kokosovog ulja Razne vrste kokosovog ulja se dobijaju na razne načine, od raznih delova kokosa, ali je u prehrambenom smislu najefikasniji i najbolji način proizvodnja devičanskog kokosovog ulja od svežeg mleka i mesa kokosa. Kokosovo meso može da se samelje vlažno, ili da se osuši, a potom dobijena masa postavi u ručnu presu na pritezanje kojom se iscedi ulje. Za razliku od ovoga, rafinisano kokosovo ulje se proizvodi od suvih delova kokosovog mesa i jezgra kokosa, a potom se cedi u zagrejanoj hidrauličnoj presi, čime se iscedi praktično sve preostalo ulje. Dobijeno ulje mora da se podvrgne daljem filtriranju i rafinaciji da bi bilo pogodno za ishranu. Zbog toga ne zadržava ni kvalitet, ni ukus ni miris koje ima devičansko kokosovo ulje. Vrste kokosovog ulja Postoje četiri vrste kokosovog ulja: devičansko, rafinisano, hidrogenizovano i frakcionisano. Devičansko kokosovo ulje je najkvalitetnije, ima prirodan miris i ukus kokosa i zadržava najveći deo izvornih hranljlivih materija (takvo je Beyond kokosovo ulje), Rafinisano kokosovo ulje nema prirodan miris ni ukus kokosa, a koristi se za termičku obradu hrane u industriji i domaćinstvu, kao i za proizvodnju kozmetičkih proizvoda. Hidrogenizovano kokosovo ulje je rafinisano ulje koje se podvrgava procesu hidrogenizacije kako bi se učinilo čvršćim na višim temperaturama (korisno u toplijim krajevima). Frakcionisano kokosovo ulje predstavlja kokosovo ulje iz kojeg su izdvojene određene masne kiseline, na primer laurinska, kaprilna i kaprilinska, koje imaju svoju specijalnu upotrebu u industriji, medicini, ishrani i kozmetici. Maska za kosu od kokosovog ulja Pogledajte na našem jutjub kanalu kako da sami jednostavno napravite masku za kosu od mešavine kokosovog ulja i odabranih etarskih ulja: https://www.youtube.com/watch?v=GA6nI5A1EYI&t=93s Najčešća pitanja - Koja je cena kokosovog ulja? Kad je u pitanju Beyond kokosovo ulje, cena direktno odražava njegov visok kvalitet. Cena kokosovog ulja je srazmerna drugim vrstama zdravijih ulja koje prefereraju oni koji žele da se hrane zdravije. - U kakvim pakovanjima se prodaje kokosovo ulje? Beyond organsko ekstra devičansko hladno ceđeno kokosovo ulje se prodaje u staklenim teglicama od 150g, 310g i 590g. - Koliki je rok upotrebe kokosovog ulja? Budući da je stabilna zasićena masnoća, kokosovo ulje može da traje dosta dugo. Prosečno se kokosovo uljle deklariše na rok trajanja od 2 godine. Deklarisani rok upotrebe Beyond kokosovog ulja je vidljivo označen na svakoj teglici. - Gde mogu da kupim Beyond kokosovo ulje? Kokosovo ulje Beyond možete potražiti u svim bolje snabdevenim prodavnicama zdrave hrane, u Mercatoru i bolje snabdevenim supermarketima. Kokosovo ulje možete naručiti i onlajn, putem ovoga veb sajta. - Koliko traje isporuka? U zavisnosti od rada kurirske službe, kad naručite kokosovo ulje onlajn u našoj internet prodavnici, rok isporuke ne bi trebalo da bude duži od 4 radna dana. - Po čemu se Beyond kokosovo ulje razlikuje od drugih kokosovih ulja? Firma Beyond je pionir u distribuciji i edukaciji o upotrebi i benefitima organskog ekstra devičanskog kokosovog ulja. Naše kokosovo ulje je ekstra devičansko, hladno ceđeno, organsko. Poreklom je sa Šri Lanke, koja je četvrti prizvođač ovog ulja u svetu. Vrhunskog je kvaliteta, pažljivo kontrolisano i pakovano i prepoznatljivo po našem brendu Beyond. - Da li se može ostvariti popust na količinu naručenog kokosovog ulja? Ukoliko koristite više kokosovog ulja, preporučljivo je da kupite veće pakovanje od 590g, jer je onda cena ulja srazmerno niža po jedinici količine nego u manjim pakovanjima. Najčešće naručivano je ekonomično pakovanje od 310g. Jedno skorašnje istraživanje o uticaju kokosovog ulja na zdravlje Iako dosad više od 100 naučnih istraživanja potkrepljuje koristi od kokosovog ulja, povremeno se javljaju i suprotna mišljenja. Da bi razrešio kontroverzu, popularni engleski lekar dr Majkl Mosli (BBC serija: Trust Me, I am a Doctor) je u saradnji sa Univerzitetom Kembridž organizovao eksperiment za javnost, a evo kakvi su bili rezultati. Dosadašnja istraživanja sugerišu da kokosovo ulje smanjuje riizik od srčanih oboljenja, smanjujući nivo holesterola. Međutim, kokosovo ulje je 92% zasićena masnoća, a do skoro se verovalo da su zasićene masti štetne za zdravlje srca. Da bi se razrešila kontroverza, sproveden je sledeći eksperiment. Istraživački tim je angažovao 100 dobrovoljaca – sve starije od 50 godina. Pre i posle eksperimenta izmereni su: težina, visina, obim struka, telesna masnoća, krvni pritisak i nivo holesterola kod učesnika. Potom su istraživači podelili učesnike u tri grupe, za eksperiment koji je trajao ukupno četiri nedelje. Jedna grupa je tokom tog perioda svakog dana jela oko 50g, ili oko dve kašike kokosovog ulja. Druga grupa je svakodnevno jela 50g maslinovog ulja. Treća grupa je svakodnevno jela 50g putera. Rezultati su pokazali sledeće. Grupa koja je jela samo puter imala je oko 10% povećanja LDL, ili „lošeg“ holesterola. Istovremeno, nivo HDL, ili „dobrog“ holesterola je povećan za 5%. Grupa koja je jela maslinovo ulje nije imala povećanja „lošeg“ holesterola, ali je imala povećanja „dobrog“ holesterola za 5%. Grupa koja je jela kokosovo ulje nije imala povećanja „lošeg“ holesterola, a imala je povećanje „dobrog“ holesterola za 15%. To ukazuje da kokosovo ulje povoljnije deluje na holesterol ne samo od putera, nego čak i od toliko hvaljenog maslinovog ulja. Istraživači su takođe primetili da učesnici nisu dobili na težini, iako su jeli zasićene masti. Od njih su bili sitiji, tako da su u celini jeli manje. Treba napomenuti da je ovo prvo istraživanje ove vrste sprovedeno u Engleskoj, a da rezultati uopšte nisu bili onakvi kakve su istraživači, u skladu sa važećim naučnim predrasudama, očekivali. Prof. dr Ki-Ti Kau, sa Fakulteta za kliničku medicinu Univerziteta Kembridž, prokomenterisala je da je tako povoljno dejstvo kokosovog ulja možda posledica toga što je kokosovo ulje veoma bogato laurinskom kiselinom, koju organizam koristi na drugačiji način u poređenju sa drugim vrstama zasićenih masnoća. Izveštaj o rezultatima ovog eksperimenta objavila je engleska štampa, a samo naučno istraživanje je objavljeno u prestižnom medicinskom časopisu British Medical Journal (BMJ). (Izvor i referenca: www.dailymail.co.uk/health/article-5248337/Claire-Coleman-Proof-coconut-oil-GOOD-you.html , https://bmjopen.bmj.com/content/8/3/e020167.responses) Sastav: Sastav: Hladno presovano jestivo organsko ulje kokosa. Nutritivna deklaracija u 100g / % dnevnog referentnog unosa* *Referentni unos za prosecnu odraslu osobu: 8400 kJ / 2000 kcal* Energ.vrednost 3700kJ/900 kcal (45%*) Proteini 0 g Ugljeni hidrati 0 g od kojih šećeri 0 g Masti > 99g g Od kojih zasićene masne kiseline 81-99g Biljna vlakna 0 g So 0 g {product id=116}

Prikaži sve...
840RSD
forward
forward
Detaljnije

Kvalitetno ekstra devičansko maslinovo ulje sa Krita u limenci od 1l. Kvalitetno ekstra devičansko maslinovo ulje sa Krita u limenci od 1l.

Prikaži sve...
2,580RSD
forward
forward
Detaljnije

Kvalitetno ekstra devičansko maslinovo ulje sa Krita. Kvalitetno ekstra devičansko maslinovo ulje sa Krita.

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Maslinovo ulje od komine – olive pomace oil Šta znate o maslinovom ulju? Kako prepoznati kvalitetno maslinovo ulje? Za šta je sve lekovito maslinovo ulje? Zanimljivosti u vezi maslinovog ulja… Maslina je poznata na Mediteranu 5000 godina kao sveto drvo, maslinov list je korišćen u Starom Egiptu za mumificiranje, a Stari Grci za lečenje groznice i povišene temperature. Raste na zimzelenom drvetu, može da doživi 300 do 600 godina. A nama najbliža stara maslina jeste u Baru (Crna Gora) i ona na Kritu (Grčka), koje su stare više od 2000 godina. Postoji oko 70 vrsta maslina. Zelene su nezrele, a crne su one koje su sazrele na drvetu. Maslinovo ulje po savramenom standardu se deli u 3 vrste: ekstra devičansko (do 1%), devičansko (1-2%) i svetlo (više od 2% zasićenih masnih kiselina). Narodi Mediterana ga smatraju lekovitim i već vekovima ga koriste u svojoj ishrani, a rezultat je impresivan jer oni spadaju u najdugovečnije narode… ❗️ Za dobru procenu ulja najbolje ga konzumirati, uzme se jedna puna kašika stavi se u usta i proguta se, ako je blagog i neprimetnog ukusa, ono verovatno nije dobro, ali ako se oseti gorak i ljutkast ukus koji tera na kašljucanje, onda da je reč o kvalitetnom ekstra devičanskom ulju. Njegova boja je uvek nešto tamnija, dok je rafinisano više prozirno. Potrebna dnevna doza maslinovog ulja… Uglavnom u koju god svrhu se koristi bilo za pripremu salata (za jednu osobu) ili zbog zdravstenih problema ujutru na prazan stomak, koristi se od 1 do 2 kašike maslinovog ulja. Šta je karakteristično kod maslinovog ulja? Maslinovo ulje je bogato: belančevinama, nezasićenim masnim kiselinama i vitaminima A, D, K i E. Zašto treba koristiti maslinovo ulje? Koristi od maslinovog ulja… Maslinovo ulje ima izuzetno dejstvo na ljudski organizam, poput: ☑️ Saniranja opekotina; ☑️ Negu kože; ☑️ Čišćenje organizma; ☑️ Upornih crevnih i želudačnih upala, bakterija i gljivica (odličan borac protiv kandide); ☑️ „Čišćenja“ srca i krvnih sudova, ne dovodi do njihovog zapušenja; ☑️ Snižavanja lošeg holesterola. Još o ovom zanimljivom ulju možete pročitati klikom OVDE. Zemlja proizvodnje… Italija Vrsta i masa proizvoda… ⚖️ Maslinovo ulje od komine (olive pomace oil) je pakovani proizvod, tečnosti 1l. Pogledajte još proizvode iz kategorije Jestiva ulja, klikom OVDE. Šta znate o maslinovom ulju? Kako prepoznati kvalitetno maslinovo ulje? Za šta je sve lekovito maslinovo ulje? Zanimljivosti u vezi maslinovog ulja… Maslina je poznata na Mediteranu 5000 godina kao sveto drvo, maslinov list je korišćen u Starom Egiptu za mumificiranje, a Stari Grci za lečenje groznice i povišene temperature. Raste na zimzelenom drvetu, može da doživi 300 do 600 godina. A nama najbliža stara maslina jeste u Baru (Crna Gora) i ona na Kritu (Grčka), koje su stare više od 2000 godina. Postoji oko 70 vrsta maslina. Zelene su nezrele, a crne su one koje su sazrele na drvetu. Maslinovo ulje po savramenom standardu se deli u 3 vrste: ekstra devičansko (do 1%), devičansko (1-2%) i svetlo (više od 2% zasićenih masnih kiselina). Narodi Mediterana ga smatraju lekovitim i već vekovima ga koriste u svojoj ishrani, a rezultat je impresivan jer oni spadaju u najdugovečnije narode… ❗️ Za dobru procenu ulja najbolje ga konzumirati, uzme se jedna puna kašika stavi se u usta i proguta se, ako je blagog i neprimetnog ukusa, ono verovatno nije dobro, ali ako se oseti gorak i ljutkast ukus koji tera na kašljucanje, onda da je reč o kvalitetnom ekstra devičanskom ulju. Njegova boja je uvek nešto tamnija, dok je rafinisano više prozirno. Potrebna dnevna doza maslinovog ulja… Uglavnom u koju god svrhu se koristi bilo za pripremu salata (za jednu osobu) ili zbog zdravstenih problema ujutru na prazan stomak, koristi se od 1 do 2 kašike maslinovog ulja. Šta je karakteristično kod maslinovog ulja? Maslinovo ulje je bogato: belančevinama, nezasićenim masnim kiselinama i vitaminima A, D, K i E. Zašto treba koristiti maslinovo ulje? Koristi od maslinovog ulja… Maslinovo ulje ima izuzetno dejstvo na ljudski organizam, poput: ☑️ Saniranja opekotina; ☑️ Negu kože; ☑️ Čišćenje organizma; ☑️ Upornih crevnih i želudačnih upala, bakterija i gljivica (odličan borac protiv kandide); ☑️ „Čišćenja“ srca i krvnih sudova, ne dovodi do njihovog zapušenja; ☑️ Snižavanja lošeg holesterola. Pogledajte još proizvoda iz kategorije Jestiva ulja, klikom OVDE. Zemlja proizvodnje… Italija Vrsta i masa proizvoda… ⚖️ Maslinovo ulje od komine (olive pomace oil) je pakovani proizvod, tečnosti 1l. Pogledajte još proizvode iz kategorije Začini, klikom OVDE.

Prikaži sve...
940RSD
forward
forward
Detaljnije

Maslinovo ekstra devičansko ulje (Rocchi) Šta znate o maslinovom ulju? Kako prepoznati kvalitetno maslinovo ulje? Za šta je sve lekovito maslinovo ulje? Zanimljivosti u vezi maslinovog ulja… Maslina je poznata na Mediteranu 5000 godina kao sveto drvo, maslinov list je korišćen u Starom Egiptu za mumificiranje, a Stari Grci za lečenje groznice i povišene temperature. Raste na zimzelenom drvetu, može da doživi 300 do 600 godina. A nama najbliža stara maslina jeste u Baru (Crna Gora) i ona na Kritu (Grčka), koje su stare više od 2000 godina. Postoji oko 70 vrsta maslina. Zelene su nezrele, a crne su one koje su sazrele na drvetu. Maslinovo ulje po savramenom standardu se deli u 3 vrste: ekstra devičansko (do 1%), devičansko (1-2%) i svetlo (više od 2% zasićenih masnih kiselina). Narodi Mediterana ga smatraju lekovitim i već vekovima ga koriste u svojoj ishrani, a rezultat je impresivan jer oni spadaju u najdugovečnije narode… ❗️ Za dobru procenu ulja najbolje ga konzumirati, uzme se jedna puna kašika stavi se u usta i proguta se, ako je blagog i neprimetnog ukusa, ono verovatno nije dobro, ali ako se oseti gorak i ljutkast ukus koji tera na kašljucanje, onda da je reč o kvalitetnom ekstra devičanskom ulju. Njegova boja je uvek nešto tamnija, dok je rafinisano više prozirno. Potrebna dnevna doza maslinovog ulja… Uglavnom u koju god svrhu se koristi bilo za pripremu salata (za jednu osobu) ili zbog zdravstenih problema ujutru na prazan stomak, koristi se od 1 do 2 kašike maslinovog ulja. Šta je karakteristično kod maslinovog ulja? Maslinovo ulje je bogato: belančevinama, nezasićenim masnim kiselinama i vitaminima A, D, K i E. Zašto treba koristiti maslinovo ulje? Koristi od maslinovog ulja… Maslinovo ulje ima izuzetno dejstvo na ljudski organizam, poput: ☑️ Saniranja opekotina; ☑️ Negu kože; ☑️ Čišćenje organizma; ☑️ Upornih crevnih i želudačnih upala, bakterija i gljivica (odličan borac protiv kandide); ☑️ „Čišćenja“ srca i krvnih sudova, ne dovodi do njihovog zapušenja; ☑️ Snižavanja lošeg holesterola. Još o ovom zanimljivom ulju možete pročitati klikom OVDE. Zemlja proizvodnje… Italija Vrsta i masa proizvoda… ⚖️ Maslinovo ekstra devičansko ulje (Rocchi) je pakovani proizvod, tečnosti 1l. Pogledajte još proizvoda iz kategorije Jestiva ulja, klikom OVDE. Šta znate o maslinovom ulju? Kako prepoznati kvalitetno maslinovo ulje? Za šta je sve lekovito maslinovo ulje? Zanimljivosti u vezi maslinovog ulja… Maslina je poznata na Mediteranu 5000 godina kao sveto drvo, maslinov list je korišćen u Starom Egiptu za mumificiranje, a Stari Grci za lečenje groznice i povišene temperature. Raste na zimzelenom drvetu, može da doživi 300 do 600 godina. A nama najbliža stara maslina jeste u Baru (Crna Gora) i ona na Kritu (Grčka), koje su stare više od 2000 godina. Postoji oko 70 vrsta maslina. Zelene su nezrele, a crne su one koje su sazrele na drvetu. Maslinovo ulje po savramenom standardu se deli u 3 vrste: ekstra devičansko (do 1%), devičansko (1-2%) i svetlo (više od 2% zasićenih masnih kiselina). Narodi Mediterana ga smatraju lekovitim i već vekovima ga koriste u svojoj ishrani, a rezultat je impresivan jer oni spadaju u najdugovečnije narode… ❗️ Za dobru procenu ulja najbolje ga konzumirati, uzme se jedna puna kašika stavi se u usta i proguta se, ako je blagog i neprimetnog ukusa, ono verovatno nije dobro, ali ako se oseti gorak i ljutkast ukus koji tera na kašljucanje, onda da je reč o kvalitetnom ekstra devičanskom ulju. Njegova boja je uvek nešto tamnija, dok je rafinisano više prozirno. Potrebna dnevna doza maslinovog ulja… Uglavnom u koju god svrhu se koristi bilo za pripremu salata (za jednu osobu) ili zbog zdravstenih problema ujutru na prazan stomak, koristi se od 1 do 2 kašike maslinovog ulja. Šta je karakteristično kod maslinovog ulja? Maslinovo ulje je bogato: belančevinama, nezasićenim masnim kiselinama i vitaminima A, D, K i E. Zašto treba koristiti maslinovo ulje? Koristi od maslinovog ulja… Maslinovo ulje ima izuzetno dejstvo na ljudski organizam, poput: ☑️ Saniranja opekotina; ☑️ Negu kože; ☑️ Čišćenje organizma; ☑️ Upornih crevnih i želudačnih upala, bakterija i gljivica (odličan borac protiv kandide); ☑️ „Čišćenja“ srca i krvnih sudova, ne dovodi do njihovog zapušenja; ☑️ Snižavanja lošeg holesterola. Pogledajte još proizvoda iz kategorije Jestiva ulja, klikom OVDE. Zemlja proizvodnje… Italija Vrsta i masa proizvoda… ⚖️ Maslinovo ekstra devičansko ulje (Rocchi) je pakovani proizvod, tečnosti 1l. Pogledajte još proizvoda iz kategorije Začini, klikom OVDE.

Prikaži sve...
1,950RSD
forward
forward
Detaljnije

Maslinovo ekstra devičansko ulje (Mazza) Šta znate o maslinovom ulju? Kako prepoznati kvalitetno maslinovo ulje? Za šta je sve lekovito maslinovo ulje? Zanimljivosti u vezi maslinovog ulja… Maslina je poznata na Mediteranu 5000 godina kao sveto drvo, maslinov list je korišćen u Starom Egiptu za mumificiranje, a Stari Grci za lečenje groznice i povišene temperature. Raste na zimzelenom drvetu, može da doživi 300 do 600 godina. A nama najbliža stara maslina jeste u Baru (Crna Gora) i ona na Kritu (Grčka), koje su stare više od 2000 godina. Postoji oko 70 vrsta maslina. Zelene su nezrele, a crne su one koje su sazrele na drvetu. Maslinovo ulje po savramenom standardu se deli u 3 vrste: ekstra devičansko (do 1%), devičansko (1-2%) i svetlo (više od 2% zasićenih masnih kiselina). Narodi Mediterana ga smatraju lekovitim i već vekovima ga koriste u svojoj ishrani, a rezultat je impresivan jer oni spadaju u najdugovečnije narode… ❗️ Za dobru procenu ulja najbolje ga konzumirati, uzme se jedna puna kašika stavi se u usta i proguta se, ako je blagog i neprimetnog ukusa, ono verovatno nije dobro, ali ako se oseti gorak i ljutkast ukus koji tera na kašljucanje, onda da je reč o kvalitetnom ekstra devičanskom ulju. Njegova boja je uvek nešto tamnija, dok je rafinisano više prozirno. Potrebna dnevna doza maslinovog ulja… Uglavnom u koju god svrhu se koristi bilo za pripremu salata (za jednu osobu) ili zbog zdravstenih problema ujutru na prazan stomak, koristi se od 1 do 2 kašike maslinovog ulja. Šta je karakteristično kod maslinovog ulja? Maslinovo ulje je bogato: belančevinama, nezasićenim masnim kiselinama i vitaminima A, D, K i E. Zašto treba koristiti maslinovo ulje? Koristi od maslinovog ulja… Maslinovo ulje ima izuzetno dejstvo na ljudski organizam, poput: ☑️ Saniranja opekotina; ☑️ Negu kože; ☑️ Čišćenje organizma; ☑️ Upornih crevnih i želudačnih upala, bakterija i gljivica (odličan borac protiv kandide); ☑️ „Čišćenja“ srca i krvnih sudova, ne dovodi do njihovog zapušenja; ☑️ Snižavanja lošeg holesterola. Još o ovom zanimljivom ulju možete pročitati klikom OVDE. Zemlja proizvodnje… Italija Vrsta i masa proizvoda… ⚖️ Maslinovo ekstra devičansko ulje (Mazza) je pakovani proizvod, tečnosti 1l. Pogledajte još proizvode iz kategorije Jestiva ulja, klikom OVDE. Šta znate o maslinovom ulju? Kako prepoznati kvalitetno maslinovo ulje? Za šta je sve lekovito maslinovo ulje? Zanimljivosti u vezi maslinovog ulja… Maslina je poznata na Mediteranu 5000 godina kao sveto drvo, maslinov list je korišćen u Starom Egiptu za mumificiranje, a Stari Grci za lečenje groznice i povišene temperature. Raste na zimzelenom drvetu, može da doživi 300 do 600 godina. A nama najbliža stara maslina jeste u Baru (Crna Gora) i ona na Kritu (Grčka), koje su stare više od 2000 godina. Postoji oko 70 vrsta maslina. Zelene su nezrele, a crne su one koje su sazrele na drvetu. Maslinovo ulje po savramenom standardu se deli u 3 vrste: ekstra devičansko (do 1%), devičansko (1-2%) i svetlo (više od 2% zasićenih masnih kiselina). Narodi Mediterana ga smatraju lekovitim i već vekovima ga koriste u svojoj ishrani, a rezultat je impresivan jer oni spadaju u najdugovečnije narode… ❗️ Za dobru procenu ulja najbolje ga konzumirati, uzme se jedna puna kašika stavi se u usta i proguta se, ako je blagog i neprimetnog ukusa, ono verovatno nije dobro, ali ako se oseti gorak i ljutkast ukus koji tera na kašljucanje, onda da je reč o kvalitetnom ekstra devičanskom ulju. Njegova boja je uvek nešto tamnija, dok je rafinisano više prozirno. Potrebna dnevna doza maslinovog ulja… Uglavnom u koju god svrhu se koristi bilo za pripremu salata (za jednu osobu) ili zbog zdravstenih problema ujutru na prazan stomak, koristi se od 1 do 2 kašike maslinovog ulja. Šta je karakteristično kod maslinovog ulja? Maslinovo ulje je bogato: belančevinama, nezasićenim masnim kiselinama i vitaminima A, D, K i E. Zašto treba koristiti maslinovo ulje? Koristi od maslinovog ulja… Maslinovo ulje ima izuzetno dejstvo na ljudski organizam, poput: ☑️ Saniranja opekotina; ☑️ Negu kože; ☑️ Čišćenje organizma; ☑️ Upornih crevnih i želudačnih upala, bakterija i gljivica (odličan borac protiv kandide); ☑️ „Čišćenja“ srca i krvnih sudova, ne dovodi do njihovog zapušenja; ☑️ Snižavanja lošeg holesterola. Pogledajte još proizvoda iz kategorije Jestiva ulja, klikom OVDE. Zemlja proizvodnje… Italija Vrsta i masa proizvoda… ⚖️ Maslinovo ekstra devičansko ulje (Mazza) je pakovani proizvod, tečnosti 1l. Pogledajte još proizvode iz kategorije Začini, klikom OVDE.

Prikaži sve...
1,990RSD
forward
forward
Detaljnije
Nazad
Sačuvaj