Filteri
close
Tip rezultata
Svi rezultati uključeni
keyboard_arrow_down
Kategorija
Sve kategorije
keyboard_arrow_down
Od
RSD
Do
RSD
Sortiraj po
keyboard_arrow_down
Objavljeno u proteklih
keyboard_arrow_down
Sajtovi uključeni u pretragu
Svi sajtovi uključeni
keyboard_arrow_down

Pratite promene cene putem maila

  • Da bi dobijali obaveštenja o promeni cene potrebno je da kliknete Prati oglas dugme koje se nalazi na dnu svakog oglasa i unesete Vašu mail adresu.
126-150 od 389 rezultata

Broj oglasa

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream
126-150 od 389 rezultata

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream

Režim promene aktivan!

Upravo ste u režimu promene sačuvane pretrage za frazu .
Možete da promenite frazu ili filtere i sačuvate trenutno stanje

Aktivni filteri

  • Tag

    Knjige o voćarstvu, vinogradarstvu, stočarstvu, pčelarstvu i ribarstvu

Sve što je potrebno znati o hrani pčela i održavanju pčelinjaka saznaćete u ovoj knjizi. Koja je osnovna hrana pčela i njen hemijski sastav. Mogućnosti veštačkog prihranjivanja u bezpašno vreme. Knjiga posvećena medenju biljaka i sakupljanju nektara. Kako pčele prerađuju med, tehnike prihranjivanja, med i perga, ugljeni hidrati, hrana i ishrana zimi… Opisani su različiti aspekti hrane i hranjenja pčela sa kompletnom tehnikom priborom. Objavljivanjem ovakve vrste publikacije naučno-stručna razmatranja ovog profesora čine veliku pomoć širem krugu znatiželjnih čitalaca, ponajviše pčelarima, kojima će sigurno poslužiti kao izvor esencijalnih informacija korisnih za dalje unapređivanje struke. Svakom pčelaru, bio on početnik ili robni proizvođač, koji želi da se probije kroz granice znanja u ovoj disciplini, ova knjiga će biti od ogromne praktične pomoći. Knjiga prikazuje različite aspekte hrane i hranjenja pčela sa kompletnom tehnikom i priborom. Sjajna potpuno nova nekoriscena knjiga

Prikaži sve...
600RSD
forward
forward
Detaljnije

Jezik: Srpski Mala poljoprivredna biblioteka br.130-Sljiva gajenje i prerada. NIP Mala poljoprivredna biblioteka,Beograd 1978 godina. Grupa autora. Imam ukupno 53 broja,pogledajte ih u oglasima. Stanje kao na slikama,za sva pitanja tu sam.

Prikaži sve...
500RSD
forward
forward
Detaljnije

Godina izdanja: 1952 Autor: Domaći Jezik: Srpski Oblast: Stočarstvo Zadruzna knjiga Beograd 1952 godina. Stanje kao na slikama,za sva pitanja tu sam.

Prikaži sve...
1,000RSD
forward
forward
Detaljnije

Jezik: Srpski Mala poljoprivredna biblioteka br.83-Prakticno ovcarstvo. NIP Mala poljoprivredna biblioteka,Beograd 1974 godina. Grupa autora. Imam ukupno 53 broja,pogledajte ih u oglasima. Stanje kao na slikama,za sva pitanja tu sam.

Prikaži sve...
600RSD
forward
forward
Detaljnije

Ing. Danica Gajić - Korovi i njihovo suzbijanje (Zadružna knjiga, Beograd, 1955, broš, 87 str., ilustrovano)

Prikaži sve...
150RSD
forward
forward
Detaljnije

Proizvodnja mesa je poslednjih godina u značajnom porastu, pogotovo živinarstvo, porastom tova brojlera. Veliki broj proizvođača orjentisao se na industrijsku proizvodnju brojlera, a skoro svako seosko domaćinstvo tovi piliće za svoje potrebe, ali i za tržište. S obzirom na to da je ovaj problem slabo tretiran u domaćoj literaturi, ovakav priručnik će dobro doći odgajivačima pilića kao praktično uputstvo. Priručnik u najkraćim, ali i najbitnijim crtama obrađuje problematiku tova pilića. U njemu je obrađeno nekoliko tema: uslovi držanja, ishrana, napajanje, čišćenje, dezinfekcija objekata i zdravstvena zaštita pilića. Navedene oblasti obrađene su jasno i sažeto, tako da svaki proizvođač može vrlo lako i praktično da ih primeni. Autor: prof. spec. Zlatan Glišić Knjiga je štampana na 17 strana. ISBN: 86-7128-086-1

Prikaži sve...
140RSD
forward
forward
Detaljnije

Dobro očuvana , Retko ! !! Ribarstvo - Miroslav Ćirković, Branislava Jovanović, Stevan Maletin, Poljoprivredni fakultet, Novi Sad, 2002. , tvrd povez, str. 359 600 grama Samo slanje posle uplate ili lično preuzimanje Temerin - Novi Sad pouzećem ne šaljem

Prikaži sve...
2,500RSD
forward
forward
Detaljnije

Knjiga, proizvodnja grožđa i kalemljenje loze knjiga, proizvodnja grožđa i kalemljenje loze Sobzirom da zbog promena u načinu gajenja vinove loze i kalemarstvu, koje su rangu napretka tehnologije proizvodnje u voćarstvu, nisam želeo da objavim reprint knjige "Proizvodnja i sistemi uzgoja voća i grožđa". U svetu, evropskim zemljama i u našoj evropskoj Srbiji promene sistema gajenja, pojava novih sorata, naših i introdukovanih međuvrsnih hibrida kroz napred navedeni period, sa celokupnom tehnologijom proizvodnje, neophodno je bilo da se izvrše evidentne dopune i izmene u prethodnoj knjizi. Osim toga, želeo sam da to bude monografsko izdanje napisano na način razumljiv i primenljiv u praksi. Smatram da nije neophodno da navodim sadržaj i napred navedene novine u knjizi, jer knjiga je tako napisana da sadrži sve elemente koje bi trebalo da sadrži priručnik iz oblasti vinogradarstva. Nikako nisam hteo da knjiga bude kliše, već sam se potrudio da pojedine bitne sadržaje iz knjige ponovim u skraćenom i pojednostavljenom obliku, apostrofirajući pojedine naslove sa "sažetkom". Samim tim, suština i koncept su izmenjeni u odnosu na prethodnu knjigu koju sam napisao. Ovo je moja 18. knjiga po redu, te smatram da će zadovoljiti u potpunosti stalne i buduće čitaoce mojih knjiga. Autor, dipl. ing. Stanko Nekić. Poručivanje knjige. Cena: 1200 RSD + poštarina.

Prikaži sve...
1,200RSD
forward
forward
Detaljnije

MEDONOSNO BILJE Kosta Jašmak nolit 1980 mek povez delovi teksta na 2-3 strane markirani markerom postoji i dopisivanje teksta običnom olovkom stanje vrlo dobro 20 cm

Prikaži sve...
2,000RSD
forward
forward
Detaljnije

Tartufi, sakupljanje i plantažno gajenje-Koristan priručnik koji otkriva neke od tajni iskusnih tartufara. U Srbiji ima dvadesetak plantaža tartufa. većina odgajivača krije mesto gde ih gaji jer se plaši da im neko ne „ obere" tartufe. Prema nekim analitičarima, uspostavljanje jednog hektara "plantaže" tartufa zahteva duplo manje investicija od plantaže vinove loze. Proces je takav da se napravi plantaža poput voćnjaka. Zasad leske, hrasta, topole ili graba, čiji je koren „ zasejan" micelijumom tartufa mora biti na području gde su nekad bile šume. Gaji se dve-tri godine pomno, da ih ne bi oštetili zec, srndać ili svinja, i posle pet godina daju prvi rod. moguć je prosečan rod po hektaru od oko 60 kilograma. Po nekim autorima po hektaru se može ubrati čak 100 kilograma tartufa koji vredi 100.000 evra ! Prema sadašnjim cenama, za jedan hektar zasada, zavisno od gustine zasada, trebalo bi izdvojiti od 3.000 do 5.000 evra. Cena jedne sadnice lešnika mikorizirane micelijumom belog tartufa je oko 10 evra. Već treće godine stablo lešnika ima prinos od nekih 100-150 grama čistog tartufa i povećava se kako se stablo razvija. Ipak, treba biti realan. Uzgoj gljive je dugoročan biznis, koji u početku zahteva samo ulaganja, a ne donosi prihode. Ali je zato zarada kasnije izuzetna! Sjajna potpuno nova, nekoriscena knjiga.

Prikaži sve...
450RSD
forward
forward
Detaljnije

• Značaj i cilj proizvodnje u zaštićenom prostoru • Proizvodnja povrća • Mogućnost korištenja zaštićene bašte Pored značaja i cilja proizvodnje u zaštićenom prostoru obrađene su: vrste zaštićenog prostora, materijali koji se koriste, uslovi uspevanja i njihovo regulisanje, sistemi gajenja, automatizacija, organizacija kao i opšte mere zaštite u zaštićenom prostoru. Stalni napredak u ishrani ljudi ima za posledicu povećanu potrošnju povrća, ali i strože zahteve u pogledu njihovog kvaliteta. Naučni radnici čine velike napore da udovolje ne samo potrošačima povrtarskih proizvoda u pogledu kvaliteta, stvarajući bolje sorte i hibride već i da za proizvođače stalno usavršavaju tehnologije proizvodnje kako bi se sa što manje ulaganja dobila rentabilna proizvodnja. Sjajna potpuno nova nekoriscena knjiga

Prikaži sve...
800RSD
forward
forward
Detaljnije

Odlično očuvano tvrd povez 600 grama , strane nisu numerisane 1990 godina. Habsburgs weisse Hengste. Lipizzaner Pferde: Von Pferdezucht und Pferdeschö nheit Habsburški beli pastuvi. Konji lipicaneri: o uzgoju konja i lepoti konja Samo slanje posle uplate ili lično preuzimanje Temerin - Novi Sad pouzećem ne šaljem Pogledajte moje ostale oglase, iskusan sam prodavac sa više hiljada pozitivnih prodaja... Količinski popust!!! Na 4 ili više kupljenih oglasa odjednom ostvarujete 10% popust na cenu.

Prikaži sve...
1,999RSD
forward
forward
Detaljnije

"Istorija poljoprivrede, salaša i sela" tema žito Plaćanje pouzećem Slanje kurirskom službom Lično preuzimanje u Novom Sadu

Prikaži sve...
500RSD
forward
forward
Detaljnije

sve o vrtu - margot schubert velika ilustrirana knjiga o vrtu. mladost - zagreb,1979. god tvrdi povez sa zaštitnim omotom 400 str. ( 21 x 18 cm ) stanje dobro-očuvano,oštećenje omota, određeni delovi teksta neznatno podvučeni. knjiga se prodaje u stanju koje je prikazano na slici ! !! stanje dobro-prihvatljivo, knjiga je pogodna za čitanje, ima manje znakove korišćenja ili starenja, požuteli listovi. delo je kompletno, bez nedostajućih strana. polovno sa vidljivim znacima korišćenja.

Prikaži sve...
800RSD
forward
forward
Detaljnije

Stočarstvo Srbije od 1878 do 1912 godine, Gordana Garić Petrović, 2022, Istorijski institut Beograd

Prikaži sve...
750RSD
forward
forward
Detaljnije

Bolesti biljaka i štetočine – stručnjak za vrt edicija Ova knjiga predstavlja nezaobilazni vodič za prepoznavanje i kontrolu štetočina i bolesti ukrasnih biljaka, povrća i voća. U ovoj knjizi sakupljene su sve informacije o bolestima i šetočinama velikog broja vrsta. Sadržaj knjige Bolesti biljaka i štetočine u kratkim crtama U knjizi možete pročitati dosta informacija bolestima i štetočinama u vašem vrtu, kako ih sprečiti i kako se boriti protiv istih. Navodimo vam u kratkim crtama šta vas očekuje u ovoj stručnoj knjizi: Široki prikaz štetočina i bolesti Prevencija i kontrola Korisni insekti i biološka kontrola Pesticidi i fungicidi Prepoznavanje štetočina i bolesti Ukrasno drveće, grmlje i ruže Lončanice Biljke vodenih i kamenih vrtova Travnjaci Povrće i kulinarsko bilje Voćke i plodovi Kućne biljke i staklenici Druge bolesti i još mnogo drugih informacija o ovoj temi. Ostale knjige iz edicije stručnjak za vrt Dizajn i planiranje vrta Mali vrtovi Bambusi palme i trave Drveće i grmlje Orezivanje Bolesti biljaka i štetočine Uređenje dvorišta Vrtlarstvo za početnike Penjačice Lončanice Razmnožavanje i uzgoj mladica Orhideje Povrtnjak Specifikacije Autor: David Squire Dimenzije: 18 cm x 23,5 cm Povez: Plastificirani kartonski povez Broj strana: 80 Ilustrovana: Fotografije u boji Izdavač: Leo Commerce doo, Hrvatska ISBN: 978-953-218-162-3 Godina izdavanja: 2008.

Prikaži sve...
2,000RSD
forward
forward
Detaljnije

Knjiga, "Kalemljenje voćaka i rasadničarstvo (sa zaštitom)".Autor: Sličnih knjiga ima, ali koncepcija knjige "Kalemljenje voćaka i rasadničarstvo (sa zaštitom)" je napisana, po mom dubokom ubeđenju, na način da samim čitanjem knjige naši voćari i potencijalni proizvođači sadnog materijala budu animirani da krenu u posao, koji bi im omogućio pristojan život i egzistenciju u svojim selima. Želeo bih da ova knjiga, poljoprivrednim proizvođačima, učenicima srednjih poljoprivrednih škola, studentima poljoprivrednih fakulteta, stanovništvu koji želi da pokrene ozbiljan posao, posluži kao priručnik za planiranje proizvodnje sadnica voćaka, unapređujući pre svega naše voćarstvo i ostvarujući profit, koji će im omogućiti prosperitet u svojoj domovini, Srbiji. Autor knjige, Stanko Nekić, dipl. ing. agronomije. Naručivanje na tel. br. tel. Cena knjige: 1.000 RSD+poštarina.

Prikaži sve...
1,000RSD
forward
forward
Detaljnije

Sve je veće interesovanje za sakupljanje i uzgajanje kaktusa. Ova knjiga će onima koji se od skoro bave ovim hobijem malo pomoći u radu sa biljkama a onim iskusnijim pružiti dodatne informacije. Čitalac će uz pomoć fotografija moći da determiniše neke od svojih biljaka ili da sazna šta bi to trebalo nabaviti i kako biljke uzgajati i i održavati. Autori: Ankica i Milan Matić Knjiga je opremljena kolor fotografijama, štampana na 58 strana. ISBN: 86-85121-02-7

Prikaži sve...
220RSD
forward
forward
Detaljnije

Gljive nisu ni biljke ni životinje, imaju odlike i jednog i drugog sveta i to životinjskog više nego biljnog . Karakterišu ih brza pojava i brz nestanak, neobičan izgled (neke vrste imaju antropomorfne i zoomorfne oblike) , neobične boje i mesta na kojima se javljaju, miris i ukus. Na našim terenima ih je preko 1000 vrsta od kojih je, verovatno, 200-300 jestivo. Autor se bavi i odnosom naših ljudi prema gljivama, nekim ukorenjenim strahom, jer su one hrana, a vrlo često i smrtna presuda. Daje praktična iskustva kako sušiti i pripremiti gljive za ishranu ali, najvažnije, kako prepoznati najčešće vrste. Autor: Ibrahim Hadžić Knjiga je štampana u broš povezu na 189 strana. ISBN: 86-7157-370-2

Prikaži sve...
750RSD
forward
forward
Detaljnije

Pekarstvo - Uslovi za proizvodnju i kvalitet Autor - Dipl. Inž. Nenad Vujović Izdavač - Ip "Žarko Albulj", Beograd, 1999.god. Broširan povez, ćirilica, ilustrovano, 118. strana. Uspomene iz detinjstva DObro očuvana.

Prikaži sve...
700RSD
forward
forward
Detaljnije

Gajenje ove povrtarske kulture kod nas još nije zaživelo u dovoljnoj meri iako je u ishrani vrlo značajan jer doprinosi snižavanju holesterola u krvi. Ova publikacija ima za cilj da predstavi njegove botaničke osobine, kao i da savetima o izboru sorte i zemljišta za proizvodnju pomogne budućim uzgajivačima. Dati su saveti o đubrenju, proizvodnji rasada i semena, negi plavog patlidžana na otvorenom polju ili u plastenicima. Autor se osvrnuo i na zaštitu od biljnih bolesti. Urađena je kalkulacija koja kaže da je proizvodnja plavog patlidžana 9 puta isplativija od proizvodnje pšenice čime se pokušava da se ova kultura približi domaćim povrtarima. Autori: Adam Takač i Đuro Gvozdenović Knjiga je štampana broš povezom na 84 strane. ISBN: 86-7157-294-X

Prikaži sve...
240RSD
forward
forward
Detaljnije

Od preko hiljadu recepata, za ovu bogatu riznicu kolača odabrano je 180 onih na koje ćete biti ponosni. Svi odabrani kolači se prave od sastojaka koje ćete naći i u vašoj samoposluzi. Tokom pisanja knjige, svi recepti su još jednom isprobani, ne bi li u knjigu ušli baš oni po kojima kolači odlično uspevaju. U izbor su uvršteni razni recepti. Tu su i kolači koji se prave za desetak minuta, i oni za čiju pripremu treba i do 2 dana. Tradicionalni i sasvim novi kolači, sitni, kremasti, torte… Za svaki dan i za svečane prilike. Obradujte svoje najdraže. I vi možete biti domaćica kojoj se dive i koju hvale. Autori: Milena Margetić, Svjetlana Stanisavljević, Violeta Margetić Knjiga je opremljena kolor fotografijama i štampana u tvrdom povezu na 159 strana. ISBN: 86-85121-03-5

Prikaži sve...
790RSD
forward
forward
Detaljnije

Knjiga, Rezidba, zaštita i agrotehnika jagodastih i ređe gajenih voćaka U poslednje vreme poljoprivredni proizvođači su zainteresovani za voćarstvo sa većim brojem pitanja o gajenju jagode, maline, kupine, naročito borovnice, zatim ribizle, aronije i drugih jagodičastih voćaka, koje imaju ne samo hranljivu upotrebnu vrednost njihovih plodova, već i veliku lekovitu vrednost. Posmatrajući ih sa zdravstvenog aspekta, smatrao sam da treba napisati što jednostavniji i aktuelni priručnik za gajenje jagodastih voćaka. Međutim, ne treba zapostaviti i skoro zaboravljene ređe gajene voćke, poput kestena, drena, duda, mušmule, oskoruše, šipurka, zove i drugih ređe gajenih voćnih vrsti, koje bi mogle postići višu cenu na tržištu, jer osim prerađevina od njih, većina služi u farmaceutskoj industriji za proizvodnju lekova. Uostalom, konkurencija u tržišnom privređivanju je sve veća, što postojeći i budući voćari treba da imaju na umu. Prvi korak je izbor voćne vrste prema zahtevima tržišta i obezbeđivanje poznatog kupca. Ne verujem u parcijalno uspešne voćare, kada je reč o proizvodnji i plasmanu. Prvo treba obezbediti plasman, te onda proizvesti kvalitetno voće, sa kvantitativnim i kontinuiranim karakteristikama. Autor, Stanko Nekić, dipl. ing. agronomije. Naručivanje: tel. Cena knjige: 1000 RSD+poštarina.

Prikaži sve...
1,000RSD
forward
forward
Detaljnije

Voćarstvo je komplementarna nauka ili ako hoćete celovito znanje, a rezidba je jedno od najtežih pitanja voćarstva. Toliko je značajna, da od nje umnogome zavisi uspeh obavljanja prozvodnje voća. Voćari razmišljaju o rodnosti, ali imaju najmanje znanja o tehnici rezidbe. Smatram da je rezidba voćaka i umetnost, te iz navedenog razloga sam ovu moju 14. knjigu nazvao "Atlas rezidbe voćaka". To je proizašlo iz namere da približim proizvođačima voća na najpristupačniji način rezidbu voćaka u velikom broju slika, uz odgovarajuća objašnjenja. Ujedno, pravilnom i na vreme izvedenom redovnom i korektivnom rezidbom, što pored znanja iziskuje i vreme, odnosno posvećenost rezidbi kao bazi voćarenja, može se ostvariti uspeh i odgovarajući profit bavljenjem voćarstvom. Autor knjige, Stanko Nekić, dipl. ing. agronomije. Knjiga se može naručiti na tel. Cena knjige: 1.000 dinara.

Prikaži sve...
1,000RSD
forward
forward
Detaljnije

Voćarstvo za svakog Karlo Brzica 1991 naprijed zagreb tvrd povez veliki format na predlistu ispisana posveta stanje vrlo dobro bez nedostataka

Prikaži sve...
4,800RSD
forward
forward
Detaljnije
Nazad
Sačuvaj