Pratite promene cene putem maila
- Da bi dobijali obaveštenja o promeni cene potrebno je da kliknete Prati oglas dugme koje se nalazi na dnu svakog oglasa i unesete Vašu mail adresu.
126-150 od 278 rezultata
Režim promene aktivan!
Upravo ste u režimu promene sačuvane pretrage za frazu .
Možete da promenite frazu ili filtere i sačuvate trenutno stanje
Aktivni filteri
-
Tag
Kuhinje sveta
Chilli Con Carne za ljuti sos, meso i umake. Sastojci: so, paprika, čili, braon šećer, kumin, šećer, crni biber, kajen paprika, beli biber, origano. Bez glutamina, boja i konzervansa.Proizvedeno u: Austriji Uvoz iz: Austrije Pakuje: Spice Up, Čumićeva bb, Beograd Čuvati na tamnom i suvom mestu
Djumbir ima laganu biberastu limunovu aromu i ukus je ljutkast, pikantan i prodoran. Djumbir se koristi kao začin za pečurke, meso i ribu, pirinač i jela od povrća kao i za pripremu kolača i napitaka. Izvrstan je uz šargarepu, bundevu i slatki krompir – batat. Voće i djumbir dobro se kombinuju, pogotovo banane, kruške, ananas i narandže. Dobro se kombinuje sa kardamonom, cimetom, karanfilićem, suvim voćem, medom, muškatnim oraščićem, orasima, paprikom, biberom, ružinom vodicom, šafranom.Proizvedeno u: Nigeriji Uvoz iz: Holandije Pakuje: Spice Up, Čumićeva bb, Beograd. Čuvati na tamnom mestu i suvom mestu.
Lovor je jedan od najčešćih začina u mediteranskoj kuhinji. Dodaje se supama, marinadama, sosovima, nadevima i paštetama. Njime se začinjavaju mesna jela a posebno divljač. Kod nas je nezaobilazan začin u propremi kuvanih jela kao što su pasulj i gulaši. Preporučuje se uz supe, pečenja, paradajz sos, sos za špagete, barbeque sos, krompiriće.Serija: 4186 Zemlja porekla: Turska Uvoz iz: Turske Čuvati na tamnom i suvom mestu.
Ekstra ljuti „dipp“ za ljubitelje čilija. Sastojci: komadići paradajza, beli i crni luk, habanero, čili, so, korijander i kumin. Priprema: u blenderu pomešati dipp sa limunovim sokom i vodom. Proizvedeno u: Austriji Uvoz iz: Austrije Pakuje: Spice Up, Čumićeva bb, Beograd. Čuvati na tamnom mestu i suvom mestu.
Limun trava se najviše koristi u Azijskoj i Indijskoj kuhinji. Prefinjeni ukus citrona, i može se koristiti sveža ili osušena. Upotrebljava se sa piletinom, ribom i plodovima mora, kao i u čajevima, supama i karijima. Proizvedeno u: Austriji Uvoz iz : Austrije Čuvati na tamnom mestu i suvom mestu.
U Arapskom svetu latice ruža se koriste u slanim jelima kao što su pirinač, pečenja, dinstana jela, kus-kus i riba, a u Indiji se koriste u marinadama. Koriste se i kao dodatak sirupima i šećerima za dezerte i pića i sa svežim voćem. Proizvedeno u: Nemačkoj Uvezeno iz: Nemačke Čuvati na tamnom i suvom mestu.
Majoran u kulinarstvu mirisom podseća na bosiljak i timijan, a redovni je sastojak tunižanske, italijanske i portugalske kuhinje. U jelo se dodaje pred kraj kuvanja, a pomaže lakšem varenju raznih namirnica (npr. pasulj, kupus i sl.) Preporučuje se uz goveđi paprikaš, ribu i piletinu, paradajz sosove, jaja, omlete, kiševe, krompir salatu, prelive za salate, umake i razne aromatične vrste putera.Serija: L 195/14 Zemlja porekla: Egipat Uvezeno iz: Holandije Čuvati na tamnom i suvom mestu.
Sladak začinski sos pogodan za mnoge vrste mesa. Med, vorčester sos i ovu mešavinu začina dobro promešajte i marinirajte meso pre pripreme na roštilju. Sastojci: muskovado šećer, morska so, slačica, paprika, djumbir, beli luk, origano, crni biber, cimet. Proizvedeno u: Austriji Uvoz iz: Austrije Pakuje: Spice Up, Čumićeva bb, Beograd Čuvati na tamnom i suvom mestu.
Piment, jamajkanski biber, allspice je najvažniji sastojak karipske kuhinje. Koristi se u čorbama, gulašima i kari jelima, za kiseljenje namirnica, u začinjenim čajevima i drugim pićima, u kolačima, pitama, pudinzima i drugim slatkišima. Serija: L 178-0/13 Zemlja porekla: Meksiko Zemlja uvoza: Holandija Čuvati na tamnom i suvom mestu.
Celo seme slačice ili gorušice se stavlja u turšiju ili se može kuvati sa povrćem. Koristi se u proizvodnji senfa. Kada se prži sa karijem i kimom doprinosi punijem ukusu indijske kuhinje. Proizvedeno u: Austriji Uvoz iz: Austrije Pakuje: Spice Up, Čumićeva bb, Beograd. Čuvati na tamnom i suvom mestu.
Mešavina začina za sir, puter, hleb, kobasice, povrće, supe i druga kuvana jela. Ovu mešavinu možete držati u mlinu za začine i tako je koristiti kao univerzalni začin za razne vrste jela. Sastojci: morska so, paprika, crni biber, korijander, luk, slačica, vlasac, čili, kumin, beli luk, rozi biber. L 69778/18.8.2014 Proizvedeno u: Austriji Uvoz iz: Austrije Čuvati na tamnom i suvom mestu. *Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Ova mešavina začina je dobra sa skoro svim vrstama jela. Daje sočan i slan ukus. Uglavnom se koristi tako što se meso uvalja u začin pre termičke obrade. Preporuka: Piletina se prelije smesom jogurta i tandoori masale i peče se u rerni na visokoj temperaturi. Piletina pripremljena na ovakav način je roze boje i ima prijatan miris i ukus. Sastojci: paprika, đumbir, kuhinjska so, šećer, senk, mleveni kumin, beli luk, cimet, ljuta paprika, mleveni piment. L 06081305-429 Zemlja porekla: Belgija Uvezeno iz: Belgije Čuvati na tamnom i suvom mestu i daleko od izvora toplote.
Brzo i lako spremite osvežavajući Tzatziki umak: Pomešati100g organskog jogurta (3,8 % masti), 100g sira (punomasnog) zajedno sa 5g naše mešavine. Držati u frižideru pola sata. Sastojci: beli luk , so, crni luk , vlasac, biber Proizvedeno u: Nemačkoj Uvoz iz: Nemačke Pakuje: Spice Up, Čumićeva bb, Beograd. Čuvati na tamnom mestu i suvom mestu.
Vanila je sladak začin koji se dobija sušenjem mahune jedne od vrsta orhideja. Visoko aromatični mirisi vanile obogaćuju razne kolače, sve slatke sosove i kremaste filove sa mlekom, pudinge, kompote, čajeve i napitke sa mlekom i likere. Plod vanile prepun je sitnih crnih zrnaca koja počinju da se odvajaju od ploda čim se štapić zagreje. Zbog toga je najbolje štapić vanile ne seći već kuvati u komadu, pa zatim osušiti. Takav štapić vanile možete staviti (ceo ili narezan na komadiće) u šećer kako biste mu dali posebnu aromu. Za punu aromu svih slatkih sosova i kremova sa mlekom, obavezno prethodno prokuvajte mleko sa štapićem od vanile.
Biber je univerzalni začin i koristi se u gotovo svim jelima sa izraženim ukusom. Najbolje je da se biber, i to beli, melje direktno u hranu. Beli biber nema tako intenzivan miris kao crni, pa ne menja aromu hrane. Za sosove, na primer bešamel, preporučuje se beli biber, jer crni menja boju sosa. Beli biber je sve popularniji u Japanu, a naročito za začinjavanje prženih jela.Zemlja porekla: Indija Uvezeno iz: Indije Čuvati na tamnom i suvom mestu.
Začinska paprika se upotrebljava kao dodatak jelima sa svim vrstama mesa. Koristi se u mađarskim jelima (npr. gulaš i pileći paprikaš) i u španskim jelima (plodovi mora, školjke, pirinač, kobasice). Da biste jelima sačuvali lepu crvenu boju, nemojte papriku pržiti sa masnoćom jer potamni i poprimi gorak ukus.Zemlja porekla: Srbija Pakuje: Spice Up, Čumićeva bb, Beograd. Čuvati na tamnom I suvom mestu. *Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Ukusna mešavina za biftek, ribu i povrće Pržena pastrmka začinjena Svanetti solju je vrhunski ukusna – probajte! Sastojci: morska so, komorač seme, crni biber, korijander, kumin, beli luk, mirođija Proizvedeno u: Austriji Uvoz iz : Austrije Pakuje: Spice Up, Čumićeva bb, Beograd. Čuvati na tamnom mestu i suvom mestu.
Sušena kora pomorandže može se koristiti u suvom stanju ili se može rehidrirati za isti fantastičan ukus. Kada se koristi u dehidriranom stanju, zamenjuje 1/3 količine potrebne u svežem stanju. Za rehidrataciju dodaje se tri dela vode na jedan deo dehidrirane kore pomorandže i ostavi se da stoji 15 do 20 minuta. Koristi se za dezerte kao što su biscotti, scones, cheesecakes, cookies, razne pite i kolačiće. Proizvedeno u: Nemačkoj Uvoz iz: Nemačke Čuvati na tamnom i suvom mestu.
Sušena kora limuna nekada se koristila samo za poslastice, danas se redovno koristi i u jelima sa morskim plodovima, piletinom, svinjetinom, povrćem, pirinčem, marinadama i prelivima. Kada se koristi suva kora limuna umesto sveže narendane kore, koristi se 1/3 od količine koju traži recept, jer je sušena kora limuna tri puta jača od sveže. Ukoliko je potrebno možete potipitikoru limuna na 15 do 20 minuta i dobićete svež ukus limuna. Proivedeno u: Nemačkoj Uvoz iz:Nemačke Pakuje: Spice Up Shop, Čumićeva bb, Beograd Čuvati na tamnom i suvom mestu