Pratite promene cene putem maila
- Da bi dobijali obaveštenja o promeni cene potrebno je da kliknete Prati oglas dugme koje se nalazi na dnu svakog oglasa i unesete Vašu mail adresu.
1-18 od 18 rezultata
Broj oglasa
Prikaz
1-18 od 18
1-18 od 18 rezultata
Prikaz
Režim promene aktivan!
Upravo ste u režimu promene sačuvane pretrage za frazu .
Možete da promenite frazu ili filtere i sačuvate trenutno stanje
Maslinovo ulje “Elmar” - maslinovo ulje, vrhunskog kvaliteta, proizvedeno na Kritu. Njegovo geografsko poreklo nam govori o specifičnosti i kvaltetu, koji su nastali u spoju prirodnih resursa (klima, zemljište, sorta maslina) i tradicije, znanja i veštine proizvodnje, koji se prenose generacijama s kolena na koleno. Ekstra devičansko maslinovo ulje. Sadržaj slobodnih masnih kiselina , računato kao olfinska kiselina max. 0.8 % (m/m)
Kinoa je jedna od najstarijih žitarica, i zato je često zovu i ,majka žitarica’. Raste u Andima i hiljade godina bila je osnova ishrane starih Inka. Od svih žitarica ima najbolji balans aminokiselina: sadrži svih devet esencijalnih aminokiselina. Postoje mnogo vrsta kinoe, a najpopularnije su bela, crvena i crna. Crna kinoa se jednako dobro i lako kuva kao i bela, ali je nešto hrskavija i ima orašastiji ukus. Odličan je izvor gvožđa, fosfora, vitamina B i E. Jača organizam. Koristi se kao pirinač: ili kao glavno jelo, kao kaša ili kao prilog uz povrće, pasulj, u salatama i supama. Slatko–kiselog je ukusa. Generalno jača celo telo i greje telo. Tonificira bubrege. Odlična je hrana za vegeterijance koji još uvek imaju želju za mesom. Ne sadrži gluten, te je mogu koristiti i osobe koje pate od celijakije. Organska crna kinoa. U 1-2 šolje vode sipati 1 šolju kinoa i sačekati da zavri. Kada zavri smanjiti vatru i ostaviti da lagano vri oko 15 minuta (sve dok se klica ne odvoji od semena). Kada se skuva, kinoa je vazdušasta i lagana. Kinou možete začiniti po želji, možete joj dodati razne sosove ili je pripremati uz druge namirnice. Pripremajte kinou i kao pirinač (u pilavima, rižotima...). Slobodno je mešajte sa drugim žitaricama, da biste pojačali jelo. Kombinujte je sa povrćem i mahunarkama. Kinou možete i samleti u brašno i koristiti za pečenje hleba, peciva i poslastica.
Suvo grožđe možda deluje kao namirnica koja se koristi samo u kolačima ali ono poseduje čitav niz svojstava zbog kojih treba da se nalazi u svakoj zdravoj kuhinji. Suvo grožđe je brz i efikasan izvor energije. Šećeri iz suvog grožđa će brzo nakon unosa dospeti u krv i pružiti vašem organizmu snagu. Nakon dolaska u sistem organa za varenje suvo grožđe upija vodu, nabubri i ima laksativno dejstvo, te se preporučuje u slučaju konstipacije. Suvo grožđe doprinosi zdravlju desni jer sadrži oleansku kiselinu, koja utiče na prevenciju karijesa i razvoja bakterija u ustima. Suvo grožđe je i dobar izvor kalcijuma, tako da pozitivno deluje na zdravlje zuba i koštanog sistema. Suvo grožđe sadrži i kalijum i magnezijum tako da se preporučuje kod preterane kiselosti organizma, koja je jedno od najčešćih bolesti modernog čoveka. Suvo grožđe se preporučuje i za zdravlje očiju, anemiju, prevenciju kancera i u slučaju redovnog konzumiranja kao afrodizijak (jer sadrži amino kiselinu arginin). Suvo grožđe iz organske proizvodnje.
Ljubitelji pikantne hrane obožavaće naš kozji sir sa zelenim biberom, koji će im pružiti zadovoljstvo i dati snagu. Biber vodi poreklo iz Indije. Ovaj danas najpopularniji začin vrlo često se upotrebljava u kulinarstvu, a ima skoro hiljadu godina dugu tradiciju. Zeleni biber je od svih vrsta bibera najaromatičniji, a za njegovu pikantnu, blago ljutu aromu zaslužna su eterična ulja. Biber je poznat kao uspešan borac u jačanju imuniteta. Punomasno kozije mleko, kuhinjska so, biber kalcijumhlorid, prirodno teleće sirilo, starter kulture za sir MuSM sira, 54 % - 69 % VuBM sira. Sadrži laktozu.
Visoka nutritivna vrednost: Liofilizacija omogućava da se sačuvaju izuzetna nutritivna svojstva divljeg šipurka sa oboda Nacionalnog parka Fruška gora. Minerali (makro i mikroelementi): Divlji šipurak sadrži kalcijum, magnezijum, gvožđe, mangan, cink, bakar, nikl, molibden, selen, hrom i silicijum. Vitamini: Sadrži vitamin C, provitaminA, vitamin E, vitamin B3, vitamin B5, vitamin B2, vitamin B6, vitamin K. Bogat izvor antioksidanasa: Prah od šipurka sadrži veliku količinu antioksidanasa, glavne borce protiv slobodnih radikala koji nastaju tokom psihičkog i oksidativnog stresa. Prah od celovitog ploda šipurka je sušen u vakuumu na niskim temperaturama (proces liofilizacije), u cilju očuvanja jedinstvenog nutritivnog sastava. Sadrži plod sa korom, pulpom i semenkama, stoga je bogat izvor vitamina C, B, E i K, kalcijuma, magnezijuma, gvožđa, mangana, cinka, omega-3 i omega-6 nezasićenih masnih kiselina, polifenola i pektina. 100% prirodni voćni prah divljeg šipurka. Koristi se kao prirodni dodatak hrani (smuti, jogurt, čaj, topla čokolada, sokovi), a može se koristiti prilikom kuvanja (supe, sosevi, prelivi, nadevi, deserti). Preporučeni dnevni unos 5-10 g (1-2 kafene kašike).
Kinoa ima, za ljudsku ishranu, bolji sastav aminokiselina od bilo koje druge žitarice. Slatko–kiselog je ukusa. Generalno jača celo telo i greje telo. Tonificira bubrege. Dobar je izvor vitamina B2 i nijacina. Takođe dobar je izvor gvožđa i fosfora i zato se preporučuje u dijetama za lečenje anemije. Odlična je hrana za vegeterijance koji još uvek imaju želju za mesom. Ne sadrži gluten, te je mogu slobodno koristiti i osobe koje pate od celijakije. U 1-2 šolje vode sipati 1 šolju kinoa i sačekati da zavri. Kada zavri smanjiti vatru i ostaviti da lagano vri oko 15 minuta (sve dok se klica ne odvoji od semena). Kada se skuva, kinoa je vazdušasta i lagana. Kinou možete začiniti po želji, možete joj dodati razne sosove ili je pripremati uz druge namirnice. Pripremajte kinou i kao pirinač (u pilavima, rižotima...). Slobodno je mešajte sa drugim žitaricama, da biste pojačali jelo. Kombinujte je sa povrćem i mahunarkama. Kinou možete i samleti u brašno i koristiti za pečenje hleba, peciva i poslastica.