Filteri
close
Tip rezultata
Svi rezultati uključeni
keyboard_arrow_down
Kategorija
Sve kategorije
keyboard_arrow_down
Opseg cena (RSD)
1 500,00 - 2 999,00
keyboard_arrow_down
Od
RSD
Do
RSD
Sortiraj po
keyboard_arrow_down
Objavljeno u proteklih
keyboard_arrow_down
Sajtovi uključeni u pretragu
1 sajt isključen
keyboard_arrow_down

Pratite promene cene putem maila

  • Da bi dobijali obaveštenja o promeni cene potrebno je da kliknete Prati oglas dugme koje se nalazi na dnu svakog oglasa i unesete Vašu mail adresu.
1-6 od 6 rezultata

Broj oglasa

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream
1-6 od 6
1-6 od 6 rezultata

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream

Režim promene aktivan!

Upravo ste u režimu promene sačuvane pretrage za frazu .
Možete da promenite frazu ili filtere i sačuvate trenutno stanje

Aktivni filteri

  • Tag

    Ostala izdanja
  • Izbačen Sajt

    www.dereta.rs
  • Cena

    1,500 din - 2,999 din

Priprema zdravih biljnih obroka, uz minimalnu termičku obradu, predstavlja put ka dobrom zdravlju i dugom životu. Korak po korak, uz ovaj vodič, naučićete da spremate zdrave, ukusne i jednostavne obroke za svaki dan, da kombinujete namirnice i izaberete posuđe vrhunskog kvaliteta. Vodič vam nudi i 70 recepata, tj. predloga za: doručak, ručak, večeru, obroke koje možete poneti, dečje obroke i slatkiše bez industrijskog šećera i, u većini slučajeva, bez glutena.

Prikaži sve...
1,500RSD
forward
forward
Detaljnije

Ova monografija predstavlja izuzetan originalan doprinos naučnoj misli o izvođačkim umetnostima na srpskom jeziku, ali njen domet je i mnogo širi. Kao nekadašnji student čuvenog pedagoga i pijaniste Leona Flajšera, Aleksandar Serdar je u svojoj knjizi uspeo da grupiše najvažnije elemente u interpretaciji muzike, koji podrazumevaju melodiju, harmoniju i vreme. U knjizi su u potpunosti prikazane tekovine učenja jedne velike pijanističke škole koja vodi poreklo još iz 19. veka i koja je, preko Leona Flajšera, došla do Serdara, a on je na analitičan i inteligentan način uspeo da je sistematizuje u svojoj knjizi. Jasminka Stančul, pijanista, redovni profesor Univerzitet za muziku i izvođačke umetnosti, Beč Monografija predstavlja izuzetan doprinos nauci i jedinstveno delo u našoj sredini, jer se bavi najneuhvatljivijom, a ipak najznačajnijom oblasti za sve izvođačke umetnosti – interpretacijom. Redovni profesor Aleksandar Serdar jedini je srpski pijanista koji se školovao kod uglednog američkog pijaniste i pedagoga Leona Flajšera, naslednika pijanističko-pedagoške škole Artura Šnabela. Serdar je, dakle, jedini direktan nastavljač ove pijanističko-pedagoške „dinastije” koja vodi poreklo još od legendarnih pijanista Antona Rubinštajna i Teodora Lešetickog. Serdar najpre pruža istorijsko istraživanje o razvoju ove pijanističke škole, a potom sistematično prenosi stečena znanja i iskustva iz domena interpretacije muzičkog dela, stečena tokom tridesetogodišnje umetničke karijere. Katarina Tomašević, muzikolog, naučni savetnik Muzikološki institut SANU, Beograd Svoju punu posvećenost profesiji umetnika, pijaniste i pedagoga Aleksandar Serdar još jednom potvrđuje odlukom da se upusti u odgovoran i zahtevan posao formulisanja bazičnih principa pristupa interpretaciji. Njegova nova knjiga, Umetnost interpretacije, posvećena je mladim pijanistima, kao i kolegama pedagozima. Autor na sistematičan i logičan način uvodi svog čitaoca u svet složenih, međusobno prožetih umetničkih principa na kojima počivaju temelji profesionalizma. U knjigu je pretočeno bogato višedecenijsko iskustvo vrhunskog umetnika i izvanredno uspešnog pedagoga, ogromno znanje sticano tokom školovanja, a potom i bogate umetničke karijere soliste i kamernog muzičara, kao i kroz intenzivan pedagoški rad. U želji da osnove profesionalizma učini razumljivim, Serdar je posvećeno prišao realizaciji svog poduhvata da pregledno i jasno predstavi osnovne postulate na kojima počiva interpretacija muzičkog dela. Njegova knjiga nije zbir kanonskih normi koje se autoritarno nude, već skup razložnih, na primerima dobro ilustrovanih tumačenja bazičnih principa interpretacije muzičkog teksta, čije usvajanje je nužan preduslov za formiranje profesionalca. Bez poznavanja, usvajanja i korišćenja znanja o kojima Serdar piše, mladi pijanista ostaje bez istinskog profesionalnog temelja i ne može razviti svoj umetnički potencijal. Objašnjavajući da je poznavanje i primena niza profesionalnih standarda nužan preduslov za postizanje krajnjeg cilja – spremnosti i sposobnosti da se izrazi individualnost umetnika – Serdar znalački, pažljivo, sistematično i sugestivno svog čitaoca vodi kroz te lavirinte znanja, jasno postavljajući smernice i objašnjavajući tajne pristupa muzičkom delu. Sonja Marinković, muzikolog, redovni profesor, FMU, Beograd

Prikaži sve...
1,584RSD
forward
forward
Detaljnije

Jacina rapsodija ukusa nije samo običan kuvar već svojevrsna riznica zdravog kuvanja. Ona pokazuje kako na lak i brz način možemo spremiti zdrave i ukusne obroke za sebe i porodicu za dvadeset minuta. Dugogodišnjim istraživanjem kuvara, nutricionističkih saveta i ponude na tržištu, Jasmina je sačinila ovaj kuvar praktičnim i nužnim u svakom domaćinstvu koje teži ka zdravoj ishrani. Daje nam praktične savete i rešenja kada je upotreba „zdravog“ brašna u pitanju, šta se može sa čime kombinovati, šta pogoduje letnjim a šta zimslim mesecima. Za svahu nedoumicu i dodatni savet autorka je svojim čitateljima ostavila otvorena vrata preko Instagram profila kao @srculence_medeno.

Prikaži sve...
2,880RSD
forward
forward
Detaljnije

Mijus.co ukusi : slasna avantura kroz 4 godišnja doba Veljka M. Mijuškovića, nije običan kuvar već prava simfonija ukusa i mirisa podeljena prema godišnjim dobima. Pored recepata i načina pripreme, čitaoci će naići i na zanimljive kratke priče o samim jelima, kao i predloge za priloge ili sosove. „Četiri godišnja doba predstavljaju zaokružen ciklus života, događaja, energije, uspona i izazova, te posebnih ukusa koje vezujemo za svaki od njih. Tako bi bar trebalo da bude, ako zanemarimo klimatske promene, staklenike koji nam pružaju selekciju svega tokom cele godine i slično. Mi ćemo se ipak držati tradicionalne četiri celine. Za svako od godišnjih doba data je selekcija jela koja tipično za njih vezujemo, uz posebne ideje za serviranje. Lepota različitosti, kroz specifičnu dinamiku i bujanje života, od klice preko rasplamsalih valova, do zlatnih tonova pozne zrelosti i ledenog daška studene savršenosti. Sve to nas čeka na stranicama koje slede.“ Autor (iz Uvodne reči)

Prikaži sve...
2,590RSD
forward
forward
Detaljnije

Autorka knjige je na vrlo potentan način prikazala šminkanje kao umetnost i kao struku. Preko vremena koja su bila i koja će tek doći upoznaje čitaoce sa značajem šminkanja za čoveka i njegovom odnosu prema trendovima prolaznosti i lepoti. Približava rituale ulepšavanja i sve ono što negde dubinski znamo o sebi, ali je neophodno da ga ponovo izronimo. U brzini vremena današnjice i površnosti ona se okreće negovanju lepote koja je unutar nas i koja je iskonska, nepobitna i koja izbija. Kao skupina višestrukih znanja na jednom mestu o kozmetologiji, asimetriji, likovnoj umetnosti, estetskoj nezi, tehnikama šminkanja, individualnosti ličnosti, istoriji, pozorištu, sceni, fotografiji, psihologiji čoveka i modalitetu šminkanja, ovo delo miriše na uzbudljivost i povećanje svesnosti o značaju šminkanja. Šminkanje zaista predstavlja poboljšanje sebe i otkrivanje novih ličnosti i dimenzija i oblika koje možemo kreirati. Ono je novi pogled na nas i naše predstavljanje svetu. Osluškivanje našeg bića i hvatanje trenutne situacije koju treba poboljšati u dosluhu sa vremenom u kojem smo. Spojila je duh i telo, kao i najbolju moguću primenu vizuelnih elemenata i kreiranja novih pejzaža na licu.

Prikaži sve...
2,640RSD
forward
forward
Detaljnije

Mijus.co ukusi : slasna avantura kroz 4 godišnja doba Veljka M. Mijuškovića, nije običan kuvar već prava simfonija ukusa i mirisa podeljena prema godišnjim dobima. Pored recepata i načina pripreme, čitaoci će naići i na zanimljive kratke priče o samim jelima, kao i predloge za priloge ili sosove. „Četiri godišnja doba predstavljaju zaokružen ciklus života, događaja, energije, uspona i izazova, te posebnih ukusa koje vezujemo za svaki od njih. Tako bi bar trebalo da bude, ako zanemarimo klimatske promene, staklenike koji nam pružaju selekciju svega tokom cele godine i slično. Mi ćemo se ipak držati tradicionalne četiri celine. Za svako od godišnjih doba data je selekcija jela koja tipično za njih vezujemo, uz posebne ideje za serviranje. Lepota različitosti, kroz specifičnu dinamiku i bujanje života, od klice preko rasplamsalih valova, do zlatnih tonova pozne zrelosti i ledenog daška studene savršenosti. Sve to nas čeka na stranicama koje slede.“ Autor (iz Uvodne reči)

Prikaži sve...
2,590RSD
forward
forward
Detaljnije
Nazad
Sačuvaj