Filteri
close
Tip rezultata
Svi rezultati uključeni
keyboard_arrow_down
Kategorija
Sve kategorije
keyboard_arrow_down
Od
RSD
Do
RSD
Sortiraj po
keyboard_arrow_down
Objavljeno u proteklih
keyboard_arrow_down
Sajtovi uključeni u pretragu
Svi sajtovi uključeni
keyboard_arrow_down

Pratite promene cene putem maila

  • Da bi dobijali obaveštenja o promeni cene potrebno je da kliknete Prati oglas dugme koje se nalazi na dnu svakog oglasa i unesete Vašu mail adresu.
26-50 od 64 rezultata

Broj oglasa

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream
26-50 od 64 rezultata

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream

Režim promene aktivan!

Upravo ste u režimu promene sačuvane pretrage za frazu .
Možete da promenite frazu ili filtere i sačuvate trenutno stanje

Aktivni filteri

  • Tag

    POLJOPRIVREDNI PRIRUČNICI

Izdavač: Leo commerce Godina izdanja: 2008. Br. str.: 80 Povez: Mek Format: 185mm x 245mm Pismo: Latinica Opis Orhideje – stručnjak za vrt – autor David Squire Orhideje su vjerojatno najraznolikije i najtajnovitije cvijeće. Njihova osjetljiva i zamršena priroda će vas očarati. Postoje tisuće orhideja među kojima možete birati i one se mogu uzgajati u stakleniku, zimskom vrtu i u kući. U ovoj knjizi je objašnjeno sve što treba znati o izboru, uzgoju i njezi orhideja. Sažet, praktičan priručnik Stručni savjeti o orhidejama Popraćeno praktičnim, korak po korak uputima Uključuje popis orhideja A-Ž Laki načini za uzgoj i održavanje orhideja Kako stvoriti spedijalne kućne izloške Savjeti o suzbijanju štetočina i bolesti

Prikaži sve...
908RSD
forward
forward
Detaljnije

Izdavač: Leo commerce Godina izdanja: 2008. Br. str.: 80 Povez: Mek Format: 185mm x 245mm Pismo: Latinica Opis Drveće i grmlje – stručnjak za vrt – autor Davi Squire Drveće i grmlje stvara osjećaj sigurnosti u vrtu. Mnogi prekrasno cvjetaju, dok drugi pokazuju raskoš prošaranih listova, lijepu koru i stabljike, blistave bobice i predivno obojeno lišće u jesen. Ovaj detaljni vodič objašnjava kako izabrati, posaditi, orezivati i obnavljati sve vrste drveća i grmlja. Sažet priručnik koji se lako upotrebljava Stručni savjeti o grmlju i drveću Opremljen je praktičnim uputama korak po korak Uključuje A-Ž preglednik o grmlju i drveću Slikovit pregled grmlja i drveća Lagani načini brige o grmlju i drveću Kako postupati s nametnicima i bolestima

Prikaži sve...
908RSD
forward
forward
Detaljnije

Autor: Prof. Dr Evica Mratinić Godina izdanja: 2010. Br. str.: 179 Povez: Mek Format: 145mm x 210mm Pismo: Latinica Opis Višnja Autor daje vrlo preciznu kalkulaciju po kojoj se uložena sredstva vraćaju za četiri godine. Detaljno je predstavljena morfologija, fiziologija i sorte višanja kao i praktični saveti o podizanju zasada višnje, tehnologija gajenja, berba i čuvanje plodova. …Višnja spada u najstarije voćke koje je čovek koristio. Plod višnje je velike tehnološke vrednosti i predstavlja izuzetnu sirovinu za industriju prerade u sokove, kompote, slatka i rakiju, kao i za zamrzavanje, sušenje i konditorske proizvode. S obzirom na to da je višnja vrsta koja počinje da rađa rano, smatra se vrlo rentabilnom voćkom…

Prikaži sve...
759RSD
forward
forward
Detaljnije

Autor: Prof. Dr Evica Mratinić Godina izdanja: 2016. Br. str.: 189 Povez: Mek Format: 145mm x 210mm Pismo: Latinica Opis Trešnja Gajenje trešnje u odnosu na druge vrste voćaka je relativno jednostavno. Trešnja nije probirač u odnosu na zemljište, relativno je otporna na sušu, a može se gajiti i na većim nadmorskim visinama. Zahteva mali broj zaštitnih prskanja, što povećava značaj plodova kao biološki vredne hrane. S obzirom na povoljne agroekološke uslove, dobar kvalitet plodova i njihovu visoku cenu, u našoj zemlji nisu u dovoljnoj meri iskorišćeni potencijali za gajenje ovog voća koje svi volimo. Iz sadržaja: Proizvodnja trešnje u svetu Morfologija trešnje Ekologija trešnje Fiziologija trešnje Sorte trešnje Sorte lokalnog značaja Perspektivne sorte Podloge za trešnju Podizanje zasada trešnje Nega mladog zasada trešnje Nega trešnje u rodu Mehanizacija u proizvodnji trešnje Berba trešnje Čuvanje plodova trešnje Hranljiva i upotrebna vrednost plodova trešnje Prinos i rentabilnost gajenja trešnje

Prikaži sve...
810RSD
forward
forward
Detaljnije

Autor: Prof. Dr Petar S. Maksimović Godina izdanja: 2012. Br. str.: 109 Povez: Mek Format: 145mm x 210mm Pismo: Latinica Opis Tartufi – sakupljanje i plantažno gajenje Koristan priručnik koji otkriva neke od tajni iskusnih tartufara! U Srbiji ima dvadesetak plantaža tartufa. Prema nekim analitičarima, uspostavljanje jednog hektara plantaže tartufa zahteva duplo manje investicija od plantaže vinove loze, a donosi izuzetne prihode…

Prikaži sve...
557RSD
forward
forward
Detaljnije

Autor: Prof. Dr Evica Mratinić Godina izdanja: 2019. Br. str.: 152 Povez: Mek Format: 145mm x 210mm Pismo: Latinica Opis Suptropsko južno voće Suptropsko – južno voće: gajenje, razmnožavanje, sadnja, berba i čuvanje, rezidba masline, smokve, nara, japanske jabuke, rogača, nešpule, planike, žižulje…

Prikaži sve...
759RSD
forward
forward
Detaljnije

Autor: Prof. Dr Petar Mišić Godina izdanja: 2006. Br. str.: 360 Povez: Mek Format: 175mm x 245mm Pismo: Latinica Opis Šljiva Drugo dopunjeno izdanje monografije Šljiva donosi nam veće i manje izmene i dopune koje se naročito odnose na poglavlja: – Proizvodnja plodova šljive u svetu – Proizvodnja plodova šljive na prostoru ex Jugoslavije – Sorte šljive – Podloge za šljivu Stvaranje i uvođenje u proizvodnju boljih sorti šljiva otpornih ili tolerantnih prema virusu šarke voema je važan zadatak. Treba maksimalno iskoristiti naše povoljne prirodne uslove za proizvodnju biološki vredne hrane, a posebno sveže, kvalitetne stone šljive. Produženje sezone dozrevanja, upotrebe i izvoza stone šljive putem osveženja sortimenta, izbora odgovarajućih položaja za podizanje zasada i poboljšanja tehnologije gajenja može proizvođačima da obezbedi veću dobit, a potrošačima da stavi na raspolaganje dobro stono voće.

Prikaži sve...
1,518RSD
forward
forward
Detaljnije

Autor: Prof. Dr Evica Mratinić Godina izdanja: 2013. Br. str.: 192 Povez: Mek Format: 145mm x 210mm Pismo: Latinica Opis Šljiva Praktičan priručnik – knjiga sa savetima za proizvodnju šljive. Iz sadržaja: Proizvodnja šljive u svetu Morfologija šljive Ekologija šljive Fiziologija šljive Sistematsko mesto i preci sorti šljive Podloge za šljivu Podizanje zasada šljive Tehnologija gajenja šljive Berba šljive Čuvanje plodova šljive Hranljiva i upotrebna vrednost plodova šljive Prinos i rentabilnost gajenja

Prikaži sve...
810RSD
forward
forward
Detaljnije

Autor: Prof. Dr Miladin Šoškić Godina izdanja: 2008. Br. str.: 625 Povez: Tvrd Format: 170mm x 240mm Pismo: Latinica Opis Savremeno voćarstvo Savremeno voćarstvo namenjeno studentima, ozbiljnim proizvođačima, hobi proizvođačima kao i svim ostalim ljubiteljima voćarstva. U ovo, drugo izdanje, autor je uneo mnoge izmene. Dodao je neke nove tekstove, a neke izostavio, ne menjajući strukturu knjige znalački i dobro odmerenu u prvom izdanju. Uneti su novi statistički podaci o površinama i prinosima za sve važne voćne vrste. Dodati su botanički opisi i privredni značaj za više sorti krušaka, šljiva, kajsija i trešanja. Za mnoge sorte voća dati su podaci o tome kako su i kada stvorene. Godina, selekcionari, roditelji, sklonost prema partenokarpiji, klijavosti polena, oprašivanju i oplodnji, otpornosti prema bolesti i prema štetočinama, afinitetu prema vegetativnim podlogama itd. U delu knjige gde je reč o prouzrokovačima bolesti i štetočinama voćaka i njihovom suzbijanju, izostavljeni su preparati koji mogu da se koriste. Ostavljeno je da se korisnik knjige o tome obavesti iz drugih publikacija, koje svojim češćim objavljivanjem prate uvođenje u proizvodnju najnovijih sredstava za zaštitu. Na taj način ova knjiga je postala izvor naučnih saznanja i sredstvo za proizvodnju.

Prikaži sve...
3,162RSD
forward
forward
Detaljnije

Autor: Prof. Dr Evica Mratinić Godina izdanja: 2017. Br. str.: 160 Povez: Mek Format: 145mm x 210mm Pismo: Latinica Opis Ribizla, ogrozd i aronija U knjizi Ribizla, ogrozd i aronija detaljno je opisana morfologija, fiziologija, sortiment, rezidba, navodnjavanje i ostale agro-tehničke mere pri proizvodnji… Iz sadržaja: Ribizla: Proizvodnja ribizle u svetu i u Srbiji Morfologija ribizle Fiziologija ribizle Ekologija ribizle Sorte crne ribizle Sorte crvene ribizle Sorte bele ribizle Podizanje zasada ribizle Nega zasada ribizle u rodu Berba, klasiranje i pakovanje ribizle Hranljiva i upotrebna vrednost ribizle Ogrozd: Morfologija i fiziologija ogrozda Ekologija ogrozda Sorte ogrozda Podizanje zasada ogrozda Nega zasada ogrozda Berba i čuvanje plodova ogrozda Aronija: Morfologija aronije Fiziologija aronije Ekologija aronije Sorte aronije Razmnožavanje aronije Podizanje zasada aronije Berba aronije Čuvanje plodova aronije Hranljiva i upotrebna vrednost aronije

Prikaži sve...
759RSD
forward
forward
Detaljnije

Autor: Prof. Dr Miladin Šoškić Godina izdanja: 2011. Br. str.: 166 Povez: Mek Format: 170mm x 240mm Pismo: Latinica Opis Rezidba voćaka U ovom priručniku možete naći detaljne informacije i praktična rešenja o rezidbi voćaka. – Rezidba maldih voćaka za obrazovanje krune (oblikovanje) – Rezidba voćaka u rodu – Prstenovanje voćaka – Poprečno zarezivanje na stablu, paranje kore, savijanje grana, podmlađivanje voćaka, – Prekalemljivanje, – Rezidba: jabuke, kruške, breskve, šljive, kajsije, trešnje, višnje, oraha i leske… „Ro bogatstvu oblika, lepoti boja, prijatnosti ukusa, hemijskom sastavu, lekovitoj i hranljivoj vrednosti voće je jedan od najdragocenijih darova prirode, dragocen proizvod usklađenog delovanja snaga genetskog potencijala, zemlje, sunca, vode, ljudskog znanja, umešnosti i pregalaštva“. Koristan priručnik koji će vam pružiti i dati sve potrebne informacije kako biste pravilno oblikovali svoje voćke, te pravilnim merama rezidbe povećali njihovu rodnost.

Prikaži sve...
911RSD
forward
forward
Detaljnije

Autor: Prof. Dr Petar S. Maksimović Godina izdanja: 2009. Br. str.: 159 Povez: Mek Format: 145mm x 210mm Pismo: Latinica Opis Proizvodnja šiitake na oplemenjenom supstratu Gljiva ŠIITAKE (Lentinus edodes) u širem smislu vodi poreklo iz istočne Azije. Sudeći po istorijskim dokumentima, literaturi i starim slikama, vekovima se gajila i na širem prostoru. Najstarije pisano svedočanstvo o toj vrsti gljive potiče iz 199. godine nove ere. Prema mišljenju većeg broja njenih poznavalaca, spada u veoma malu grupu najboljih i najukusnijih gljiva. To je egzotična gljiva odličnog kvaliteta koja služi ne samo kao dobra i ukusna hrana već ima i značajna lekovita svojstva. Kada se posmatra ukupna proizvodnja gajenih gljiva u svetu, može se videti da šiitake zauzimaju drugo mesto odmah iza šampinjona… U svakom slučaju treba učiniti mnogo više da se proizvodnja šiitake što brže i više raširi kod nas, jer ova gljiva ne samo što je ukusna, hranljiva, lekovita, već je i vrlo profitabilna.

Prikaži sve...
658RSD
forward
forward
Detaljnije

Autor: Prof. Dr Petar S. Maksimović Godina izdanja: 2011. Br. str.: 266 Povez: Mek Format: 145mm x 210mm Pismo: Latinica Opis Proizvodnja povrća u zaštićenom prostoru Autor je nastojao da ovu materiju izloži što preglednije i sa što manje ponavljanja. Knjiga je podeljena na tri tematskih celine: • Značaj i cilj proizvodnje u zaštićenom prostoru • Proizvodnja povrća • Mogućnost korištenja zaštićene bašte Pored značaja i cilja proizvodnje u zaštićenom prostoru obrađene su: vrste zaštićenog prostora, materijali koji se koriste, uslovi uspevanja i njihovo regulisanje, sistemi gajenja, automatizacija, organizacija kao i opšte mere zaštite u zaštićenom prostoru.

Prikaži sve...
1,012RSD
forward
forward
Detaljnije

Autor: Sebastijan Špivok Godina izdanja: 2018. Br. str.: 96 Povez: Tvrd Format: 145mm x 210mm Pismo: Latinica Opis Pčelarstvo kao hobi Knjiga Pčelarstvo kao hobi je izvanredan vodič za pčelare, sadrži mnogo korisnih saveta i uputstava za uspešno bavljenje pčelarstvom. Šta je sve potrebno za kvalitetan med? Dobra ispaša pčela? Redovna selidba košnica? Iskusan pčelar? Pravilna zimska ishrana? Pronađite odgovore u ovoj knjizi koja sadrži kolorne slike. Pčelarstvo, kao sve masovnija grana poljoprivrede koju podstiče država, može biti unosno, ali samo ako pčelar početnik poštuje nekoliko pravila te profesije. Jedinstveni put do sopstvenog pčelinjeg društva. Postanite pčelar – od nabavke i gajenja do dobijanje meda. Upustite se u avanturu pčelarskih društva i otkrijte uzbudljivu biologiju ovih insekata. Naučite sve važne korake u pčelinjoj godini i već u narednoj sezoni dođite do svog meda. Sadržaj knjige : – Pčelinje društvo – Kako postati pčelar – Pčelarenje tokom godine – Med i vosak – Zdrave pčele – Preporučena literatura

Prikaži sve...
1,214RSD
forward
forward
Detaljnije

Autor: Prof. Dr Jovan Kulinčević Godina izdanja: 2015. Br. str.: 313 Povez: Mek Format: 170mm x 240mm Pismo: Latinica Opis Pčelarstvo Knjiga Pčelarstvo namenjena je širokom krugu čitalaca – od početnika preko iskusnih pčelara pa do studenata i stručnjaka iz oblasti pčelarstva. Za razliku od predhodnih izdanja, deveto je prošireno novim sadržajima i saznanjima iz pčelarske prakse i nauke. Savremeno pčelarstvo predstavlja integralni deo poljoprivrede i neposredno utiče na prinose u toj važnoj grani putem ukrštenog oprašivanja različitih biljaka. Tema ove izuzetne knjige je tehnologija pčelarenja, oprema i pčelinjaci, organizacija proizvodnje meda, selekcija pčela i proizvodnja matica, pčelinji proizvodi, nega pčela, bolesti, terapija sa preventivom, mogućnosti bavljenja ovim poslom, recepti i kozmetički preparati na bazi meda i pčelinjih proizvoda itd.

Prikaži sve...
911RSD
forward
forward
Detaljnije

Autor: Prof. Dr Miladin Šoškić Godina izdanja: 2015. Br. str.: 152 Povez: Mek Format: 145mm x 210mm Pismo: Latinica Opis Orah i leska U ovoj knjizi prikazani su ekološki uslovi kao i biološko-fiziološke i genetske karakteristike oraha i leske, kao osnov za uspešno gajenje i rentabilnu proizvodnju. Knjiga je prvenstveno namenjena voćarskim stručnjacima, studentima poljoprivrednih fakulteta, viših poljoprivrednih i srednjih škola voćarskog smera. Kao i svima koji žele da obnove i dopune svoje znanje o proizvodnji, biološko-tehnološkim osobinama i prehrambenoj vrednosti oraha i lešnika. Među jezgrastim voćem orah i leska su najznačajnije voćne vreste. Veliki značaj oraha i leske potiče od njihove višestruke upotrebne vrednosti. Plodovi oraha i leske bogati su vitaminima, mineralnim materijama, proteinima, uljima i dr. Jezgra oraha i lešnika kaloročnija je više od tri puta od goveđeg mesa. Drvo oraha je visoke tehnološke vrednosti, neki delovi biljke imaju lekovito svojstvo i dobra su pčelinja paša. Zato interesovanje za gajenje i proizvodnju oraha i leske stalno raste. Naročito interesovanje za njihovo komercijalno gajenje je u mediteranskim zemljama, u SAD i drugim područjima. Kalifornija je zemlja sa najrazvijenijom tehnologijom gajenja oraha.

Prikaži sve...
810RSD
forward
forward
Detaljnije

Autor: Prof. Dr Evica Mratinić Godina izdanja: 2016. Br. str.: 119 Povez: Mek Format: 145mm x 210mm Pismo: Latinica Opis Malina Malina je jedna od najkorisnijih vrsta voćki. Spada u najrasprostranjenije gajene voćke u Srbiji. U ovoj knjizi autorka se bavi ekologijom, proizvodnjom sadnica, sađenjem, đubrenjem, zaštitom, istorijom i poreklom maline. Sadržaj knjige: Proizvodnja maline u svetu i u Srbiji Morfologija maline (koren, stablo, krunica, grane i grančice, list, pupoljak, cvet, plod, seme) Ekologija maline (klima, svetlost, voda, vetar, položaj i nagib terena, zemljište) Fiziologija maline Tehnologija gajanja maline (razmnožavanje maline i proizvodnja sadnog materija, vađenje, trapljenje, pakovanje i transport sadnica ) Sorte maline Podizanje zasada maline (tipovi zasada maline, priprema, priprema zemljišta, raspored i razmak sadnje, vreme sadnje i priprema sadnice maline za sadnju, sistemi gajenja maline, postavljanje naslona) Podizanje zasada maline, zaštita maline od bolesti i štetočina Nega zasada i maline u rodu (održavanje zemljišta, rezidba, đubrenje, navodnjavanje) Berba i čuvanje plodova maline Hranljiva i upotrebna vrednost maline

Prikaži sve...
658RSD
forward
forward
Detaljnije

Autor: Prof. Dr Evica Mratinić Godina izdanja: 2016. Br. str.: 148 Povez: Mek Format: 145mm x 210mm Pismo: Latinica Opis Leska U knjizi Leska saznaćete da je lešnik, posle oraha, najznačajnija jezgrasta voćka i iako je rasprostranjen na velikom prostranstvu Zemljine kugle, bilo samonikao u šumi ili kao gajena voćka, i dalje je njegova proizvodnja u svetu i kod nas deficitarna. Saznaće te da je plod lešnika biološki visoko vredna namirnica, koja sadrži veliki procenat ulja, belančevina, ugljenih hidrata, šećera, mineralnih materija, od kojih najviše kalijuma, magnezijuma, kalcijuma i fosfora, zatim i vitamina – C, B1, E, B2, B5, provitamina A i drugih korisnih materija zahvaljujući kojima služi ne samo kao hrana, već i kao lek. Pročitaćete da se najviše proizvodi lešnika u turskom priobalju Crnog mora, Italiji, Sjedinjenim Državama (Oregon) i još nekim krajevima sveta, a da je postojbina vrste lešnika od koje vode poreklo današnje sorte Evropa, Kipar, Mala Azija i Iran i da krckamo lešnike duže od 2.000 godina, koji je našim precima bio i simbol plodnosti, života i besmrtnosti, te da leska živi i duže od 100 godina. I dalje najpovoljniji uslovi za gajenje lešnika je Mediteran, a za gajenje nije komplikovana, otporana je na razne bolesti i štetočine, i zadovoljava se skromnim uslovima, dok je u svetu velika potražnja za plodom leske i dostiže visoku cenu, te je veoma rentabilna voćka za gajenje. Sadržaj: Proizvodnja leske u svetu i u Srbiji Morfologija leske Ekologija leske Fiziologija leske Tehnologija gajanja leske Sorte leske Podizanje zasada leske ( tipovi zasada leske, priprema, priprema zemljišta, raspored i razmak sadnje, vreme sadnje i priprema sadnice leske za sadnju, sistemi gajenja leske, postavljanje naslona ) Podizanje zasada leske, zaštita leske od bolesti i štetočina Nega zasada leske u rodu ( ordžavanje zemljišta, rezidba, đubrenje, navodnjavanje ) Berba i čuvanje plodova leske Hranljiva i upotrebna vrednost leske Prinos i rentabilnost gajenja leske

Prikaži sve...
759RSD
forward
forward
Detaljnije

Autor: Prof. Dr Evica Mratinić Godina izdanja: 2015. Br. str.: 108 Povez: Mek Format: 145mm x 210mm Pismo: Latinica Opis Kupina Koliko je značajno konzumiranje kupine za naše zdravlje i koji je najbolji način njenog uzgajanja, saznajte u knjizi Kupina. Plod ove biljke sadrži, pored visogog koeficijenta gvožđa, i brojne druge korisne sastojke poput vitamina, mineralnih materija, belančevina, ulja, organskih kiselina, koji su neophodni za pravilan razvoj dece, ali i za zdravo stanje organizma odraslih osoba. Životni vek ove biljke je preko 20 godina, dok njena komercijalna eksploatacija može trajati od 12 do 15 godina.

Prikaži sve...
658RSD
forward
forward
Detaljnije

Autor: Prof. Dr Evica Mratinić Godina izdanja: 2017. Br. str.: 463 Povez: Tvrd Format: 145mm x 210mm Pismo: Latinica Opis Kruška Kruška (Pyrus communis L.)., pripada porodici ruža i srodna je jabuci i dunji. Kao gajena vrsta privlači sve veću pažnju. Pročitajte enciklopedijsko izdanje kako treba gajiti krušku na savremen način. Od plodova kruške prave se vrlo kvalitetni proizvodi: sokovi, bebi kaše, kompoti, marmelade, džemovi, rakija i dr. Ona je i značajna sirovina u industriji prerade. Nažalost, proizvodnja ove izvanredne voćke poslednjih decenija suočava se sa nizom problema. Najčešće osetljivost sorti prema prouzrokovačima bolesti (bakterijskoj plamenjači, čađavoj krastavosti i dr.). Ove bolesti ugrožavaju rodnost kruške i zahtevaju povećanu upotrebu hemijskih zaštitnih sredstava. Tako se nažalost poskupljuje gajenje, ali istovremeno smanjuje zdravstvena bezbednost plodova, što sve skupa ovu proizvodnju kod nas čini manje pogodnom investicijom u poređenju sa proizvodnjom drugih vrsta voćaka (jabuke ili breskve na primer). Naredna izlaganja u ovoj knjizi biće posvećena boljem i svestranijem upoznavanju kruške. Mogućnostima osavremenjavanja njenog sortimenta i podloga za kalemljenje sorti, tehnologiji gajenja i načinu čuvanja. Posebna pažnja biće posvećena perspektivi gajenja sorti kruške otpornih i tolerantnih prema prouzrokovačima bolesti i štetočinama. Novim podlogama adaptivnim na različite tipove zemljišta, kako bi upotreba pesticida i mineralnih đubriva mogla da se svede na neophodan minimum, a proizvodnja kruške učinila rentabilnijom.

Prikaži sve...
2,530RSD
forward
forward
Detaljnije

Autor: Ibrahim Hadžić Godina izdanja: 2020. Br. str.: 160 Povez: Mek Format: 120mm x 170mm Pismo: Latinica Opis Klasiranje i prerada gljiva Priručnik za sakupljače i izvoznike gljiva. Sadrži brojne recepture o čuvanju, obradi, klasiranju gljiva, pripremu za izvoz…

Prikaži sve...
506RSD
forward
forward
Detaljnije

Autor: Dr Đuro Gvozdenović, Dr Janko Červenski Godina izdanja: 2007. Br. str.: 147 Povez: Mek Format: 145mm x 210mm Pismo: Latinica Opis Karfiol i brokola Poreklo karfiola i brokole… Zdravlje iz brokole… Zdravlje iz karfiola… Jela od karfiola i brokole… Sadržaj POREKLO KARFIOLA I BROKOLE Botanička pripadnost ZNAČAJ KARFIOLA I BROKOLE Hranljiva i lekovita vrednost ZDRAVLJE IZ BROKOLE BOTANIČKE KARAKTERISTIKE KARFIOLA I BROKOLE Razlika između karfiola i brokole USLOVI GAJENJA KARFIOLA I BROKOLE Pupoljčenje brokole AGROTEHNIKA KARFIOLA I BROKOLE SORTIMENTI GAJENJE KARFIOLA Gajenje karfiola Rasađivanje biljaka i nega useva SORTIMENT I GAJENJE BROKOLE Gajenje brokole SUZBIJANJE KOROVA U PROIZVODNJI KARFIOLA I BROKOLE RANA PROIZVODNJA KARFIOLA KASNA PROIZVODNJA KARFIOLA PLASTENIČKA PROIZVODNJA KARFIOLA BOLESTI KARFIOLA I BROKOLE ŠTETOČINE KARFIOLA I BROKOLE I NJJHOVO SUZBIJANJE DORASTANJE KARFIOLA, BERBA I ČUVANJE BROKOLE Berba i čuvanje brokole SEMENSKA PROIZVODNJA KARFIOLA Formiranje cvasti Nega semenskog useva Žetva TRŽIŠNI STANDARDI ZA KARFIOL EKONOMIČNOSTI KALKULACIJA PROIZVODNJE KARFIOLA (POSTRNA PROIZVODNJA) Kalkulacija proizvodnje karfiola na otvorenom polju (po jednom hektaru površine) JELA OD KARFIOLA I BROKOLE LITERATURA

Prikaži sve...
455RSD
forward
forward
Detaljnije

Autor: Jovan M. Medigović Godina izdanja: 2007. Br. str.: 279 Povez: Mek Format: 145mm x 210mm Pismo: Latinica Opis Kalemljenje voćaka Voćarska nauka je dosad opisala preko 200 raznih načina kalemljenja voćaka, od kojih se u rasadničkoj proizvodnji uglavnom koristi samo 14 načina. Ova knjiga, namenjena kako početnicima, tako i iskusnim voćarima, opisuje neke od najčešće primenjenih tehnika. Iz sadržaja: Istorijat kalemljenja voćaka Život voćaka Kalemljenje i ponašanje podloge i sorte Anatomski i fiziološki odnosi podloge i sorte Objekti za proizvodnju reprodukcionog materijala za kalemljenje Podloge za pojedine vrste voćaka Podloge za jabučaste voćke Podloge za jabuku Podloge za krušku Podloge za dunju Podloge za mušmulu i oskorušu Podloge za koštičave voćke Podloge za šljivu Podloge za breskvu i nektarinu Podloga za kajsiju Podloge za trešnju, višnju i marelu Podloge za jezgraste voćke Podloge za orah Podloge za kesten Podloge za badem Podloge za lesku Podloge za jagodičaste voćke Podloge za ribizlu, ogrozd, jostu i kromu Podloge za aktinidiju Podloge za dud Podloge za suptropske voćke Podloge za maslinu Podloge za smokvu Podloge za agrume Podloge za nar (šipak) Podloge za kaki (japansku jabuku) Podloge za japansku mušmulu Podloge za rogač Proizvodnja podloga Izbor i vrsta i sorti za kalemljenje Jabučaste voćke Jabuka Kruška Dunja Mušmula Oskoruša Koštičave voćke Šljiva Breskva Nektarina Kajsija Trešnja Višnja Marela Jezgraste voćke Orah Kesten Badem Leska Jagodaste voćke Ribizla Ogrozd Josta Kroma Borovnica Aktinidija (kivi)

Prikaži sve...
810RSD
forward
forward
Detaljnije

Autor: Prof. Dr Evica Mratinić Godina izdanja: 2012. Br. str.: 117 Povez: Mek Format: 145mm x 210mm Pismo: Latinica Opis Kajsija Teme obrađene u ovoj knjizi su: Proizvodnja kajsije u Srbiji; Ekologija kajsije; Poreklo sorti kajsije; Podloge za kajsiju; Posrednik – deblotvorac; Podizdanje i nega zasada; Nega kajsije u rodu; Berba, klasiranje, pakovanje i čuvanje plodova kajsije; Hranjiva i upotrebna vrednost…

Prikaži sve...
658RSD
forward
forward
Detaljnije

Autor: Grupa autora Godina izdanja: 1997. Br. str.: 604 Povez: Tvrd Format: 170mm x 240mm Pismo: Latinica Opis Jugoslovenske sorte i hibridi poljoprivrednog bilja Odsek za priznavanje sorti je zadužen za sprovođenje odredaba Zakona o priznavanju sorti poljoprivrednog bilja. Seme i sadni materijal sorti poljoprivrednog bilja se može stavljati u promet i proizvodnju, samo ako je sorta upisana u Registar sorti poljoprivrednog bilja. I to na osnovu Zakona o priznavanju sorti poljoprivrednog bilja.

Prikaži sve...
1,518RSD
forward
forward
Detaljnije
Nazad
Sačuvaj