Filteri
close
Tip rezultata
Svi rezultati uključeni
keyboard_arrow_down
Kategorija
Sve kategorije
keyboard_arrow_down
Od
RSD
Do
RSD
Sortiraj po
keyboard_arrow_down
Objavljeno u proteklih
keyboard_arrow_down
Sajtovi uključeni u pretragu
Svi sajtovi uključeni
keyboard_arrow_down

Pratite promene cene putem maila

  • Da bi dobijali obaveštenja o promeni cene potrebno je da kliknete Prati oglas dugme koje se nalazi na dnu svakog oglasa i unesete Vašu mail adresu.
51-64 od 64 rezultata

Broj oglasa

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream
51-64 od 64
51-64 od 64 rezultata

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream

Režim promene aktivan!

Upravo ste u režimu promene sačuvane pretrage za frazu .
Možete da promenite frazu ili filtere i sačuvate trenutno stanje

Aktivni filteri

  • Tag

    POLJOPRIVREDNI PRIRUČNICI

Autor: Prof. Dr Evica Mratinić Godina izdanja: 2013. Br. str.: 168 Povez: Mek Format: 145mm x 210mm Pismo: Latinica Opis Jagoda Plodovi jagode izuzetno su pogodni za upotrebu u svežem stanju, za zamrzavanje i kao sirovina za industrijsku preradu. U ovom priručniku saznaćete o jagodi od njenog zasada pa do plasiranja finalnog proizvoda. “Mislim da bismo mogli da budemo znatno veći izvoznik jagoda, mada i sada ne možemo da budemo nezadovoljni. Ali u nekoj budućnosti perspektiva je još veća, jagoda bi mogla da bude veći izvozni artikal nego što je malina. Jer što se maline tiče već imamo tu veliku reputaciju, ali mislim da se zna i da je jagoda iz Srbije veoma kvalitetna.” – prof. dr Evica Mratinić.

Prikaži sve...
658RSD
forward
forward
Detaljnije

Autor: Prof. Dr Miladin Šoškić Godina izdanja: 2008. Br. str.: 263 Povez: Tvrd Format: 170mm x 240mm Pismo: Latinica Opis Jagoda Jagoda je vrlo rentabilna voćna kultura. Naziva se kraljicom jagodastog voća. Njeni plodovi ne samo da su izvrsni za svežu potrošnju, već su veoma pogodni i za raznovrsnu domaću i industrijsku preradu. Zato je potrošnja plodova jagode veoma velika, pa joj je otuda i gajenje vrlo rentabilno. U ovoj knjizi naći ćete: – Razmnožavanje jagode – Sorte jagode – Zasnivanje jagodnjaka – Sađenje jagode – Nega jagoda – Prašenje, dopunsko đubrenje, zakidanje lozica, zalivanje, zaštita od bolesti.

Prikaži sve...
1,821RSD
forward
forward
Detaljnije

Autor: Prof. Dr Evica Mratinić Godina izdanja: 2013. Br. str.: 168 Povez: Mek Format: 145mm x 210mm Pismo: Latinica Opis Jabuka Proizvodnja jabuke u svetu i kod nas. Knjiga o proizvodnji jabuke sa savetima. Jabuka spada u najrasprostranjenije i privredno najkorisnije vrste voćaka. Bogata polifenolima – biljnim spojevima koji imaju snažnu antioksidativnu aktivnost. Sadrži kvercetin, kamferol, miricetin, katehine, antocijanine … Iz sadržaja: Proizvodnja jabuke u svetu Morfologija jabuke Ekologija jabuke Fiziologija jabuke Sistematsko mesto i preci sorti jabuke Podloge za jabuku Podizanje zasada jabuke Nega mladog zasada jabuke Berba jabuke Čuvanje plodova jabuke Hranljiva i upotrebna vrednost plodova jabuke Prinos i rentabilnost gajenja

Prikaži sve...
759RSD
forward
forward
Detaljnije

Autor: Prof. Dr Miladin Šoškić Godina izdanja: 2011. Br. str.: 321 Povez: Tvrd Format: 170mm x 240mm Pismo: Latinica Opis Jabuka Jabuka spada u najrasprostranjenije i privredno najkorisnije vrste voćaka. Među voćem u svetu, nalazi se na trećem mestu, odmah iza citrusa i banana. Gajenjem jabuke obezbeđuju se sveži plodovi na tržištu tokom cele godine. Autor se bavi poreklom, istorijatom i rasprtostranjenošću jabuke, sistematizaciji, oplemenjivanju, morfološkim osobinama, ekologiji, domaćim i odomaćenim sortama, proizvodnji sadnica, kalemljenjem, podizanjem jabučnjaka, sađenjem, đubrenjem, rezidbom, zaštitom…

Prikaži sve...
2,024RSD
forward
forward
Detaljnije

Autor: G. F. Taranov Godina izdanja: 2006. Br. str.: 183 Povez: Mek Format: 120mm x 170mm Pismo: Ćirilica Opis Hrana i ishrana pčela Sve što je potrebno znati o hrani pčela i održavanju pčelinjaka saznaćete u ovoj knjizi. Koja je osnovna hrana pčela i njen hemijski sastav. Mogućnosti veštačkog prihranjivanja u bezpašno vreme. Knjiga posvećena medenju biljaka i sakupljanju nektara. Kako pčele prerađuju med, tehnike prihranjivanja, med i perga, ugljeni hidrati, hrana i ishrana zimi… Ovo nije samo prevod iskusnog stručnjaka za strane jezike, već i pčelara sa ogromnim iskustvom. Opisani su različiti aspekti hrane i hranjenja pčela sa kompletnom tehnikom priborom.

Prikaži sve...
759RSD
forward
forward
Detaljnije

Autor: Ibrahim Hadžić Godina izdanja: 2009. Br. str.: 295 Povez: Mek Format: 170mm x 240mm Pismo: Latinica Opis Gljive – životinje koje ne hodaju Autor knjige se dvadeset godina bavi izučavanjem gljiva. Jedan je od osnivača Mikološkog društva Srbije, kao i urednik časopisa Svet gljiva. Godinama se sistemski bavio istraživanjem rasprostranjenja gljiva rožajnog kraja i o tome publikovao i više tekstova.

Prikaži sve...
1,012RSD
forward
forward
Detaljnije

Autor: Prof. Dr Petar S. Maksimović Godina izdanja: 2009. Br. str.: 295 Povez: Mek Format: 145mm x 210mm Pismo: Latinica Opis Gajenje gljive šiitake Popularnost šiitaki je u stalnom usponu. Knjiga pruža najneophodnije informacije o ovoj egzotičnoj vrsti. U prvom delu knjige su navedeni uslovi uspevanja i važniji sojevi šiitake, kako se obavlja reprodukcija micelija šiitake, zatim koji su tradicionalni način proizvodnje šiitake na oblicima drveta. Drugi deo je posvećen preradi i konzerviranju. Autor takođe navodi bolesti i štetočine i daje predloge za njihovo suzbijanje.

Prikaži sve...
1,012RSD
forward
forward
Detaljnije

Autor: Prof. Dr Evica Mratinić Godina izdanja: 2010. Br. str.: 255 Povez: Tvrd Format: 145mm x 210mm Pismo: Latinica Opis Dunja Dunja je, kao i većina jabučastog voća, stara voćna vrsta. Prema podacima Kandolea, ona se gaji više od 4000 godina, nikad kao glavna, već najčešće kao sporedna kultura. Namena ove knjige je da se na što jednostavniji način, ilustrativno putem simbola i slika u prilozima, prikaže istorija dunje, hemijski sastav, način gajenja…

Prikaži sve...
1,821RSD
forward
forward
Detaljnije

Autor: Prof. Dr Evica Mratinić Godina izdanja: 2012. Br. str.: 665 Povez: Tvrd Format: 145mm x 210mm Pismo: Latinica Opis Breskva Breskva spada u najrasprostranjenije i privredno najkorisnije vrste voćaka. Iz sadržaja: Proizvodnja breskve u svetu i kod nas Morfologija breskve Ekologija breskve Fiziologija breskve Rodonačelnici sorti i podloga breskve Oplemenjivanje breskve Sorte breskve Podloge za breskvu Prozivodnja sadnica breskve Podizanje zasada breskve Agrotehnika i pomotehnika u gajenju Rezidba, proređivanje, održavanje, mineralna ishrana, navodnjavanje

Prikaži sve...
4,655RSD
forward
forward
Detaljnije

Autor: Prof. Dr Evica Mratinić Godina izdanja: 2015. Br. str.: 151 Povez: Mek Format: 145mm x 210mm Pismo: Latinica Opis Breskva U knjizi možete saznati sve o botaničkoj pripadnosti i poreklu sorti breskve, morfologiji, ekologiji, sortama i podlogama za breskve, kao i podizanje zasada breskve. Knjiga obuhvata i savete za negu zasada, rezidbu, održavanje zemljišta, đubrenje i čuvanje breskve. Breskva spada u najrasprostranjenije i privredno najkorisnije vrste voćaka.

Prikaži sve...
860RSD
forward
forward
Detaljnije

Autor: Prof. Dr Evica Mratinić Godina izdanja: 2015. Br. str.: 125 Povez: Mek Format: 145mm x 210mm Pismo: Latinica Opis Borovnica i brusnica Borovnica i brusnica spadaju u najrasprostranjenije i privredno najkorisnije vrste voćaka.One obezbeđuju sveže plodove na tržištu tokom cele godine. Autor se bavi poreklom, istorijatom i rasprostranjenošću ovog voća. Govori o sistematizaciji, oplemenjivanju, morfološkim osobinama, ekologiji, domaćim i odomaćenim sortama, proizvodnji sadnica, kalemljenju, sađenju, đubrenju, rezidbi, zaštiti… Brusnica je prirodni antibiotik koji dokazano ublažava razne upale. Zbog velikog sadržaja vitamina C i raznovrsnih minerala, podiže imunitet, korisna je za probavni sistem, pravilno funkcionisanje bubrega i jetre, sniženje šećera u krvi. holesterola i sl.

Prikaži sve...
759RSD
forward
forward
Detaljnije

Autor: Simo Vulinović – Zlatan Godina izdanja: 2004. Br. str.: 152 Povez: Mek Format: 140mm x 200mm Pismo: Latinica Opis Bijeli luk hrana i lijek Verovatno je suvišno reći da je beli luk (Allium sativum) od davnina poznat kao vrlo moćan prirodni lek. I pored svog jakog i i za mnoge ljude neprijatnog mirisa, beli luk se već dugo koristi kao zdrava hrana, ali i kao lek. Zanimanje za prirodne lekove raste iz dana u dan, a posebno za beli luk, koji se primenjuje čak i kod ozbiljnih bolesti. Neretko zamenjuje antibiotike i neke druge sintetičke lekove. Knjiga Bijeli luk hrana i lijek sadrži neke poznate recepte, ali i sasvim nove. Cilj autora je da se čitaoci što bolje informišu o blagotvonom delovanju belog luka.

Prikaži sve...
557RSD
forward
forward
Detaljnije

Autor: Prof. Dr Evica Mratinić Godina izdanja: 2019. Br. str.: 140 Povez: Mek Format: 145mm x 210mm Pismo: Latinica Opis Badem Badem je jedna od najstarijih jezgrastih voćaka ali nije mnogo rasprostranjen, te je njegova proizvodnja u svetu relativno mala i deficitarna. Badem spada u grupu veoma rentabilnih voćaka za gajenje. Zahteva relativno malo radne snage, a njegovi plodovi su dobre manipulativnosti, transportabilnosti. Mogu dugo da se čuvaju pri običnim uslovima. Na tržištu su traženi i postižu visoku cenu. SADRŽAJ – Uvod – Proizvodnja badema u svetu – Botanička pripadnost i poreklo sorti badema – Morfologija badema – Ekologija badema – Sorte badema – Podloge za badem – Podizanje zasada badema – Priprema zemljišta – Izbor sistema gajenja badema – Razmak i odstojanje između stabala – Razmeštaj sorti badema u zasadu – Sadni materijal – Sađenje badema – Tehnologija gajenja badema – Formiranje oblika krune – Rezidba badema za rod – Održavanje zemljišta – Đubrenje badema – Navodnjavanje badema – Zaštita badema od prouzrokovača bolesti i štetočina – Berba plodova badema – Čuvanje plodova badema – Literatura

Prikaži sve...
759RSD
forward
forward
Detaljnije

Autor: Prof. Dr Evica Mratinić Godina izdanja: 2018. Br. str.: 172 Povez: Mek Format: 145mm x 210mm Pismo: Latinica Opis Agrumi Agrumi – zajednička je karakteristika većeg broja vrsta voćaka iz botaničke grupe Citrinae. Ovo je informativni priručnik o uspešnom načinu uzgoja kojim se dobijaju mirsni plodovi prepuni boja. U ovoj knjizi nam prof. dr Evica Mratinić na jednostavan način objašnjava proizvodnju, uzgoj i negu Agruma. Mandarina, Slatka pomorandža, Limun, Grejpfrut, Šedok i ostali agrumi: Fortunela, Gorka pomorandža, Poncirus, Citron, Lajm, Lajmkvat, Limeta.

Prikaži sve...
810RSD
forward
forward
Detaljnije
Nazad
Sačuvaj