Filteri
close
Tip rezultata
Svi rezultati uključeni
keyboard_arrow_down
Od
RSD
Do
RSD
Sortiraj po
keyboard_arrow_down
Objavljeno u proteklih
keyboard_arrow_down
Sajtovi uključeni u pretragu
Svi sajtovi uključeni
keyboard_arrow_down

Pratite promene cene putem maila

  • Da bi dobijali obaveštenja o promeni cene potrebno je da kliknete Prati oglas dugme koje se nalazi na dnu svakog oglasa i unesete Vašu mail adresu.
126-150 od 871630 rezultata

Broj oglasa

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream
126-150 od 871630 rezultata

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream

Režim promene aktivan!

Upravo ste u režimu promene sačuvane pretrage za frazu .
Možete da promenite frazu ili filtere i sačuvate trenutno stanje

Aktivni filteri

  • Tag

    Rezervni delovi
  • Tag

    Značke
  • Tag

    Stručna literatura
  • Tag

    Računarske komponente
  • Tag

    Haljine

Informacije o Proizvodu Veličina: XS Grad: Beograd Materijali: // Tagovi: zara zarahaljina Stanje predmeta: novo bez etikete Boja: ljubičasta prelepa zarina haljina,nova samo sto je skinuta etiketa, slanje nakon uplate na racun

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Problemi ishrane oduvek su bili predmet kompleksnih multidisciplinarnih izučavanja. Sve više su u centru pažnje naučnih i stručnih radnika i institucija različitih profila, jer hrana u opštoj potrošnji postaje sve značajnija. Hrana i ishrana imaju fantastičnu sposobnost da upravljaju biohemijskim procesima na ćelijskom nivou. Sa ishranom počinje i završava se sve ono što je vezano za zdravlje. Hrana ima moć da podstiče um i podiže raspoloženje, da u ljudski mozak ubrizga energiju od koje se brže misli i bolje radi. Smiruje napetost uspešnije od sedativa koje prepisuje lekar. Hrana je moćni ,,lek“ za sprečavanje bolesti i podsticanje mentalne i fizičke energije. Razne vrste namirnica sadrže poznate i nepoznate supstance koje su od vitalne važnosti za zdravlje i kvalitet življenja. Ali, nauka o ishrani, zdravstveno ispravne namirnice i savremena industrijska prehrambena tehnologija ne mogu biti zdravstveno i ekonomski uspešni ako se konvencionalna tehnologija pripremanja hrane u kolektivnim objektima ishrane i porodičnim kuhinjama ne podigne na visok nivo stručnosti i organizovanosti. Jer, svi uspesi i neuspesi poljoprivredne proizvodnje, industrijske i zanatske prerade hrane, realnost planiranja i programiranja hrane i ishrane finalizuju se i realizuju u objektima kolektivne ishrane i porodičnim kuhinjama... odlično očuvana SK.2

Prikaži sve...
699RSD
forward
forward
Detaljnije

Informacije o Proizvodu Veličina: 36 Brend: koton Grad: Beograd Materijali: tvid Tagovi: zelena tvid haljina Stanje predmeta: novo bez etikete Boja: zelena Boja haljine je jos lepša uživo, nekako na slikama je mnogo jaka. Za sve dodatne informacije pišite mi

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Informacije o Proizvodu Veličina: 38 Grad: Niš Materijali: saten Tagovi: haljinica Stanje predmeta: veoma dobro Boja: šareno Kao nova par puta obucena,sa elastinom vel 38

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

648450001RDostupni smo na Viber i Whatsapp. Prodaja polovnih orginalnih auto delova za automobile novije generacije. U porukama bi bilo poželjno da pošaljete sliku dela koji tražite ili njegovu šifru. Pogledajte nas nalog i uverite se u veliki broj delova za novije generacije vozila svih marki i modela. 611427

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

A6511400860 Dostupni smo na Viber i Whatsapp. Prodaja polovnih orginalnih auto delova za automobile novije generacije. U porukama bi bilo poželjno da pošaljete sliku dela koji tražite ili njegovu šifru. Pogledajte nas nalog i uverite se u veliki broj delova za novije generacije vozila svih marki i modela. 487168

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Veličina: M (EU 38) Stanje: Novo Rukavi: Na bretele Dužina: Mini Bоја: Crvena Stil: Večernji, maturski Šablon: Jednobojni Dostava: Besplatna dostava Plaćena dostava Pokupiti na licu mesta

Prikaži sve...
900RSD
forward
forward
Detaljnije

Poruka Poruka

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Poruka Poruka

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

precio: 0.00 Poruka Poruka

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

O&K 2762234 Pressure Relief Valve (4022703 / 473-7519) - O&K Terex RH 40 RH120 / 6015 6030 Poruka Poruka

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Motorshaft LTM03/03CC 103-010002 FDVMS +203592 Poruka Poruka

Prikaži sve...
11,126RSD
forward
forward
Detaljnije

Kontroverzni nastavak bestselera Sveta krv, sveti gral , šokantni novi dokazi o Hristu i uticaju tajnog društva koje deluje u njegovo ime. Priznati cilj Sionskih priorata o ponovnom vaspostavljanju loze Merovinga, koji su tvrdili da su pravolinijski naslednici loze Davidove kroz nagolmilane dokaze dovelo je autore do spektakulrane hipoteze da je Isus - bio zakoniti kralj Izraela, da je bio oženjen i začeo decu, da su ta deca produžila njegovu lozu dok se, nekih tri i po stoleća docnije, ova nije stopila sa francuskom merovinškom dinastijom. Saznajte koje to dokaze iznose autori o postojanju svete loze i kakve to konotacije ime u današnjem modernom svetu. Kontroverzni nastavak bestselera Sveta krv, sveti gral , šokantni novi dokazi o Hristu i uticaju tajnog društva koje deluje u njegovo ime. odlično očuvana SK.3

Prikaži sve...
699RSD
forward
forward
Detaljnije

Stanje kao na slikama.. Par podvlačenja, unutra očuvana. Izdanje 1997 godine,451 strana

Prikaži sve...
599RSD
forward
forward
Detaljnije

sa posvetom autorke Gordane odlično očuvana PROL.19/6

Prikaži sve...
999RSD
forward
forward
Detaljnije

Leprsava , lagana , zenska haljina , bez ostecenja , velicine XL

Prikaži sve...
280RSD
forward
forward
Detaljnije

✰Izdavač: Beoknjiga, 2014. ✰Povez: broširan, 103 strane, tiraž 500 ✰Podvlačena: ne, ima posvetu, skoro nova knjiga, težina 150 grama

Prikaži sve...
499RSD
forward
forward
Detaljnije

TAI CHI, A Practical Introduction (ilustrovano crtežima) Autor: Paul Crompton Izdavač: Element Books Limited, UK, 1998. Strana: 120

Prikaži sve...
700RSD
forward
forward
Detaljnije

zbirka saveznih propisa službeni list odlično očuvana exlibris sa mkinimalnim tragovima čitanja

Prikaži sve...
4,999RSD
forward
forward
Detaljnije

KUPUJTE BEZBEDNO I KUPUJTE PROVERENO! POGLEDAJTE MOJE OCENE! SALJEM POSTEKSPRESOM i BEX-om SIROM SRBIJE! MOGUCE LICNO PREUZIMANJE I TESTIRANJE U INDJIJI I NOVOM SADU! Western Digital Blue 4TB SATA hard disk od 2.5`` inca debljine 12 mm. Model: WD40NPZZ-00PDPT0 Serial number: WX11DB8EPA1T WD40NPZZ00PDPT0 Western Digital Blue 4 TB 5400RPM S-ATA 6Gbps 128MB Cache 2.5-inch internal Hard Drive WD plavi interni HDD brzine prenosa do 6.0Gb/s i sa kesom od cak 128MB na 5400 obrtaja. Small PC HDD namenjen za laptop i PC racunare. Potpuno ispravan i testiran sa 100% health u HDD Sentinelu kako se i vidi sa slike. Radna garancija 30 dana. Karakteristike: Parameters of WDC WD40NPZZ-00PDPT0 with Firmware 01.01A01 General information Trademark Western digital Model WDC WD40NPZZ-00PDPT0 Capacity 3.6 TB Interface SATA SATA version 3.1 Form-factor 2.5` Firmware 01.01A01 Firmware upgrade supported ATA version ACS-3 Advanced Format supported Units tested 8 Times tested 12 Performance Maximum interface speed 600 MB/s Maximum buffered read speed 385 MB/s Maximum read speed 107 MB/s Minimum average access time 5.56 msec Volatile write cache supported Read look-ahead supported Command Queuing Optimization (NCQ) not supported Advanced Power Management (APM) supported Acoustic Management (AAM) not supported Rotation rate 5400 rpm Reliability Count of sensors 17 Free-fall Control not supported SMART Command Transport (SCT) supported Duration of full self test > 255 minutes Critical maximum temperature 85° C (185° F) Recommended maximum temperature 60° C (140° F) Maximum temperature 63° C (145° F) Average maximum temperature 49° C (120° F) Form Factor 2.5` Height (maximum) 15mm Width (maximum) 69.85mm Length (maximum) 100.20mm Additional Information Date First Available November 25, 2023

Prikaži sve...
5,699RSD
forward
forward
Detaljnije

Informacije o Proizvodu Veličina: 34 Brend: terranova Grad: Niš Materijali: ne znam Tagovi: zimska haljina terranova Stanje predmeta: novo bez etikete Boja: crna siva Nova zenska zimska haljina, postavljena, u velicini xs, odgovara i S

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Informacije o Proizvodu Veličina: 140-146 Brend: monsoon Grad: Jagodina Materijali: *** Tagovi: haljina monsoon Stanje predmeta: veoma dobro Boja: siva srebrna srebrna, kombinacija materijala, savrsena za uzrast 10-11 Zbog ukidanja aplikacije za logovanje preko facebooka, nisam u mogucnosti da pristupim svom profilu SARUSKA sa 128 pozitivnih i 0 negativnih utisaka. Isti predmeti ce se naci na ovom profilu, a utiske mozete videti na starom.

Prikaži sve...
1,500RSD
forward
forward
Detaljnije

Informacije o Proizvodu Veličina: S Grad: Aleksandrovac Materijali: kkk Tagovi: prodaja Stanje predmeta: veoma dobro Svečana haljina S veličine u odličnom stanju

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Informacije o Proizvodu Veličina: M Brend: tally weijl Grad: Beograd Materijali: // Tagovi: aztec print haljina leto ~Prelepa Tally Weijl letnja haljina sa Aztec printom i zanimljivim ledjima. ~Prati liniju tela. ~M veličine. ~Obučena par puta, kao nova ~ Za još informacija (dodatne slike, mere) pošaljite poruku

Prikaži sve...
850RSD
forward
forward
Detaljnije

Veliki značaj koji kukuruz ima za proizvodnju hrane i industrijskih proizvoda i njegova izvanredna genetička plastičnost učinili su da se o ovoj kulturi mnogo piše. Zbog značaja koji ima kukuruz je predmet istraživanja velikog broja istaživača različitih naučnih disciplina, počev od agronomskih i bioloških do medicinskih i arheoloških. Počev od 1872. godine kada je dr. Đorđe Radić prvi na srpskom jeziku napisao knjigu „Sve o kukuruzu“, koja je tada nagrađena od strane „Društva za poljsku privredu“ sa trideset cesarskih dukata, izdato je na temu kukuruza 8 knjiga. Dr Milan Vlajinac je 1922. godine napisao knjigu „O uspešnom gajenju kukuruza“. Pet godina kasnije, 1927. godine, Mita Nikolić objavljuje monografsko delo „Kukuruz — upotreba, osobine, vrste, sorte, gajenje“ u izdanju Gece Kona. Posle Drugog svetskog rata prvo je izašla u izdanju Zadružne knjige instruktivna knjiga prof. Vlastimira Đorđevića ,,Kukuruz“, zatim se kod istog izdavača pojavio prevod izuzetnog monografskog dela „Kukuruz i unapredenje njegove proizvodnje“ američkog profesora Georga Sprega. Isti izdavač objavljuje 1965. godine knjigu dvadeset poznatih autora „Kukuruz“. U Zagrebu 1967. u izdanju Agronomskog glasnika pojavila se knjiga monografskog karaktera Josipa Gotlina „Suvremena proizvodnja kukuruza“. Nakon deset godina Stevan Jeftić u izdanju Nolita objavljuje ,,Kukuruz“. U izdanju SANU 1980 godine štampa se knjiga „Fiziologija kukuruza“, a 1990. u izdanju Jugoslovenskog fonda za žita objavljuje se monografija „Žita Jugoslavije“. Pored ovih knjiga na temu kukuruza izašlo je na srpsko-hrvatskom jeziku više stotina naslova u stručnim i naučnim časopisima, raznim zbornicima sa simpozijuma i savetovanja. Selekcija, semenarstvo, potencijal semena, gajenje, agrotehnika, đubrenje, zaštita useva su aspekti i sadržaji ove literature. Svi ovi radovi samo usput i sporadično dotiču problematiku iskorišćavanja i upotrebe kukuruza. Nije bilo pokušaja, iako je kukuruz vodeći poljoprivredni proizvod, da se na srpskom jeziku sakupi i sistematizuje građa i napiše knjiga o upotrebi kukuruza. Ovaj nedostatak popunjavan je pojavom pojedinih tema iz ove oblasti na skupovima, ali i pored vrednih priloga nije joj bilo poklonjeno onoliko pažnje koliko zaslužuje. Dva su razloga tome: zaostajanje u tehnologiji prerade u celini i relativno mali broj specijalista koji se bave ovom problematikom. Izvestan broj stručnjaka upotpunjavao je svoju informisanost stranom literaturom. Međutim, posle pojave dela G. E. Ingleta (1970) „Com, Culture, Processing, Products“ i nezvaničnog umnoženog prevoda dr. S. Rebrače, Kirchner i Tiernan su 1977. transparentno predstavili u Novom Sadu: „Current USA Technology and By-Product of Corn“, za određeni broj jugoslovenskih stručnjaka. Poslednjih godina pojavilo se nekoliko kapitalnih dela vodećih američkih istraživača u oblasti prerade i iskorišćavanja kukuruza u kojima se izlažu saznanja i dostignuća iz oblasti tehnologije prerade. Stanley Watson i Paul Ramstad sa saradnicima objavili su 1987. godine „Corn Chemistry and Technology“, zatim se istovremeno u Njujorku, Bazelu i Hong Kongu pojavila monumentalna monografija Klausa Lorenca i Karela Krupa „Handbook of Cereal Science and Technology“. Godine 1990. pojavila se vrlo tražena knjiga „Breacfast Cereals and How They are are Made“, Roberta Fasta i Elwooda Coldwella, o kod nas malo poznatim tehnologijama prerade žitarica. Od ne malog značaja su i dve obimne studije: „Enchancing the Quality of U. S. Grain for International Trade“ američkog Kongresa (1989.) i „Ethanol — Economic and Pollicy Tradeofs“ Michaela Le Blancha i Johna Rajlija u izdanju USDA — 1990. Navedenim izvorima treba svakako dodati 10-tomno izdanje Y. Pomeranza „Advances in Cereal Science and Technology“. U ovom izdanju Američkog udruženja za hemiju žita veliki deo je posvećen sastavu i upotrebi kukuruza. Proučavajući navedenu stranu i domaću literaturu, sakupljajući u toku tridesetogodišnjeg rada građu i stičući sopstveno iskustvo o upotrebi kukuruza i tehnologijama njegove prerade, došao sam do uverenja da bi bilo korisno da se na našem jeziku napiše knjiga pod jednostavnim naslovom „Upotreba kukuruza“. Ovo uverenje često podsticano sa raznih strana i u raznim nastupima na mas medijima pozvanih i nepozvanih ,,o našem žutom zlatu“, ,,o više hiljada proizvoda koji se u svetu dobijaju od kukuruza, a kod nas se samo krmi stoka“, i to u pravilu kad nastaju veći privredni poremećaji i dispariteti cena stoke i stočne hrane ili kad privredu ugrozi suša. Razložno suočavanje sa jedne strane činjenica o tehnološkim mogućnostima dobi- janja više stotina proizvoda od kukuruza za proširenje asortimana jela i pića i za tehničku upotrebu, a sa druge strane fakta da je pod ovim podnebljem kukuruz kultura koju gaji više od milion poljoprivrednih gazdinstava, koja daje ili može da daje po svakom kvadratnom metru 2 do 3 kg organskih jedinjenja od sirovine koja 95% potiče iz vazduha, te da milion zemljoradnika ne gaji kukuruz „radi hleba nasušnog“ već za prodaju kao sirovine platežno sposobnom kupcu, govori o neophodnosti poklanjanja pažnje svih faktora savremenom iskorišćavanju i upotrebi kukuruza. Otuda potreba ne za jednom, nego za više knjiga koje informišu ili daju ideje na uvid o načinima korišćenja kukuruza i one su ne samo potrebne nego i nužne. Ova neophodnost ukazuje i na potrebu da jednu ovako kompleksnu problematiku kakva je upotreba kukuruza u raznim aspektima prati i potreba da pojedine aspekte obrađuje tim specijalista. Autor je svestan toga ali i činjenice da su za to potrebni određeni uslovi. No uprkos navedenom rukopis je završen sa nadom da će njegovo štampanje biti od velike koristi mnogim poslenicima čija je delatnost vezana za kukuruz i njegovu upotrebu. Dr Vitomir Bekrić Sadržaj Predgovor Uvod I. Istorija upotrebe kukuruza II. Kukuruz u Srbiji III. Promene u proizvodnji i korišćenju kukuruza u Srbiji u drugoj polovini XX veka IV. Tradicionalna upotreba kukuruza za hranu i piće u svetu V. Industrijska prerada kukuruza po sistemu suve meljave VI. Industrijska prerada kukuruza po sistemu vlažne meljave VII. Prerada kukuruza u industriji stočne hrane VIII. Upotreba kukuruza u procesima fermentacije IX. Upotreba kukuruza šećerca X. Upotreba kukuruza kokičara XI. Upotreba kukuruznog oklaska XII. Upotreba kukuruzovine XIII. Upotreba kukuruza za silažu XIV. Korišćenje kukuruznog polena i svile XV. Kvalitet kukuruza i kako ga meriti XVI. Literatura Anex I. Praktična upotreba prerađevina suve meljave kukuruza Anex II. Praktična upotreba kukuruza šećerca Anex III. Komercijalni proizvodi hemijske prerade kukuruza u Jugoslaviji odlično očuvana kao nova posveta autora ZIMA.19/5

Prikaži sve...
399RSD
forward
forward
Detaljnije
Nazad
Sačuvaj