Pratite promene cene putem maila
- Da bi dobijali obaveštenja o promeni cene potrebno je da kliknete Prati oglas dugme koje se nalazi na dnu svakog oglasa i unesete Vašu mail adresu.
26-50 od 64 rezultata
Režim promene aktivan!
Upravo ste u režimu promene sačuvane pretrage za frazu .
Možete da promenite frazu ili filtere i sačuvate trenutno stanje
Aktivni filteri
-
Tag
Roba na merenje
Opis Kokosovo brašno 1kg okosovo brašno je bogato proteinima, mastima, vlaknima i mineralima. Sadrži veliku količinu dijetnih vlakana, čak 33.3 grama na 100 grama kokosovog brasna što ga razlikuje od brašna na bazi žitarica i utiče na održavanje stabilnog nivoa šećera u krvi. Reguliše probavu, ne sadrži gluten, tako da je odlična alternativa osobama sa intolerancijom na gluten, snižava nivo holesterola, sadrži zadovoljavajuću količinu gvožđa.
Opis Leblebija sirova 1kg Ova mahunarka je prebogata proteinima i vlakinima, a kao prateći elemeti su vitamini i minerali za koje nauka ima dokaze da su od velike važnosti za naše zdravlje. Jedna šolja ove namirnice vam takođe obezbeđuje 50 % dnevne potrebe organizma za kalijumom, 2% za vitaminom A, 13% za vitaminom C, 69% za gvožđem, 55% za vitaminom B6 i 57 % za magnezijumom. Pored svega toga leblebija sadrži i vitamin K, gvožđe, fosfor, cink, bakar, mangan, i selen. Veoma dobar izvor gvožđa, čak i kuvana leblebija sadrži duplo više gvožđa od jednake količine mesa. Količina kalcijuma u leblebiji je takođe visoka i udružena je s belančevinama koje povećavaju njegovu apsorbciju. Ima nizak glikemijski indeks. Jedna od najvažnijih promena koje treba da usvojite da biste snizili pritisak jeste da jedete namirnice koje su siromašne natrijumom, a upravo takva je leblebija. Pored toga tu je kalijum koji je jednako važan za normalizaciju krvnog pritiska. Sastav i hranljiva vrednost leblebije sadrži 23 % belančevina 53 % ugljenih hidrata 4-5 % biljnog ulja 3-5 % celuloze 3 % mineralnih materija.
Opis Leblebija sušena 1kg Leblebija je veoma zdrava mahunarka.One se mogu grickati, ali i praviti od njih veoma ukusna jela. U pogledu biohemijskog sastava, ne razlikuje se mnogo od drugih mahunarki: do 23% belančevina, 58% ugljenih hidrata i oko 5% biljnih ulja. Leblebije su, u stvari, pečeni naut. Naut je sam po sebi tvrdo zrno, a kad se ispeče, dobija orašast ukus i može da se gricka. Leblebija predstavlja odličan izvor biljnih proteina, pa se rado preporučuju vegetarijancima. Zbog visokog sadržaja fosfora, preporučuju se svim osobama koje se izlažu intelektualnom naporu. Takođe sadrže obilje biljnih vlakana, zbog čega se preporučuju osobama sa povišenim holesterolom, a zbog niskog glikemijskog indeksa, mogu ih koristiti i dijabetičari. Ova mahunarka zdrаv dodаtаk svаkoj ishrаni! Leblebije su prirodno siromašne mаstima, a bogate prehrаmbenim vlаknima, vitаminimа i minerаlimа. Redovno jedenje leblebija može dа vаm pomogne da regulišete svoju težinu, poboljšate zdravlje crevа i smаnjite rizik od nаstаnkа dijаbetesа tipa 2.
Opis Lešnik pečeni 1kg 100 g lešnika sadrži 628 kаlorijа. Oni su bogаti proteinima, prehrаmbenim vlаknima, vitаminima( tiaminom i vitaminom B6) i minerаlima, i opremljeni su brojnim fitohemikаlijаma za poboljšanje zdravlja. Lešnici u svom sastavu obiluju i mono-nezаsićenim mаsnim kiselinаma, kаo što su oleinska, kаo i esencijаlnom mаsnom kiselinom – linoleinskom kiselinom, kojа pomаže snižavanje nivoa LDL holesterola (loš holesterol) i povećаnje HDL holesterolа (dobаr holesterol). Istrаživаnjа pokаzuju dа mediterаnskа ishrаnа, koja je bogata mononezаsićenim mаsnim kiselinаma, može pomoći dа se spreči koronarna arterijska bolest i srčani udаr, zahvaljujući tome što podstiče održavanje zdravog lipidnog profila u krvi. Lešnici su prirodno bez glutenа, а sаmim tim, mogu se koristiti u pripremi hrаne bez glutena zа ljude koji su osetljivi (alergični) na gluten ili pate od celijаkije.
Opis Limuntus 1kg . Limuntus je vinska kiselina koja se koristi u kulinarske svrhe. predstavlja beli kristalni prah sa jakim kiselim ukusom, koji podseća na koncentrat limuna. Smatra se da se uz pomoć limuntusa otkloniti glavobolja. Stavite malo limuntusa na vrh kašičice i rastvorite u malo vode. Dobijeni rastvor popijte. Limuntus se koristi i kao sredstvo za ulepšavanje. Ako imate farbanu kosu i želite povratite prirodnu boju, sve što treba da uradite je da operete kosu sa limuntusom nekoliko puta u toku sedmice. Vinska kiselina, slično kao i sirće se koristi i za vraćanje svežine porvću i voću. Većina prodavača na pijaci primenjuju tu metodu, kako bi mogli da prodaju voće i povrće. U posudu od 25 L se rastvara limunska kiselina i potapa se sparušeno voće i povrće i treba da odstoji 15-20 minuta. Limuntus, kao i sirće, ima sposobnost da neutrališe nitrate u voću i povrću. Preporučuje se da se povrće konzumira sa limunom, jer sadržaj vitamina C u njemu sprečava transformaciju nitrata i formiranje nitrozamina. Takođe se meša sa deterdžentom za sudove i vodom u svrhe čišćenja kamenca : 100g limuntusa rastvoriti sa 1dl deterdženta za sudove i 2dl vode.
Opis Morska so krupna 1kg Morsku so dobijamo procesom ispiranja slane vode iz mora, okeana i slanih jezera. Ovaj tip soli zadržava svoj oblik i krupnoću jer je proces obrade veoma kratak, pa možete primetiti oštre ivice na njenom zrnevlju. U zavisnosti od tipa vode zavisi i broj minerala koje ovaj začin sadrži u sebi. Krupna morska so je veoma popularna u restoranima. Veliki broj kuvara tvrdi da je bolja za pripremu hrame i da daje poseban “šmek“ zbog svoje neodoljive hrskavosti i jačine ukusa. Možda će vam zvučati neverovatno, ali sa morskom solju možete izgubiti suvišne kilograme. Stvaraju se sokovi pomoću kojih se hrana brže vari te se na taj način znatno umanjuje mogućnost zatvora i debljanja. Smanjuju se potrebe za insulinom, te se pomaže organizmu da održava optimalni nivo šećera u krvi. Dijabetičari bi upravo zbog toga trebali konzumirati ovu vrstu soli. Verovatno ste naišli na više tipova mirišljave soli koja se stavlja u kupku. Slana voda ima terapeutska dejstva i na taj način obezbeđuje ugodan san. Ukoliko ovo još uvek niste probali, naš savet vam je da to učinite što pre, i na kratko vreme zaboravite negativne stvari koje vas okružuju. Ojačava imuni sistem, na taj način ćete spremnije dočekati sezonu gripa, i postajete otporniji na neke alergije. Pomaže i pravilnom funkcionisanju kardiovaskularnog sistema. Umanjuje nivo lošeg holesterla u krvi, normalizuje krvni pritisak. Najbolje je reća da vas u velikoj meri štiti od bolesti srca i umanjuje šanse za nastanak infarkta. Korisna je za respiratorni sistem, smanuje upale te usporava izlučavanje sluzi, i olakšava disanje.
Opis Orah jezgro 1kg Ovo koštunjavo voće jedan je od najboljih izvora belančevina, bogato je biljnim vlaknima, vitaminima B i E, magnezijumom, kao i antioksidansima i zato je veoma efikasno kod sprečavanja mnogih oboljenja, ali i kod problema s kožom, kosom i viškom kilograma Orah je biljka iz porodice Juglandaceae. Drvo može biti visoko od 10 do 40 metara, sa šiljatim listovima. Uzgaja se pojasu umerene klime od jugoistočne Evrope do Japana i od jugoistočne Kanade do Argentine. Postoji dvadeset i jedna vrsta oraha, od čega su svi jestivi, a najviše se koristi takozvani domaći orah. Sadrži mnogo ulja i izvrstan je izvor masnih omega 3 kiselina te se pokazao kao odličan za snižavanje holesterola u krvi. Jede se sirov i kuvan. Ukoliko se čuva na temperaturi od četiri stepena, može se koristiti čak i dve godine posle branja. Lekovita svojstva Orah je jedan od najboljih izvora belančevina. Bogat je biljnim vlaknima, vitaminima B i E, magnezijumom i antioksidansima. Većina nutricionista i lekara preporučuje ga u redovnoj ishrani kako bi se sprečila razna oboljenja, poput bolesti srca, kostiju i mozga. U narodu je poznat kao čistač krvi, a dobar je i za lečenje plućnih bolesti, katara creva, jačanja mišića i vida. U kupkama i kao obloga koristi se protiv inficiranih rana i ekcema, kožnih bolesti, upale očiju. Kao ulje je dobar za kosu, a štiti i od opekotina izazvanih sunčanjem. Jezgro sadrži 65 odsto ulja, belančevine, ugljene hidrate, fosfor, kalijum, magnezijum, vitamine B i C, gvožđe. Zato je izuzetan detoksikans, sekretolitik, laksativ, antidijabetik…
Opis Pirinač kočanski 1kg Kočanski pirinač se po klasifikaciji i strukturi zrna svrstava među najkvalitetnije vrste pirinča. Karakteriše ga krupno, oblo zrno bele boje, koje pri kuvanju apsorbuje veliku količinu vode, bez slepljivanja i raspadanja. Koristi se za pripremu najraznovrsnijih jela (priloga, rižota, sutlijaša).
Opis Proso oljušteni 1kg Proso se obilno koristi u zemljama Dalekog Istoka, naročito u Kini i Indiji. Veoma je zdrava žitarica, ne samo po bogatstvu svojih prehrambenih vrednosti, nego i zato što je ono retka alkalna žitarica. Proso je blago slatkog, orašastog ukusa, bogat je magnezijumom i gvožđem, što je naročito važno za anemične osobe. Odličan je izvor silicijuma koji pozitivno utiče na kožu, kosu i nokte. Sprečava opadanje kose, krtost i lomljivost noktiju i čisti ten. Poboljšava rad želuca, pankreasa i slezine. Kako bi bio pogodan za ljudsku ishranu, prosu treba oljuštiti spoljnu nesvarljivu celuloznu ljusku. Oljušteni proso svojim sastavom daje posebnu ravnotežu organizmu zbog sadržaja složenih ugljenohidrata, svih vitamina grupe B, minerala, kalijuma, fosfora, magnezijuma, sumpora, joda, gvožđa. Njegova lekovitost je u obilju minerala i lakoj svarljivosti, a interesantno je da proso čini retku žitaricu koja uspostavlja ravnotežu oštećene crevne flore uništene antibioticima i hranom modernog doba. Proso ne sadrži gluten i zato je idealna namirnica za sve obolele od celijakije. Mineralni sastav ove žitarice pozitivno utiče na rad nervnog sistema, a trebalo bi da ga koriste osobe obolele od artritisa. Prema sadržaju biljnih belančevina, proso nadmašuje i pirinač, a po mastima je ispred svih žitarica, osim ovsa. Kada je u pitanju vitamin B1 i B2, proso nadmašuje sve ostale žitarice. Uspešno se pokazalo i kao sredstvo za mršavljenje, za lečenje dijabetesa i opšte jačanje organizma.
Opis Pšenični griz rinfuz 1kg Pšenični griz je prava multifunkcionalna namirnica izuzetnih svojstava. Pšenični griz je prirodni proizvod bez dodatka konzervansa i aditiva. U prilog tome koliko je blagotvoran govori činjenica da se koristi i za ishranu dece i beba, a takođe ga konzumiraju i odrasli jer ima visoke nutritivne vrednosti. Pšenični griz se smatra jednim od najbogatijih izvora proteina. Takođe je bogat esencijalnim mineralima i vitaminima, kao i dijetetskim vlaknima. Poseduje i veoma nizak sadržaj masnoća. Pšenični griz sastav Pšenični griz je izvor proteina, bogat je esencijalnim mineralima kao što su fosfor, magnezijum, kalcijum i gvožđe. Takođe je bogat vitaminima A, B, E, D i K9 i dijetetskim vlaknima, dok je sadržaj masnoća nizak.