Filteri
close
Tip rezultata
Svi rezultati uključeni
keyboard_arrow_down
Kategorija
Sve kategorije
keyboard_arrow_down
Od
RSD
Do
RSD
Sortiraj po
keyboard_arrow_down
Objavljeno u proteklih
keyboard_arrow_down
Sajtovi uključeni u pretragu
Svi sajtovi uključeni
keyboard_arrow_down

Pratite promene cene putem maila

  • Da bi dobijali obaveštenja o promeni cene potrebno je da kliknete Prati oglas dugme koje se nalazi na dnu svakog oglasa i unesete Vašu mail adresu.
1-25 od 75 rezultata

Broj oglasa

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream
1-25 od 75
1-25 od 75 rezultata

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream

Režim promene aktivan!

Upravo ste u režimu promene sačuvane pretrage za frazu .
Možete da promenite frazu ili filtere i sačuvate trenutno stanje

Aktivni filteri

  • Tag

    Začini
  • Cena

    1,000 din - 4,499 din

GI zlatni je prečišćen puter, prirodno hlađen, bez laktoze. Pogodan za vegetarijansku ishranu. Prijatnog orašastog ukusa i mirisa. Pakovani proizvod, mase 270g.

Prikaži sve...
1,345RSD
forward
forward
Detaljnije

Mlevena slatka paprika – rinfuz. Proizvod na meru.

Prikaži sve...
1,500RSD
forward
forward
Detaljnije

Tucana ljuta paprika – rinfuz. Proizvod na meru.

Prikaži sve...
1,500RSD
forward
forward
Detaljnije

Štapići cimeta – rinfuz. Proizvod na meru.

Prikaži sve...
3,200RSD
forward
forward
Detaljnije

Biber beli mleveni – rinfuz Šta znate o biberu? Kako se dobija biber? Zanimljivosti u vezi bibera… Biber (lat. Piper) je višegodišnja skrivenosemenica iz porodice „Piperaceae“. Vodi poreklo iz južne i jugoistočne Azije, kao začin u indijskoj kuhinji počeo je da se koristi još pre 4 milenijuma. Za biber su znali i drevni Egipćani, a to se otkrilo jer su zrna crnog bibera pronađena u nosnicama mumije faraona Ramzesa II (vladavina 1279.p.n.e.-1212.p.n.e). Prema podacima iz 2013.g najveći svetski proizvođači ove začinske biljke su Vijetnam (163t), Indonezija (89t), Indija (53t), Brazil (45t) i Kina (31t). Predstavlja najtraženiju sirovinu na globalnom tržištu začina, a trgovinom čini oko 20% ukupne trgovine začinima, a centar svetske trgovine bibera je Singapur. Crni biber je jadan od najvažnijih začina, dobija se tako što se zrna, prečnika oko 5mm, beru nedozrela. Beli biber se proizvodi od potpuno zrelih zrna. Zeleni biber je crni biber ubran pre zrelosti. Crveni biber je potpuno zreo crni biber. Sivi biber je mešavina belog i crnog bibera, veoma je redak. Crni je najljući, beli malo blaži, a zeleni znatno blaži, dok ljutina crvenog je između belog i zelenog. Potrebna dnevna doza bibera… Dnevna preporučena količina bibera nije istražena, ali naravno kao i u svemu ne treba preterivati sa začinima. Šta je karakteristično kod bibera? Glavni sastojaka bibera je piperin, koji povećava apsorpciju vitamina A i C, selena, beta-karotena, pored ovog bogat je i: gvožđem, manganom, vitaminom K. Zašto treba koristiti biber? Koristi od bibera… Biber pozitivno utiče na ljudski organizam, i to: ☑️ Popravlja varenje; ☑️ Stimuliše apetit; ☑️ Pomaže u mršavljenju; ☑️ Pomaže u oslobađanju gasova; ☑️ Eliminiše zapušenost nosa; ☑️ Umanjuje tegobe usled artritisa. Još o ovoj zanimljivoj biljci možete pročitati klikom OVDE. Zemlja proizvodnje… Brazil Vrsta i masa proizvoda… ⚖️ Biber beli mleveni rinfuz je proizvod na meru. Pogledajte još proizvode iz kategorije Začini, klikom OVDE. Šta znate o biberu? Kako se dobija biber? Zanimljivosti u vezi bibera… Biber (lat. Piper) je višegodišnja skrivenosemenica iz porodice „Piperaceae“. Vodi poreklo iz južne i jugoistočne Azije, kao začin u indijskoj kuhinji počeo je da se koristi još pre 4 milenijuma. Za biber su znali i drevni Egipćani, a to se otkrilo jer su zrna crnog bibera pronađena u nosnicama mumije faraona Ramzesa II (vladavina 1279.p.n.e.-1212.p.n.e). Prema podacima iz 2013.g najveći svetski proizvođači ove začinske biljke su Vijetnam (163t), Indonezija (89t), Indija (53t), Brazil (45t) i Kina (31t). Predstavlja najtraženiju sirovinu na globalnom tržištu začina, a trgovinom čini oko 20% ukupne trgovine začinima, a centar svetske trgovine bibera je Singapur. Crni biber je jadan od najvažnijih začina, dobija se tako što se zrna, prečnika oko 5mm, beru nedozrela. Beli biber se proizvodi od potpuno zrelih zrna. Zeleni biber je crni biber ubran pre zrelosti. Crveni biber je potpuno zreo crni biber. Sivi biber je mešavina belog i crnog bibera, veoma je redak. Crni je najljući, beli malo blaži, a zeleni znatno blaži, dok ljutina crvenog je između belog i zelenog. Potrebna dnevna doza bibera… Dnevna preporučena količina bibera nije istražena, ali naravno kao i u svemu ne treba preterivati sa začinima. Šta je karakteristično kod bibera? Glavni sastojaka bibera je piperin, koji povećava apsorpciju vitamina A i C, selena, beta-karotena, pored ovog bogat je i: gvožđem, manganom, vitaminom K. Zašto treba koristiti biber? Koristi od bibera… Biber pozitivno utiče na ljudski organizam, i to: ☑️ Popravlja varenje; ☑️ Stimuliše apetit; ☑️ Pomaže u mršavljenju; ☑️ Pomaže u oslobađanju gasova; ☑️ Eliminiše zapušenost nosa; ☑️ Umanjuje tegobe usled artritisa. Još o ovoj zanimljivoj biljci možete pročitati klikom OVDE. Zemlja proizvodnje… Brazil Vrsta i masa proizvoda… ⚖️ Biber beli mleveni – rinfuz je proizvod na meru. Pogledajte još proizvode iz kategorije Začini, klikom OVDE.

Prikaži sve...
2,000RSD
forward
forward
Detaljnije

Origano – rinfuz Šta znate o origanu? Zbog čega je daleko više delotvorniji od zelenog čaja, limuna i crnog luka? Zanimljivosti u vezi organa… Origano (lat. Origanum vulgare) je višegodišnja samonikla zeljasta mediteranska biljka, koja prema zvaničnoj podeli pripada porodici takozvanih Usnatica. Smatra se jednom od najlekovitijih biljaka na svetu. U današnjem vremenu se najčešće koristi u kulinarstvu kao začin, ali sve češće nalazi primenu i u zvaničnoj medicini. Posebno je cenjeno ulje od origana, koje se dobija od divljih vrsta origana posebnim procesom destilacije da bi se sačuvala sva lekovita svojstva. Opšte je poznato da je ulje divljeg origana najjači prirodni antibiotik i da se uspešno bori protiv više od 25 vrsta bakterija, a agresivno napada i gljivice i viruse. Naučnici su dokazali da je ulje 337 puta jači antioksidans od zelenog čaja, 130 puta od limuna 30 puta od belog luka. U našem narodu je ova biljka poznata i kao vranilovka, vranilova trava i bakina dušica. Potrebna dnevna doza origana… Što se samog začina tiče nema istraživanja na tu temu, ali se preporučuje da se koristi u svakodnevnoj ishrani, naravno u umerenim količinama. Dok što se tiče ulja od origana preporučena doza je 3 x 2 kapi na dan. Šta je karakteristično kod origana? Origano je veoma bogat hranljivim materijama sa visokim sadržajem: mangana, gvožđa, kalcijma, dok u određenim količinama sadrži: bakar, cink, kalijum, bor, magnezijum, takođe prisutnost vitamina: A, B2, C i K. Zašto treba koristiti origano? Koristi od origana… Zbog ovako bogatog sastava origano pozitivno utiče na naš organizam: ☑️ Za jačanje imuniteta; ☑️ Prilikom problema kože, pucenja, osipa, psorijaze… ☑️ …svraba, problema sa aknama, peruti, saboreje; ☑️ Potpomaže kod ujeda, uboda, opasne lajmske bolesti; ☑️ Prilikom bronhitisa i sinusitisa; ☑️ Gljivičnih infekcija; ☑️ Bakterijskih infekcija; ☑️ Virusnih infekcija. Još o ovoj zanimljivoj biljci možete pročitati klikom OVDE. Zemlja proizvodnje… Egipat Vrsta i masa proizvoda… ⚖️ Origano rinfuz je proizvod na meru. Pogledajte još proizvoda iz kategorije Začini, klikom OVDE. Šta znate o origanu? Zbog čega je daleko više delotvorniji od zelenog čaja, limuna i crnog luka? Zanimljivosti u vezi origana… Origano (lat. Origanum vulgare) je višegodišnja samonikla zeljasta mediteranska biljka, koja prema zvaničnoj podeli pripada porodici takozvanih Usnatica. Smatra se jednom od najlekovitijih biljaka na svetu. U današnjem vremenu se najčešće koristi u kulinarstvu kao začin, ali sve češće nalazi primenu i u zvaničnoj medicini. Posebno je cenjeno ulje od origana, koje se dobija od divljih vrsta origana posebnim procesom destilacije da bi se sačuvala sva lekovita svojstva. Opšte je poznato da je ulje divljeg origana najjači prirodni antibiotik i da se uspešno bori protiv više od 25 vrsta bakterija, a agresivno napada i gljivice i viruse. Naučnici su dokazali da je ulje 337 puta jači antioksidans od zelenog čaja, 130 puta od limuna 30 puta od belog luka. U našem narodu je ova biljka poznata i kao vranilovka, vranilova trava i bakina dušica. Potrebna dnevna doza origana… Što se samog začina tiče nema istraživanja na tu temu, ali se preporučuje da se koristi u svakodnevnoj ishrani, naravno u umerenim količinama. Dok što se tiče ulja od origana preporučena doza je 3 x 2 kapi na dan. Šta je karakteristično kod origana? Origano je veoma bogat hranljivim materijama sa visokim sadržajem: mangana, gvožđa, kalcijma, dok u određenim količinama sadrži: bakar, cink, kalijum, bor, magnezijum, takođe prisutnost vitamina: A, B2, C i K. Zašto treba koristiti origano? Koristi od origana… Zbog ovako bogatog sastava origano pozitivno utiče na naš organizam: ☑️ Za jačanje imuniteta; ☑️ Prilikom problema kože, pucenja, osipa, psorijaze… ☑️ …svraba, problema sa aknama, peruti, saboreje; ☑️ Potpomaže kod ujeda, uboda, opasne lajmske bolesti; ☑️ Prilikom bronhitisa i sinusitisa; ☑️ Gljivičnih infekcija; ☑️ Bakterijskih infekcija; ☑️ Virusnih infekcija. Još o ovoj zanimljivoj biljci možete pročitati klikom OVDE. Zemlja proizvodnje… Egipat Vrsta i masa proizvoda… ⚖️ Origano rinfuz je proizvod na meru. Pogledajte još proizvoda iz kategorije Začini, klikom OVDE.

Prikaži sve...
1,000RSD
forward
forward
Detaljnije

Biber beli zrno – rinfuz Šta znate o biberu? Kako se dobija biber? Zanimljivosti u vezi bibera… Biber (lat. Piper) je višegodišnja skrivenosemenica iz porodice „Piperaceae“. Vodi poreklo iz južne i jugoistočne Azije, kao začin u indijskoj kuhinji počeo je da se koristi još pre 4 milenijuma. Za biber su znali i drevni Egipćani, a to se otkrilo jer su zrna crnog bibera pronađena u nosnicama mumije faraona Ramzesa II (vladavina 1279.p.n.e.-1212.p.n.e). Prema podacima iz 2013.g najveći svetski proizvođači ove začinske biljke su Vijetnam (163t), Indonezija (89t), Indija (53t), Brazil (45t) i Kina (31t). Predstavlja najtraženiju sirovinu na globalnom tržištu začina, a trgovinom čini oko 20% ukupne trgovine začinima, a centar svetske trgovine bibera je Singapur. Crni biber je jadan od najvažnijih začina, dobija se tako što se zrna, prečnika oko 5mm, beru nedozrela. Beli biber se proizvodi od potpuno zrelih zrna. Zeleni biber je crni biber ubran pre zrelosti. Crveni biber je potpuno zreo crni biber. Sivi biber je mešavina belog i crnog bibera, veoma je redak. Crni je najljući, beli malo blaži, a zeleni znatno blaži, dok ljutina crvenog je između belog i zelenog. Potrebna dnevna doza bibera… Dnevna preporučena količina bibera nije istražena, ali naravno kao i u svemu ne treba preterivati sa začinima. Šta je karakteristično kod bibera? Glavni sastojaka bibera je piperin, koji povećava apsorpciju vitamina A i C, selena, beta-karotena, pored ovog bogat je i: gvožđem, manganom, vitaminom K. Zašto treba koristiti biber? Koristi od bibera… Biber pozitivno utiče na ljudski organizam, i to: ☑️ Popravlja varenje; ☑️ Stimuliše apetit; ☑️ Pomaže u mršavljenju; ☑️ Pomaže u oslobađanju gasova; ☑️ Eliminiše zapušenost nosa; ☑️ Umanjuje tegobe usled artritisa. Još o ovoj zanimljivoj biljci možete pročitati klikom OVDE. Zemlja proizvodnje… Brazil Vrsta i masa proizvoda… ⚖️ Biber beli zrno rinfuz je proizvod na meru. Pogledajte još proizvode iz kategorije Začini, klikom OVDE. Šta znate o biberu? Kako se dobija biber? Zanimljivosti u vezi bibera… Biber (lat. Piper) je višegodišnja skrivenosemenica iz porodice „Piperaceae“. Vodi poreklo iz južne i jugoistočne Azije, kao začin u indijskoj kuhinji počeo je da se koristi još pre 4 milenijuma. Za biber su znali i drevni Egipćani, a to se otkrilo jer su zrna crnog bibera pronađena u nosnicama mumije faraona Ramzesa II (vladavina 1279.p.n.e.-1212.p.n.e). Prema podacima iz 2013.g najveći svetski proizvođači ove začinske biljke su Vijetnam (163t), Indonezija (89t), Indija (53t), Brazil (45t) i Kina (31t). Predstavlja najtraženiju sirovinu na globalnom tržištu začina, a trgovinom čini oko 20% ukupne trgovine začinima, a centar svetske trgovine bibera je Singapur. Crni biber je jadan od najvažnijih začina, dobija se tako što se zrna, prečnika oko 5mm, beru nedozrela. Beli biber se proizvodi od potpuno zrelih zrna. Zeleni biber je crni biber ubran pre zrelosti. Crveni biber je potpuno zreo crni biber. Sivi biber je mešavina belog i crnog bibera, veoma je redak. Crni je najljući, beli malo blaži, a zeleni znatno blaži, dok ljutina crvenog je između belog i zelenog. Potrebna dnevna doza bibera… Dnevna preporučena količina bibera nije istražena, ali naravno kao i u svemu ne treba preterivati sa začinima. Šta je karakteristično kod bibera? Glavni sastojaka bibera je piperin, koji povećava apsorpciju vitamina A i C, selena, beta-karotena, pored ovog bogat je i: gvožđem, manganom, vitaminom K. Zašto treba koristiti biber? Koristi od bibera… Biber pozitivno utiče na ljudski organizam, i to: ☑️ Popravlja varenje; ☑️ Stimuliše apetit; ☑️ Pomaže u mršavljenju; ☑️ Pomaže u oslobađanju gasova; ☑️ Eliminiše zapušenost nosa; ☑️ Umanjuje tegobe usled artritisa. Još o ovoj zanimljivoj biljci možete pročitati klikom OVDE. Zemlja proizvodnje… Brazil Vrsta i masa proizvoda… ⚖️ Biber beli zrno rinfuz je proizvod na meru. Pogledajte još proizvode iz kategorije Začini, klikom OVDE.

Prikaži sve...
2,000RSD
forward
forward
Detaljnije

Tucana slatka paprika – rinfuz. Proizvod na meru.

Prikaži sve...
1,500RSD
forward
forward
Detaljnije

Majoran – rinfuz. Proizvod na meru. Majoran (lat. Origanum majorana) je specifičnog ukusa i arome, poznat je još od davnina. Smatra se da vodi poreklo iz zemalja Severne Afrike gde je i danas višegodišnja biljka, dok na drugim mestima raste kao jednogodišnja biljka. Majoran se smatrao svetom biljkom na područiju Mediterana, najviše Grčke i Rima. U srednjem veku se sa ovom biljkom lečila epilepsija. Majoran je zeljasta biljka, koja ima crvene i bele cvetove i smatra se rođakom origana. Može dostići visinu od 20 do 50cm. Više o ovoj zanimljivoj biljci možete pročitati klikom OVDE.

Prikaži sve...
1,600RSD
forward
forward
Detaljnije

Anis – rinfuz Anis (rinfuz), delotvorno deluje na: – olakšanje varenja i olakšanje ekiminisanju gasova, – iskašljavanje, – ublažavanje grčeva u pedijatriji, – popravljanje neuredne menstruacije, – jačanju želuca. Proizvedeno u Egiptu. Da li ste znali? Anis (lat. Pimpinella anisum) je jednogodišnja, zeljasta biljka koja raste u Sredozemlju, a prvi put se pominje na egipatskom papirusu koji se procenjuje da datira oko 1500 godine pre nove ere. Najčešći nazivi ove biljke su anus, anason, slatki janež, slatki kopar, slatki komorač, slatki kumin. Gaji se u aprilu, a plod se skuplja u avgustu, a karakteristično je po tome jer plod pada sam i neravnomerno sazreva. Koristi se takođe i u proizvodnji kolača, slatkiša, kozmetičkih proizvoda, likera i alkoholnih pića kao što su Uzo, Sambuka. Pravi anis se danas koristi retko ili pak u vrlo malim količinama, jer ga je potisnuo zvezdoliki anis koji ima miris i ukus sličan anisu, ali prema botanici nije u nikakvoj vezi sa pravim anisom. Više o ovoj zanimljivoj biljci, možete pogledati klikom OVDE. Proizvod na meru. Pogledajte još čajeve na meru OVDE i začina na meru OVDE. Anis (rinfuz), delotvorno deluje na: – olakšanje varenja i olakšanje ekiminisanju gasova, – iskašljavanje, – ublažavanje grčeva u pedijatriji, – popravljanje neuredne menstruacije, – jačanju želuca. Proizvedeno u Egiptu. Da li ste znali? Anis (lat. Pimpinella anisum) je jednogodišnja, zeljasta biljka koja raste u Sredozemlju, a prvi put se pominje na egipatskom papirusu, koji se procenjuje da datira oko 1500 godine pre nove ere. Najčešći nazivi ove biljke su anus, anason, slatki janež, slatki kopar, slatki komorač, slatki kumin. Gaji se u aprilu, a plod se skuplja u avgustu, a karakteristično je po tome jer plod pada sam i neravnomerno sazreva. Koristi se takođe i u proizvodnji kolača, slatkiša, kozmetičkih proizvoda, likera i alkoholnih pića kao što su Uzo, Sambuka. Pravi anis se danas koristi retko ili pak u vrlo malim količinama, jer ga je potisnuo zvezdoliki anis koji ima miris i ukus sličan anisu, ali prema botanici nije u nikakvoj vezi sa pravim anisom. Više o ovoj zanimljivoj biljci, možete pogledati klikom OVDE. Proizvod na meru. Pogledajte još čajeve na meru OVDE i začina na meru OVDE.

Prikaži sve...
1,400RSD
forward
forward
Detaljnije

Mlevena ljuta paprika – rinfuz. Proizvod na meru.

Prikaži sve...
1,500RSD
forward
forward
Detaljnije

Crni luk sušen – rinfuz. Proizvod na meru.

Prikaži sve...
1,000RSD
forward
forward
Detaljnije

Celer – rinfuz. Proizvod na meru.

Prikaži sve...
1,200RSD
forward
forward
Detaljnije

Biber šareni zrno – rinfuz Šta znate o biberu? Kako se dobija biber? Zanimljivosti u vezi bibera… Biber (lat. Piper) je višegodišnja skrivenosemenica iz porodice „Piperaceae“. Vodi poreklo iz južne i jugoistočne Azije, kao začin u indijskoj kuhinji počeo je da se koristi još pre 4 milenijuma. Za biber su znali i drevni Egipćani, a to se otkrilo jer su zrna crnog bibera pronađena u nosnicama mumije faraona Ramzesa II (vladavina 1279.p.n.e.-1212.p.n.e). Prema podacima iz 2013.g najveći svetski proizvođači ove začinske biljke su Vijetnam (163t), Indonezija (89t), Indija (53t), Brazil (45t) i Kina (31t). Predstavlja najtraženiju sirovinu na globalnom tržištu začina, a trgovinom čini oko 20% ukupne trgovine začinima, a centar svetske trgovine bibera je Singapur. Crni biber je jadan od najvažnijih začina, dobija se tako što se zrna, prečnika oko 5mm, beru nedozrela. Beli biber se proizvodi od potpuno zrelih zrna. Zeleni biber je crni biber ubran pre zrelosti. Crveni biber je potpuno zreo crni biber. Sivi biber je mešavina belog i crnog bibera, veoma je redak. Crni je najljući, beli malo blaži, a zeleni znatno blaži, dok ljutina crvenog je između belog i zelenog. Potrebna dnevna doza bibera… Dnevna preporučena količina bibera nije istražena, ali naravno kao i u svemu ne treba preterivati sa začinima. Šta je karakteristično kod bibera? Glavni sastojaka bibera je piperin, koji povećava apsorpciju vitamina A i C, selena, beta-karotena, pored ovog bogat je i: gvožđem, manganom, vitaminom K. Zašto treba koristiti biber? Koristi od bibera… Biber pozitivno utiče na ljudski organizam, i to: ☑️ Popravlja varenje; ☑️ Stimuliše apetit; ☑️ Pomaže u mršavljenju; ☑️ Pomaže u oslobađanju gasova; ☑️ Eliminiše zapušenost nosa; ☑️ Umanjuje tegobe usled artritisa. Još o ovoj zanimljivoj biljci možete pročitati klikom OVDE. Zemlja proizvodnje… Brazil Vrsta i masa proizvoda… ⚖️ Biber šareni zrno rinfuz je proizvod na meru. Pogledajte još proizvode iz kategorije Začini, klikom OVDE. Šta znate o biberu? Kako se dobija biber? Zanimljivosti u vezi bibera… Biber (lat. Piper) je višegodišnja skrivenosemenica iz porodice „Piperaceae“. Vodi poreklo iz južne i jugoistočne Azije, kao začin u indijskoj kuhinji počeo je da se koristi još pre 4 milenijuma. Za biber su znali i drevni Egipćani, a to se otkrilo jer su zrna crnog bibera pronađena u nosnicama mumije faraona Ramzesa II (vladavina 1279.p.n.e.-1212.p.n.e). Prema podacima iz 2013.g najveći svetski proizvođači ove začinske biljke su Vijetnam (163t), Indonezija (89t), Indija (53t), Brazil (45t) i Kina (31t). Predstavlja najtraženiju sirovinu na globalnom tržištu začina, a trgovinom čini oko 20% ukupne trgovine začinima, a centar svetske trgovine bibera je Singapur. Crni biber je jadan od najvažnijih začina, dobija se tako što se zrna, prečnika oko 5mm, beru nedozrela. Beli biber se proizvodi od potpuno zrelih zrna. Zeleni biber je crni biber ubran pre zrelosti. Crveni biber je potpuno zreo crni biber. Sivi biber je mešavina belog i crnog bibera, veoma je redak. Crni je najljući, beli malo blaži, a zeleni znatno blaži, dok ljutina crvenog je između belog i zelenog. Potrebna dnevna doza bibera… Dnevna preporučena količina bibera nije istražena, ali naravno kao i u svemu ne treba preterivati sa začinima. Šta je karakteristično kod bibera? Glavni sastojaka bibera je piperin, koji povećava apsorpciju vitamina A i C, selena, beta-karotena, pored ovog bogat je i: gvožđem, manganom, vitaminom K. Zašto treba koristiti biber? Koristi od bibera… Biber pozitivno utiče na ljudski organizam, i to: ☑️ Popravlja varenje; ☑️ Stimuliše apetit; ☑️ Pomaže u mršavljenju; ☑️ Pomaže u oslobađanju gasova; ☑️ Eliminiše zapušenost nosa; ☑️ Umanjuje tegobe usled artritisa. Još o ovoj zanimljivoj biljci možete pročitati klikom OVDE. Zemlja proizvodnje… Brazil Vrsta i masa proizvoda… ⚖️ Biber šareni zrno rinfuz je proizvod na meru. Pogledajte još proizvode iz kategorije Začini, klikom OVDE.

Prikaži sve...
4,200RSD
forward
forward
Detaljnije

Biber crni zrno – rinfuz Šta znate o biberu? Kako se dobija biber? Zanimljivosti u vezi bibera… Biber (lat. Piper) je višegodišnja skrivenosemenica iz porodice „Piperaceae“. Vodi poreklo iz južne i jugoistočne Azije, kao začin u indijskoj kuhinji počeo je da se koristi još pre 4 milenijuma. Za biber su znali i drevni Egipćani, a to se otkrilo jer su zrna crnog bibera pronađena u nosnicama mumije faraona Ramzesa II (vladavina 1279.p.n.e.-1212.p.n.e). Prema podacima iz 2013.g najveći svetski proizvođači ove začinske biljke su Vijetnam (163t), Indonezija (89t), Indija (53t), Brazil (45t) i Kina (31t). Predstavlja najtraženiju sirovinu na globalnom tržištu začina, a trgovinom čini oko 20% ukupne trgovine začinima, a centar svetske trgovine bibera je Singapur. Crni biber je jadan od najvažnijih začina, dobija se tako što se zrna, prečnika oko 5mm, beru nedozrela. Beli biber se proizvodi od potpuno zrelih zrna. Zeleni biber je crni biber ubran pre zrelosti. Crveni biber je potpuno zreo crni biber. Sivi biber je mešavina belog i crnog bibera, veoma je redak. Crni je najljući, beli malo blaži, a zeleni znatno blaži, dok ljutina crvenog je između belog i zelenog. Potrebna dnevna doza bibera… Dnevna preporučena količina bibera nije istražena, ali naravno kao i u svemu ne treba preterivati sa začinima. Šta je karakteristično kod bibera? Glavni sastojaka bibera je piperin, koji povećava apsorpciju vitamina A i C, selena, beta-karotena, pored ovog bogat je i: gvožđem, manganom, vitaminom K. Zašto treba koristiti biber? Koristi od bibera… Biber pozitivno utiče na ljudski organizam, i to: ☑️ Popravlja varenje; ☑️ Stimuliše apetit; ☑️ Pomaže u mršavljenju; ☑️ Pomaže u oslobađanju gasova; ☑️ Eliminiše zapušenost nosa; ☑️ Umanjuje tegobe usled artritisa. Još o ovoj zanimljivoj biljci možete pročitati klikom OVDE. Zemlja proizvodnje… Brazil Vrsta i masa proizvoda… ⚖️ Biber crni zrno rinfuz je proizvod na meru. Pogledajte još proizvode iz kategorije Začini, klikom OVDE. Šta znate o biberu? Kako se dobija biber? Zanimljivosti u vezi bibera… Biber (lat. Piper) je višegodišnja skrivenosemenica iz porodice „Piperaceae“. Vodi poreklo iz južne i jugoistočne Azije, kao začin u indijskoj kuhinji počeo je da se koristi još pre 4 milenijuma. Za biber su znali i drevni Egipćani, a to se otkrilo jer su zrna crnog bibera pronađena u nosnicama mumije faraona Ramzesa II (vladavina 1279.p.n.e.-1212.p.n.e). Prema podacima iz 2013.g najveći svetski proizvođači ove začinske biljke su Vijetnam (163t), Indonezija (89t), Indija (53t), Brazil (45t) i Kina (31t). Predstavlja najtraženiju sirovinu na globalnom tržištu začina, a trgovinom čini oko 20% ukupne trgovine začinima, a centar svetske trgovine bibera je Singapur. Crni biber je jadan od najvažnijih začina, dobija se tako što se zrna, prečnika oko 5mm, beru nedozrela. Beli biber se proizvodi od potpuno zrelih zrna. Zeleni biber je crni biber ubran pre zrelosti. Crveni biber je potpuno zreo crni biber. Sivi biber je mešavina belog i crnog bibera, veoma je redak. Crni je najljući, beli malo blaži, a zeleni znatno blaži, dok ljutina crvenog je između belog i zelenog. Potrebna dnevna doza bibera… Dnevna preporučena količina bibera nije istražena, ali naravno kao i u svemu ne treba preterivati sa začinima. Šta je karakteristično kod bibera? Glavni sastojaka bibera je piperin, koji povećava apsorpciju vitamina A i C, selena, beta-karotena, pored ovog bogat je i: gvožđem, manganom, vitaminom K. Zašto treba koristiti biber? Koristi od bibera… Biber pozitivno utiče na ljudski organizam, i to: ☑️ Popravlja varenje; ☑️ Stimuliše apetit; ☑️ Pomaže u mršavljenju; ☑️ Pomaže u oslobađanju gasova; ☑️ Eliminiše zapušenost nosa; ☑️ Umanjuje tegobe usled artritisa. Još o ovoj zanimljivoj biljci možete pročitati klikom OVDE. Zemlja proizvodnje… Brazil Vrsta i masa proizvoda… ⚖️ Biber crni zrno rinfuz je proizvod na meru. Pogledajte još proizvode iz kategorije Začini, klikom OVDE.

Prikaži sve...
1,500RSD
forward
forward
Detaljnije

Mirođija – rinfuz. Proizvod na meru.

Prikaži sve...
1,300RSD
forward
forward
Detaljnije

Prirodna mešavina sušenog povrća i prirodnih začina, bez soli, bez aditiva. Prirodna mešavina sušenog povrća i prirodnih začina, bez soli, bez aditiva.

Prikaži sve...
1,050RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Biber crni zrno 1kg

Prikaži sve...
1,000RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Anis 1kg

Prikaži sve...
1,200RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Kardamom u zrnu 50gr Kardamom je začin sa intenzivnim, pomalo slatkim ukusom koji neki ljudi upoređuju sa mentom. Nastao je u Indiji, ali je danas dostupan širom sveta i koristi se u slatkim i slanim receptima. Seme, ulje i ekstrakti kardamona imaju impresivna lekovita svojstva i koriste se u tradicionalnoj medicini vekovima. Kardamon u prahu je začin vrhunskog ukusa i arome. Ovaj kardamon potiče iz kontrolisanog uzgoja organske proizvodnje. Eko sertifikat garantuje da ovaj Kardamon prilikom uzgoja u polju nije bio tretiran pesticidima i đubren mineralnim fertilizatorima, a u pripremama za fazu čuvanja nije izložen visokim temperaturama i jonizirajućem zračenju. Cenjen u Istočnoj Indiji zbog svojih lekovitih prednosti, kardamon se sada obično koristi kao začin za dodavanje ukusa hrani. Kardamom nudi brojne nutritivne koristi, uključujući esencijalne minerale i vlakna, i jedinjenja koja se bore protiv raka. Kuvajte sa kardamonom i uživajte u zdravstvenim prednostima sadržaja vlakana. Vaše telo se oslanja na vlakna iz vaše ishrane da biste imali zdravu i redovnu probavu. Vlakna takođe pomažu u kontroli težine povećavajući vašu sitost nakon obroka i pomažu u snižavanju holesterola. Gvožđe i mangan – ovi minerali sadržani u kardamonu pomažu u ćelijskom metabolizmu, tako da vaša tkiva mogu da naprave “gorivo“ koje im je potrebno da funkcionišu. Mangan takođe igra ulogu u zdravlju kostiju, dok gvožđe pomaže u transportu kiseonika. Uključivanje kardamoma u vašu ishranu ima i druge potencijalne pozitivne efekte na vaše zdravlje. Kardamom može biti koristan za osobe sa visokim krvnim pritiskom. Obećavajući rezultati istraživanja na ovu temu mogu biti povezani sa visokim nivoima antioksidanata u kardamonu. Istraživači takođe sumnjaju da bi kardamon začin mogao sniziti krvni pritisak zbog njegovog diuretskog efekta, što znači da može podstaći mokrenje kako bi se uklonila voda koja se nakuplja u telu, na primer oko srca. Jedna studija je otkrila da kardamon sadrži jedinjenja koja se bore protiv raka i koja imaju potencijal da ubijaju ćelije raka. Način upotrebe: Kardamon se koristi kao začin mnogim jelima, pri čemu jela postaju ukusnija i nutritivno vrednija. Pored toga što se koristi kao začin, kardamom u prahu možete koristiti i za pripremu toplih napitaka i čajeva. U današnje vreme najviše se koristi u arapskim zemljama kao dodatak riži, voću, pekarskim proizvodima, različitim poslasticama, kafi, likerima, vinu, a takođe i mesu, marinadama i kobasicama. Gotovo limunski ukus kardamoma daće pečat ne samo slatkim, već i slanim jelima. Koristi se u svim kuhinjama sveta, naročito u indijskoj, gde se upotrebljava za pripremu začinske mešavine „Garam masala“, kod slanih jela poput karija, pilava, brojnih poslastica poput kulfija, bogatog sladoleda od pistaća i badema, kao i kod pripreme čaja. Cela zrna koriste se u pripremi napitaka i receptima s mahunarkama, a za ostala slana jela semenke kardamoma izvadite iz opne i lagano ih tostirajte u tiganju, kako bi dobili onaj karakterističan ukus kardamoma. Odlično se slaže uz voće, rižu, kus-kus. Marinadama daje prefinjen ukus. Ključni je sastojak tzv. „arapske kafe“.

Prikaži sve...
1,100RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Paprika slatka mlevena 1kg Aleva paprika je jedan od najomiljenijih i korišćenih začina u balkanskoj kuhinji. Ovde skoro da nema jela ili tradicionalnog jela u koje se ne dodaje aleva paprika. Karakteristično za ukus koji daje ovaj začin jeste sladnjikava nota, zbog koje je izuzetno pogodna za začinjavanje jela od povrća, piletinu, svinjsko i teleće meso, a čak i ribu.

Prikaži sve...
1,000RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Timijan 1kg

Prikaži sve...
1,100RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Biber crni mleveni 1kg Pojačava lučenje stomačnih sokova, pa olakšava varenje posebno teške hrane, a stimulativno djeluje i na krvotok. Oštrinu biberu daje alkaloid piperin, sadržaj piperina je od 5 do 10 % zavisno od vrste, dok miris bibera potiče od etarskih ulja. Pojačava apetit, utiče na probavu, prikriva neprijatan zadah. Način upotrebe: Biber je univerzalan začin koji se koristi za sve vrste marinada, kuvanu ribu, jela od mesa, supe, variva, salate, sosove. Ulazi u sastav mnogih začina a koristi se i u proizvodnji parfema.

Prikaži sve...
1,000RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Chilli 1kg Čili paprika je nezaobilazan začin u azijskoj, južnoameričkoj, kineskoj, meksičkoj i jednim delom italijanskoj kuhinji. Paprika se upotrebljava sirova i kuvana, ali najčešće sušena i usitnjena u prah. Upotrebljava se kao začin za jela od povrća, pikantne umake, namaze te kao dodatak kravljem siru i varivima od paprika i pasulja, a važan je sastojak čuvenog meksičkog jela Chili con carne. Sastavni je deo svih ljutih pikantnih umaka, poput karija, tabaska i meksičkih salsi. Kapsaicin, sastojak koji se nalazi u čili papričicama daje ne samo ljutinu, nego i posebna lekovita svojstva zbog kojih ih možemo svrstati među najzdravije namirnice sveta.

Prikaži sve...
1,000RSD
forward
forward
Detaljnije

Opis Djumbir 1kg Đumbir (Zingiber officinale) je poznat kao začin, ali i kao lek više od 3.000 godina. Poreklom je iz Azije, ali se gaji i koristi za ljudsku ishranu i lečenje u celom svetu. Najviše se gaji i koristi u Indij, ikao začin i kao lek u tradicionalnoj medicini. Đumbir je tropska začinska višegodišnja biljka slična trsci. Narasta do visine od oko jednog metra, a koren je debljine nekoliko santimetara, mesnat i dužine oko 20 santimetara. Za ishranu i kao dodatak jelima koristi se koren i rizom pošto je jako aromatičan i sadrži mnoge korisne sastojke. Miris limuna i slatkasto-pikantan ukus đumbir čine veoma prijatnim. Aroma mu je blago pikantna i ljutkasta. Koristi se za slatkasto-kisele salate, kompot, pirinač, meso, ribu i živinu. Đumbir odlično ide sa kardamonom, korijanderom, biberom i cimetom. Voćnim salatama i sutlijašu daje interesantnu notu. Korisni sastojci Ispitivanjima je ustanovljeno da đumbir sadrži dosta lekovitih koncentrovanih materija (vitamina i minerala), a da ih najviše ima u korenu: belančevine biljna vlakna biljne masti biljni hormoni gingerol zingeron enzimi eterična ulja Interesantno je da đumbir u sadejstvu sa drugim lekovitim biljkama i lekovima značajno pojačava njihovo lekovito dejstvo. Primena u ishrani Koren đumbira se koristi kao dodatak jelima, kolačima, čaju, pivu ili likerima. Kao začin, đumbir se naročito koristi u indijskoj kuhinji za spravljanje: soseva, preliva, jela od povrća, jela od pirinča, jela od mesa, divljači i raznih poslastica. Na ceni je i hleb sa ukusom đumbira (dodaje se u testo). Jelu se dodaje prah ili sitni komadići đumbira, a može se dodati i narendani koren.

Prikaži sve...
1,000RSD
forward
forward
Detaljnije
Nazad
Sačuvaj