Pratite promene cene putem maila
- Da bi dobijali obaveštenja o promeni cene potrebno je da kliknete Prati oglas dugme koje se nalazi na dnu svakog oglasa i unesete Vašu mail adresu.
1-25 od 510 rezultata
Režim promene aktivan!
Upravo ste u režimu promene sačuvane pretrage za frazu .
Možete da promenite frazu ili filtere i sačuvate trenutno stanje
Aktivni filteri
-
Tag
Hobi i razonoda
O knjizi: Prvi detaljni vodič kroz Zrenjanin, urađen na srpskom i engleskom jeziku. Prvi deo vodiča, obogaćen kvalitetnim fotografijama, sadrži nekoliko celina: opšte podatke o gradu, podatke o kulturno-istorijskom nasleđu, kulturi, sportu, izletištima, brojeve telefona... Drugi deo zauzima detaljan plan grada i planovi zrenjaninskih gradskih naselja. Na brojnim mapama obeležene su jednosmerne ulice, upisani brojevi kuća na raskrsnicama, a ucrtani su i svi važniji objekti. Udruženje turizmologa Zrenjanina pojavljuje se kao suizdavač vodiča.
O knjizi: Vino je oduvek imalo posebno mesto ne samo u ljudskoj ishrani nego i u kulturnoj istoriji čoveka. Od prastarih, mitoloških vremena njegova moć da uzvisi čoveka, da mu podari vedrinu i rečitost činili su ga u pićima ljudi „pićem bogova”. Ljudi su voleli da privire u svet „božanskog pića”, u podrume starodrevnog boga Bahusa, čiji je lik medu čokotima, sa vencem vinove loze oko čela, bio čest predmet slikarstva u renesansi. Pesnici su bili ubeđeni da im ono daruje inspiraciju, oduvek interesantnu i zagonetnu stvaralačku vatru. Za njih su hleb i vino na istoj ravni, jer hleb je potreban telesnoj snazi a vino je neophodno duhovnom uzletu i srdačnom druženju. Pesnici i svekolika umetnička boemija odvajkada „pričešćuju” svoju inspiraciju vinom i vatrom, dvema neophodnim stvarima ukradenim od olimpskih besmrtnosti, bez kojih ni mi danas ne možemo i koje mogu biti korisne u umerenim količinama. Vino, piće sanjara, pustolova, mudraca, zaljubljenih i boema, jednako kraljeva i prosjaka, prema Hamvašu predstavlja najviši akt milosrđa, ono je piće koje oslobađa. Vino je duboko i nepovratno utemeljeno u naše svakodnevno bitisanje jer se njime proslavlja rođenje, obeležavaju uspesi, objavljuju ratovi i sklapaju primirja, a u duhu hrišćanske religije ispraća se i na poslednji put. Stoga je vino priča koja se uvek priča, pesma koja se stalno peva i radost i ljubav koji se neprestano doživljavaju. Ono je večno! Prof. dr Slobodan Jović
O knjizi: Vodič na engleskom jeziku u kome je prvi put objavljeno mnogo podataka o Srbiji na jednom mestu.Knjiga obuhvata: osnovne činjenice, podatke o stanovništvu, jeziku, veri, zatim položaj Srbije, reljef, klimu, pasoš, novac, podelu Srbije na pokrajine i regione, jedan srpski jelovnik, predmete srpske tradicije. U saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije dat je prikaz svih važnih auto-pravaca kroz Srbiju sa detaljnim opisom šta možete da posetite ako se krećete određenim pravcem. Detaljna auto-karta Srbije prikazana je na 32 stranice, U okviru vodiča mozete naći i daljinomer, spisak, poštanske i pozivne brojeve svih naseljenih mesta, planove svih većih gradova, banja, nacionalnih parkova, klisura... Na poslednjih 128 strana dati su detaljni tekstualni opisi svih pojmova o Srbiji (gradovi, banje, manastiri, nacionalni parkovi, pećine, reke, tvrđave...) poređani abecednim redom.
O knjizi: Šta treba da znaš! • Kad pritisneš prekidač • Kad kucaš na tabletu • Kad pustiš vodu u toaletu • Kad izvadiš led iz zamrzivača • Kad šalješ poruku preko mobilnog telefona • Kad pritisneš print na trodimenzionalnom štampaču Dođi i zaviri u razne uređaje i naprave – iznenadićeš se kud će te to odvesti! Ova knjiga priča vrlo zanimljive priče o stvarima koje svakodnevno koristimo, a nikad o njima ne razmišljamo. Tehnologija nikad više neće biti ista.
O knjizi: Banje, klimatska mesta, spa&wellness centri je vodič, atipičan po tome što ne objedinjuje samo banjska i klimatska mesta komercijalnog tipa, već i sva ona koja svojim potencijalima imaju šansu da taj status nose zvanično. Vodičem je obuhvaćeno 60 banja (od čega je evidentirano 12 u Vojvodini), 5 klimatskih centara i 20 wellness centara. Inicijativa vodiča je da ukaže na bogatstvo termalnih i mineralnih voda, kao na povoljne klimatske prilike Vojvodine i Srbije, ka razvoju zdravstvenog turizma, kao turističke pojave, a ne samo lečilišne, kako je to u velikoj meri kod nas zastupljeno. Vodič je dvojezičan (srpski, engleski).
O knjizi: Ima mnogo onih koji smatraju da obrok bez deserta nije potpun. Mi delimo to mišljenje, ali smo svakako svesni da svim tim poslasticama, ukoliko ih ne odaberemo pažljivo, unosimo i neželjene kalorije i opterećujemo telo. Kako da pomirimo ove suprotnosti? Odličnim izborom deserta koji nudimo u ovoj knjizi.
O knjizi: Prošlo je devet meseci i beba je konačno došla na svet. Ovog puta, međutim, niste vi ti koji su očajni i imaju podočnjake. Uživajte u unučetu, uvereni u to da ćete na kraju dana moći da malo podrigujuće stvorenje vratite njegovim roditeljima. Sada je na njih red! Autor knjige Saveti za novopečenu mamu predstavlja vam ovu sjajnu knjižicu prepunu dohovitih saveta koji će vam pomoći da se izborite sa još jednom generacijom vaše porodice.
Poklonite radost i osmeh ljudima koje volite! Knjige svojom magijom utiču na svet i izmamljuju nam osmeh. Poklon knjige napisane s mnogo ljubavi mogu biti idealan poklon koji će mnoge oduševiti i obradovati. Raznovrsne teme i posebno odabrane fotografije povezuju jezik i sliku i čuvaju u sebi nešto posebno.
Poklonite radost i osmeh ljudima koje volite! Knjige svojom magijom utiču na svet i izmamljuju nam osmeh. Poklon knjige napisane s mnogo ljubavi mogu biti idealan poklon koji će mnoge oduševiti i obradovati. Raznovrsne teme i posebno odabrane fotografije povezuju jezik i sliku i čuvaju u sebi nešto posebno.
O knjizi: Profesionalni turistički vodiči ispričaće vam sve što treba da znate o Rimu. Obiđite sve najbitnije znamenitosti ili jednostavno uživajte u odmoru. Grad je podeljen na delove, a svaki od njih ima svoju mapu i informacije o najvažnijim znamenitostima, prodavnicama, restoranima i zabavnim sadržajima. - Korisne informacije, saveti i fotografije - Najbolje prodavnice, restorani, noćni klubovi i hoteli - Sadrži lokalne mape, mapu prevoza i mapu na rasklapanje - Kako da se snađete u gradu i koristite javni prevoz
O knjizi: U kuhinji svako mora od nečega da počne, a ova knjiga izvrstan je vodič koji će vam pomoći da izgradite samopouzdanje kada je priprema hrane u pitanju. U kuvaru Vratimo se osnovama naći ćete jednostavne i lepo ilustrovane recepte za jela od svakodnevnih sastojaka, koja su podjednako vizuelno privlačna i ukusna.
O knjizi: Profesionalni turistički vodiči ispričaće vam sve što treba da znate o Minhenu. Obiđite sve najbitnije znamenitosti ili jednostavno uživajte u odmoru. Grad je podeljen na delove, a svaki od njih ima svoju mapu i informacije o najvažnijim znamenitostima, prodavnicama, restoranima i zabavnim sadržajima. - Korisne informacije, saveti i fotografije - Najbolje prodavnice, restorani, noćni klubovi i hoteli - Sadrži lokalne mape, mapu prevoza i mapu na rasklapanje - Kako da se snađete u gradu i koristite javni prevoz
O knjizi: Knjiga "Srbija na bis" je antologija poruka, grafita, aforizama i zapisa slušalaca Radio Beograda 202 koje je u periodu od 2010. do 2014. prikupio u priredio urednik Dvestadvojke, legenda radio novinarstva, Darko Kocjan.Najveća snaga radija leži u ogromnoj armiji onih koji se nalaze s one prave strane radio-aparata, govorio je Bertold Breht. I bio je u pravu. Ova knjiga, čije su stranice stvarali pojedinci iz publike Radio Beograda 202, samo je jedan od dokaza za navedenu tvrdnju. Povodom 45 godina postojanja Dvestadvojke i 90 godina matičnog Radio Beograda, želeli smo da podelimo sa svima zanimljive, domišljate i nadahnute poruke koje su nam u periodu 2010-2014 slali prijatelji našeg radija. Mnoge od rečenica, dosetki, crtica, grafita i aforizama koje će čitaoci naći u ovoj knjizi odlično opisuju život u Srbiji i na planeti početkom 21. veka.
Drevna kineska poslovica kaže: Bolje je tri dana ne jesti, nego jedan dan čaj ne piti. O knjizi: Čaj je već stotinama godina omiljeni napitak ljudima širom sveta. Šolja čaja u kišno veče može da odagna hladnoću, a ispijanje čaja u društvu prijatelja ulepšaće vaše poslepodne. Čaj je međutim, i više od toga, jer može da izleči mnoge boljke, a ovaj nezamenljivi vodič će vas naučiti kako da proniknete u njegove tajne i iskoristite njegovo blagotvorno dejstvo! Čaj od žalfije, popijen poslepodne, učiniće da se osećate sveži kao da ste se upravo probudili iz okrepljujućeg sna. Čaj od nane ublažava bol, glavobolju i prava je panaceja. Čaj od ruzmarina, ako se utrljava u kožu glave, podstiče rast kose. Kamilica dodata u vodu za kupanje će vas potpuno relaksirati i učiniti čuda za vašu kožu. I još mnogo, mnogo više!
Poklonite radost i osmeh ljudima koje volite! Knjige svojom magijom utiču na svet i izmamljuju nam osmeh. Poklon knjige napisane s mnogo ljubavi mogu biti idealan poklon koji će mnoge oduševiti i obradovati. Raznovrsne teme i posebno odabrane fotografije povezuju jezik i sliku i čuvaju u sebi nešto posebno.
Poklonite radost i osmeh ljudima koje volite! Knjige svojom magijom utiču na svet i izmamljuju nam osmeh. Poklon knjige napisane s mnogo ljubavi mogu biti idealan poklon koji će mnoge oduševiti i obradovati. Raznovrsne teme i posebno odabrane fotografije povezuju jezik i sliku i čuvaju u sebi nešto posebno.
Tradicionalna jela iz kuhinje tvorca karađorđeve šnicle. U nastojanju da širokoj publici prikažu vrednosti domaće kuhinje, kulinarski majstori Milovan Mića Stojanović i Milan Stojanović izdvojili su iz srpske kulinarske riznice najlepša jela koja se na tradicionalan način pripremaju u domaćinstvima i restoranima. U srpskoj kuhinji postoji oko hiljadu petsto zapisanih recepata za jela od kojih se većina još rado priprema. U ovoj knjizi odabrano je više od stotinu savremenih varijanti tradicionalnih srpskih jela i kulinarskih proizvoda, među kojima se nalaze i jela usvojena iz stranih kuhinja. Prikazana su reprezentativna jela iz svih krajeva Srbije, kao i originalna jela kreirana u gastronomskoj radionici profesora Milovana Miće Stojanovića, svetskog kulinarskog prvaka i autora čuvene karađorđeve šnicle. Čitanje ovog kuvara, nadahnutog raznovrsnošću i kvalitetom tradicionalne kuhinje, omogućiće nam ne samo da s lakoćom pripremamo domaća jela nego i da obogaćeni novim saznanjima upotpunimo užitak posete restoranima nacionalne kuhinje. Sva prikazana jela pripremljena su i fotografisana specijalno za potrebe knjige, a zatim i poslužena gostima čuvenog restorana „Mićina domaća kujna“. Hladna predjela ● Prebranac ● Pihtije ● Manastirske sarme ● Topla predjela ● Gibanica ● Zlatiborska lepinja ● Pečurke sa pilećom džigericom ● Rolovane tikvice sa slaninom i sirom ● Supe i čorbe ● Supa od junetine ● Jagnjeća čorba na srpski način ● Alaska riblja čorba ● Kuvana jela ● Sarmice u jagnjećoj maramici ● Srpski đuveč ● Svadbarski kupus ● Podvarak sa dimljenim šaranom ● Riblji paprikaš ● Jela od mesa ● Ćevapčići ● Leskovački uštipci ● Pileća džigerica u slanini ● Teleći kotlet na srpski način ● Leskovačka mućkalica ● Smuđ na smederevski način ● Pečeno pile na seoski način ● Karađorđeva šnicla ● Salate ● Paprike punjene kupusom ● Salata od pečenih paprika ● Srpska salata ● Šopska salata ● Poslastice ● Štrudla s makom ● Salčići ● Knedle sa šljivama ● Vanilice ● Žito sa šlagom ● Savijača s višnjama
Poklonite radost i osmeh ljudima koje volite! Knjige svojom magijom utiču na svet i izmamljuju nam osmeh. Poklon knjige napisane s mnogo ljubavi mogu biti idealan poklon koji će mnoge oduševiti i obradovati. Raznovrsne teme i posebno odabrane fotografije povezuju jezik i sliku i čuvaju u sebi nešto posebno.