Pratite promene cene putem maila
- Da bi dobijali obaveštenja o promeni cene potrebno je da kliknete Prati oglas dugme koje se nalazi na dnu svakog oglasa i unesete Vašu mail adresu.
1-25 od 326 rezultata
Režim promene aktivan!
Upravo ste u režimu promene sačuvane pretrage za frazu .
Možete da promenite frazu ili filtere i sačuvate trenutno stanje
Aktivni filteri
-
Tag
SUPERHRANA
Lomljeno kakao zrno je odličan izvor antioksidanata, vlakana, gvožđa i magnezijuma. Korišćenje kakaa za zdravlje datira još od pre 3.000 godina. Na osnovu opsežnih istraživanja, glavne zdravstvene koristi od kakaa potiču od epikatehina i flavonola koji se nalazi u njemu. Proces proizvodnje tamne čokolade zadržava epikatehin, dok mlečna čokolada ne sadrži značajne količine epikatehina. I epidemiološke i kliničke studije ukazuju na blagotvorno dejstvo tamne čokolade na krvni pritisak, lipide i upale. Prednosti korišćenja sirovog kakaa uključuju povećanu biološku raspoloživost azot-oksida i poboljšanu strukturu i funkciju mitohondrija. Da biste dobili ove prednosti, kakao mora biti čist. Kakao nibs poseduje intenzivan čokoladni ukus i divnu bogatu aromu..
Kakao puter je bogat antioksidansima koji pomažu u poboljšanju kognitivne funkcije. Takođe sadrži zasićene masti koje se lako apsorbuju u telo. Ovaj puter je od velike koristi osobama sa osjetljivom kožom jer ne izaziva iritaciju. Da biste poboljšali efekat, možete ga mešati sa esencijalnim uljima kao što su arganovo ili kokosovo ulje Izvor je gvožđa, Omega 3 i Omega 6 masnih kiselina, vitamina i minerala.
Sirovi organski kakao prah je vrhunski izvor antioksidanasa i bogat je magnezijumom koji podiže životnu energiju. Takođe sadrži u velikoj količini sumpor koji je poznat kao „mineral lepote i mladosti”. Bitno je istaći da je dovoljna samo 1 kafena kašičica da bi se obezbedile dnevne potrebe za gvožđem. Sadrži preko 300 hemijskih elemenata i to ga čini jednom od najkompleksnijih namirnica poznate čoveku.
100% prirodan izvor proteina. Ublažava glad i potrebu za slatkim. Sadrži nizak glikemijski indeks, a pritom obezbeđuje unos kvalitetnog proteina i izgradnju mišićne mase. Čist 80% izolat graška sigurno je jedan od najboljih potpuno prirodnih dodataka ishrani koji možete da obezbedite svom organizmu. Grašak je vegeterijanska super hrana, bogata gvožđem, koja vam daje osećaj sitosti i po nekoliko sati bez nepotrebnih kalorija. Odličan je izvor za zdravo gubljenje težine i sjajan izvor dodatne energije, bez masti i ugljenih hidrata. Lako se vari i preporučuje se sportistima, rekreativncima kao i svima koji vode računa o svojoj ishrani.
Sirovi kakao se po svojim nutritivnim svojstvima smatra jednom od najhranljivijih namirrnica na svetu. Sadrži najveću koncentraciju antioksidanata u odnosu na bilo koju namirnicu na svetu. Bogat je izvor gvožđa, hroma, mangana, cinka, vitamina C. Način upotrebe: 1 kafenu kašičicu sirovog organskog kakaoa dodati u frapee, mleko, musli, sokove…
Organska ječmena trava u prahu je jedna od najstarijih vrsta žitarica koja sadrži pravo bogatstvo, neophodne i korisne materije za telo. Ona je izuzetno vredan dodatak ishrani zahvaljujući žvim enzimima u svom sastavu koje u svakodnevnoj ishrani ne unosimo dovoljno, a od velike su važnosti za probavni sistem.
Hlorofil kojim lucerka obiluje, je poznat po tome što čisti krv i povećava nivo kiseonika u krvi. Detoksikuje organizam, izvlači toksine iz jetre i time poboljšava funkciju jetre, stoga se alfalfa koristi za oporavak i čišćenje organizma, nakon uzimanja lekova, kao zaštita nakon uklanjanja amalgamskih plombi i tokom lečenja zavisnosti od alkohola.
Chaga prah – za imunitet- 100 g – proizvedeno po principima organske proizvodnje Sastav: 100% čist prah čaga gljive Svojstva: Čaga prah je jedan od najboljih izvora antioksidanasa sa vrednošću ORAC-a 146.700 (mera za „totalni antioksidativni kapacitet“ neke namirnice). Povoljno deluje kod srčanih oboljenja, za dijabetes, bolesti jetre, protiv parazita u telu, smiruje bolove u stomaku, kao i u terapiji određenih vrsta raka. Jača imuni sistem, ima antivirusna svojstva (hepatitis C), smanjuje zapaljenja, poboljšava fizičku izdržjivost. Način upotrebe: 1-2 kašičice (5-10 g) praha dnevno izmešajte sa voćnim sokom. Možete ga koristiti i kao čaj: 2 kašičice preliti sa vrelom vodom. Čuvati na tamnom i suvom mestu, na temperaturama do +25°C. Proizvod ne sadrži: veštačke boje, aditive, konzervanse, zaslađivače i gluten. Pakovanje: 100 grama. Uvoznik: We are one d.o.o.
Na svetskom tržištu je gotovo najteže naći čistu crnu maku. Među proizvođačima i preprodavcima make ovo je dobro poznato. Just Superior upravo zato dugo nije nudio crnu maku, jer je preko nabavke do krajnje cene, stvarno čista maka crne boje (naročito kvaliteta kakvog je naša) jednostavno preskupa. Posle par godina su prelomili i odlučili i nju da ponude, po realnim cenama, ali provereno čistu crnu maku. Po boji proizvoda ne možete oceniti da li je vaša maka čista, ali možete po ukusu. Ako probate bez ičega svaku maku na kašičicu, jasna je razlika između miksa sirovog, miksa gelatinizovanog, čiste crne i čiste crvene make. A još jasnija razlika uzmeđu prave crne make i onih proizvoda koji se tako prodaju ali svakako to nisu. Što je ukus jači, pikantniji, gorči, kiselkastiji, to je maka bolja i čistija. Naša peruanska crna maka je napravljena od tamno sivih (‘’lead colored’’) do crnih plodova make.
Setrtifikat o poreklu kao i analize i rešenja sa carine i upis u bazu Ministarstva Zdravlja naših maka možete naći ovde. Ovo su neki od razloga zbog kojih je naša maka vrhunskog kvaliteta, specifičnog ukusa i mirisa, i provereno delotvorna, i zbog kojih je ona vaš omiljeni proizvod! Gelatinizovana Superior maka se proizvodi od identičnih osušenih plodova kao i naš dobro poznati sirovi miks, ali umesto da posle sušenja ide na mlevenje gelatinizovana maka prolazi proces koji se zove gelatinizacija ekstruzijom, u kome su molekuli skroba delimično razgrađeni. Gelatinizovana maka se preporučuje malom procentu ljudi koji imaju problema sa varenjem sirove make. Detaljan pregled naučne literature na temu gelatinizovane i sirove make možete pročitati ovde.
Po boji proizvoda ne možete oceniti da li je vaša maka čista crvena, ali možete po ukusu. Ako probate bez ičega svaku maku na kašičicu, jasna je razlika između miksa sirovog, miksa gelatinizovanog, čiste crne i čiste crvene make. A još jasnija razlika između prave crvene make i onih proizvoda koji se tako prodaju ali svakako to nisu. Što je ukus jači, pikantniji, gorči, kiselkastiji, to je maka bolja i čistija. Just Superior peruanska maka crvene boje je napravljena od blago crvenih (rozikastih) do tamno crvenih (skoro ljubičastih) plodova make, i kao takva, zdrava hrana u čiji se kvalitet možete pouzdati.
Prah ašvagande najvažniji blagotvorni efekat ima kod nervnih oboljenja, depresije i anksioznosti. Pored zaštitnog efekta na nervni sistem, povoljno utiče kao alternativni tretman u spektru degenerativnih oboljenja kao što su Alchajmerova i Parkinsonova bolest. Ašvagandva je snažni antioksidans koji uništava slobodne radikale. Najnovija istraživanja sugerišu da ašvaganda pomaže i u borbi protiv raka. Prah ašvagande takođe može biti i dodatak hemoterapiji. Jedna od posledica hemoterapije je neutropenija, opadanje broja belih krvnih zrnaca neutrofila, što može lako dovesti do infekcije. Kada su životinje podvrgnute oralnoj primeni ekstrakta ašvagande, parametri njihovog imunološkog sistema su ostali u granici normale. Ašvaganda je efikasan antistres adaptogen koji ima umirujuće dejstvo na organizam, ali mu daje energiju, za razliku od sedativa koji ga omamljuju. Zbog tog svojstva, prah ašvagande je idealan za oporavak posle bolesti i kod hroničnog umora.