Filteri
close
Tip rezultata
Svi rezultati uključeni
keyboard_arrow_down
Kategorija
Supermarket
keyboard_arrow_down
Sve kategorije
Supermarket
Od
RSD
Do
RSD
Sortiraj po
keyboard_arrow_down
Objavljeno u proteklih
keyboard_arrow_down
Sajtovi uključeni u pretragu
Svi sajtovi uključeni
keyboard_arrow_down

Pratite promene cene putem maila

  • Da bi dobijali obaveštenja o promeni cene potrebno je da kliknete Prati oglas dugme koje se nalazi na dnu svakog oglasa i unesete Vašu mail adresu.
1-25 od 105 rezultata

Broj oglasa

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream
1-25 od 105
1-25 od 105 rezultata

Prikaz

format_list_bulleted
view_stream

Režim promene aktivan!

Upravo ste u režimu promene sačuvane pretrage za frazu .
Možete da promenite frazu ili filtere i sačuvate trenutno stanje

Aktivni filteri

  • Tag

    Žitarice mahunarke musli keksi

Crvena kinoa je prirodni izvor gvožđa, fosfora, kalijuma, cinka i magnezijuma kao i vitamina B grupe. Prirodno ne sadrži gluten i idealna je hrana za osobe koje su na bezglutenskoj dijeti. Najbolji je izbor za salate jer tokom termičke obrade ne gubi svoju izrazito crvenu boju niti oblik. Pre upotrebe je isprati, preliti hladnom vodom (jedan deo zrna sa dva dela vode) i staviti da proključa, smanjiti temperaturu, poklopiti i kuvati 12-15 minuta. Crvena kinoa je prirodni izvor gvož a, fosfora, kalijuma, cinka i magnezijuma kao i vitamina B grupe. Prirodno ne sadrži gluten i idealna je hrana za osobe koje su na bezglutenskoj dijeti. Najbolji je izbor za salate jer tokom termičke obrade ne gubi svoju izrazito crvenu boju niti oblik. Pre upotrebe je isprati, preliti hladnom vodom (jedan deo zrna sa dva dela vode) i staviti da proključa, smanjiti temperaturu, poklopiti i kuvati 12-15 minuta. Sastojak: 100% crvena kinoa Može da sadrži u tragovima soju, gluten, susam, kikiriki, lešnik i badem. Nutritivna deklaracija u 100g / % dnevnog referentnog unosa* *Referentni unos za prosecnu odraslu osobu: 8400 kJ / 2000 kcal* Energ.vrednost 1590kJ/380Kcal (19%*) Proteini 12 g (24%*) Ugljeni hidrati 68 g (26%*) od kojih šećeri 0 g (0%*) Masti 6 g (7%*) Od kojih zasicene masne kiseline 0,7 g (3,5%*) Biljna vlakna 10 g (41%*) So 0 g (0%*) Tiamin (vitamin B1) 0,36 mg (32%**) Riboflavin (vitamin B2) 1,5 mg (9%**) Niacin (vitamin B3) 1,4 mg (9%**) Piridoksin (vitamin B6) 0,49 mg (35%**) Fosfor 457 mg (65%**) Gvožde 4,6 mg (33%**) Kalijum 563 mg (28%**) Magnezijum 197 mg (50%**) Cink 3,1 mg (31%**) Video-recept za pizzu bez brašna (sa kinoom) pogledajte na ovom linku. {product id=73}

Prikaži sve...
715RSD
forward
forward
Detaljnije

Sočivo je, u svetu, jedna od najrasprostranjenijih mahunastih biljaka. Ova namirnica ima visok sadržaj belančevina, dijetetskih vlakana, minerala i vitamina. Brže se priprema i lakše vari od drugih mahunarki. Lepo se kombinuje sa povrćem, ali i sa pirinčem i ječmom. Osobama sa osetljivim organima za varenje preporučuje se pasirano sočivo kuvano sa začinima (nana, majoran, lovor, kari, kim). Sočivo je, u svetu, jedna od najrasprostranjenijih mahunastih biljaka. Ova namirnica ima visok sadržaj belančevina, dijetetskih vlakana, minerala i vitamina. Brže se priprema i lakše vari od drugih mahunarki. Lepo se kombinuje sa povrćem, ali i sa pirinčem i ječmom. Osobama sa osetljivim organima za varenje preporučuje se pasirano sočivo kuvano sa začinima (nana, majoran, lovor, kari, kim). Sastojci: 100% sočivo zeleno krupno Nutritivna deklaracija u 100g / % dnevnog referentnog unosa* *Referentni unos za prosecnu odraslu osobu: 8400 kJ / 2000 kcal* Energ.vrednost 1473kJ/352Kcal (17%*) Proteini 25 g (50%*) Ugljeni hidrati 63 g (24%*) od kojih šećeri 2 g (2%*) Masti 1 g (1%*) Od kojih zasićene masne kiseline 0,0 g (0%*) Biljna vlakna 10 g (41%*) So 0g / 0% Tiamin (Vitamin B1) 0,87 mg (79%**) Piridoksin (Vitamin B6) 0,56 mg (40%**) Gvožđe 7,5 mg (53%**) Magnezijum 122 mg (32%**) Kalijum 955 mg (47%**) Fosfor 451 mg (64%**) Video-recept za pastirsku pitu na vege način (sa zelenim sočivom) možete naći na sledećem linku. {product id=76}

Prikaži sve...
600RSD
forward
forward
Detaljnije

Integralni pirinač, po svom nutritivnom sastavu, zadovoljava sve kriterijume kompletne hrane. Prirodni je izvor vitaminima B kompleksa koji doprinose dobrom funkcionisanju nervnog sistema, a sadrži i minerale kao što su kalijum, fosfor, magnezijum i gvože. Prirodno ne sadrži gluten i idealna je hrana za osobe koje su na bezglutenskoj dijeti. Integralni pirinač, po svom nutritivnom sastavu, zadovoljava sve kriterijume kompletne hrane. Prirodni je izvor vitaminima B kompleksa koji doprinose dobrom funkcionisanju nervnog sistema, a sadrži i minerale kao što su kalijum, fosfor, magnezijum i gvož e. Prirodno ne sadrži gluten i idealna je hrana za osobe koje su na bezglutenskoj dijeti. Priprema se u običnoj posudi u odnosu pirinač-voda 1:3, u ekspres loncu 1:1,5. Sastojak: 100% integralni pirinač Može da sadrži u tragovima soju, gluten, susam, kikiriki, lešnik i badem. Nutritivna deklaracija u 100g / % dnevnog referentnog unosa* *Referentni unos za prosecnu odraslu osobu: 8400 kJ / 2000 kcal* Energ.vrednost 1474kJ/348Kcal (17%*) Proteini 6 g (12%*) Ugljeni hidrati 72 g (28%*) od kojih šećeri 0 g (0%*) Masti 3g (5%*) Od kojih zasicene masne kiseline 0,5 g (3%*) Biljna vlakna 3 g (12%*) So 0 g (0%*) Tiamin (vitamin B1) 0,4 mg (36%*) Niacin (vitamin B3) 4,3 mg (27%**) Piridoksin (vitamin B6) 0,5 mg (31%**) Magnezijum 143 mg (38%**) Fosfor 264 mg (37%**) Kalijum 268 mg (13%**) Gvožde 1,8 mg (13%**) {product id=84}

Prikaži sve...
355RSD
forward
forward
Detaljnije

Bezglutenska mešavina brašna za hlebove i peciva. Premium univerzal mix je bezglutenska mešavina brašna za hlebove i peciva. Namenjena ishrani osoba intolerantnih na gluten. Ima sve nutritivne vrednosti prosa kao žitarice, heljde, pirinča i kukuruznog skroba. 100g proizvoda sadrži: Referentni unos* Energetska vrednost 1519,01 kJ (362,4 kcal) 18,2% Proteini 4,7 g 9,4% Ugljeni hidrati 79,0 g 30,4% Masti 1,9 g 9,5% 100g proizvoda sadrži: NRV* Gvožđe, Fe 2,1 mg 15% Fosfor, P 135,6 mg 19,45 Magnezijum, Mg 52,6 mg 14,0% Bakar, Cu 0,32 mg 32,0% Mangan, Mn 0,87 mg 43,5% Tiamin 0,3mg 27,3% Niacin 2,9 mg 18,1% Vitamin B6 0,18 mg 12,8% Folna kiselina 80,2 µg 40,1%

Prikaži sve...
495RSD
forward
forward
Detaljnije

Mungo je kompaktan, sitan zeleni pasulj i prirodni je izvor kalijuma, fosfora, magnezijuma kao i vitamina B grupe. Lako i brzo se kuva i priprema u obliku pirea i kaša. Pre pripreme poželjno ga je potopiti u vodu i ostaviti da odstoji. Zbog lakše svarljivosti preporučuje se upotreba uz dodatak karminativnih začina (nana, kim, majoran, lovor). Od mungo pasulja se mogu praviti klice. Mungo je kompaktan, sitan zeleni pasulj i prirodni je izvor kalijuma, fosfora, magnezijuma kao i vitamina B grupe. Lako i brzo se kuva i priprema u obliku pirea i kaša. Pre pripreme poželjno ga je potopiti u vodu i ostaviti da odstoji. Zbog lakše svarljivosti preporučuje se upotreba uz dodatak karminativnih začina (nana, kim, majoran, lovor). Od mungo pasulja se mogu praviti klice. Sastojci: 100% mungo pasulj Nutritivna deklaracija u 100g / % dnevnog referentnog unosa* *Referentni unos za prosecnu odraslu osobu: 8400 kJ / 2000 kcal* Energ.vrednost 1453kJ/347Kcal (17%*) Proteini 24 g (48%*) Ugljeni hidrati 46 g (17%*) od kojih šeceri 6 g (6%*) Masti 1 g (1%*) Od kojih zasićene masne kiseline 0,3 g (1,5%*) Biljna vlakna 16 g (66%*) So 0g / 0% Tiamin (Vitamin B1) 0,62 mg (56%**) Ribofl avin (Vitamin B2) 0,23 mg (16%**) Niacin (vitamin B3) 2,25 mg (14%**) Piridoksin (Vitamin B6) 0,38 mg (27%**) Magnezijum 189 mg (50%**) Kalijum 1246 mg (62%**) Fosfor 367mg (52%**) {product id=65}

Prikaži sve...
795RSD
forward
forward
Detaljnije

Superfood ovsene pahuljice su proizvedene od pažljivo odabranih oljuštenih zrna organski gajenog ovsa. Nakon termičke obrade parom, zrna se presuju u hrskave pahuljice. Bogat su izvor složenih ugljenih hidrata i belančevina, a rastvorljiva vlakna daju dugotrajan osećaj sitosti. Koriste se za pripremu hranljivog i okrepljujućeg doručka. Superfood doo ovsene pahuljice ne sadrže gluten i pod kontrolom su akreditovane laboratorije. Superfood ovsene pahuljice su proizvedene od pažljivo odabranih oljuštenih zrna organski gajenog ovsa. Nakon termičke obrade parom, zrna se presuju u hrskave pahuljice. Bogat su izvor složenih ugljenih hidrata i belančevina, a rastvorljiva vlakna daju dugotrajan osećaj sitosti. Koriste se za pripremu hranljivog i okrepljujućeg doručka. Superfood doo ovsene pahuljice ne sadrže gluten i pod kontrolom su akreditovane laboratorije. Idealna su hrana za osobe koje su na bezglutenskoj dijeti. Uputstvo za pripremu: 1 šolju ovsenih pahuljica preliti sa 1,5 šolja tople vode ili neke druge zagrejane tečnosti. Po želji dodati sušeno voće i orašaste plodove. Sastojak: 100% ovsene pahuljice Hranljiva vrednost u 100g Energija Masti od kojih zasić. mas. kis. Ugljeni hidrati od kojih šećeri Vlakna Proteini So Tiamin (Vit. B1) Riboflavin (Vit. B2) Niacin (Vit. B3) Piridoksin (Vit. B6) Fosfor Magnezijum Gvožđe Kalijum 1530kJ/365kcal (18%*) 7 g (10%*) 1 g (5%*) 56 g (21%*) 1 g (1%*) 11 g (45%*) 14 g (28%*) 0 g (0%*) 0,763 mg (69%**) 0,139 mg (10%**) 0,961 mg (6%**) 0,119 mg (13%**) 523 mg (74%**) 177 mg (47%**) 4,7 mg (38%**) 429 mg (21%**) *Sadržaj dnevnog unosa energije. Referentni unos za prosečnu odraslu osobu (8400kЈ/2000kcal). **Dnevni referentni unos vitamina i minerala (odrasli). Može da sadrži u tragovima soju, susam, kikiriki, lešnik i badem.

Prikaži sve...
415RSD
forward
forward
Detaljnije

Pšenični kus kus je jedan od najpoznatijih specijaliteta zapadne arapske kuhinje i sastoji se od od malih kuglica sušenog griz testa. U sebi sadrži sve nutritivne vrednosti pšenice. Kus kus se prelije vrelom vodom, ostavi pet minuta u poklopljenoj posudi da nabubri, pa lagano promeša i obrok je spreman. Pšenični kus kus je jedan od najpoznatijih specijaliteta zapadne arapske kuhinje i sastoji se od od malih kuglica sušenog griz testa. U sebi sadrži sve nutritivne vrednosti pšenice. Glavni je sastojak mnogih jela bliskoistočne kuhinje i orijentalnih specijaliteta. Šta je kus kus Kus kus je u suštini pšenica i ima sve nutritivne osobine pšenice. Ali, za razliku od pšenice, on je polugotova namirnica, tako da se može pripremiti veoma brzo i lako za upotrebu u kuhinji i poslužiti kao osnov za razna jela. Kus kus je glavni je sastojak mnogih veoma popularnih specijaliteta sa Bliskog istoka, koji sve više počinju da se prave i u našim krajevima. Kako se proizvodi kus kus Po tradiciji se kus kus proizvodi od zrna durum pšenice. To je ono što se najčešće naziva kuskusom u svetu i kod nas. To je marokanska vrsta kus kusa. Kuskus predstavlja sitne kuglice zlatnožute boje koje se dobijaju na sledeći način. Durum pšenica se samelje, zatim izlaže pari, osuši i uvalja u sitne kuglice. Dobijaju se zlatnožute kuglice nepravilnog oblika, koje se zatim pakuju i šalju u prodaju. Nekada se kus kus pravio ručnim metodom, dok je danas proces proizvodnje kus kusa uglavnom mehanizovan, a pakovani kus kus je namirnica koja se može naći u većini prodavnica širom sveta. Prednost ovako pripremljenog kuskusa je što se u vrućoj vodi skuva za 5 minuta i spreman je za upotrebu! Međutim, u nekim krajevima, kus kus se pravi od krupno mlevenog ječma ili od prosa. (Beyond kus kus nije te vrste.) Kako se kus kus priprema Kus kus se prelije vrelom vodom, ostavi pet minuta u poklopljenoj posudi da nabubri, pa lagano promeša. Dobija se jelo koje je rastresito i paperjasto, a ne teško i lepljivo (kao što umeju da budu kuvane žitarice). Kus kus može poslužiti kao osnov za ukusne letnje obrok-salate sa dosta povrća. Kombinovanjem kus kusa sa suvim voćem, cimetom ili orašastim plodovima može se dobiti ukusna poslastica. Šta odlikuje Beyond kus kus Beyond kus kus se pravi od kvalitetne domaće organske pšenice. Pošto je organski proizveden, to znači da u gajenju pšenice nisu korišćeni pesticidi, herbicidi i druge hemikalije. Proizvod je poreklom iz Srbije i još organski, što znači da njegovom kupovinom podržavamo ne samo domaću ekonomiju, nego i razvoj organske proizvodnje kod nas. Nutritivne dobrobiti kus kusa Pre svega, kus kus je zdrava „brza hrana“, jer se priprema za 5 minuta. Jela sa kuskusom po pravilu se prave sa povrćem, a kombinacija integralne pšenice (jer kus kus je u osnovi initegralna pšenica) i povrća je jedna od najpoželjnijih prehrambenih kombinacija, koju bi preporučio svaki nutricionista. Kad je u pitanju kus kus, kalorije ne bi trebalo da budu problem: to je lako i ne previše kalorično jelo, 100 grama kus kusa ima 337 kalorija, što čini 17% prosečnog dnevnog unosa. Kao i integralna pšenica, i kus kus je značajan izvor vitamina i minerala, uključujući i veoma važni mikroelement selen. Takođe, kus kus je izvor biljnih vlakana (pošto se proizvodi od integralne pšenice), i biljnih proteina. Ako birate da li da neko varivo, prilog ili jelo sa povrćem pripremite se belim pirinčem ili kuskusom (pošto se obe ove namirnice koriste u kulinarstvu za sličnu vrstu jela i u sličnim kombinacijama) kus kus je nesumjivo nutritivno vrednija i bogatija opcija. S obzirom da se kus kus lako priprema i slaže sa raznim povrćem, neki od veb-sajtova posvećenih ishrani beba preporučuju i kus kus za bebe u obliku kašica sa dodatkom pasiranog povrća. Kus-kus recepti Vege-burger sa kus kusom Za 10 komada, potrebno je: ½ šolje kus kusa, 300g krompira, kuvanog i izgnječenog, 1 narendana tikvica, 3 fino narendane šargarepe, ½ šolje kuvanog zrna kukuruza, 1 šolja smrznutog graška, 1 veliki crni luk, iseckan, 5 češnjeva belog luka, izgnječenih, malo kumina u prahu, 2 kašičice ruzmarina, 1 kašičica timijana, 2 kašičice slatke aleve paprike, malo ljute aleve paprike, so i biber po ukusu. Skuvajte kus kus prema uputstvu sa pakovanja. Ostavite da se ohladi. Potom pomešajte sve sastojke dok ne dobijete smešu konzistencije paste. Podelite mešavinu na 10 delova. Uvaljajte da napravite kuglice, a zatim ih stisnite rukama da dobijete pljeskavice debljine 1,5-2cm. Propržite tako dibijene vege-burgere na malo ulja, oko 5 minuta sa svake strane. Možete takođe i da ih ispečete u rerni, tada to traje malo duže, oko 15 minuta sa svake strane. Za poneti: Rasecite zemičku na pola, ubacite vege-burger u nju, dodajte malo senfa, kečapa, sitno seckanog luka i kolutove paradajza. Kus-kus recepti video Video-recept za kofte od kus kusa i crvenog sočiva možete pogledati na našem jutjub kanalu: https://www.youtube.com/watch?v=lj-5JY3ZtI4&t=21s Najčešća pitanja Kus kus cena, da li je skup? Beyond organski kus kus ima povoljnu cenu uzimajući u obzir da je to organski proizvod visokog kvaliteta. U kakvim pakovanjima se prodaje kus kus? Beyond organski pšenični kus kus se prodaje u kesicama od 500g. Kod pakovanih proizvoda, za razliku od rinfuznih, lakše je kontrolisati čistoću i kvalitet. Koliki je rok upotrebe kus kusa? Pošto je u osnovi žitarica (pšenica) i rok trajanja kus kusa, kao i pšenice, je prilično dug. Obično se pakovani kus kus deklariše na rok trajanja od jedne godine od datuma pakovanja. R upotrebe Beyond organskog pšeničnog kus kusa je vidljivo istaknut na svakoj kesici. Gde može da se kupi organski pšenični kus kus Beyond? Organski pšenični kus kus Beyond možete kupiti u većini prodavnica zdrave hrane, u hipermarketima Mercator i dobro snabdevenimi supermarketima. Organski kus kus možete naručiti i onlajn, na ovom veb-sajtu. Koliko traje isporuka? Kus kus koji se naruči onlajn u našoj veb-prodavnici stiže vam za dva-tri dana, s tim što rok isporuke ne bi trebalo da bude duži od 4 radna dana. Po čemu se Beyond kus kus razlikuje od drugih brendova kus kusa? Kus kus koji prodaje Beyond je proizveden od organske pšenice gajene u Srbiji, sertifikovan kao organski proizvod, pažljivo kontrolisan i pakovan, visokog kvaliteta. Kako se priprema kus kus? Kus kus je namirnica koja je već delimično pripremljena unapred, tako da se kus kus priprema jednostavno: kus kus se istrese u odgovarajuću posudu, prelije vrelom vodom, ostavi pet minuta u poklopljenoj posudi da nabubri, pa se lagano promeša. U prethodnom tekstu naveli smo jedan pisani recept i video recept za pripremu kus kusa i jela sa kus kusom. Sastojak: 100% pšenični kus kus Može da sadrži u tragovima soju, gluten, susam, kikiriki, lešnik i badem. Nutritivna deklaracija u 100g / % dnevnog referentnog unosa* *Referentni unos za prosecnu odraslu osobu: 8400 kJ / 2000 kcal* Energ.vrednost 1397kJ/338Kcal (17%*) Proteini 12 g (25%*) Ugljeni hidrati 65 g (24%*) od kojih šećeri 0 g (0%*) Masti 1 g (1%*) Od kojih zasicene masne kiseline 0,4 g (2%*) Biljna vlakna 8 g (36%*) So 0 g (0%*) Kalcijum 33 mg (41%**) Fosfor 264 mg (37%**) Gvožde 3,6 mg (26%**) Kalijum 452 mg (22%**) Magnezijum 133 mg (35%**) {product id=81}

Prikaži sve...
390RSD
forward
forward
Detaljnije

Tradicionalna namirnica starih Slovena, u savremenoj ishrani zanemarena. Proso je blago slatkastog ukusa i orašaste teksture, sadrži vitamine B kompleksa i prirodni je izvor minerala. Prirodno ne sadrži gluten i pogodna je hrana za osobe koje izbegavaju gluten. Proso je žitarica blago slatkastog ukusa i orašaste teksture, sadrži vitamine B kompleksa i dobar je izvor minerala i biljnih vlakana. Proso je bilo i tradicionalna namirnica starih Slovena. U sistemu savremene zdrave ishrane proso je steklo popularnost prevashodno zbog toga što prirodno ne sadrži gluten i što je bogat izvor proteina biljnog porekla i antioksidanasa. Čime se izdvaja organsko proso Beyond Proso koje distribuira Beyond je poreklom iz Srbije. Gajeno je organski, dakle bez upotrebe pesticida i herbicida koji se koriste u tradicionalnoj poljoprivredi. To je oljušteno, visokvalitetno, pažljivo kontrolisano i probrano proso. Cena je pristupačna i primerena organskom proizvodu, a korišćenjem organski gajenog prosa podstičemo organsku poljoprivredu koja čuva i ljudsko zdravlje i životnu sredinu. Kako i gde se gaji proso Proso je u stvari grupa sitnozrnih žitarica iz familije Poaceae, koje se gaje najviše u Indiji, Nigeriji i drugim azijskim i afričkim zemljama. Smatra se starom vrstom žitarica, a koristi se kako za ljudsku ishranu, tako i za ishranu stoke i kao hrana za ptice. Tradicija gajenja prosa postoji i u našoj zemlji, s obzirom da je to bila tradicionalna namirnica starih Slovena. Familija prosa ima brojne prednosti u odnosu na druge žitarice, uključujući i to što je otporna na sušu i štetočine. Proso je takođe sposobnije da preživi u nepovoljnom okruženju i na manje plodnom tlu. Sve vrste prosa se dele u dve kategorije: proso sitnog i proso krupnog zrna. Proso koje se gaji i prodaje kod nas spada u grupu prosa krupnog zrna. Nutritivne dobrobiti prosa Proso je veoma hranljiva namirnica pogodna za svakodnevnu upotrebu u ishrani. Lako se i brzo priprema, dobro se uklapa u veliki broj jela. Proso sadrži više amino-kiselina od većine ostalih žitarica. Sadrži vitamine B grupe (B1, B2, B3 i B6). Značajan je izvor magnezijuma, u 100 g sadrži se 38% preporučenog dnevnog unosa ovog važnog mikronutrijenta. Proso je takođe dobar izvor fosfora, gvožđa i kalijuma. Od svih žitarica, proso se najlakše vari. Takođe, najviše je alkalno od svih žitarica (koje uglavnom stvaraju kiselu reakciju). Zahvaljujući sadržaju biljnih vlakana, proso doprinosi eliminaciji otpadnih materija i redovnom pražnjenju creva. Proso je laka hrana koja se smatra se preporučljivom za konzumaciju u slučajevima oporavka od bolesti i pratećeg umora, zahvaljujući sadržaju B vitamina, makronutrijenata i gvožđa. Proso za bebe Pošto je lako svarljiva namirnica, proso za bebu može biti hrana počev od uzrasta 6-8 meseci. Posebno je organsko proso pogodno u tu svrhu, pošto je uzgajano bez upotrebe pesticida i herbicida. Koji proso recept ćete koristiti, zavisi od svakog pojedinačnog slučaja, ali se proso za dečju ishranu može pripremiti npr. kao kaša od prosa, griz od prosa, proso sa povrćem, proso sa bundevom, proso sa voćem, ili kao puding od prosa. Kako se proso priprema Evo kako se kuva proso: 1 šolja prosa u 2,5 šolje vode se zagreva do ključanja. Kada tečnost počne da vri, smanjiti temperaturu i kuvati 15-tak minuta. Recept za vas: musaka od povrća sa prosom Potrebno je: 150g oljuštenog prosa, 1kg krompira, 1 mala glavica karfiola, 3 veće šargarepe, 2 cvekle, 2 celera, 2 korena peršuna, ½ glavice kupusa, 2 lista kelja, 1 veza svežeg peršunovog lista, 1 glavica crnog luka, 1 glavica belog luka, 2 tikvice, 2 kašike hladno ceđenog ulja, 1 kašičica morske soli, ½ kašičice origana, ½ kašičice bosiljka Priprema: Dobro oprati (u pet, šest voda) i skuvati proso na vodi (kad prokuva skinuti sa vatre i ostaviti da nabubri). Oprati i očistiti povrće. Krompir i tikvice iseći na kolutove, šargarepu na štapiće veličine 2,5 cm, zelen i celer na kockice, kupus na rezance ili trouglove. U dublji pleh (najbolje zemljani) podmazan uljem ređati: sloj krompira i malo posoliti i pobiberiti, zatim crni luk i praziluk, pa skuvano proso. Posuti origano i bosiljak, pa ređati povrće, začinsko povrće i beli luk. Na kraju prekriti listovima kelja, kupusa i ukrasiti bundevom. Pleh prekriti aluminijumskom folijom i peći u već zagrejanoj rerni na 220°C oko sat vremena. Služiti vruće. Ako pečete u zemljanoj ili vatrostalnoj posudi staviti ih u hladnu rernu, a period pečenja produžiti za 15 min. Musaka se može služiti sa soja kiselim mlekom ili pavlakom. Prijatno! Video-recept: pljeskavice od prosa Kako se pripremaju pljeskavice od prosa, možete videti na ovom video-receptu na našem jutjub kanalu: https://www.youtube.com/watch?v=pMSSoQSmf6c Zdravstvene dobrobiti prosa Dve stvari čine proso namirnicom koja je korisna za zdravlje, a to su njegova laka svarljivost i to što prirodno ne sadrži gluten. Zato je pogodno za ishranu osoba koje se oporavljaju, kao i onih koje izbegavaju gluten u ishrani. Proso ima relativno nizak glikemijski indeks (GI), niži, na primer, od GI pirinča. Jedno istraživanje, koje je pratilo 105 osoba sa dijabetesom, utvrdilo je sledeće: kada su ispitanici umesto doručka koji se zasnivao na pirinču prešli na doručak koji se zasnivao na prosu, nivo šećera u krvi nakon obroka bio im je niži (referenca: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28361824). Bilo je takođe istraživanja koja su ispitivala kako konzumacija prosa utiče na nivo holesterola u krvi. Najčešća pitanja Proso cena, kolika je? Beyond organsko proso ima povoljnu cenu uzimajući u obzir da je to organski proizvod visokog kvaliteta. U kakvim pakovanjima se prodaje proso? Beyond organsko proso se prodaje u kesicama od 500g. Kod pakovanih proizvoda, za razliku od rinfuznih, lakše je kontrolisati čistoću i kvalitet. Koliki je rok upotrebe prosa? Kao i kod drugih tvrdih žitarica (heljda, pšenica i dr) rok trajanja prosa je veoma dug. Obično se pakovano proso deklariše na dve godine od datuma pakovanja. Deklarisani rok upotrebe Beyond organskog prosa je vidljivo označen na svakoj kesici. Gde može da se kupi organsko proso Beyond? Organsko proso Beyond možete kupiti u većini prodavnica zdrave hrane, u hipermarketima Mercator i dobro snabdevenim supermarketima. Organsko proso možete naručiti i onlajn, putem ovoga veb sajta. Koliko traje isporuka? Proso naručeno onlajn u našoj veb-prodavnici biće vam isporučeno u najkraćem mogućem roku koji dopušta slanje kurirskom službom, a najduže, rok isporuke ne bi trebalo da bude duži od 4 radna dana. Po čemu se Beyond proso razlikuje od drugih brendova prosa? Proso koje distribuira firma Beyond je poreklom iz Srbije i gajeno i sertifikovano kao organski proizvod, dakle, gajeno je bez upotrebe hemikalija koje se koriste u konvencionalnoj poljoprivredi. Vrhunskog je kvaliteta, pažljivo kontrolisano i pakovano i prepoznatljivo po našem brendu Beyond. Kako se priprema proso? Proso se kuva brzo i lako: jedna šolja prosa u 2,5 šolja vode skuva se za 20-tak minuta. Proso može da se dobro uklopi u sve vrste jela: kaše, variva, supe, musake, a od njega se može napraviti i ukusni puding od prosa, kao i ukusna hrana ze bebe i decu, u kombinaciji sa povrćem ili voćem. Sastojak: 100% oljušteno proso Može da sadrži u tragovima soju, gluten, susam, kikiriki, lešnik i badem. Nutritivna deklaracija u 100g / % dnevnog referentnog unosa* *Referentni unos za prosecnu odraslu osobu: 8400 kJ / 2000 kcal* Energ.vrednost 1582kJ/378Kcal (19%*) Proteini 11 g (22%*) Ugljeni hidrati 65 g (25%*) od kojih šećeri 1 g (1%*) Masti 4 g (4%*) Od kojih zasicene masne kiseline 0,7 g (3,5%*) Biljna vlakna 3 g (12%*) So 0 g (0%*) Tiamin (vitamin B1) 0,42 mg (38%*) Riboflavin (vitamin B2) 0,29 mg (21%*) Niacin (vitamin B3) 4,7 mg (29%**) Piridoksin (vitamin B6) 0,38 mg (57%**) Magnezijum 144 mg (38%**) Fosfor 285 mg (40%**) Kalijum 285 mg (14%**) Gvožde 3,1 mg (22%**) {product id=72}

Prikaži sve...
500RSD
forward
forward
Detaljnije

Griz od spelte sadrži u idealnom odnosu belančevine, ugljene hidrate, masti, mineralne materije, vitamine i biljna vlakna. Speltin griz se pravi od očišćenog zrna spelte. Griz od spelte sadrži u idealnom odnosu belančevine, ugljene hidrate, masti, mineralne materije, vitamine i biljna vlakna. Hranljiv je i dobro utiče na probavni sistem.

Prikaži sve...
250RSD
forward
forward
Detaljnije

Crveno sočivo je ukusna namirnica koja se lepo kombinuje sa povrcem i žitaricama i najbrže priprema od svih mahunarki. Prirodni je izvor belančevina, dijetetskih vlakana, minerala i vitamina. Lako se vari, ali osobama sa osetljivim organima za varenje preporučuje se pasirano socivo kuvano sa začinima (nana, majoran, lovor, kari, kim). Crveno sočivo je ukusna namirnica koja se lepo kombinuje sa povrcem i žitaricama i najbrže priprema od svih mahunarki. Prirodni je izvor belančevina, dijetetskih vlakana, minerala i vitamina. Lako se vari, ali osobama sa osetljivim organima za varenje preporučuje se pasirano socivo kuvano sa začinima (nana, majoran, lovor, kari, kim). Sastojci: 100% sočivo crveno sitno Nutritivna deklaracija u 100g / % dnevnog referentnog unosa* *Referentni unos za prosecnu odraslu osobu: 8400 kJ / 2000 kcal* Energ.vrednost 1515kJ/362Kcal (18%*) Proteini 25 g (50%*) Ugljeni hidrati 60 g (23%*) od kojih šećeri 1 g (1%*) Masti 2 g (10%*) Od kojih zasicene masne kiseline 0,0 g (0%*) Biljna vlakna 10,6 g (44%*) So 0g / 0% Tiamin (Vitamin B1) 0,87 mg (79%**) Piridoksin (Vitamin B6) 0,56 mg (40%**) Gvožđe 7,5 mg (53%**) Magnezijum 122 mg (32%**) Kalijum 955 mg (47%**) Fosfor 451 mg (64%**) Video-recept za vegetarijansku "mesnu veknu" (mitlof) (sa crvenim sočivom) pogledajte na ovom linku. {product id=87}

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Crni pirinač je drevna i veoma cenjena žitarica zbog svojih nutritivnih svojstava i specifičnog načina proizvodnje. Izuzetno je hranljiv i dekorativan. Ima slatkasto-orašasti ukus i bogat je antocijanom, belančevinama, ugljenim hidratima i vlaknima. Prirodno ne sadrži gluten i idealna je hrana za osobe koje su na bezglutenskoj dijeti. Crni pirinač je drevna i veoma cenjena žitarica zbog svojih nutritivnih svojstava i specifi čnog načina proizvodnje. Izuzetno je hranljiv i dekorativan. Ima slatkasto-orašasti ukus i bogat je antocijanom, belančevinama, ugljenim hidratima i vlaknima. Prirodno ne sadrži gluten i idealna je hrana za osobe koje su na bezglutenskoj dijeti. Priprema: Zrna obavezno natapati bar 8 sati, dobro isprati i kuvati 45 minuta sa četiri puta većom količinom vode. Servirati crni pirinač sa proteinima za zdrav, dobro izbalansiran obrok. Sastojak: 100% crni pirinač Može da sadrži u tragovima soju, gluten, susam, kikiriki, lešnik i badem. Hranljiva vrednost u 100 g Energija 1500kJ/357Kcal (17%*) Ukupne masti 3,6 g (4%*) od kojih zas. masne kis.0,72 g (3%*) Ugljeni hidrati 72 g (27%*) od kojih šeceri 0,5 g (0,5%*) Vlakna 1,5 g (6%*) Proteini 10 g (20%*) So 0 g (0%*) Tiamin (Vitamin B1) 0,4 mg (36%**) Piridoksin (Vitamin B6) 0,5 mg (38%**) Magnezijum 143 mg (36%**) Fosfor 251 mg (35%**) Kalcijum 268 mg 13%**) {product id=1213}

Prikaži sve...
550RSD
forward
forward
Detaljnije

Pahuljice dobijene od spelte, pogodne za pravljenje muslija. Spelta je stara sorta žitarica koja je bogata dijetnim vlaknima, kao i nekim vitaminima i mineralima koje ne nalazimo u pšenici. Pahuljice dobijene od spelte, pogodne za pravljenje muslija. Spelta je stara sorta žitarica koja je bogata dijetnim vlaknima, kao i nekim vitaminima i mineralima koje ne nalazimo u pšenici. Sadrži sve vitamine B grupe (osim vitamina B 12), a ima 7-8 puta više kalcijuma, magnezijuma, fosfora i selena od ostalih žitarica.

Prikaži sve...
175RSD
forward
forward
Detaljnije

Superfood prosene pahuljice su proizvedene od pažljivo odabranih oljuštenih zrna organski gajenog prosa. Nakon termičke obrade zrna se presuju u tanke, ukusne pahuljice. Bogat su izvor složenih ugljenih hidrata, belančevina i dijetetskih vlakana. Orašaste su teksture i najčešće se koriste za pripremu zdravog, okrepljujućeg doručka. Prirodno ne sadrže gluten i idealna su hrana za osobe koje su na bezglutenskoj dijeti. Superfood prosene pahuljice su proizvedene od pažljivo odabranih oljuštenih zrna organski gajenog prosa. Nakon termičke obrade zrna se presuju u tanke, ukusne pahuljice. Bogat su izvor složenih ugljenih hidrata, belančevina i dijetetskih vlakana. Orašaste su teksture i najčešće se koriste za pripremu zdravog, okrepljujućeg doručka. Prirodno ne sadrže gluten i idealna su hrana za osobe koje su na bezglutenskoj dijeti. Uputstvo za pripremu: 1 šolju prosenih pahuljica preliti sa 1 šoljom vode i kuvati 2-3 minuta. Po želji dodati sušeno voće i orašaste plodove. Sastojak: 100% prosene pahuljice Hranljiva vrednost u 100g Energija Masti od kojih zasić. mas. kis. Ugljeni hidrati od kojih šećeri Vlakna Proteini So Tiamin (Vit. B1) Riboflavin (Vit. B2) Niacin (Vit. B3) Piridoksin (Vit. B6) Fosfor Magnezijum Gvožđe Kalijum 1370kJ/327kcal (16%*) 4 g (5%*) 0 g (0%*) 60 g (23%*) 0 g (0%*) 3 g (12%*) 10 g (20%*) 0 g (0%*) 0,42 mg (38%*) 0,29 mg (21%*) 4,7 mg (29%**) 0,38 mg (57%**) 285 mg (40%**) 144 mg (38%**) 3,1 mg (22%**) 285 mg (14%**) *Sadržaj dnevnog unosa energije. Referentni unos za prosečnu odraslu osobu (8400kЈ/2000kcal). **Dnevni referentni unos vitamina i minerala (odrasli). Može da sadrži u tragovima soju, susam, kikiriki, lešnik i badem.

Prikaži sve...
270RSD
forward
forward
Detaljnije

Ukusni posni integralni ovsen ikeks sa limunom i urmom, bez glutena. Ukusni integralni ovseni keks sa limunom i urmom, bez glutena. kontrolisan Elisa testom. Sastav Ovsene pahuljice bez glutena 30%, pasta od urme, integralno pirinčano brašno bez glutena, biljna ulja bez trans masti (palma, suncokret), komadići urme 4.5%, sok limuna 2%, prirodna aroma limuna, morska so, sredstvo za dizanje testa: natrijum hidrogen karbonat, regulator kiselosti: limunska kiselina. Alergen info: moguće prisustvo badema i lešnika u tragovima. Sadržaj glutena manji od 20 mg/kg. nutritivne vrednosti na 100g energetska Vrednost Kcal 424 energetska Vrednost KJ 1776 masti 20,4g - mononezasićene masti -- - polinezasićene masti -- - zasićene masti 8,9g ugljeni hidrati 53,5g - šećeri 18,4g vlakna 6,6g proteini 6,6g

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Naut je visokokvalitetna mahunarka i prirodni je izvor proteina, minerala, vitamina i dijetetskih vlakana. Koristi se za pripremanje supa, variva, salata, umaka i namaza. Pečeni naut (leblebija) je zdrava i ukusna grickalica. Naut ili leblebija pripada porodici mahunarki. Na Istoku je vrlo čest sastojak mnogih jela, a kod nas se u prošlosti najčešće koristio kao grickalica (leblebija, odnosno kao pečeni naut). Naut ne samo da je ukusan i hranljiv, već pruža velike mogućnosti za primenu u kulinarstvu: za supe, variva, humus, falafel i drugo. Istorija gajenja nauta Interesantno je da naut spada u najstarije poljoprivredne kulture. Najdavniji dokazi o gajenju nauta (odnosno, njegovog divljeg pretka) potiču iz Sirije, i to iz doba neolita pre grnčarije, oko 8400. g. pre nove ere. Prvi dokazi o gajenju nauta kao pripitomljene poljoprivredne kulture potiču iz Turske i sa Levanta, oko 7000 g. p. n. e. Naut se odatle proširio po oblasti Mediterana oko 6000. g. p. n. e, i po Indiji, oko 3000 g. p. n.e. U otprilike slično vreme, u doba mezolita, dokaze o gajenju nauta nalazimo i u Južnoj Francuskoj, a u doba kasnog neolita i na raznim mestima u Grčkoj. U Evropi se u pisanim spomenicima naut prvi put pominje u tekstu Capitulare de villis iz vremena Karla Velikog (8-9 vek); pominje se u spisima Albertusa Magnusa (13. vek), u spisima botaničara iz 17. veka, a u 18. veku jedan nemački autor pominje pečeni naut kao zamenu za kafu. Sve u svemu, očigledno je da naut ima veoma dugu i interesantnu istoriju! Naut u savremenom kulinarstvu Kao i druge sušene mahunarke, naut sirovi bi pre kuvanja trebalo ostaviti da odstoji potopljen u vodi preko noći, da nabubri kako bi se lakše skuvao. Tako pripremljen, može da se koristi za pripremu variva, pirea, namaza, kao garnirung, dodatak salatama i supama. Radi privikavanja na ukus nauta, on se u početku može kombinovati sa drugim mahunarkama ili žitaricama. Skuvan i ohlađen naut može da se doda u salate ili u variva. Naut može da se samelje u brašno, uvalja u kuglice i isprži i tako se dobija falafel (bliskoistočno jelo koje stiče sve veću popularnost u zapadnom svetu). U arapskom svetu, kuvani i mleveni naut se meša sa taanom (susamovim puterom) i tako se pravi humus. Humus odavno nije više samo orijentalni specijalitet, jer je postao sastavni deo zapadne kuhinje, a odskora je počeo da se široko koristi i kod nas. Na srednjem Istoku, naut sirovi se peče, začini i jede kao grickalica, pod imenom leblebija (na sličan način se tradicionalno koristio i na našim prostorima). U Bengalu, humus se koristi za pripremu jednog od najpopularnijih indijskih vegetarijanskih jela: karija, koji se služe sa hlebom ili kuvanim pirinčem. Naut je takođe deo tradicionalne kuhinje u Portugaliji i Španiji. Zrna nauta se takođe mogu koristiti kao dodatak kafi ili kao sirovina za proizvodnju surogata kafe. Mlevenjem ljuštenog zrna nauta dobija se brašno sa visokim procentom belančevina. Ovo brašno se lakše vari od sojinog, a njegovim dodavanjem u brašno žitarica poboljšava se nutritivna vrednost hleba i peciva. Od tečnosti u kojoj se kuvao naut može da dobija tzv. akvafaba, prehrambeni sastojak u trendu, koji se može koristiti kao zamena za belance jajeta u raznim veganskim receptima. Čime se odlikuje sirovi naut Beyond Naut koji prodaje Beyond je organski proizvod, poreklom iz Srbije. Organska proizvodnja podrazumeva da se ne koriste herbicidi, pesticidi i druga hemijska sredstva koja se obilato upotrebljavaju u konvencionalnoj poljoprivredi. Kupovinom organskih proizvoda, u ovom slučaju, organski proizvedenog nauta, štitimo svoje zdravlje i prirodnu okolinu. Kupovinom organskih proizvoda poreklom iz Srbije direktno podržavamo domaću organsku poljoprivredu. Nutritivne i zdravstvene dobrobiti nauta Naut ima veliku nutritivnu, ali i kalorijsku vrednost. Sto grama nauta sadrži 269 kcal. Najveći deo zrna nauta čine ugljeni hidrati (60%), zatim belančevine (20%) i masti (4-4,5%). S obzirom na značajnu količinu proteina i biljnih vlakana, naut je namirnica koja daje dugotrajan osećaj sitosti, što pomaže da se obuzda apetit i da se ne konzumira nepotrebno hrana između obroka. Što se tiče mikronutrijenata, naut je posebno dobar izvor mangana i folata (vitamina B9). Naut je takođe i prilično dobar izvor gvožđa, procenjuje se da jedna šolja nauta sadrži nešto više od četvrtine preporučenog dnevnog unosa ovog mikroelementa (referenca: https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/173799/nutrients). Uticaj mahunarki na varenje, nivo holesterola i šećera u krvi je dosta proučavan, i u celini se smatra da je on veoma povoljan. Kao pripadnik porodice mahunarki, proučavan je i naut, između ostalog i sledeće: Da li naut pomaže varenje? Da li naut utiče pozitivno na crevnu floru? Da li konzumacija nauta doprinosi regulaciji nivoa glukoze u krvi? Da li konzumacija nauta utiče povoljno na zdravlje srca i mozga? U celini, istraživanja pokazuju da je naut hranljiva, zdrava i korisna namirnica koja se može preporučiti svima koji žele da se hrane uravnoteženo i zdravo. Recept za vas: naut na orijentalni način Ovo začinjeno jelo će vas fino zagrejati i okrepiti u tmurnijim danima. Za dve porcije, potrebno vam je: 350g kuvanog nauta, 1 luk, sitno iseckan, 2 sitno iseckana paradajza (ili odgovarajuća količina pasiranog paradajza), čen belog luka, izgnječen, 1cm oljuštenog svežeg đumbira, iseckanog (ili ½ kašičice đumbira u prahu), kašičica ljute aleve paprike, kašičica slatke aleve paprike, kašičica korijandera u prahu, ½ kašičice garam masale (začin, može se naći u bolje snabdevenim prodavnicama), ¼ kašičice kurkume, kašika ulja, kašičica semenki slačice. Priprema: 350g nauta nauta isperite, a zatim prelijte vodom i ostavite preko noći da odstoji. Prospite vodu u kojoj je naut bubrio, prespite naut u ekspres-lonac, prelijte vodom tako da je nivo vode oko 5 cm iznad nauta. Kuvajte 45 minuta. Zagrejte ulje u tiganju pa dodajte semenke slačice i krčkajte dok ne počnu da puckaju. Potom dodajte luk i krčkajte još nekoliko minuta. Potom dodajte beli luk, korijander, đumbir, slatku i ljutu alevu papriku i paradajz. Dinstajte mešavinu na srednjoj vatri neko vreme povremeno mešajući, dok se sos ne zgusne. Po potrebi, možete da dospete i malo vode. Dodajte kurkumu, garam masalu i naut i nastavite da dinstate još otprilike pet minuta. Skinite sa vatre i posolite po želji. Garnirajte svežim peršunom. Video-recept za vas Video-recept za varivo sa nautom pogledajte na našem jutjub kanalu: https://www.youtube.com/watch?v=fR8A1wWC7v4 Najčešća pitanja: Koliko košta sirovi naut (cena)? Cena sirovog nauta Beyond je povoljna i srazmerna njegovom visokom kvalitetu i tome što je to sertifikovan organski proizvod Kako se prodaje naut sirovi, rinfuz ili pakovanje? Sirovi naut Beyond je pakovani proizvod: prodaje se u kesicama od 500 grama. Koliki je rok upotrebe sirovog nauta? Rok upotrebe sirovog nauta, kad se upakuje, iznosi 18 meseci. Rok do kojeg se može upotrebiti proizvod je vidljivo istaknut na svakom pakovanju. Gde mogu da kupim sirovi naut Beyond? Sirov organski naut Beyond možete potražiti u većini prodavnica zdrave hrane, u hipermarketima Mercator kao i u dobro snabdevenim supermarketima. Ovaj artikal možete naručiti i onlajn, putem našeg veb sajta. Koliko se čeka na isporuku? Naručeni naut biće vam dostavljen u najkraćem mogućem vremenu, a najduže, rok isporuke ne bi trebalo da bude duži od 4 radna dana. Po čemu se izdvaja Beyondov naut? Beyondov naut je organski naut proverenog kvaliteta i domaćeg porekla (iz Srbije). Pažljivo je probran, prokontrolisan i upakovan. Kako se priprema naut? Kao i većinu drugih mahunarki, naut je najbolje ostaviti potopljen u vodi preko noći, kako bi se potom brže i lakše skuvao. Naut se može kuvati, peći, samleti u brašno (nautovo brašno) i koristiti za pripremu raznih vrsta veoma ukusnih jela. Neke recepte za pripremu naveli smo u ovom tekstu. Sastojci: 100% sirovi naut Nutritivna deklaracija u 100g / % dnevnog referentnog unosa* *Referentni unos za prosecnu odraslu osobu: 8400 kJ / 2000 kcal* Energ.vrednost 1448kJ/343Kcal (17%*) Proteini 24 g (48%*) Ugljeni hidrati 48 g (18%*) od kojih šećeri 5 g (25%*) Masti 6 g (8%*) Od kojih zasicene masne kiseline 0,0 g (0%*) Biljna vlakna 12 g (50%*) So 0g / 0% Tiamin (Vitamin B1) 0,47 mg (42%**) Riboflavin (Vitamin B2) 0,21 mg (15%**) Piridoksin (Vitamin B6) 0,5 mg (35%**) Gvožđe 6,2 mg (44%**) Magnezijum 115 mg (30%**) Kalijum 875 mg (43%**) Fosfor 366 mg (52%**) Specifikacija proizvoda Proizvodjac/Uvoznik: Beyond doo, zemlja porekla: Srbija, organski proizvod: DA {product id=70}

Prikaži sve...
485RSD
forward
forward
Detaljnije

Posni ukusni ovseni keks sa bademom i lešnikom, bez glutena, bez trans masti i laktoze. Ukusni integralni ovseni keks sa lešnikom i bademom, pogodan za osobe alergične na gluten, kontrolisan Elisa testom. Posan proizvod, ne sadrži trans masti ni laktozu. Sastav: Ovsene pahuljice bez glutena 30%, pasta od urme, integralno pirinčano brašno bez glutena, biljna mast bez trans masti (palma, suncokret), lešnik komadići 4%, badem komadići 4%, morska so, sredstvo za dizanje testa: natrijum hidrogen karbonat, regulator kiselosti: limunska kiselina. Alergen info: lešnik i badem. Sadržaj glutena manji od 20 mg/kg. nutritivne vrednosti na 100g energetska Vrednost Kcal 460 energetska Vrednost KJ 1927 masti 25.1g - mononezasićene masti -- - polinezasićene masti -- - zasićene masti 9,8g ugljeni hidrati 49,7g - šećeri 16,4g vlakna 6,8g proteini 8,2g

Prikaži sve...
215RSD
forward
forward
Detaljnije

Integralni ovseni keks sa susamom i golicom, organski proizvod. Namenjen za bezglutensku ishranu. Pogodan za post Integralni ovseni keks sa susamom i golicom, organski proizvod. Ukusan keks pogodan za osobe alergične na gluten, kontrolisan Elisa testom, Namenjen za bezglutensku ishranu. Pogodan za post. Izvor vlakana. Bez trans masti. Bez pesticida, napravljen od organskih sirovina. 100% napravljeni od biljnih sirovina, pa je idealna poslastica u vreme posta. Ne sadrže laktozu i pogodan je za ishranu osoba netolerantnih na laktozu. Sastav Integralno ovseno brašno bez glutena *25%, integralno pirinčano brašno*, ovsene pahuljice bez glutena *15%, palmina biljna mast (bez trans masnih kiselina)*, susam integralni *7.3%, golica *5.5%, susam crni *5%, seme lana*, suncokret oljušteni*, morska so, sredstvo za dizanje testa: natrijum hidrogen karbonat, regulator kiselosti: limunska kiselina. * Sirovina iz organskog uzgoja. Alergen info: Može sadržati tragove lešnika. nutritivne vrednosti na 100g energetska Vrednost Kcal 484 energetska Vrednost KJ 2021 masti 24,9g - mononezasićene masti -- - polinezasićene masti -- - zasićene masti 7,2g ugljeni hidrati 46.9g - šećeri 0.7g vlakna 9g proteini 13,5g

Prikaži sve...
215RSD
forward
forward
Detaljnije

Samo dve supene kašičice ovsenih mekinja dnevno mogu vam pomoći da smršate, snizite holesterol i zaštitite svoje krvne sudove, predupredite ili ublažite dijabetes, sprečite zatvor. Poznato je da sve žitarice imaju celulozna vlakna koja su nesvarljiva, koja čine ono što se u nutricionizmu naziva balastnim materijama. Da bismo održali dobro zdravlje, neophodno je unositi te balastne materije. Balastne materije ili biljna vlakna koja sadrži ovas, kao i vlakna pšenice, ne mogu da se svare i takođe prolaze kroz creva u nesvarenom obliku i izbacuju se stolicom. Ali, za razliku od pšeničnih vlakana i vlakana drugih žitarica, koja su nerastvorljiva, vlakna ovsa, koja se nalaze u ovsenim mekinjama se rastvaraju u vodi. I ne samo da se rastvaraju. Ona upijaju tečnost višestruko uvećavajući svoju zapreminu (čak mogu da ga uvećaju i do 35-40 puta); a upijaju ne samo okolnu tečnost, nego i materije rastvorene u toj tečnosti. Zbog tih svojih svojstava, samo dve supene kašičice ovsenih mekinja dnevno mogu vam pomoći da smršate, snizite holesterol i zaštitite svoje krvne sudove, predupredite ili ublažite dijabetes, sprečite zatvor i preventivno utičete protiv mogućeg razvoja raka debelog creva... Ovo je klinički ispitao i dokazao na sopstvenom iskustvu i iskustvu svojih pacijenata francuski lekar i dijetolog dr Pjer Dikan, autor nekoliko poznatih dijeta, kao i knjiga-bestselera o njima.

Prikaži sve...
310RSD
forward
forward
Detaljnije

Premum palenta od prosa, pirinča i kukuruza, ne sadrži gluten. Premum palenta od prosa, pirinča i kukuruza, ne sadrži gluten. Namenjena ishrani osoba sa intolerancijom na gluten.

Prikaži sve...
210RSD
forward
forward
Detaljnije

Riso Pronto Integrale je vrhunski italijanski integralni pirinač. Integralni pirinač je bogat magnezijumom, vitamina B1, biljnim vlaknima, kao i folnom kiselinom. Riso Pronto Integrale je vrhunski italijanski integralni pirinač. Integralni pirinač je bogat magnezijumom, vitamina B1, biljnim vlaknima, kao i folnom kiselinom. Pogodan je za sve one koji vode računa o zdravlju i zdravoj ishrani konzumirajući samo kvalitetne i prirodne proizvode. Prilikom kuvanja njegova zrna ostaju cela.

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Bulgur je proizvod koji se dobija natapanjem durum pšenice. Bulgur je izvor kalcijuma, fosfora, magnezijuma, gvožđa i kalijuma. Bogat je i vitaminima B grupe, kao i biljnim vlaknima. Kratko se priprema i dobro kombinuje sa mnogim vrstama povrća. Prirodno sadrži gluten. Bulgur je proizvod koji se dobija natapanjem durum pšenice. Bulgur je izvor kalcijuma, fosfora, magnezijuma, gvožđ a i kalijuma. Bogat je i vitaminima B grupe, kao i biljnim vlaknima. Kratko se priprema i dobro kombinuje sa mnogim vrstama povrća. Prirodno sadrži gluten. Sastojak: 100% pšenični bulgur Može da sadrži u tragovima soju, gluten, susam, kikiriki, lešnik i badem. Hranljiva vrednost u 100 g Energija 1340kJ/319Kcal (16%*) Ukupne masti 1,2 g (0%*) od kojih zas. masne kis.0 g (0%*) Ugljeni hidrati 73 g (28%*) od kojih šeceri 0 g (0%*) Vlakna 8 g (33%*) Proteini 12 g (24%*) So 0 g (0%*) Tiamin (Vitamin B1) 0,4 mg (36%**) Ribofavin 0,15 mg (11%**) Piridoksin (Vitamin B6) 0,37 mg (26%**) Niacin (vitamin B3) 4,6 mg (29%**) Kalcijum 33 mg (41%**) Kalijum 452 mg (22%**) Fosfor 264 mg (37%**) Gvožđ e 53,6 mg (26%**) Kalijum 452 mg (22%**) Magnezijum 133 mg (35%**) {product id=573}

Prikaži sve...
435RSD
forward
forward
Detaljnije

Crno (beluga) sočivo je prepoznatljive tamne boje, blagog ukusa i lepo se kombinuje sa povrćem i začinima (kari, kurkuma). Crno (beluga) socivo je prepoznatljive tamne boje, blagog ukusa i lepo se kombinuje sa povrćem i začinima (kari, kurkuma). Ova namirnica ima visok sadržaj belančevina, dijetetskih vlakana i ne sadrži holesterol. Priprema: Najbolje je crno sočivo staviti u kljucalu vodu, kuvati 30-40 minuta, a zatim procediti. Sastojci: 100% sočivo crno Nutritivna deklaracija u 100g / % dnevnog referentnog unosa* *Referentni unos za prosecnu odraslu osobu: 8400 kJ / 2000 kcal* Energ.vrednost 1477kJ/352Kcal (17%*) Proteini 26 g (50%*) Ugljeni hidrati 52 g (20%*) Masti 1 g (1%*) Biljna vlakna 10 g (40%*) So 0g / 0% Tiamin (Vitamin B1) 0,9 mg (80%**) Piridoksin (Vitamin B6) 0,54 mg (38%**) Gvožđe 7 mg (50%**) Magnezijum 122 mg (36%**) Kalijum 955 mg (50%**) Fosfor 451 mg (64%**) {product id=1214}

Prikaži sve...
forward
Detaljnije

Heljda se tradicionalno gaji zbog hranljivog zrna koje je prirodni izvor magnezijuma, fosfora, gvož a i kalijuma, a sadrži skoro sve vitamine B grupe i vitamin E. Prirodno ne sadrži gluten i idealna je hrana za osobe koje su na bezglutenskoj dijeti. Preporučuje se u ishrani, naročito u zimskim mesecima, jer greje i daje puno energije. Od heljde se pripremaju ukusne čorbe, supe, variva i salate. Heljdino brašno se može dodavati brašnu ostalih žitarica za pečenje hleba i peciva. Heljda se tradicionalno gaji zbog hranljivog zrna koje je prirodni izvor magnezijuma, fosfora, gvož a i kalijuma, a sadrži skoro sve vitamine B grupe i vitamin E. Prirodno ne sadrži gluten i idealna je hrana za osobe koje su na bezglutenskoj dijeti. Preporučuje se u ishrani, naročito u zimskim mesecima, jer greje i daje puno energije. Od heljde se pripremaju ukusne čorbe, supe, variva i salate. Heljdino brašno se može dodavati brašnu ostalih žitarica za pečenje hleba i peciva. Sastojak: 100% oljuštena heljda Može da sadrži u tragovima soju, gluten, susam, kikiriki, lešnik i badem. Nutritivna deklaracija u 100g / % dnevnog referentnog unosa* *Referentni unos za prosecnu odraslu osobu: 8400 kJ / 2000 kcal* Energ.vrednost 1440kJ/343Kcal(17%*) Proteini 13 g (26%*) Ugljeni hidrati 71 g (27%*) od kojih šećeri 2 g (2,3%*) Masti 3,4 g (5%*) Od kojih zasicene masne kiseline 0,7 g (3,5%*) Nezasićene masne kiseline 40 g (80%*) Biljna vlakna 10 g (41%*) So 0 g (0%*) Vitamin E 1 mg (8%**) Tiamin (vitamin B1) 0,1 mg (9%**) Riboflavin (vitamin B2) 0,4 mg (28%**) Niacin (vitamin B3) 7 mg (43%**) Piridoksin (vitamin B6) 0,2 mg (14%**) Gvožde 2,2 mg (16%**) {product id=79}

Prikaži sve...
520RSD
forward
forward
Detaljnije

Bezglutenski integralni štapići sa heljdom i prosom. Posno, zgodno i za vegane. Bezglutenski integralni štapići sa heljdom i prosom. Posno, zgodno i za vegane.

Prikaži sve...
150RSD
forward
forward
Detaljnije

Štanglica od integralnog pirinča prelivena čokoladom. Štanglica od integralnog pirinča prelivena čokoladom.

Prikaži sve...
45RSD
forward
forward
Detaljnije
Nazad
Sačuvaj