Pratite promene cene putem maila
- Da bi dobijali obaveštenja o promeni cene potrebno je da kliknete Prati oglas dugme koje se nalazi na dnu svakog oglasa i unesete Vašu mail adresu.
151-175 od 274 rezultata
Režim promene aktivan!
Upravo ste u režimu promene sačuvane pretrage za frazu .
Možete da promenite frazu ili filtere i sačuvate trenutno stanje
Aktivni filteri
-
Tag
Kuhinje sveta
Arome je poput komorača i anisa. Zvezdasti anis sadrži notu slatkog korena i snažne topline. Ukus je opor i sladak s blagim efektom utrnulosti, a ostavlja osvežavajuči i ugodan ukus u ustima. Zvezdasti anis se uglavnom koristi u pripremi supa, gulaša i jela kojima je potrebno dugotrajno dinstanje. Dodaje se u slatka jela i pića, posebno kompote. Savršeno se slaže uz cimet i vanilu. L 17071204-231 Zemlja porekla: Kina Uvoz iz: Belgije Čuvati na tamnom i suvom mestu.
Medenjaci kao iz bakine kuhinje: pomešati 500gr meda, 100gr putera i dve kašike mleka u zagrejanom tiganju. Kada se smesa ohladi, dodati 2 jaja, začin za medenjake, 500gr brašna i prašak za pecivo. Raširiti testo na pleh i pecite u zagrejanoj rerni oko 30 minuta na 220 stepeni. Sastojci: limunova kora, vanila, cimet, đumbir, kardamom dekstroza. Proizvedeno u: Austriji Uvoz iz: Austrije Čuvati na tamnom mestu i suvom mestu.
Harissa je začinska mešavina na bazi čili papričica i prilično je pikantna. Ima široku primenu u marokanskoj, alžirskoj i tunižanskoj kuhinji. Servira se kao prilog u koji se umaču komadići grilovanog mesa, stavlja se u čorbe i variva ili se poslužuje kao začin uz kus-kus. Uobičajno je da uz so i biber stoji kao začin na stolu. Harissa se ponekad dodaje pireu od svežeg paradajza i poslužuje kao umak za finger food. Ako se umeša u običan jogurt postaje odlična marinada za svinjetinu i piletinu. Da bi dobili pastu od harisse jednostavno začinskoj mešavini dodajte maslinovog ili nekog drugog ulja i eventualno limunovog soka. Tako pripremljena harissa može biti izvrsna kada se utrlja u svinjetinu, piletinu, ovčetinu ili jagnjetinu. Sastojci: čili, korijander, kumin, beli luk, so, kim, paprika L 69778/18.8.2014 Proizvedeno u: Austriji Uvoz iz: Austrije Čuvati na tamnom i suvom mestu.
Seme korijandera jelima daje topao, aromatičan i blago citrusan ukus, potpuno drugačiji od svežeg korijandera. Seme korijandera se koristi po mogućstvu kratko prženo i malo pre upotrebe samleveno. Usitnjeno seme se koristi i u pripremi testa, peciva, u jelima sa zeljem, koštuničavim voćem i tikvicama. Zemlja Porekla; Argentina Uvezeno iz; Holandije Čuvati na tamnom i suvom mestu.
Seme korijandera jelima daje topao, aromatičan i blago citrusan ukus, potpuno drugačiji od svežeg korijandera. Seme korijandera se koristi po mogućstvu kratko prženo i malo pre upotrebe samleveno. Usitnjeno seme se koristi i u pripremi testa, peciva, u jelima sa zeljem, koštuničavim voćem i tikvicama. Serija: 03/2013 Zemlja porekla: Rep. Srbija, iz otkupa Čuvati na tamnom i suvom mestu.
Odličan je u mešavini sa soja sosom za suši. Koristi se na isti način kao što koristimo ren i senf. Dobar je za meso, kuvanu govedinu, sirovo povrće, ribu. Da biste napravili wasabi pastu, pomešajte jednake količine wasabija i tople vode, ostavite da pasta odstoji 10-15 minuta. Sastojci: ren, senf, kukuruzni skrob, laktoza, boje (e102, e133) antiooksidant (vitamin), aroma.Zemlja porekla: Japan Uvezeno iz: Holandije Čuvati na tamnom i suvom mestu i daleko od izvora toplote.
Koristi se za pripremu ukusnug biljnog putera za pečenje. Sastojci: komadići luka, luk, peršun, komadići belog luka, ljuta paprika, kari, majoran, majčina dušica, mirodjija, ruzmarin, crni biber, kora pomorandže, soli, kora limuna. Pomešati 200 gr putera (na sobnoj temperaturi) sa 60cl belog vina i 2 supene kašike začina. Ostaviti puter da odstoji 2 sata u frižideru. Zemlja porekla: Francuska Uvoz iz: Austrije Pakuje: Spice Up, Čumićeva bb, Beograd. Čuvati na tamnom i suvom mestu.
Dimljena so je proizvedena na tradicionalni način, dimljenje na bukvi. Jelima daje slanoću i neodoljivu aromu blagog dima. Proizvedeno u Srbiji Sastav: Natrijum hlorid min. 97% Čuvati na tamnom i suvom mestu *Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Timijan ili majčina dušica u kulinarstvu ima široku primenu. Timijan se odlično slaže sa belim lukom, paradajzom, maslinama i vinom. Zbog svog ugodnog mirisa, ali oštrog ukusa, treba da bude umeren prilikom dodavanja jelima. Preporučuje se uz mediteranska jela, dinstana jela, jaja, piletinu i morske plodove.L 03120806-429 Zemlja porekla: Maroko Uvezeno iz: Belgije Čuvati na tamnom i suvom mestu, daleko od izvora toplote.
Celo seme slačice ili gorušice se stavlja u turšiju ili se može kuvati sa povrćem. Koristi se u proizvodnji senfa. Kada se prži sa karijem i kimom doprinosi punijem indijskom uskusu. Serija: ORE 1438 Zemlja porekla: Rep. Srbija: iz otkupa Čuvati na tamnom i suvom mestu.
Kardamon se koristi u svim kuhinjama sveta, naročito u indijskoj, gde se upotrebljava za pripremu začinske mešavine garam masala. Gotovo limunski ukus kardamona daće poseban pečat ne samo slatkim, već i slanim jelima. Koristi se za slana jela poput karija, pilava, brojnih poslastica, sladoleda od pistaća i badema, kao i za pripremu čaja. Cele semenke se koriste u spravljanju napitaka i recepte s mahunarkama. L 6416 Proizvedeno u: Gvatemali Uvoz iz: Švedske Posle otvaranja čuvati na hladnom i suvom mestu.
Mešavina za roštilj koja donosi pikantni ukus Mekiska. Idealan za pečenje svinjetinje na roštilju. Sastojci: morska so, crni biber, limun, čili, Guajilo čili, senf, braon šećer, beli luk, cimet. Bez glutamina, boje i konzervansa. Zemlja porekla: Meksiko Uvoz iz: Austrije Pakuje: Spice Up, Čumićeva bb, Beograd. Čuvati na tamnom i suvom mestu.
Mešavina začina tipična za Etiopiju, Berbere je veoma aromatična i ljuta mešavina začina. Koristi se kao “rub” na crveno ili belo meso pre grilovanja, pečenja ili prženja u tiganju, a naročito se dobro salaže uz jagnjtinu, čorbe, mesne rague, umake i testenine. Berbere može da se pomeša sa vodom i vinom i dobije se pasta zvana Awaze koja uz so i biber stoji na stolu, da bi se jela začinila po želji.Zemlja porekla: Etiopija Uvoz: iz Austrije Pakuje: Spice Up, Čumićeva bb, Beograd Čuvati na tamnom i suvom mestu
Lavanda jenajpopularnija u desertima i aromatizovanim pićima. Daje lepu notu kako kiselim tako i slatkim jelima. Ipak, treba biti obazriv da aroma lavande ne preovlada u celom jelu. Lavanda ima prirodni afinitet prema crvenom mesu, divljači i ptičjem mesu, daje bogat ukus ribi, crvenom i crnom vocu poput sljiva, grozdja. Koristi za davanje ukusa dezertima poput sladoleda, sorbea i jela sa roštilja.Zemlja porekla: Francuska Uvoz iz: Nemačke Pakuje: Spice Up, Čumićeva bb, Beograd. Čuvati na tamnom mestu i suvom mestu.
Sipati jednu kašiku začina na svaku šolju vrelog kuvanog vina. Ostaviti da odstoji 10 minuta, procediti i dodati šećera po ukusu, ali da se oseti slatkoća. Uživati u ovom predivnom piću koje greje u hladnim zimskim danima. Sastojci: Kora pomorandže, šipak, cimet, kleka bobice, karanfilić. L 69778/18.8.2014 Proizvedeno u: Austriji Uvoz iz: Austrije Čuvati na tamnom i suvom mestu.
Sumak ili Ruj je pomalo smolastog i kiselkastog ukusa, podseća na limun. Vrlo je popularan u Turskoj i Iranu, gde se njime obilno posipa pirinač. Sumak je izrazito važan začin u arapskoj, a pogotovo u libijskoj kuhinji gdje se koristi kao kiseli medij (kao što zapadnjaci koriste limun i limetu a Azija tamarind). Sumak je dobar sa piletinom, graškom, patlidžanom, ribom i plodovima mora, jagnjetinom, sočivima, sirovim lukom, pinjolima, orasima, jogurtom. Ako se pomeša sa jogurtom i svežim začinskim biljem poslužiće kao ukusni umak ili prilog. L 26051401-429 Zemlja porekla: Turska Uvezeno iz: Belgije Čuvati na tamnom i suvom mestu i daleko od izvora svetla.
Dimljena tucana ljuta paprika je tradicionalni proiyvod sa juga Srbije. Dobija se dimljenjem ljute paprike prirodnim putem na bukvi. Jelima daje ukus i miris suvog mesa. Upotrebljava se za mariniranje mesa pre pecenje ili grilovanja, za pripremu gulasa, kobasica, supa sa mesom, variva ili sososva. Ne sadrzi dodatne arome.
Sušena kora pomorandže može se koristiti u suvom stanju ili se može rehidrirati za isti fantastičan ukus. Kada se koristi u dehidriranom stanju, zamenjuje 1/3 količine potrebne u svežem stanju. Za rehidrataciju dodaje se tri dela vode na jedan deo dehidrirane kore pomorandže i ostavi se da stoji 15 do 20 minuta. Koristi se za dezerte kao što su biscotti, scones, cheesecakes, cookies, razne pite i kolačiće. Proizvedeno u: Nemačkoj Uvoz iz: Nemačke *Nastojimo da budemo što precizniji u opisu svih proizvoda, ali ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
Prah je bez ukusa i mirisa, a najčešće se koristi kao veganska alternativa želatinu. Zbog velike količine vlakana koristi se i kao laksativ. U odnosu na želatin Agar Agar ima mnogo veću moć želiranja i stabilniji je na sobnoj temperaturi u odnosu na želatin. Način upotrebe: Koristi se 1% u odnosu na količinu vode (1g/100ml). Pre upotrebe prah razmutiti u malo vode (da nije vrela), zatim u odgovarajućoj količini vode kuvati pet do sedam minuta. Kod pripreme jela u kojima ćete koristiti agar-agar možete dodati i sve ostale sastojke osim dodavanja vode. Jedini uslov je da temperatura vode u kojoj je prah otopljen ne sme biti ispod 50 stepeni. Nakon što ste dodali sve sastojke u rastvor vode i agar agar praha - smesu ostavite da odstoji kako bi očvrsnula. Koristi se za razne dezerte, sladolede, krem supe...
Crveni biber dobija se kada se uberu potpuno zrela, crvena zrna koja se potapaju u slanu vodu, a zatim zamrzavaju ili brzo suše. Njegov miris najčešće se opisuje kao mešavina mirisa bibera i limuna. Pun ukus oslobađa se mlevenjem. Treba napomenuti da crveni biber nije zamena za crni i treba ga koristiti u manjim količinama.
Mešavina mlevenih začina uobičajenih u severnoindijskoj i drugim južnoazijskim kuhinjama. Koristi se samostalno ili sa drugim začinima. Reč garam odnosi se na intenzitet začina. Heera Garam Masala, sa mešavinom kvalitetnih sastojaka i delikatnom balase, ima sjajne obožavaoce, a recept po meri je voljen već decenijama.